Braun Face Cilt ve Makyaj Temizleme Başlığı



2015'in ilk inceleme yazısından günaydın! Günün yazısı, 2014'ün Aralık ayında elime geçen ve bence geçen senenin en güzel hediyelerinden biri olan Braun Face isimli cihazın, cilt ve makyaj temizleme başlığı üzerine olacak. Fotoğrafını Instagram'dan paylaştığımdan beri, bu ürün üzerine bir ilk izlenim yazısı yazmam bekleniyor ancak ben biraz tereddütlü ve hatta ön yargılı olduğumdan, 7 kez kullanıp öyle paylaşmak istedim düşüncelerimi. Hazırsanız başlıyorum. Tabi ki öncesinde ufak bir giriş paragrafı daha olacak. Bu, biraz uzun bir yazı olabilir. Uyarayım da. :)

2014, cilt bakımının ne kadar önemli olduğunu ve benim bu konuda ne kadar eksik olduğumu farkettiğim bir yıldı. Şurada, şurada ve hatta buradaki yazımdan da anlayacağınız üzere, senelerdir yaptığım makyajlardan, havadaki tozlardan, gözeneklerimi dolduran her şeyden tam anlamıyla yeni yeni arınmaya başladım. 

Yeni ürünler denemenin ve paylaşmanın hazzı muazzam ancak malumunuz, cilt şakaya ve deneme tahtasına çevirmeye gelmiyor. Ne zaman heyecanıma yenik düşüp arka arkaya birçok yeni ürün denesem cildim bana bunun bedelini ödetiyor. Bu sebepten, özellikle cilt bakımı konusunda fazlaca seçici olmaya başladım. Belki bin defa bahsettim ve bundan sonra da ilgili her yazımda vurgulayacağım ama; daha önce yanlış krem kullanım sebebiyle yüzümde çıkan minik ve ağrılı kabarcıklar, birkaç ay boyunca gördüğüm etil alkol tedavisi sayesinde geçmişti. Ne yazık ki bu tedavi gözeneklerimi açmıştı ve cildimi olduğundan daha hassas kılmıştı. Hatta şunu da ekleyeyim: Boynumu ya da yüzümü kaşısam kabuk bağlayan bir tenim var. Bu yüzden, 'bu cihaz hassas ciltlerde ne gibi sorunlara yol açabilir?' şeklindeki soruları bol bol yanıtlayacağım bir yazı olacak. Haydi başlayalım.




Günlerden bir gün yine Clarisonic almayı düşünürken, ki yaklaşık 1 senedir düşünüyorum, kapı çaldı ve kargo bana bu Braun paketini getirdi. Braun, bana ulaşıp adresimi aldığında bu tarz bir ürün göndereceğini tahmin etmemiştim. Havalara uçtum tabi. Braun ve Clarisonic arasında gidip geliyordum zaten. Clarisonic yüksek fiyatı sebebiyle beni düşündürüyordu. Bir de o cihazı kullanıp yüzü tarlaya dönen hassas ciltli bir sürü insanla karşılaşınca gözüm epey korkmuştu. Her iki cihazın da fiyatını tam olarak bilmediğimden başlayayım ben en iyisi. Sadece, Clarisonic'in sürekli bir zamlanma halinde olduğunu ve Sephora'larda satıldığını biliyorum. Braun ise, Braun ürünleri satan birçok elektronik mağazasında ve hatta Watsons'larda da bulunuyor. Duyduğum kadarıyla Braun'un bendeki cihazının fiyatı 220-245 TL arası değişiyor. Bu da onu, Clarisonic'ten daha ulaşılabilir kılıyor.

Paketi açar açmaz karşınıza büyük bir elektronik diş fırçasını andıran cihaz, başlığı ve fırçası çıkıyor. Plastik bölmeyi kaldırınca da minik bir çanta. Çanta içerisinde ise; ışıklı bir ayna ve aparatların temizliğini yapmak için küçük bir fırça bulunuyor.







Ürün, epilatör başlığıyla birleşik halde geliyor. Bu arada, yüzümde çok fazla tüy olmaması, olanların da açık renk olması sebebiyle bu başlığı kullanmaktan biraz korkuyorum ancak benden en çok inceleme yapmamı istediğiniz kısım da tam burası. Bu sebepten bu başlığı yalnızca bıyık bölgemde kullanıp deneyimlerimi yine burada paylaşacağım.

Metal çizginin üstündeki kısmı yukarıya hafifçe itince epilatör başlık, cihazdan ayrılıyor. Sıra cilt bakımı aparatını bağlamaya geliyor. Başlık, aynı şekilde metal çizginin tam üstüne oturuyor. Fırça da çarkın içinde kendine yer buluyor. Benim burada size verebileceğim nacizane tavsiye; fırçayı çarka oturturken parmağınızla kesinlikle ittirmemeniz, zorlamamanız. Fırça, oturması gereken yeri bulunca zaten anlıyorsunuz. Ben ikinci kullanımımda fırçayı rastgele başlığın üstüne bırakıp ittirdim ve cihaz kilitlendi. Şu an bu yazdıklarım biraz anlamsız görünebilir ama kullananlar ve kullanacaklar ne demek istediğimi anlayacaklardır.






Cihaz tek bir kalem pille çalışıyor. Pil bölmesini açmak ise tam bir işkence. Benim gibi dakikalarca uğraşmamanız için size iki pratik yol önereceğim. İlki, kullanma kılavuzunda belirtildiği gibi (yazılı bir şey yok, sadece minicik bir görsel koymuşlar, o da büyüteçle ancak görünüyor) 1 ya da 5 kuruşu tornavida gibi kullanarak kapağı açmak, diğeri de cihazın yanında gelen ışıklı aynanın kulbunu kullanarak açmak. Pili taktıktan sonra da sıra tabi ki kullanıma geliyor. Cihazın nasıl kullanıldığından önce, ne için kullanıldığından ve neler vaat ettiğinden bahsetmeliyim sanırım.

Braun Face, tek bir cihaz ve iki başlıkla, hem yüzdeki tüyleri kökünden almayı, hem de cildimizdeki makyaj artıklarını ve gözenekleri derinlemesine temizlemeyi vaat ediyor. Cilt temizleme başlığı ise, elle yıkamaya göre 6 kat daha etkili peeling görevi görüyor. