YSL Top Secrets Peeling



Günaydın! Bugün sizlere yaklaşık 2 aydır kullandığım, cilt bakım rutinimin son üyelerinden YSL Top Secrets Peeling'imi tanıtacağım. Biliyorsunuz ki kozmetik dünyası bataklık gibi, aldıkça alıyorsun, sonra keşfediyorsun, neler eksik neler yanlış görüyorsun. Ben de Youtube kanalımı açtığımdan beri eskiye nazaran çok daha fazla makyaj yapmaya başlayan biri olarak cilt bakımıma yeterince özen göstermediğimi farkettim ve son 6-7 aydır temizlik, arındırma ve nemlendirme konusunda ekstra özenliyim.

Bu sebeple, daha önce yazısını şurada yazdığım Yves Rocher peelingim bittiğinde Sephora'ya gittim ve cilt bakım uzmanına cildimin çok hassas ve kuru olduğunu fakat an itibariyle karmaya doğru bir geçiş yaşadığını söyledim. O da bana hiç düşünmeden Top Secrets'ı önerdi. Başlangıçta haftada 2 kez, 1 ay sonra da haftada bir uygulamamı söyledi. Sözünü dinledim ve çok memnun kaldım.
'Peki bu peelingin özelliği nedir?' derseniz…

İçerisinde diğer peelingler gibi minik partiküller bulundurmuyor, bu sebeple yüze masajla yayıldığında cildi yıpratmıyor, tahriş etmiyor. Başta 'granülsüz bir peeling ne kadar işe yarayabilir ki?' yanılgısına ben de kapılsam da düzenli kullanımda cildimi ne kadar güzel ve yormadan temizlediğini farkettim. Kullanımına gelince…




İçinde minik ışıltımsı (?!?) yansımalar olduğu için peeling değil de vücut losyonu gibi bir görünüme sahip. Kıvamı ise baldan farksız. Uygulamak için yapmanız gereken şey ise; kuru ellerinizle kuru yüzünüze bir fındık boyutunda ürün alıp dairesel hareketlerle masaj yapmak. 




Elleriniz ve yüzünüzün ısısıyla bal kıvamındaki bu peeling yağa dönüşüyor. Likit hale geldiğinde ılık suyla duruluyorsunuz. Yağ halini alan ürün suyla birleşince süt gibi enteresan bir sıvı şeklinde akıp gidiyor. Diğer peelinglere göre çok daha yumuşak ve nemli bir his bırakıyor. Ben yine de yüzümü kuruladıktan hemen sonra nemlendiricimi uyguluyorum. Bu arada peelingi uygularken göz çevreme yaklaştırmıyorum.

Paketin şeffaf bir tüp olması bence epey kullanışlı. Bitmeye yakın farkedip yedekleyebiliyorsunuz. Tek eksi 75 ML'lik ürüne 109 TL biçmiş olmaları. Daha iyisini bulursam bir daha satın almam ama şimdilik gözdem bu. Sizin favori yüz peelinginiz hangisi?

*Ürün tüm cilt tiplerine uygundur.


Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88






Görkem Karman

13 yorum:

  1. Merhaba Görkem

    Ben Yves Rocher kayısı çekirdeği tozu peelingini kullaniyorum memnunum :)

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Görkem,
    Ben yaklaşık 8 aydır Dermalogica daily microfoliant kullanıyorum.Bu süre içinde cildimdeki lekelenmelerin azaldığını ve daha homojen bir görünüm aldığını farkettim.Sevdiğim bir ürün oldu.

    YanıtlaSil
  3. Görkemcim gözeneklerin üzerine etkisi nasıl oldu?
    Açıkçası benim aklımda bayaa uzun zamandır Dermalogica daily microfoliant'ı var ama almak hala nasip olmadı. O da granürsüz ama toz formatında ve çok olumlu şeyler okudum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Görkem ablacım günaydın

