Weekend Face #5 / Haftasonu Makyajı #5



Bu güzel Pazar gününden herkese merhaba! Bugün sizlere bu haftasonu yaptığım makyajımı, hatta ve hatta, ailem ve arkadaşlarım tarafından en çok beğenilen makyajımı göstereceğim. Herkes cildimin her zamankinden daha sağlıklı, gözlerimin kahverengisinin ise daha canlı durduğunu söyledi. Bence sebebi 4-5 gündür fondoten sürmemem ve zaten dinlenmiş olan cildime MAC Strobe Liquid Lotion ve NARS Sheer Glow fondotenim ile biraz daha canlılık katmamdı. Gözlerimdeki farkın sebebi de geçen haftalarda aldığım kızıl kahve bir paint pot olan Constructivist ve siyah gibi keskin çizgilere bulaşmamam. Haydi başlayalım!

Hello everyone! Hello from a lovely Sunday! Today I'm going to show you my makeup for this weekend. The makeup that my family and friends love on me the most. Everyone said my skin was looking much more healthy and bright and my eyes were really different brown. I believe the skin reason was because I didn't wear any foundation for a few days, so my skin was rested for a bit and when I applied a mixture of my MAC Strobe Liquid Lotion and NARS Sheer Glow foundation, I made my face look even healthier. Let's jump in to my makeup!




Cildimi her zamanki gibi Garnier temizleme sütümle temizleyip, Biotherm Aquasource nemlendiricimle nemlendirdikten sonra vitamin bombası likit aydınlatıcım MAC Strobe Liquid LotionReal Techniques Buffing Brush ile elmacık kemiklerime, alnıma ve çeneme yaydım. Hemen ardından NARS Sheer Glow fondotenimden iki damla alarak yine aynı fırçayla yüzüme yaydım. NARS Laguna Bronzer'ım ve MAC 187 fırçamla yüzümü ısıttım. Kahve alt tonlu pembe allığım MAC Mocha'yı MAC 109 fırçamla yüzüme dağıttım. Gözlerde baz ve renk olarak MAC Constructivist Paint Pot kullandım. Kızıl kahve olan bu baz/krem fara bayılıyorum, sanırım kısa bir zaman sonra ayrı bir yazısını yazacağım. Constructivist'in üstüne MAC 224 fırçamla en sevdiğim MAC farım Mulch'ı geçtim ve yine en sevdiğim renklerden biri olan pembe-kahve Sable'ı aynı fırçayla göz kapağının katlanma yerine yaydım. Kahverengi göz kalemim MAC Coffee'yi gözümün üstüne ve iç üstüne çektim. Bourjois Volumizer maskaramla kirpiklerimi simsiyah yaptım ve alt kirpik diplerime de parmağımla Constructivist'i yaydım. Göz altlarıma ilk olarak parmaklarımla Bobbi Brown Creamy Corrector uyguladım. Morlukları sildikten sonra MAC Studio Finish Concealer NW20 ve Real Techniques Deluxe Crease Brush ile göz altlarımı kapattım. Dudaklarıma ise bu aralar favorim olan MAC Peach Blossom uyguladım ve makyajımı bitirdim. Bu arada bir gece önce uyumadan (eveti neden böyle yaptım bilmiyorum.) kaşlarımı Omega farımla doldurmuştum.

After cleansing and moisturizing my face, I applied my MAC Strobe Liquid Lotion, using my Real Techniques Buffing Brush and right after that, with the same brush, I perfected my skin using two pea sized amount of my NARS Sheer Glow foundation. I gave my skin a glow with my NARS Laguna Bronzer and MAC 187 brush, right before I applied my MAC Mocha Blush with my 109 Brush by MAC. Moving on to the eyes, I primed my eyes with my reddish brown paint pot MAC Constructivist. This acts like a primer and also as a cream eyeshadow and I loooove the color! I put this all over my lid and very close to my bottom lashes. Got some MAC Mulch eyeshadow on my MAC 224 Brush and applied it right on to the paint pot, all over the lid. Using the same brush, I blended a very soft pinky brown shade; MAC Sable to my crease, the socket. Lined my upper lash line and upper waterline with my MAC Coffee Eye Pencil and popped my Bourjois Volumizer Mascara on. Melting the Bobbi Brown Creamy Corrector with my ring finger, I erased any darkness under my eyes and brightened the area with my MAC Studio Finish Concealer NW20 & Real Techniques Deluxe Crease Brush. On the lips I went for my very recent favorite; MAC Peach Blossom. 


















