#kadınaşiddetehayır #kadınaşiddetedur || Jane Iredale REZALETİ!



'Günaydın!' demeyi çok istesem de çok can sıkıcı bir yazıyla karşınızdayım. Sevgili blogger arkadaşım Neslihan (tıklayın) aylar öncesinden kadına şiddete hayır temalı bir makyaj paylaşacağımız büyük ve mesajlı bir proje için bana ve diğer arkadaşlarıma mail atmıştı.

Maksat farkındalık yaratmak, tepki göstermekti, ancak uyanır firmalardan Jane Iredale kadına şiddet temalı bir YARIŞMA başlatarak ortalığı birbirine kattı. Kimin dudağı daha çok patladıysa, kimin burnu daha çok kanadıysa o kazanacaktı. İnanılmaz! Sinirimi kelimelerle ifade edemiyorum.

Kadınların incindiği, yıprandığı, hırpalandığı, aşağılandığı ve hatta ÖLDÜRÜLDÜĞÜ bir olay üzerinden yarışma düzenlemek nasıl bir hadsizlik, nasıl bir ruhsuzluktur!?!

Tonla tepki almalarına rağmen, özür dileyecekleri yerde pişkin pişkin 'Bizim reklama ihtiyacımız yok arkadaşlar ;))) kips cıks' şeklinde atarlı ergen modunda cevaplar verdiler.

Az önce (ben bu yazıyı yazarken saat 01:00) nihayet yarışmayı durduracaklarını belirten bir yazı yayınladılar. Peki pişmanlıktan mı? Hayır. 'Bir daha sizin ürünlerinizi almayacağız, herkese bu terbiyesizliği yayacağız.' mesajlarından sonra U dönüşü.

2 senedir blog yazıyorum ve hayatımda ilk defa kelimenin tam anlamıyla 'atarlı' bir yazı yayınladım. Çok üzgünüm ancak sinirimi hala tam olarak ifade edebilmiş değilim.

Hayatımda bu markanın tek bir ürününü alıp denemedim ve şimdi iyi ki diyorum! Kadınları ez, incit, sonra da üzerlerinden prim yap, para kazan. Başka?

Lütfen bu saygısızlığı, ruhsuzluğu yayalım!



Sevgiler!



Görkem Karman

23 yorum:

  1. Yazıklar olsun!
    Biz bu yazıyı okurken kaldırmışlar. Bu nasıl bi ruhsuzluktur gerçekten. Ne üzerinde nasıl prim yapmaya çalışmaktır!
    Bi de utanmaz arlanmaz şekilde pişkinlik yapmaları.. Kendileri vaziyetlerden pek hoşnutlar galiba..
    atarLı qenC Jane IredaLe ";)"

    YanıtlaSil
  2. Yok artık! O kadar çok söylenebilecek şey var ki bununla ilgili yorumla yapılacak şey değil.. Bu arada seni görünce ilk önce bi irkildim ne yalan söyleyeyim Allah korusun..

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar sinirli olsan haklisin yapilan buyuk terbiyesizlik!! Ancak boyle bi durumda bile hunerli ellerin konusmus tekrar tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  4. Rezaletten başka bir şey değil kozmetik firmalarının yalnızca ülkemizde kalkıştığı bu tarz yaklaşımlara birinin dur demesi lazım artık

    YanıtlaSil
  5. Resmi görünce bir an korktuğumu itiraf ediyorum... Herkesin başına gelebilir ve asla böylesine hafife alınacak bir konu değil. Markaların bunu bu şekilde kendi lehine çevirmeye çalışmaları mide bulandırıcı. Kadının bir obje gibi gösterilme sorunu bir tek Jane Iridale da yok aynı şekilde Nars da Guy Bourdin gibi bir fotoğrafçı ile çalışarak buna izin vermiştir. Ne yazık ki bunu engellemek bizim elimizde gibi görünse de değil... Firmalar her zaman kötü pazarlama ve reklam temsilcileri diye işin içinden sıyrılabilirler... Jane iridale in böyle üste çıkmaya çalışması içler acısı olmuş... Umarım bunu engellemek için devletimiz daha büyük adımlar atar...

    YanıtlaSil
  6. Türkiye'de bam teli olan bir konu üzerinden bu tarz bir yarışma düzenlenmesi bloggerlar ve duyarlı olan kişileri gerçekten üzdü.Aslında bu olay ülkemizdeki ağrılı dönüşüm sürecinin bir göstergesi.
    Evet,hala umudum var . Eğitimle bu süreci aşacağız ve bu firmanın PR'ı gibi düşünenleri azaltacağız.

    YanıtlaSil
  7. İyiki yazmışsın canım bizde dikkat edip almayız böylece

    YanıtlaSil
  8. bilinçlendirmene gerçekten minnettarız bir kanının incinmesini anlamak için aynısını yaşamaya gerek yok empati yapabilseydi onlar üzerinden para kazanmayı aklında bile geçirmezdi ve kesinlikle insanlık ayıbıdır bu..

