MAC Rujlarımda Son Durum



Günaydın! Bugün sizlerle, güncel MAC ruj koleksiyonumu paylaşacağım. An itibariyle yalnızca 5 MAC rujum var ve yaklaşık 8-9 aydır bu böyle. Kimler geldi, kimler geçti… Şöyle bir hatırlarsak; Diva, Russian Red, Hue, Myth, Creme Cup, Please Me, Chatterbox, Viva Glam II, Angel, Patisserie, Snob, Plumful, Party Line, Honeylove, Viva Glam Gaga, Up The Amp, Captive, Blankety, Creme De Nude, Modesty ve sanırım şu anda aklıma gelmeyen birkaç ruj daha… Bunların hepsi zamanında koleksiyonumda yeri olan ürünlerdi. Kimisinden sıkılıp sattım, kimisinin bana yakışmadığını farkına varıp hediye ettim, kimisini de bitirdim. Creme Cup, Hue, Angel, bitirdiğim için çekmecemden ayrılanlardı. Şimdiyse elimde kalan bu 5 ruj, gerçekten kendime yakıştırdıklarım. Gelin, yakından inceleyelim.




MAC, benim sahip olduğum en pahalı ruj markası. Özellikle mat ve saten serisinin üstüne tanımıyorum. Daha pahalı rujlara da para vermeyi düşünmüyorum. Daha önce bir kez Chanel büyüsüne yenik düşüp Rouge Allure serisinden 88 numarayı almıştım ve yapısını hiç beğenmemiştim. O günden beri ruj konusunda bildiğimden şaşmıyorum. Geliyorum elimdeki 5 MAC ruja. Renkler soldan sağa; Kinda Sexy, Faux, Velvet Teddy, Peach Blossom ve bitirmediğim, adeta yediğim Pink Plaid.




Kinda Sexy; 2014 favorilerim yazımda da bahsettiğim, mat bir şeftali rengi. Ben özellikle daha sarı alt tonlu ve bronz tenlere daha çok yakıştırsam da kendim de severek kullanıyorum. MAC'in Boldly Bare dudak kalemiyle harika uyum sağlıyor. 

Faux ise 2013'ün sonlarında tanışıp, 2014 boyunca elimin en çok gittiği ruj oldu diyebilirim. Rengini; leylak rengine çalan kahvemsi pembe diye tanımlıyorum ben. Saten bitişli ve Essence'in Satin Mauve dudak kalemine çok yakışıyor. Biter bitmez yeniden satın alacağım çünkü hem en ağır göz makyajlarına, hem de günlük kullanıma mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Yazısı burada.

Velvet Teddy ise 2014'ün Ekim ayında tanıştığım, normalde pek tercih etmeyeceğimi düşündüğüm ve itiraf ediyorum, Kylie Jenner akımına kapılıp aldığım bir renk. Renk; kahve alt tonlu koyu bej. Özellikle buğday/esmer tenliler için mükemmel bir nude (çıplak dudak rengi). Yapısı yine mat ve oldukça kalıcı. MAC Whirl dudak kalemiyla kullanmaya bayılıyorum. Yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.

Peach Blossom ise 2013'ün başlarında, bir blog satışım sonrası 'haydan gelen huya gider' diyerek MAC'e girdiğimde eve benimle birlikte dönmüştü. O kadar joker, o kadar yumuşacık bir renk ki, makyajı pek sevmeyen annem bile kendine bir tane aldı. Resmen dudak parlatıcısı kadar parlak duran, şeftalimsi bir pembe olan bu ruj Cremesheen sınıfında, yani kremsi bitişli ancak bence MAC'in Glaze (parlak) sınıfına daha uygun. O zamanlar bu rujun neden hiç konuşulmadığını düşünmüştüm, videolarımda ve blogumda bahsetmiştim. Görüyorum ki bugün hala hakettiği değeri görmüyor. Açık tenli herkese yakışacak güzel bir günlük ruj arıyorsanız mutlaka bakın derim. Creme Cup gibi çizgilere dolmadığı ve dişlerimi sarı göstermediği için bitince tekrar alacağım.

Pink Plaid; yine mat bitişli rujlardan. Lilaya çalan bir pembe. Bu benim ikinci Pink Plaid'imdi ve gördüğünüz gibi bu da bitti. Bittikçe alırım diyordum ama son zamanlarda dişlerimi olduğundan daha koyu göstermeye başladığını farkettim. Bu yüzden daha kullanılabilir mat bir pembe bakmaya başladım. Yüksek ihtimalle tekrar satın almayacağım. 




İşte böyle. Faux ve Peach Blossom kesinlikle yeniden satın alınacak. Pink Plaid yerine dişlerimi daha beyaz gösterecek mat bir pembe bulunacak. Diğerleri hakkında henüz karar veremedim. Önerilerinizi bekliyorum. Umarım bir çılgınlık yapıp Ruby Woo (Sebibebi yüzünden.) ya da Hug Me'yi satın almam. Sizin severek kullandığınız MAC rujlarınız hangileri? 




