Missha Black Ghassoul Siyah Nokta Maskesi



Merhaba! Bugün sizlere, tam 2 ay önce büyük beklentilerle satın aldığım Missha Black Ghassoul siyah nokta maskesini anlatacağım. Sanıyorum ki bu seride birden fazla çeşit var (sıkılaştırıcı maske vs.) ancak benim tercih ettiğim maske; soyulabilen, çene, burun, alın, hatta gözeneklerin açık olduğu tüm alanlarda da kullanılabilen bir burun maskesi. Ürünü satın almak ya da incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Linkteki öncesi/sonrası görsellerinden ürünün ne kadar iddialı olduğunu da görebilirsiniz.




İçerik konusunda ilgi ve bilgi bakımından epey zayıf olduğum için, ilgilenen okuyucularımın görmesi açısından kutunun arkasını da paylaşmak istedim. Unutmadan, bu ürün hayvanlar üzerinde test edilmiyor.




Siyah noktalarda gözle görülür bir temizlik sağladığını iddia ederken, gözenekleri sıkılaştırmayı da vaat ediyor. Temizlenmiş cilde uygulamamız gerektiği ve tahrişi azaltmak için altına nemlendirici kullanabileceğimiz belirtiliyor ancak ben en iyi sonucu, temizlenmiş ve tamamen kurulanmış cilde uyguladığımda alıyorum çünkü altına nemlendirici ya da ıslaklık bırakacak herhangi bir ürün kullandığınızda maske yüzünüze asla yayılmıyor. Gerçekten cildinize yapışmıyor, parmağınızda kalıyor. Buna, maskenin garip yapısının sebep olduğunu düşünüyorum.

El işi dersinde eğlencesine uhudan toplar yapardık hani, işte bu maske öyle bir yapıya sahip. Bildiğiniz toparlanmış uhu gibi. Oldukça yapışkan ve hayalinizdeki maske dokusuna sahip değil. Burnunuza top şeklinde koyup ellerinizde sağa sola yaymaya çalışıyorsunuz. Benim tavsiyem çok ince bir tabaka halinde sürmeniz ve tamamen kuru cilde uygulamanız. Aksi takdirde maske yer yer ıslak kalıyor ve soyulma, dolayısıyla temizleme işlemi de düzgünce gerçekleşemiyor.




Açıldıktan 6 ay sonra ömrü dolan bu maskenin 15 dakika içinde kuruduğunu da söylemeliyim. Ben geçen haftaya kadar yüzümde hep 15 dakika süreyle tuttum ve sonra soydum. Tam yazısını yazacakken, Missha'nın websitesindeki görsellerde, maskenin 30 dakika boyunca yüzde tutulduğunda daha etkili olduğunu gördüm ve 1 hafta boyunca bir de böyle kullanıp yazısını öyle yazayım dedim. 30 dakika boyunca beklediğimde maske daha iyi kurudu ve yüzümden tek hamlede çıkarabildim. Zaten en iyi sonucu maskeyi tek hamleyle soyduğunuzda alıyormuşsunuz. Bunun yanı sıra çok daha iyi temizlik sağladığını ve hiçbir hassasiyete yol açmadığını gözlemledim.

Siyah uhumsu yapısı ve keskin 404 kokusunu başta sevmesem de, uyguladıktan sonra pek de rahatsız etmediğini farkettim. Gelelim siyah nokta temizleme konusuna. Bende gerçekten işe yaradı mı?

Yazısını şurada yazdığım cihazları kullandığım dönemde siyah noktalarım neredeyse tamamen temizlenmişti ancak cihazları kullanmayı bırakınca özellikle burun kenarlarımda derin noktalar belirmeye başladı. Zaten bu sebepten bu maskeyi satın aldım.

Dediğim gibi, Missha'nın sitesindeki görseller fazlaca iddialı ancak ben 'aman Allah'ım, hiç siyah noktam kalmadı!' gibi bir durum tecrübe etmedim. Buna rağmen, 2 ay boyunca haftada 2 kullanım sonucu olarak gayet iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Bir de banyo sonrası, buhar sebebiyle açılan gözeneklere uygulandığında daha da net bir temizlik sağladığını görebiliyorum.

