Beauty Blender Dupe? Muadil Mi, Değil Mi?



Merhaba! Bugün, makyajla ilgili en sevdiğim araç olan mucize sünger Beauty Blender ile, ona en yakın görüntüye sahip bu pembe yumurtayı karşılaştıracağız. 

Birçok markanın makyaj süngeri mevcut ancak görünüm açısından en çok AVON benzemiş orijinal Beauty Blender'a. Hal böyle olunca, performans olarak da benzerlik arıyor insan ancak ne yazık ki bu iki ürün birbirinden çok farklı.




Yukarıdaki fotoğrafta iki süngerin de kuru halini görüyorsunuz. Beauty Blender yumuşacık ve esnek bir yapıya sahipken, AVON daha plastik bir formda ve avuç içine alıp sıkılacak gibi değil. Belki ıslanınca yumuşar dedim ama…




… ama nafile. Bu fotoğrafta ise nemli hallerini görüyorsunuz. Beauty Blender ıslanıp suyu sıkılınca şişiyor ve kapatıcı/fondoten gibi likit ürünleri pürüzsüzce yaymak için hazır hale geliyor. AVON ise yıkanırken bile yumuşamıyor. İçine su alıp şişecek formda değil, bu yüzden yalnızca yüzeyi ıslanıyor ve haliyle şeklinde de bir değişim olmuyor.


Beauty Blender

Geçtiğimiz 5-6 sene içerisinde, denemediğim fondoten ve kapatıcı fırçası neredeyse kalmamıştır ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; (beni uzun süredir takip ediyorsanız bunu duymaktan bıkmışsınızdır) uygulanması en zor, en pudra bitişli fondoten ve kapatıcıları bile, incecik bir biçimde, pürüzsüzce yayan tek araç Beauty Blender. Birkaç farklı markadaki muadillerini denedim ancak hiçbiri orijinal pembe sünger kadar başarılı değil. (Beauty Blender'dan sonra aralarındaki en iyi seçenek Real Techniques'in süngeri ama bence en başarılısı her türlü Beauty Blender.) Evet biraz ürün emebiliyor (iyice ıslatıp suyunu sıkarsanız bu durumu minimuma indirebilirsiniz) ve her kullanım öncesi yıkamak zahmet gerektiriyor ama en başarılı fırçayı bile kenara attıracak kadar başarılı bir ürün. 

Pudra bitişi sebebiyle yayılması zor, yüzünüzü kurutmaya meyilli kapatıcı ve fondotenleri bir de bu süngeri nemlendirerek yaymayı deneyin derim. Mesela Pro Longwear kapatıcı. (Tıklayın)

Ben Beauty Blender'la tam 2 sene önce, okuyucum Alara sayesinde tanışmıştım. Artık ülkemizde de satışı mevcut. Douglas mağazalarından ya da beautyblender.com.tr üzerinden satın alabilirsiniz. Ben 2 sene içerisinde 2 tane eskittim. Ömrü dolan sünger minik minik parçalanarak size 'ben gidiyorum' diyor zaten. 


AVON Makyaj Süngeri

Ne yazık ki Beauty Blender'ın yakınından bile geçemedi. Fondoteni dağıtma konusuna girmiyorum bile. Yerden bir taş alın, onunla daha güzel sürersiniz. Blog yazılarım için uygun fiyatlı bir sünger aramaya devam edeceğim. Şimdilerde aklımda Eklips markasının süngeri var. Ne dersiniz? Siz hangi uygun fiyatlı süngeri tavsiye edersiniz? 


*Makyaj süngeri için AVON'a teşekkürler! 







Görkem Karman

54 yorum:

  1. ayy bende yeni aldim avon sungerinden yapisi cok sert offf ne yapcam ben simdi 😢😢😢😢😢😢

    YanıtlaSil
  2. ayy bende yeni aldim avon sungerinden yapisi cok sert offf ne yapcam ben simdi 😢😢😢😢😢😢

    YanıtlaSil
  3. Avon makyaj süngerini ben de hiç beğenmedim çok sert geldi bana. Beauty Blender'ın yanından bile geçemez :)) Eklips'i seviyorum ben denemeni tavsiye ederim canım ♥

    YanıtlaSil
  4. Ben real tecnique kullaniyorum avon u da meraktan aldim ama bir kosede duruyor ben de begenmedim

    YanıtlaSil
  5. benim ilk süngerim flormardı . çok sevmiştim. ama kısa sürede gelen plastik kokusundan midem kalktı attım. eklips sünger aldım rt aldım. onlardan da memnundum aslında. ama beauty blender alınca hepsini unuttum gitti.

    YanıtlaSil
  6. Ben real tecnique kullaniyorum avon u da meraktan aldim ama bir kosede duruyor ben de begenmedim

    YanıtlaSil
  7. Bende meraktan dün sipariş vermiştim. Keşke vermeseydim diyorum yorumlardan sonra. Eklips denedim fena değil. Daha iyi olur diye avonu deniyim dedim. Malesef elime ulaşmadan şimdiden pişman oldum.

