Savunma. || Disclaimer


Görsel için ilknursalman.com 'a teşekkürler!


Merhaba! Blogumun linkinden de anlayacağınız gibi benim adım Görkem. 25 yaşındayım ve bundan 4 sene önce hobi olarak başladığım blogum ve 2 sene önce başlattığım Youtube kanalım için içerik üretmekteyim. Haftaiçi her sabah 09:30'da yeni bir yazı ve vaktim oldukça da (genelde haftada bir) video yayınlıyorum.

Sayfam belli bir izlenme sayısına ulaştığından beri türlü firmalardan tanıtım amaçlı ürünler alıyorum. Şu ana kadar hiç bir firmadan ürün ya da para talep etmediğimin altını çizmek istiyorum. 

Gelen ürünleri ise belli bir süre boyunca deneyimleyip objektif görüşlerimi burada ve Youtube kanalımda sizlerle paylaşıyorum. Bir firmanın ne kadar köklü olduğu, ürün gönderiminde ne kadar cömert davrandığı belirlemiyor tanıtım yazılarımın akışını. Cildimin sevdiği her şeyi ben de seviyor, sizlere aktarıyorum. Sevmediklerimi de yine artı ve eksileriyle belirtiyorum. Eğer bir ürün firma gönderisiyse bunu yazının sonunda veya başında (*) işaretiyle belirtiyorum.

Sıkça aldığım sorulardan biri de blog ve Youtube'dan kazanç elde edip etmediğim yönünde. Blog üzerinden Google reklamları aldığım için gelir elde ediyorum. Youtube kanalımda ise belli bir üyeyi aştığımdan beri görüntülenme, abone ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak gelir sağlamaktayım. 

Bunun dışında Youtube kanalımda, bütçeli videolarım da oluyor. Yine bu videoların sponsorlu olup olmadığını, video altındaki bilgi kutucuğunda belirtiyorum.

Buna rağmen içime sinmeyen hiç bir videoyu yayınlamıyor, elimden geldiğince tüm yorumlara yanıt vermeye çalışıyorum. Bunun dışında aktif olarak kullandığım Twitter ve Instagram hesaplarımdan da sorulan soruları cevaplıyorum. 

Tarafsızlığımdan şüpheniz olmaması açısından bu işe girişmeden evvel yaklaşık 3 senelik bir blog okuyucusu olduğumu ve bloglarda övülen ürünleri bir koşu hevesle alıp defalarca hayal kırıklığına uğradığımı da belirtmek istiyorum. Ben aslında aranızdan biriyim, bir okuyucu, gözlemci, izleyiciyim ancak tüm bunları yaparken sevdiğim şeyi bilgim çerçevesinde sizlerle paylaşmaktan da vazgeçmiyorum, çok keyif alıyorum.

Gelen tüm sorulara toplu bir cevap olsun istedim. Bu anlamda kafanızda soru işareti kalmaması açısından, firma gönderisi olan birkaç ürünün incelemesini buraya, buraya ve şuraya bırakıyorum. Hatta bir tane de buraya ve şuraya. :)

Bana ulaşabileceğiniz tüm linkler aşağıda! Sevgiler!



BANA ULAŞIN!

PR-Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

41 yorum:

  1. okuyucularını ve izleyicilerini bilgilendirmen çok iyi olmuş Görkem. Ablacım her videonu izliyorum her yazını okuyorum sabah erkenden kalkıp yüz yüze bir samimiyetliğimiz olmadığı halde çok seviyorum seni severek izliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana yorum yazdim icin simdiden ozur dilerim ama girkem ablaya diyorum gorkem abla sonsuzla uzanan bir ask ve hepsi lutfrn ama lutfen

      Sil
  2. Bizden biri olduğun için bu kadar takipçin var zaten:) insanlar seni sen olduğun için seviyor, izliyor ve okuyor. Hiç bir özentin yok, sen sensin çünkü! Ayrı bir havan ve tarzın var:) ürünleri tanıtırken kendi fikirlerin olduğunu biliyorum. Şimdiye kadar yaptığım yanlışlar bitti. Artık seni okuduktan sonra yanlış alış verişim hiiiç olmadı. Hepsi aradığım, ihtiyacım olan şeylerdi. Hepsinden çok çok memnun kaldım.