Gerçekten düzenli kullandım ve beni rahatsız eden ve çok derinde olmayan siyah noktalarımı epey azalttığını gözlemledim fakat hepsi bu. Tamamen temizlenme ya da derinde, bir türlü kaybolmayan siyah noktaları temizleme durumu söz konusu olmadı. Düzenli ilk birkaç kullanım sonrası sorunlu noktaların %50'sine yakın bir miktarını yok ediyor ama sonrasında durum stabil kalıyor. Yani; ilk birkaç kullanımdan sonra siyah noktalarınızın gözle görülür bir biçimde azaldığını ama sonrasında daha fazla bir değişiklik olmadığını gözlemliyorsunuz. Daha doğrusu bende böyle oldu. Belki kalan noktalar da uzun vadeli kullanımda temizlenir, ne dersiniz?

Aynı zamanda sebumu önlemeyi de iddia eden bir maske bu. Ne yazık ki ben her uygulamanın ertesi günü, yağ bezlerimin daha çok çalıştığını farkettim. Yani maske yaptığımın ertesi sabahında, yağdan ıslanmış burun çevremle karşılaştım. Maskenin, bu sebepten yalnızca bir noktaya kadar etkili olduğunu düşünmeye başladım. Kullanmaya devam edip sizleri Instagram ve Blogger üzerinden güncel durumdan haberdar edeceğim.

Uzun lafın kısası, fiyatına göre başarılı bulduğum, gayet güzel temizlik sağlayan, 30 dakika boyunca yüzde tutulup tek hamleyle soyulduğunda en iyi sonucu veren güzel bir maske. Satış fiyatı 35 Lira ve kapıda ödeyebiliyorsunuz. Missha markasını seviyorum ve bu maskeyi kullanmaya devam edeceğim. Sevgiler!





Görkem Karman

12 yorum:

  1. Missha'nın sitesindeki fotoğraflar daha yanıltıcı olamazdı herhalde. Uygulama öncesinde burna, sonrasında burun kenarlarına focuslayıp "bakın siyah nokta falan kalmadı" demek.. Başarılı. :) Görkem sen bir before/after fotoğrafı yapsan keşke, güvenilir bir kaynaktan görürüz sonuçları. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de kullanıyorum bu ürünü, merak edenler için linki : http://happy0neday.blogspot.com.tr/2015/02/missha-black-ghassoul-peel-of-nose-pack.html

    Missha bence iyi bir marka daha iyisini bulana kadar bu markayla devam etmeyi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beautyface siyah nokta maskesi ni deneyin derim.tamamen kurduktan sonra ne var ne yok sokup aliyor

      Sil
  3. Gerçekten merak ettiğim ve her sabah "acaba Görkem bugün inceleme yazısını yazmış olabilir mi?" diye bloguna bakmama sebep olan bir üründü. Bu gibi ürünlerden aman aman birşeyler beklemek fazla olur zaten ama bir nebzede olsa işe yarayıp verilen paranın karşılığını vermesi önemli.
    Senin hassas olmasına rağmen cildinde herhangi bir iritasyona sebep olmadıysa bende hayli hayli olmaz diye düşünüyorum ve ihtiyaçlar listeme yazıyorum.
    Inceleme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Daha sonraki düşüncelerini merakla bekliyorum Görkem

    YanıtlaSil
  5. missha da öyle bir görsel var ki sahte olduğu daha ordan belli :) ama insan yine de belki sorusunu soruyor kendine

    YanıtlaSil
  6. Görkem ben de yves roche nin kini kullanıyorum. Burun kenarlarımı aşırı derecede yakıyor. Sence bu normal midir ? Sen bu missha da böyle bir şey yaşıyor musun ?

    YanıtlaSil
  7. Paylaşım için teşekkürler bloğunuzu takipteyim benimkine de beklerim paylaşım için teşekkürler bloğunuzu takipteyim ben de beklerim http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Evet ikisinide kullandım. Kesinlikle Beautyface siyah nokta maskesi diyorum.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba
    Öncelikle bu güzel yazınız için teşekkürler. İlk defa böyle bir ürün aldım ve 2 gün önce elime geçti. Bugün uyguladım ve hiç faydasını göremedim umarım dediğini şekillerde uyguladığımda bir fayda görürüm🤗

    YanıtlaSil
  10. yazınız bilgilendirici, teşekkürler
    ben de mutlaka kullanmalıyım,
    şu an Happy Mask Soyulabilen Siyah Nokta Maskesini kullanıyorum,
    siyah noktalarım kalmadı
    ama düzenli kullanılması gerekiyor,
    http://www.indirimvekalite.com/pratik-urunler-tv-urunleri-k-7/kozmetik-kisisel-bakim-k-10818/cilt-ve-yuz-bakimi-k-10872/happy-mask-soyulabilen-siyah-nokta-maskesi-100ml-u-137337.html#.WHXOQ9SLSzc

    YanıtlaSil