    YanıtlaSil
  8. Bende meraktan dün sipariş vermiştim. Keşke vermeseydim diyorum yorumlardan sonra. Eklips denedim fena değil. Daha iyi olur diye avonu deniyim dedim. Malesef elime ulaşmadan şimdiden pişman oldum.

    YanıtlaSil
  9. Dün akşam elime ulaşan Avon siparişimle bu sabah kullandım ve aman tanrım ne kadar sert! O kadar sert olmasa aslında güzel olabilirmiş. :(

    YanıtlaSil
  10. Sephoranınki nasıl denedin mi görkem

    YanıtlaSil
  11. Ben uzun zamandır ekilps sünger kullanıyorum videolarımda performansını görebilirsin. Denemeni tavsiye ederim. Yazı için çok teşekkürler yine harikasın 😘

    YanıtlaSil
  12. Avon almayı düşünüyordum masraftan kurtardin Gorki abla çok sağ ol :)))

    YanıtlaSil
  13. Avon almayı düşünüyordum masraftan kurtardin Gorki abla çok sağ ol :)))

    YanıtlaSil
  14. Yves rocher makyaj süngerini dene bence :)

    YanıtlaSil
  15. Nedense şaşırmadım ;) karşılaştırma için teşekkürler 👏🏻👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
  16. Eklips bence çok çok başarılı.fiyatıylada zaten insanın gönklünü gözünü açıyor. Bence kesinlikle denemelisiiiin

    YanıtlaSil
  17. Ben watsons makyaj sungerini almıştım ve ıslatınca çok güzel oluyor. Fondoten kullanmayip sadece kapatici kullaninca da çok güzel oluyor keskin çizgi kalmıyor. Ama bir beauty blender nasıldır bilemem denemedim hiç 😊

    YanıtlaSil
  18. H&m'in sungerini denemeni tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  19. Ben direk eklipsin sungerini kullanmaya başladım ve çok memnunum, bi karşılaştırmayı hak ediyor :) bu hafta içinde yapabilirsen çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  20. Yarın avoncu teyzeden alacaktım süngeri vazgeçtim şimdi. Benim için tam günün de yazmışın yazıyı :)

    YanıtlaSil
  21. yves rocher in makyaj süngerini denedinizmi?Yorumunuzu merak ettim.

    YanıtlaSil
  22. Almanyada Ebelin markasinin ayni goruntude bi sungeri var onuda deneyebilirsin

    YanıtlaSil
  23. Bende merak edip aldım ama ne yazık ki çok vasat.

    YanıtlaSil
  24. Almanya'da DM ve Rossmann'ın kendi makyaj süngerleri var ve görüntüleri beauty blender ile neredeyse aynı. Daha önce Beauty blender denemediğim için performans karşılaştırması yapamayacağım. Fakat ben DM süngerimden oldukça memnunum. Belirttiğiniz gibi su alınca şişiyor ve kolay uygulama sağlıyor. Fiyatı 2,50€. İmkanınız varsa edinip denemenizi öneririm. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş teşşekürler.;-)

    YanıtlaSil
  26. Eklips guzel gercekten denemelisin

    YanıtlaSil
  27. Tuğla gibi bişey o zaman bu Avon sünger :D Herşeyin orijinali en güzeli oluyor sonra çıkan ve ona benzemek için zorlayanlar hep bu hissi yaşatıyor ne yazık ki :) Bana da beklerim Görkem sevgiler :)

    YanıtlaSil
  28. bir kere avon zaten colortrend ruju olan iki taraflı rujda berbat zaten beauty blender avona bin basar avonun makyaj süngeri zaten daha büyük ve yüze uygulandığı zaman makyaj süngerinin izi çıkıyor bide 15 lira o kadar ona para vereceğime 10 lira daha katarım real tecniques alırım:))))) görkem abla ilk tanıştığım yutuberlardansın canımmm..

    YanıtlaSil
  29. valla ben de sipariş verecektim ama; yazınızı okudum ve iyi ki vermemişim.:)

    YanıtlaSil
  30. Çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş teşşekürler.;-)

    YanıtlaSil
  31. yves rocher'in süngeri de baya başarılıu gercekten, hem fiyatı da çok iyi

    YanıtlaSil
  32. Eklips yumuşak ya ben seviyorum fiyatıda 5lira

    YanıtlaSil
  33. Real Techniques Miracle Complexion Sponge harika! Beauty Blender'a en yakin ben onu buldum; mutlaka dene bence! (yabanci blagerlar da severek kullaniyo sanirsam)

    YanıtlaSil
  34. Ben eklips kullanıyorum ve çok memnunum 10₺ fiyatı vardı en son watsons ve gratiste tavsiye ederim ama ikisinin karşılaştırmasını yapamayacağım .. :)

    YanıtlaSil
  35. İşte yine tarafsız bir yazı yine objektif bir görkem.Az önce çok ünlü bi vlogger tarafından övulen bi ürünu tam almayi düşünüyoken bide görkem yazmıştir dedim bakip alayim dedim teşekkür ederim görkemcim♥

    YanıtlaSil
  36. Görkem! Hem beauty blender hem de yves rocher markasının süngerni kullandım ama bence yves rocher süngerin yapısı ve şekli çok daha iyi... Denedin mi? Bence denememişsindir , denemelisin not al

    YanıtlaSil
  37. Objektif yorumnz için tşkkrler. Bir tek sana güveniyorum bu konuda biraz önce bir tane blogr bunu svdiğini söyledi hepsi reklam için çalışıyorlar. En iyi yere sen gelmelisin ki geldiğini düşünüyorum. Başarılarnn devamnı diliyorum.