    Çabaların için teşekkurler, sen doğru bildiğin yolda ilerliyorsun. Önünde de çok güzel bir gelecek var,0.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Ben senin durustlugune inaniyorum ve seni takipten oyle keyif aliyorum ki :) hep boyle ol görkito ve hayatimizdan cikma :)

    YanıtlaSil
  4. Bence gerçekten standartların üstünde bir bloğa ve youtube kanalına sahipsin.İzleyiciler herşeyden önce özgünlüğe ve samimiyete önem veriyor,ve sen de bunu gayet iyi başarıyorsun .Bu kadar emek ve zaman harcadığın bir işten para kazanmak kadar doğal birşey olamaz.Başarılarının devamını diliyorum,hoşçakal :)

    YanıtlaSil
  5. Tabii ki mecbur değilsin, hiç birimiz mecbur değiliz ya da markalara bağımlı değiliz. Çoğumuz kendi paramızla alıyoruz ve yorumluyoruz yani bunu keyfiyen yapıyoruz aslında.. Fakat "geriye kalan" bir kesim var ki 2 damla ürün için yapmayacağı şey yok, bunu rahatlıkla görebiliyoruz.. Senin bunların arasından sıyrılıp böylesine sevilen biri olmanın sebebi de bu işte.. Tebrik ederim bu güzel yazın için.. :D

    YanıtlaSil
  6. Evet kesinlikle haklısın samimisin bir şeyi anlattığın zaman itici değil samimi geliyorsun bana. Sanki yapman gereken iş buymuş ve sen onu kesinlikle bulmuşsun. Elinin emeğiyle hakkınla yapıyorsun şu ana kadar yazdığın yazıların neredeyse hepsini okumuşumdur. Ve kocaman ama kocaman bir bravoyu hak ediyorsun görkemcim başarılarının devamını dilemek düşer bana bu noktada :)

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok içten olduğun için ve bu yüzden kendmzi sana çok yakın hissettiğimiz için seni takipteyiz.. başkaları gibi firmaların gönderdiği ürünleri pohpohlayıp bizi yanlış yönlendirmiyorsun ve senin tavsiyenle aldığım hiç bir ürün beni hayal kırıklığına uğratmadı şimdiye kadar.. bu yüzden seni çok çok seviyorum Görkemcim bu başarıların umarım karşılığını kat ve kat alır çünkü gerçekten hakediyosun <3

    YanıtlaSil
  8. Blog yazma hayalimi gerçekleştirmeye karar vermemin nedeni sizin gibi bu işi tüm negatif yorumlara rağmen severek,sabırla ve reklama dökmeden yapmaya çalışan insanlar..O yüzden kesinlikle sizi tebrik ediyorum umarım başarılarınız katlanarak artar ve size güzel kapılar açmaya devam eder :)

    YanıtlaSil
  9. Görkemcim ben senin samimiyetine çok inanıyorum. Dediğine katılıyorum, beğenmediği bir ürünü ya da hizmeti bu platformda övüp okuyucusunu hayal kırıklığına uğratan o kadar blogger var ki ben de o hayal kırıklığına uğrayanlardan biriyim ki tavsiye almayı çokseverim ama bunlar sebebiyle artık bloglara çok güvenim kalmadı. Reklam yazısı yazıp bunu reklam gibi göstermeme mi dersin ( okuyucu saf değil anlıyor tabii bir şekilde) çok kötü bir ürünü ballandırma mı desin bence çok ayıp bir şey. O bakımdan sana çok teşekkür ediyorum kendi adıma ve zevkle takip ediyorum, gizem

    YanıtlaSil
  10. << Tarafsızlığımdan şüpheniz olmaması açısından bu işe girişmeden evvel yaklaşık 3 senelik bir blog okuyucusu olduğumu ve bloglarda övülen ürünleri bir koşu hevesle alıp defalarca hayal kırıklığına uğradığımı da belirtmek istiyorum. Ben aslında aranızdan biriyim, bir okuyucu, gözlemci, izleyiciyim ancak tüm bunları yaparken sevdiğim şeyi bilgim çerçevesinde sizlerle paylaşmaktan da vazgeçmiyorum, çok keyif alıyorum. >> özellikle bu paragraf çok hoşuma gitti. Hangi ürün olursa olsun herşeyiyle araştırıp çok güzel bir sunum yapıyorsun ne eksik ne fazla değerini yansıtıyorsun ürünlerin :) teşekkürler Görkem :)

    YanıtlaSil
  11. Canım ya senin tarafsızlığına da samimiyetine de çok güveniyorum konuşulanlar söylenen sözlere kulak asma onlar kıskandıklarından böyle sözler söylüyorlar. Herkes seni çok seviyor...