    Ben yaklaşık 3 ay önce Neutrogena Visiby Clear pink grapefruit daily scrub 'ını almıştım aslında bu ürün günlük minik partiküllü bi yapıya sahip ilk aldığımda pek sivilcem yoktu aslında siyah nokta vardı birazcık bu peeling jel de bunu vaat ediyordu.Fakat ben aklıma gelince yapıyordum haftada bir iki defa ya da sadece sivilcem çıkınca onun haricinde yüzümü her akşam sabah yıkayıp nemlendiriyodum yapmadığım ya da yaptığım zamanlar.14 yaşındayım tam sivilce dönemindeyim kurudan karmaya donük bir cildim var t bölgem bazen yağlanıyor kendi cildimi sana benzetiyorum hassas ve sorunlu bir cilt tipim var benimde son 1 aydır her gün kullanıyorum cildime aydınlık veriyor pek nemlendirdiği söylenemez tabi.Fakat ben cildmin aydınlık ve sağlıklı görünmesini seven bi insanım zaten oldukça esmerim eğer bu tür ürünler kullanmazsam çok kuru ve karamsar bi cilde sahip oluyorum ben ürünü severek kullanıyorum pek iyi değil ama günlük kullanım için uygun fiyatlı ve güzel bir ürün tavsiye edebilirim :)

    YanıtlaSil
  5. beni cildim hassas,kuru-karma uc ay kullandım bu urunu. Alnımda kucuk yag bezecikleri yaptı.

    YanıtlaSil
  6. konuyla alakasız biliyorum ama ben siteye katılamıyorum gfc üzerinden maalesef isteğiniz gerçekleştirilemedi diyor günlerdir deniyorum yok yani benimle aynı sıkıntıyı yaşayan var mı ya sorun bende mi acaba?

    YanıtlaSil
  7. bu ürünü aldım 2 defa kullanabildimm yüzüme ilk sürdüğümde aşırı kaşıntı oldu ilk kullandığımda bu ürüne bağlamadım ama ikinci denememde de aynı şeyler oldu ve kızarıklıklar oluştu anında uzaklaştımm tabiki cilde göre değişir ama bende böyle bir reaksiyona neden oldu shisedo pureness serisinin peelingini kullanıyorum harika çok memnunum.

    YanıtlaSil
  8. Gorkem abla merhaba, ben kisa bir suredir sizi severek takip ediyorum, kendim yurtdisinda yasiyorum, sizin sayenizde kendima ilham alarak kendime blog actim! sizin yeni blogger ci lar icin onerileriniz nedir? : )

    YanıtlaSil
  9. 4-5 ay önce Garnier'in peelingini aldım. Bitirene kadar kullanmayı planlıyorum. O bitince diğer cilt ürünlerim Clinique olduğundan onun peelingini alırım.

    YanıtlaSil
  10. selam görkem,,
    clinique 7 day scrub kullanıyorum.memnunum...gayet arındırıcı özellikle yağlı ciltre çok uygun gibi geldi bana:)

    YanıtlaSil
  11. Tamda şu aralar sorunsalım bu Görkem :) Ben normalde Dermologica Daily Mİc. kullanıyorum.Seviyorumda kendisini ama scrublı peelingler gibi gelmediği için bir de diğer türlü edineyim dedim.Diorun peelingini aldım.Uygulama sırasında yüzümü kızartmaya acıtmaya başladı. Daha sonra Shiseido Purness serisinden peeling aldım baktım ki yorumlarda çok kullanan yok açmadan geri verdim testerını aldım Shiseidonun. Ama bu sıradav eli boş çıkmak olmazdı diye :) La Preirie peeling aldım ama onuda korkumdan hala açmadım.Çünkü testerı yoktu Sephorada. Partiküllerinin büyük oldğunu söylediler korktum. Ya sevmezsem ve 200 ml lik şey elimde patlarsa. Fakat 3 oldu Sehiseidonun peelingini deniyorum nedense çok sevdim.Scrubları yuvarlatılmış. Asla batmıyor.Peeling değilde masaj yapıyorsun gibi hissettiriyor. La Preirie nin testerını Sevil ya da Tekin Acarda bulursam yapısına bi bakıcam ona göre bu ya da Shiseido arasında karar vericem.

    YanıtlaSil
  12. MBR die bır marka bılmıyorum duydunuzmu.Douglas magazalarında satılıo.onun peelıngı var aynı sekılde ıcınde partıkullerı olmayan kımyasal peelıng yapma etkısınde sıddetle tavsıye edıyorum eger deneme sansın olursa pışman olmucaksın.bunu bılmıodum mesela fıyatı daha uygun mbr a gore denıcem ınsallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MBR'ı bana Douglas'da sattılar 250 tl'ye meyve asitli maskesini aldım hiçbir işe yaramadı kesinlikle tavsiye etmem

      Sil