Birkaç sene önce MAC rujlarımın renklerini göstermek için çektiğim fotoğrafla veda edeyim. :)





Görkem Karman

23 yorum:

  1. Hug Me benim de aklımda bir de Angel'ı düşünüyorum gerçi MAC'e girip aklımda olanı alıp çıktığım nadirdir :))

    YanıtlaSil
  2. Kinda Sexy ve tamamlayıcısı Boldly Bare benim de favorilerimin arasında.Şu ara videolarda sıkça karşılaştığım Rubby Woo yu alma peşindeyim :)

    YanıtlaSil
  3. Loveorn' u da seveceğini düşünüyorum lustre bitişli,doğal günlük kullanılabilecek bi pembe

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel oldu bu paylasimin :)) pink plaid almayi dusunuyordum, dudagimda denemedim ama burdan harika gorunuyor. Peach blossom su ara neredeyse tek surdugun ruj!!! Yeni aldim sayilir, Muthis cok sevdim! Faux da cok sevdigim bir tondur. Kinda sexy biti tekrar almak istiyorum ama hic bir mac magazasinda hic bir istedgimi bulamiyorum ben son zamanlar.. Stocklari sifirlanmis resmen :o

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda diva ve ruby woo aklımda ama mac onlinede bulabilirsem ne mutlu bana..

    YanıtlaSil
  6. Kinda sexy gerçekten çok güzel :) ben de peach blossom u almayi dusunuyordum yazını görünce kararım kesinleşti :))

    YanıtlaSil
  7. Birbirine yakın renklermiş gibi sanki :) Elinde swatchını gösterdiğin Diva rengine bayıldım bu arada :)

    YanıtlaSil
  8. Faux nefis görünüyor. Son dönemlerde dikkatimi çekiyordu, şimdi iyice aklımı çelmeye başladı :)

    YanıtlaSil
  9. Modesty ve love lorn <3 ama cosmo ve twig de her an alabilrim

    YanıtlaSil
  10. Ben sana plumful rengini çok yakıştırıyorum

    YanıtlaSil
  11. Sevgili görkem rica etsem SEE SHEER i dener misin? ;)

    YanıtlaSil
  12. Benim en sevdiğim iki ruj hug me ve see sheer. see sheer şeftali tonlarında bir ruj bence see sheer ve hug me'ye bakmalısın :) sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Diva da çok güzel bir renk aslında ya. Favorilerim ruby woo ve kinda sexy ama sanırım divayı da alacağım :)

    YanıtlaSil
  14. See sheer chatterbox fanfare lustering onerebilirim sana.see sheer ise benim en favorimac rujum oldu.artik mat rujlardan hoslanmiyorum galiba yoksa bi craving bi twig de hos.

    YanıtlaSil
  15. Evet makyaj yapmak önemli ama inanın o güzelim makyajı silerken bir yandan göz temizleyicimin nasıl sağlıklı mı ya da hangi göz çevresi kremini kullanmayalım diye düşünmeden edemiyorum. Eminim bunun hakkında çok iyi fikirlerin vardır. Bloğunu bekliyorum

    YanıtlaSil
  16. instagramdan burcu.tarçın adıyla seni takip etmeye çalışıyorum ama kabul etmiyorsun sebebi nedir acaba :)

    YanıtlaSil
  17. Koleksiyonlarımız birbirine ne kadar yakın! :) Benim elimde de şu an Kinda Sexy, Please Me, Faux ve Peach Blossom var. Please Me de mat ve açık pembe, Pink Plaid'e benziyor kanımca.. Daha önce elden çıkarmışsın ama belki Kinda Sexy'de olduğu gibi buna da ikinci bir şans verirsin :) Benim şu aralar Honeylove'la ilgili kafam karışık biraz, beyaz tenliyim, önerir misin? :)

    YanıtlaSil
  18. elinizden cıkarmak istediginiz ürünleri nerde satıyosunuz acaba ??sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Ben de ruj da senin tarzında gidiyorum. henüz mac ruj um yok wetandwild bare it all favorim oldu,sen tavsiye etmistin gratis indirimden almıştın şu sıra bu ruj dan dolayı pembe lerle aram iyi değil :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba ben sizden tuj tavsiyesi istiyorum rica etsem bana günlük kullanabileceğim mümkünse kahverengilik barındıran pembe bi ruj tavsiye eder misiniz? Bu arada beyaz tenliyim ve dudak kontürüm pek belirgin değil dudak kalemi tavsiyesine de açığım. Şimdiden teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  21. çok güzel renkler. ben de sonunda mac ruju satın aldım online olarak, bazı renkleri artık üretmeseler de.
    bu kadar Mac rujunuz var, acaba biliyor musunuz kullanım süreleri paket açıldıktan sonra ne kadar? Hiç bir işaret yok ürünlerinde?

    YanıtlaSil