    YanıtlaSil
  12. canım ben senin samimiyetine güveniyorum, ve önerdiğin ürünler hakkında hiç şüphe duymuyorum. Zamanında bloggerların övdüğü pek çok şeyi boşa satın almıştım. Ben de blogumda aynı yoldan gitmeye çalışıyorum, sevdiysem sevdim, beğenmediysem de aynen yazıyorum, sakın değişme:)

    YanıtlaSil
  13. Bazıları kesin buna da laf ediyodur ama şahsen youtube üzerinden para kazanıyo olman çok hoşuma gitti Görkem. Bu kadar emek harcayıp karşılığını görebilmen çok hoş. Zaten bikaç blog karıştırıp karşılaştırma yapma fırsatı olan herkes senin samimiyetinin de dürüstlüğünün de farkında bence. Seni savunma yapmaya zorlayan acımasız eleştiriler de vardır muhakkak, onların kişisel tatmini uğruna senin moralini bozmana hiç gerek yok :)

    YanıtlaSil
  14. valla ben sana o kadar güveniyorum ki bir ürün almadan önce acaba görkem ne demiş ürünü beğenmiş mi beğenmemiş mi diye kesin geçmişe dönük yazılarını okuyorum, videolarını izliyorum ve henüz hiç yanıltmadın beni :)
    ilk takip ettiğim bloggersın ve en samimi bulduğum isimler listesinde birinci sıradasın :) seni seviyorum görkem :)

    YanıtlaSil
  15. Zaten bizden biri olup,kendi çıkarların için bizi üzmediğin için bu kadar seviliyosun.Gerçekten her sabah depresyonda olsam bile büyük bir heycanla yazını okuyorum.Çok faydan oldu bu zamana kadar zaten.Seni gerçekten çok seviyoruz :) ♥

    YanıtlaSil
  16. Şunu söyleyebilirim ki her makyaj malzememi senden yardım alarak aldım. Tanımadığım birçok markadan şu an çok memnun ve ikincisi almış durumdayım. Birçok bloğa bakıyorum ama bu kadar düzenli baktığım blog bir tek seninkisi. Hayatımda kazı kazan milli piyango hariç bir çekilişe katılmadım . Ama senin çekilişlerine katılıyorum :) Hayatımda kimseye takdir amaçlı bir mail yazmadım ama sana ulaşıp yazdım o derece :) Başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  17. Bana blog yazmakla ilgili ilhamı veren sendin. Şimdiyse acaba youtube videolarına mı başlasam diye düşünüyorum ve yine senin sayende. Teşekkür ederim! Her zaman yanındayız ve takipçiniz! :)
    http://gulceile.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. senin sürekli izleyicilerin ve okurların samimiyetini, dürüstlüğünü zaten biliyor görkem :*

    YanıtlaSil
  19. Turk bir blogger ustelik vlogger ustelik durust aramizdan biri....daha ne isteriz.ilginc olan aklimdaki urunu mutlaka benzer donemlerde tanitmis olman.ve iyi dediginin iyi kotu dediginin kotu olmasi.... muhteşemsin görkem. Tek Sıkıntı instagramda takipcin olarak beni kabul etmemen :))

    YanıtlaSil
  20. Çok samimi bir şekilde yazmışsınız cidden sizi şahsen ben zevkle takip ediyorum kısa bir zaman olmasına rağmen neredeyse bütün videolarınızı hiç sıkılmadan izledim. İşleyen demir ışıldar demişler elbette bu ışıldamayı kıskananlar da olabilir siz canınızı sıkmayın Allah yardımcınız olsun sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  21. Gerçekten çok samimisin benimde bu yaziyi okuyunca ilk aklima gelen kelime buydu tüm emeklerin icin, elllerin dert görmesin *:))))))

