Smashbox Photo Finish Primer Water



Merhaba! Bugün sizlere, tam 1 aydır kullandığım bir ürünü anlatacağım. Yine yabancı vloggerların yere göğe sığdıramaması üzerine gidip satın aldığım bir ürün olan Smashbox Primer Water'ı yakından inceleyelim mi?

Ülkemizde Sevil mağazalarında satılan Smashbox markasının en popüler ürünleri şüphesiz ki makyaj altı bazları. Hatta ben de, makyajımın kalıcılığını inanılmaz bir biçimde arttırıp yağ kontrolü sağlayan Light bazı şuradaki yazımda anlatmıştım.

Bu su ise; şu meşhur bazların sıvıya dönüştürülmüş hali gibi. Daha doğrusu, markanın makyaj bazlarının yaptığını yapmayı vaat eden, buna ek olarak hem makyaj altında, hem de üstünde kullanılabilen bir çeşit makyaj öncesi suyu/sabitleyici sprey. Yani öyle olduğunu iddia ediyor.




Makyaj öncesinde cilde sıkıldığında daha nemli bir zemin ve makyajın yüzümüze daha rahat yayılmasını vaat ediyor. Bu şekilde kullanıldığında, makyajın kalıcılığını arttıracağının da altını çiziyor. Yüze 20-25 cm uzaklıktan püskürtülmesi gerekiyor.




Ürünün gözle temas etmemesi ve serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda ekstra ferahlık için buzdolabında saklanabiliyor. Ben özellikle yaz aylarında bu şekilde kullanmayı tercih ediyorum. Sıcaktan bunaldığımda sabitleyici spreylerimi dolaptan çıkarıp yüzüme sıkıyorum.




Silikon, alkol ve yağ içermeyen bu ürünün ömrü, paketi açıldıktan 24 ay sonra doluyor. Sert bir plastikten yapılan bu şişe 116 ML'lik su içeriyor. Tam 1 aydır neredeyse her gün kullanmama rağmen ürünün 3/4'ünden fazlası şişede duruyor. Bu sebepten epey bereketli olduğunu ve kolay kolay bitmeyeceğini düşünüyorum.

Benim Primer Water'la ilgili düşüncelerim ve deneyimlerime gelecek olursak…




Makyaj öncesinde, nemlendiriciden sonra, fondotenden önce yüzüme sıktığımda ciddi anlamda bir ferahlama ve 10 üzerinden 2 de olsa nemlendirme sağladığını söyleyeyim. Yapısı biraz yapışkan. Zaten bu yapışkanlık sayesinde makyajın yüzünüze daha iyi tutunmasını ve kalıcı olmasını sağlıyor. Yapışkanlık hissi bir süre sonra etkisini kaybediyor, üzerine fondoten uygulandığında ise çok daha hızlı kayboluyor. Bu arada, yapışkan dediysem öyle rahatsız edip yüzünüzü kaşındıracak kadar değil. Sadece diğer spreylere kıyasla biraz daha ıslak.

Makyajı kalıcı kılma konusunda, Smashbox Photo Finish makyaj bazları kadar başarılı değil. Photo Finish Light baz, makyajımı 10 üzerinden 9 kalıcı kılıyorsa, bu sprey anca 10 üzerinden 3.  

Üzerine uygulanan makyajın dağılımını epey kolaylaştırıyor. Öyle ki, bunu direkt olarak yüzüme sıkmasam bile, makyaj fırçalarım ve makyaj süngerimi ıslatmak için kullanıyorum. Özellikle cildi kuru olanlar ya da mat, yayılımı zor fondotenler kullananlar bu yöntemi çok sevecektir.

Makyaj altına uygulamayı sevdim sevmesine ancak makyaj üstüne sıktığımda karşılaştığım sonuçtan pek memnun kalmadım. Başta bahsettiğim yapışkan dokuyu, bir saat uğraşıp yaptığınız makyajın üstüne boca edince sinir oluyorsunuz. O yapış yapışlık ten makyajınızda dalgalanmalara sebep olabiliyor. Daha da kötüsü, ne kadar uzaktan sıkılırsa sıkılsın, yüzünüze gelen damlacıklar kuruduğunda kuruyan gözyaşı gibi iz bırakıyor. Yine makyaj üstüne uygulandığında sabitleme adına hiçbir etkisini de göremediğimi belirteyim. Aksine, bu şekilde uygulandığında makyajımın ömrünü gözle görülür biçimde kısalttığını düşünüyorum.

Şöyle bir toparlarsak, en sevdiğim özellikleri; hassasiyet yaratmadan, alerji yapmadan burnunuza güzel gelen o çiçek kokusu, yüzü ferahlatması, makyaj öncesinde uygulandığında yüzü nemlendirmesi, ağırlık yapmaması, makyajın daha rahat uygulanmasını sağlaması ve daha kalıcı kılması. Sevmediğim yanları ise; özellikle makyaj sonrası yüze sıkıldığında iz bırakması, yapışkan yapısı ve biten makyajın üzerine nem bombası bırakmış gibi yüzümü fazlaca ıslak kılması. Hatta ne zaman makyaj üzerine sıksam, ertesi sabah burnumda minik yağ kabarcıkları oluşumu gözlemlediğimi de belirteyim. Bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum.

Satış fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 91 Lira'ydı. Ben bu fiyatı hakedecek ya da bitince tekrardan satın alınacak (Bunlar benim düşüncelerim. Unutmayın, ciltler ve üründen beklentiler farklı olabilir.) bir ürün olduğunu düşünmüyorum. Makyajımı kalıcı kılan, çok severek kullandığım bir makyaj bazım zaten var. Yüzümü ferahlatmak, fırçalarımı ıslatmak ve makyaj sonrası yüzümdeki ürün fazlalığını alması için yine çok severek kullandığım ve bittikçe aldığım bir MAC Fix Plus'ım da var. Dolayısıyla Smashbox'ın bu suyuna pek de ihtiyacım yok. 

Sevgiler! <3







Görkem Karman

7 yorum:

  1. Aşırı yağlı ve yapışkan yapısı yüzünden çok kişi için sınıfta kalacağa benziyor.Kuru ve normal ciltler sevebilir gibime geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Mac fix olsun bu tarz termal sular olsun nedense böyle ürünlere bayılıyorum . Bunuda gidip alabilirim heran :D

    YanıtlaSil
  3. Görkem merhaba makyaj bazı ile ilgili birşey soracağım öncelikle benim gözenek problemim yok fakat cildim aşırı hassas ve alerjik ve bi okadar atopik dermatit ve kuru sadece burnumun üstü yağlı bçyle sacma bir ciltt işte :) sence hangi marka kullanmalıyım kararsızım

    YanıtlaSil
  4. ben genelde termal su kullanıyorum makyaj üstüne fakat makyaj bazı olarak krem şeklinde olanların uygulama ve sonuç daha kolay olduğunu söyleyebilirim.bloguma beklerim..

    YanıtlaSil
  5. Herşeyi ucuza almanın tek TIK yolu

    www.evimshopping.com

    YanıtlaSil
  6. fix plus varken buna para vermenın anlamı yok o zaman

    YanıtlaSil
  7. Bu ürün bir baz ya da sabitleyici değildir cildi makyaja hazırlar yani sadece bunu sıkıp üstüne fondoten sürerseniz yukarıdaki gibi saçmalarsınız. Ayrıca ürünün makyaj sabitleme spreyi özelliği de yoktur bir ürün aynı anda hem nasıl baz hem nasıl son kat olabilir önüne gelen cahil de blogger oluyor

    YanıtlaSil