    YanıtlaSil
  38. real tecniques almıştım ben ilk. ama çok çabuk parçalanarak beni üzdü. sonra dedim hadi eclipse'i deneyim. 1 real tech. sünger yerine 4 tane eclipse alınabiliyor bu arada :) baya baya memnun kaldım. ama meraklı bünye sephora'nınkini de merak etti ve onu da aldı. ama onu çok beğenmedim şahsen görkem. sephora'nınkiyle ilgili fikirlerini de merak ediyorum açıkçası ;)

    YanıtlaSil
  39. Beauty blender ı kullandıktan sonra nasıl temizliyorsunuz? Kendi markasının temizleme ürünü var ama kullandınız mı ya da başka nasıl temizlenir fikirlerinizi istiyorum :)

    YanıtlaSil
  40. Herşeyi ucuza almanın tek TIK yolu

    www.evimshopping.com

    YanıtlaSil
  41. Bütün makyaj süngerlerini denedim ama beauty blender kadar başarılısı yok bence.Ya çok sertler,ya kısa bir süre içinde parçalanıyor dağılıyorlar yada likit ürünleri başarılı bir şekilde yaymak konusunda oldukça zayıflar. Blogumdaki yazılara gözatabilirsiniz.)

    YanıtlaSil
  42. flormarınki hakkında bilginiz var mı

    YanıtlaSil
  43. yves rocher nin makyaj süngerini denemelisin kesinlikle :) ay sonuna kadar da indirimli 7.90tl. veya watsons süngeri de denemeye değer, avondan ziyade şekli ve kullanımı daha rahat

    YanıtlaSil
  44. Yves rocherin sungerini tavsiye ederim ✌✌

    YanıtlaSil
  45. Yves rocherin sungerini tavsiye ederim ✌✌

    YanıtlaSil
  46. Bende az önce kataloğa bakıyodum ve boş boş bakıyorum masraf etmeyeyim dedim ve beni büyük masraftan kurtardın

    YanıtlaSil
  47. Sevgili Görkem merhabalar. Bir süredir seni takip ediyorum, yenilerdenim yani :) Bundan sonra farkli bi sünger onermissin videolarda gördüm. Dün h&m in küçük mor sungerini aldim (henüz kullanmadim) 7tl idi. Senden isteğim h&m makyaj fırçalarını incelemen. Çünkü fiyat açısından çoğunluğun ulaşabileceği ürünler. 2 serisi var sanırım (koyu ve acik renkli saplari olmak üzere.) Açık renkli olanların fiyati biraz daha fazla ama daha güzel gozukuyorlar. 2. istegim de sadece fırçalarla ilgili bir video hazırlaman. Bu videoda senin kadar ayrıntılı ve profesyonel makyaj yapmayan daha az ürünle temel bi makyaj yapanlar için mutlaka olmasi gereken fırçaları ve bu fırçaların nasıl kullanılacağını anlatman. Biliyorum videolarda arada bunlardan bahsediyorsun. Ama fondoten, bb, pudra, allık, far, ruj için makyaja yeni başlayanlarda hangi fırçalar olsa yeter gibi bu konuya özel bi video çok yararlı olur. Tabiki videoyu uygun fiyatlı fırçalarla hazırlaman bizler için çok daha iyi olur. Iyi çalışmalar, tesekkurler.

    YanıtlaSil
  48. Kuzenim yurtdışında okuyor. Bana birden fazla beauty blender gönderdi kızlar. Almak isteyen olursa 10 tl den satacağım. Mail atabilirsiniz makyajfircam34@gmail.com

    YanıtlaSil
  49. Yaaa ben çok beğendim aslında, iyice ıslatınca baya şişip yumuşuyor ve baya kolay dağıtıyor ürünü

    YanıtlaSil
  50. sanırım sonradan ürünün yapısını değşitirmişler. Şimdi dediğin negatif özellikler yok avon'dakinde. Kullanımı da gayet güzel. Tekrar bir dene istersen

    YanıtlaSil
  51. Merhaba görkem, ben gratisten şanseseri bu tipte boğumlu bir sünger aldım ve o kadar memnunum ki anlatamam. İlk hali biraz sıkı ama ıslanınca kocaman ve yumusacık oluyor mutlaka bi bakmanı tavsiye ederim acaip uygun fiyatlı olmasıda cabası! Acizane önerimdir��

    YanıtlaSil