    YanıtlaSil
  22. zaten duruşun ve paylaşımların bunu kanıtlar vaziyette ve belli bir vizyona sahip insan aksini düşünmez bence ki ben seni yakından tanıyabilmiş biri olarak, sadece kendi zevkin doğrultusunda yazı yazdığını ve kimseye minnettarlık duyma zorunluluğu hissetmediğini bizzat biliyorum ve alkışlıyorum. Özgüvenli,samimi ve kompleksiz insan duruşudur bu zaten bence. Aman firma urun gonderdi ayıp olmasın bir teşekkür edeyim yazı yazayım demek nezaket değil bence baska birşey. Sana kocaman bir bravo , gerisini de yüce bir arkadaşımın dediği gibi ; " I don't care yaniiiiii" yap geçsin gitsin

    YanıtlaSil
  23. SANA HASTAYIM YAAA... EDİP EDİP BENİ KENDİNE KİŞİLİĞİNE BAĞLADIN. HELAL

    YanıtlaSil
  24. Sizi ve az da olsa diğer blogları takip eden herkes farkınızı bu işe ne kadar emek verdiğinizi anlıyordur onun dışındaki kötü niyetli insanları dikkate almayın lütfen.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  25. bu yazıya gerek bile yoktu ama açıksözlü-yürekli oluşundan dolayı takdir ediyorum seni ve zaten bloğunu youtube hesabını biraz inceyen biri bunu anlayacaktır zaten son olarak severek takip ediyoruz seni :)

    YanıtlaSil
  26. Bir şey sorucam.Eyer yapmak istediyin tüm videoları çekip www.youtube.com kanalına koyarsan sonra çekmeye başka bir şey bulmassan ne yaparsın?

    YanıtlaSil
  27. Videolarını izlemekten , blogunu okumaktan çok memnunum.Çekilişlerinlede bizlere deneyim kazandırıyosun . Bence gayatte objektif değerlendiriyosun .Sabahları okulum ve dershanem var ama her gün mutlaka bakıyorum youtubede yeni videon veya çekilişin var mı katılmaya çalışıyorum ayrıca beğeniyorum yorum bırakmayıda unutmuyorum :D
    Hergün tanıttığın ürünlere bi göz gezdiriyorum çok merak ediyorum . B u arada twitterim yok hotmailden mesaj attı eğer çekiliş kazanırsam sana nasıl ulaşabilirim ? :))

    YanıtlaSil
  28. Seni cox sevirem gorkem abla

    YanıtlaSil
  29. Bu yazini nekadarda gec okumusum buyuk eksiklik hissetim.😢harikasin gercekten idolumsun😘😘

    YanıtlaSil
  30. çok doğalsın ve herşeyi herkesle paylaşman mükemmel.Bu senin kendine güvenini gösteriyor.iMovie yi öğrenmem çok iyi oldu bende instagramda jean satıyorum.Video yapabileceğim bir program arıyordum :)
    giyimoni den beni takip edebilirsin.Sana jean göndermek de isterim fakat sanırım sadece makyaj ürünleri tanıtımı yapıyorsun.Sevgiler....
    :) takipteyim bundan sonra

    YanıtlaSil
  31. Seni severek takip ediyorum her yerden ve doğallığın gercekten çok güzel. Sizin gibi başarılı insanlardan ilham alarak bende kendi bloğumu açtım umarım en az senin kadar başarılı olurum. Her şey istediğin gibi olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  32. Snapchatten hergün seni izliyorum görkem çok doğalsın mesleğini yapıyormusun ingilizce okuduğunu biliyorum

    YanıtlaSil
  33. Cok samimi buluyorum,tavsiyelerinden aklima yatanlarida deniyorum
    Bu arada "dirilis " filmini izlemeni oneririm
    Gorusme dilegiyle ....

    YanıtlaSil
  34. Cok samimi buluyorum,tavsiyelerinden aklima yatanlarida deniyorum
    Bu arada "dirilis " filmini izlemeni oneririm
    Gorusme dilegiyle ....

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar Görkem'cim 42 yaşındayım ,19 ve 13 yaşında iki oğlum var inan ben makyaj nedir bilmiyordum taki seninle karşılaşıncaya kadar,yavaş yavaş senden öğrenmeye başladım .seni seyredip seni anlatmak daha güzel , harikalarla dönüş yapıyor kızlar bana ve etrafa ,ben sana çok tşk ederim.yolun açık olsun��

    YanıtlaSil