Bu arada bugün bu yazıda bahsettiğim hemen hemen her ürünün yazısını yazdım. Sağ tarafa etiket koymak istemediğim için sol üst tarafa bir arama kutusu yerleştirdim. Oraya istediğiniz ürünü yazarak yazısına ulaşabilirsiniz. Herkese kucak dolusu sevgiler, iyi ki varsınız!

All the products I mentioned were reviewed on my blog before. In order for you to reach those reviews, I put a little search button on the left part of my blog. Have a nice day, love you all!




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- MAC Creme Cup Lipstick Çekilişi / Giveaway!



Görkem Karman

30 yorum:

  1. çok güzel olmus cnm eline sağlık, mac paletine bayılıyorum.renk seçimleri süper, bende yaptırsam mı diye düsünüyorum sende her gördüğümde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim, kesinlikle palet yapmak daha hesaplı oluyor:)

      Sil
  2. Really beautiful makeup:)
    You would like to know more about my exciting Secret Giveaway?Just click on this link:
    http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/2013/02/my-secret-giveawayshhh.html
    xoxo Veselina from Bulgaria

    YanıtlaSil
  3. bayıldım bayıldım :) Özellikle o paintpot a :) Dediğin gibi gözlerin daha bir canlı durmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Ruju acaip çok beğendım, evet bu tonlar çok yakışmış sana :)

    YanıtlaSil
  5. ÇOk hoş görünüyorsun sana gerçekten kahve tonları çok yakışıyor Görkem.
    Benim de gözlerim kahverengi şimdi sende görüp beğendiğim bu makyajı bendeki yakın tonlardaki farlarla yeneceğim, umarım becerebilirim.
    :)Mutlu pazarlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) herkese yakışacak iddialı/iddiasız bir makyaj bu. eminim sen de çok güzel taşırsın, sevgiler!

      Sil
  6. Harika olmus, sectigin renkler muhtesem, Mulch da benim favorilerim arasindadir. NARS'in Sheer Glow fondötenini de merak ediyorum, onun yazisini okuyayim sende, belki de alirim. :-)
    http://makyajtutkusu.blogspot.de/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim! NARS Sheer Glow'un yazısı biraz daha aşağıda, çok severek kullanıyorum:)

      Sil
  7. You look beautiful! I'd love to try Strobe Light x

    YanıtlaSil
  8. Şuana kadar yaptığın makyajlar arasında benim de favorim oldu, zaten sende bu kahve tonlu makyajları gördükçe kalkıp makyaj yapasım geliyor:) ama benim bir isteğim olacaaaak şu Sable'nin yanındaki ve ikinci sıranın en sonundaki farla istek makyaj istiyorum, şahane renkler çok güzel duracağına eminim, ne kadar çok ''istemek'' kelimesini kullandım, öperim öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayselciim :) Kahve risksiz kaçışım benim, biliyorum ki her tende, her gözde güzel duruyor. Cranberry ve Coppering'le yaptığım makyajların yazısı neredeyse hazır. Yayınlar yayınlamaz sana haber uçururum. Öperim:)

      Sil
  9. Çok beğendim ben de,paintpotuna bayıldım,geçenlerde painterly aldım,keşke fiyatları daha uygun olsa da her renginden alabilsek..yeni fırçaların hakkında daha çok yazı ve video istiyorum,kafaya taktım alacağım ben bunları!
    Bu arada bazı bloglarda bu fırçaları fazla fazla alıp satanları görünce üzüldüm,çekindğimiz yurtdışı alışverişleri konusunda sen ve inci gibi amacı sadece bilgilendirmek olan bloggerlar olması çok güzel,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol video ve daha çok yazı geliyor:) Çok teşekkürler bu arada, sevgiler:)

      Sil
  10. makyajın çok güzel olmuş. ben sene kahverengilere taktım. ruja da ayrıca bayıldım:)

    YanıtlaSil
  11. göz altına sadece kalemmi sürdünüz, far da var mı?

    YanıtlaSil
  12. bir de üst göz kapağındaki far mı yoksa paintpot mu?

    YanıtlaSil
  13. Gorgeous makeup! I love MAC Sable eyeshadow :) x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey Fleur, thank you! Sable is one of my all time favorite eyeshadows xx

      Sil
  14. Arama kutusunun yerini göstermen süper olmuş :))

    Bu arada, Constructivist paint pota hasta oldum! US listesine ekledim (çok azimliyim kararlarım konusunda :P). Ve gerçekten koyu, kahve-kızıl tonlarında göz makyajı sana çok çok yakışıyor!!!

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. üç paint potumda kurudu:( bobbi krem farlarımıda katılaştığı için kullanamıyorum...makyajını bende çok beyendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuruyan paintpotlar için Inglot Duraline işe yarıyor bilginize..

      Sil