    YanıtlaSil
  9. Konuyla ilgisi yok ama video yuklemıycem demişsın ? doğrumu

    YanıtlaSil
  10. Ben bu tür tüm fotoğrafların bu şiddete maruz kalan kadınları incittiğini düşünüyorum açıkçası... o yarışma ise apayrı bir rezaletti; kullanılan görsel de aynı şekilde. Umarım şovu, insanların yaralarını tekrar tekrar hatırlatmayı bırakıp somut adımlar atıldığını da görürüz... sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. dün akşam gördüm ben de ve delirdim, çok haklısın, ama başardınız kaldırdılar

    YanıtlaSil
  12. inanamıyorum , kadına hizmet eden bir markanın bir kadını bu denli aşağılayabilmesine. Utanç verici bir tablo gerçekten. tam anlamıyla bir rezalet

    YanıtlaSil
  13. Farkındalık yaratmanın ne olduğu konusunda baya kafaları karışmış resmen. Görselleri Neslihan arkadaşınızın sayfasında gördüm ve inanamadım. Böyle bir şey üzerinden prim yapma düşüncesi kesinlikle midesizlik. Böyle durumlar kesinlikle ince çizgiler herkes nerede durması gerektiğini bilmeli.

    YanıtlaSil
  14. söylenebilicek herşeyi gayet iyi söyleyip tepkini dile getirmişsin tebrik ediyorum... öyle bir marka tanımıyoruz artık...

    YanıtlaSil
  15. inanamıyorum !!! deyim yerindeyse ''kadının sırtından'' kazandıkları para yetmiyormuşçasına acılarından, hiç duruma düşürülüp aşağlanmalarından hatta kör kurşunla canlarından olmalarından bile rant peşindeler..ZAVALLSINIZ!!!!

    YanıtlaSil
  16. Yazını okuduktan sonra, ufak bir farkındalık da ben katmak istedim ve bloğuma bir yazı yazdım. Yarışma mı yapmışlar? Falan oldum ilk okuduğumda. Kendi kendime hahaha dedim, ne hale gelmişiz, haberimiz yok.

    YanıtlaSil
  17. İnsanlık onuruna yakışır duyarlılığınız, tepkiniz için sizi kutlarım. Kadına şiddet konusuna dikkat çekmek için şiddet görmüş kadın içerikli fotoğrafların yayımlanmasını doğru buluyorum, empati kurulmasına bir parça da olsa yararı olacaktır çünkü. Bu işi ticarete dökmek, para kazanma aracına dönüştürme çabasını ise, ayrı bir şiddet biçimi olarak değerlendiriyorum. Demek ki firma kadınlar aracılığı ile para kazanırken, kadınlara hiç saygı duymuyormuş. Bu olay ile de kadını biçtikleri değer ortaya çıkmış oldu. Bu da önemli bir kazanımdır. Sinirlenmeyin, üzülmeyin. Kadınlar sadece en güzeline değil, aynı zamanda en doğru olana layıktır.

    YanıtlaSil
  18. Artık İsmini bile yazamaya değer kabul etmediğim bu firma tarafından yapılan bu hakaret haberi,bügün teröristbaşına bile sayın denilen TÜRKİYE de sayın diyemediğim bu site yöneticileri tarafından yayınlanıp sonrada kaldırıldı. duyarlı olmasını beklediğimiz yine de SAYIN diyemediğim yönetilerden sağ duyu bekliyorum kadına yapılan şiddet zaten bu kadar fazla iken bu durumu bu denli kullanmaları ne acı...

    YanıtlaSil
  19. ve içlerinde eminim kadınlarda vardır. Çok ilginç .insan başına gelmeden anlayamıyor mu bazı şeyleri,Başkasının acısı üzerinden rant sağlamak nasıl olurda bir insanın kalbine yakışır.Nasıl insanlar olduk biz ne hale geldik çok utanıyorum...

    YanıtlaSil
  20. Inanmiyorum, bu ne bicim saygisizlik.. Igrenc bir sey! Yaziklar olsun böyle bir fikri yaratana!!! Belki hic buraya uymuyor ama sana bir sorum var, blogun icin kullandigin yazi tipinin adini ve büyüklügünün numarasini sorabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  21. Bunu okuyan ve siddet goren kadinlarin ne kadar incinecegini dusunmemislermi? Olen, dayak yiyen kadinlarin ustunden yarisma yapmak boyle bir konuyu paraya cevirmeye calismak ne kadar adice. Bende hicbir urunu yok ve almayacagimda.

    YanıtlaSil
  22. Jane iredale'in hayvanlar üzerinde test yapmadığını ve kanser vakfı onaylı olduğunu biliyor musunuz. Sizin kullandığınız abuk sabuk saçma firmalardan daha faydalı yani evrene. Türkiye instagram sayfasındaki olayı markaya dayandırmanız saçma olmuş.

    YanıtlaSil
  23. Jane iredale'in hayvanlar üzerinde test yapmadığını ve kanser vakfı onaylı olduğunu biliyor musunuz. Sizin kullandığınız abuk sabuk saçma firmalardan daha faydalı yani evrene. Türkiye instagram sayfasındaki olayı markaya dayandırmanız saçma olmuş.

    YanıtlaSil