Bobbi Brown Creamy Corrector (Bisque)



Günaydın! Şu an Pazartesi sabahı, saat 9:30 ve bu yazı yayınlandı. Bu yazıyı yazan kızcağız ise an itibariyle bir staj mülakatında. Bana şans dileyin! Gelelim konumuza. Bugün benim gibi göz altı morlukları mağdurlarına mucizevi bir çözüm sunan Bobbi Brown Corrector'lardan bahsedeceğim. Yanlışlık olmasın; concealer değil, corrector. Öncelikle hiç bir göz kreminin morlukları iyileştirmediğini, en fazla şişlikleri indirip nemlendirdiğini kabullenelim ve morlukları nasıl kapatabiliriz sorusunun cevabı için bu yazıyı okumaya devam edelim.




- Corrector ve Concealer Farkı -

Correctorlar kendi ten renginizden bir kaç ton koyu seçilmeli ve normal kapatıcınızdan önce morluklara uygulanmalıdır. 

Correctorlar göz altındaki kusurları siler, concealerlar correctorların üstüne uygulanarak ekstra kapatıcılık ve aydınlık sağlar. 

Correctorlar daha kremsi ama yoğun yapıda olur, concealerlar ise daha kalın/ince yapıda olur.  




- Ben ve Bobbi Brown Corrector -

İlk olarak 3 sene önce Bobbi Brown standında denediğim ve o günden beri göz altı kapatıcımın altına uygulamadan çıkmadığım bir ürün bu. Ben ilk aldığımda fiyatı 50TL civarındaydı. Bana bu ürünü tavsiye eden makyaj artistine tüm tecrübesizliğimle 'Ama bu çok turuncu, bana koyu kalır.' dediğim ürünü bilgilendikçe tanıdım. Bendeki rengi Bisque, koyu renklerden biri ama zaten corrector kendi renginizden koyu alınmalı. Turuncunun sıcaklığı morların, mavilerin soğukluğunu tamamen kapatacak kadar kuvvetli. Yapısı ilk alındığında pudramsı gibi görünse de, parmaklarla uygulanması gereken bu ürün 2 kullanımdan sonra kremsi halini alıveriyor. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da bu; parmaklarla ısıtılarak uygulanması gerekiyor. Bu benim 3. Bisque correctorım ve bir önceki paketle araya 3-4 ay girdi. Neden hemen almadım, kendime çok kızıyorum. 




- Genel Bilgi ve Kullanım -

Kozyatağı Carrefour'daki Boyner'den 70TL'ye aldığım bu corrector isterse 170TL olsun, acımadan alırım çünkü göz altlarım tek başına kapatıcıyla kapanmıyor. Ben kendisini ya fondotenden önce göz altlarıma uygulayıp üstüne fondoten ve normal kapatıcımı geçiyorum, ya da fondotenimden sonra uygulayıp, yaklaşık 1 dakika sonra normal kapatıcımı uyguluyorum. Ürün fırçayla uyuşmadığı için parmaklarımı kullanıyorum. Göz altlarındaki koyuluklardan şikayet eden herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Benim için mükemmel kapatıcılık= Bobbi Brown Creamy Corrector Bisque + MAC Pro Longwear NW15. 




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: Görkem Karman







Görkem Karman

43 yorum:

  1. Umarım mülakat görüşmen süper geçer, bol şans Görkem:)

    Benim de merak ettiğim bir konuydu çok aydınlatıcı ve açıklayıcı bir yazı olmuş, eline sağlık:)

    Bakalım senin önerdiğin markalar arasında kendime uygun concealerı bulucam inş:)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Dediğim gibi göz altlarında morluk yoksa bu ürüne gerek yok:)

      Sil
  2. Likit yapılı bir corrector biliyor musun? Bol şans staj için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armani'nin var diye biliyorum ama emin değilim:/

      Sil
  3. Bu sabah seninkini parmaklayıp deneyince almam gerekli dedim zaten! Yine başıma iş açtın :) Alacağım. Tüm şanslarda seninle olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşmesek daha iyi, birbirimizin bütçesine çok zarar veriyoruz.... Haha incirellam!

      Sil
  4. Bol şanslar;)yaa bende almak istedim şimdi ama :) bi bobbi standı yapıcam;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bobbi'nin her şeyi mükemmel, beraber kuralım standı:)

      Sil
  5. Şu corrector/concealer farkını anlatman süper olmuş Görkem!!!

    Mülakat nasıl geçti? Umarım istediğin sonucu alırsın :)

    Kocaman sevgiler!!!

    YanıtlaSil
  6. İyi şanslar Görkem! Yalnız bir şey sormak istiyorum, ciddi alkol hassasiyeti olan biri olarak içinde alkol var mı biliyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Alkol'e benim de allerjim var, hatta bu yüzden çok sevdiğim Chanel Vitalumiere Aqua'yi da pek kullanamadım, bu üründe yok sanırım. Zaten olsa çoktan kabarcık çıkartmıştı göz çevremde:)

      Sil
  7. benim artık bu bobbi brown la tanışma zamanım geldi sanırsam..her ürün kendisinden memnun kılıyor anladığım kadarıyla..en yakın zamanda bir bakacağım..umarım staj görüşmen iyi geçmiştir. bende staj başvurusunda bulunanlarla görüşüyorum ne tesadüf :)))

    YanıtlaSil
  8. görkem staj görüşmen umarım harika geçer hakkında hayırlısı olsun:) bu post harika olmuş morluklarım beni fena halde üzüyor,ama keşke yalnızca morluk olsa gözaltlarımın şişkinliğide kapanırmı acaba bu ürünle???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) bu ürün ne yazık ki şişliklere etki etmiyor. Salatalık ve çay metoduyla güzel bir göz altı kremi deneyin derim:)

      Sil
  9. Öncelikle merhabalar blogunuzu yeni keşfettim. Size bir sorum olacaktı bende de genetik göz altı morlukları var.yaklaşık 1 ay önce bobbi brown concealer ve corrector bende aldım.Ancak corrector ın üstüne concealer uygulayınca bana çok ağır oluyormuş gibi geldi böyle çizgilere doldu kalıp gibi çok yoğun durdu.Acaba uygularken bi yanlışlık mı yaptım ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corrector çok yoğun bir yapıda ve parmaklarla pıt pıt yapılarak yalnızca mor kısımlara sürülmeli ve üstüne farklı yapıda bir concealer kullanılmalı. Ben yine parmaklarımla Mac Studio Finish diyorum:)

      Sil
  10. görkeemmm görüşmen harika geçmiştir umarımm :)
    corrector kullanmıcam,zarara uğramıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence corrector'ı al gerek varsa ama sen bilirsin nihahahaha

      Sil
  11. Ürünü gerçekten öyle güzel anlatmışsın ki gidip alasım geldi, aslında çıplak göz altında uygulanmış halini çok merak ettim ben, yani önce çıplak göz ve sonra sırasıyla corrector ve concealer uygulanmış hali mesela :)

    YanıtlaSil
  12. Loved this! I miss talking to you. Good luck on your interview, let us know how it goes. Thanks so much for your tips and great posts as always! I really want to try this now. xx

    YanıtlaSil
  13. Bencede süper bir ürün ama ben gidip porcelain peach aldım göz altlarım dahada mgri oldu:(şimdi cezamı çekip bisque alıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Correctorlar da az da olsa grilik var, porcelain peach açık olduğu için daha da açık, grilik daha bariz duruyor. Bir an önce Bisque'i al derim:)

      Sil
  14. Mac hiç kullanmadım clinique all about eyes var ondan memnunum ama kuruyor ve kalıcı değil bourjois in concealrını düşünüyorum bi fikriniz var mı onun hakkında. Mac studio finish nasıl çizgilere dolma yapıyor mu ve kalıp gibi duruyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bourjois da kurutuyor, benim favorim Mac Studio Finish, kapatıcılığı yoğun, ancak göz kremi kullanınca ne kurutuyor, ne de çizgilere doluyor:)

      Sil
  15. Anlaşılan paraya kıyıp mac alacağım :) Valla bu göz altlarımı halletmek için makyaj kurslarına bile yazılmayı düşündüm.Kabusum oldu resmen

    YanıtlaSil
  16. Goz alti torbaları icin onerin var mi gorkem?

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Gorkem, ben bembeyaz ve bariz pembe alttonlu bir insanim. Goz altlarim kahvemsi ama HIC kapatici kullanan biri degilim. Hatta o goruntuyu seviyorum. Fondotenimi surerkendr gozaltima surmem mesela. Sadece mesela dunku mezuniyetim gibi ozel yerlerde full goz altima degil sadece o nasi anlatsam :D o daha morumsu olan cizgiye suruyorum. Kirpik diplerime falan getirmiyorum. Bunun extra light bisque renginimi onerirsin ? Ne renk almaliyim ?

    YanıtlaSil
  19. Ben bugday tenliyim sence bisque rengi bana olurmu?

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Concealer olmadan uygulasak corrector u çok mu ben burdayım der acaba :-) ? Mümkün olduğunca sade ve az ürün kullanmak istiyorum da. Mac prolongwear kapatıcım var fakat sevgili M.A.C bana farkettirmeden A70 kodlu ta 2010 yılında üretilen kapaticisini 2015 yılında sattığı için kullanamiyorum malesef :(

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ben de bobibrown correctar kullaniyorum, kapaticiligi guzel ama göz altlarimda cok birikiyo ne yapabilirim nasil kullanmami önerirsin.

    YanıtlaSil
  23. merhaba benim genetik gözaltı morluklarım ve b eyaz tenliyim . çok rahatsız oluyorum . sizden duydugum bu ürünü bende almak istiyorum fakat bulunduğum şehirde alabileceğim bir magaza yok o yüzden internetten sipariş verecegim. duyduğum kadarıyla aşırı morluklar için somon renkleri tavsiye ediliyor . sizce light peach uygun mu ? teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Görkem, benim de göz altı morluklarım bayaa yoğun. Mac studıo finish concealer NC30 kullanmama rağmen kapanmıyor galiba koyu kalıyor rengi.üzerine ne marka denersem işe yaramıyor sanki morluklarım daha da belirginleşiyor gibi. Loreal true match,rimmel london true match , note vs. . Bobbi brown denemek istiyorum senin yazın üzerine bana da bisque rengi uyar mı? Ben fondetanda ivory kullanıyorum açık buğday tenliyim ve yaşadığım yerde bobbi brown satışı yok maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bobbi brown bisque rengini bn dün satin aldim netten ve bana biraz koyu kaldi bn cok acik tenliyim.85 tl ye aldim anlasirsak size satabilirim

      Sil
    2. Bobbi brown bisque rengini bn dün satin aldim netten ve bana biraz koyu kaldi bn cok acik tenliyim.85 tl ye aldim anlasirsak size satabilirim

      Sil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. l'oreal true macthin uygulanışında çıplak göz altın sanki bana o kadar mor gelmedi :)

    YanıtlaSil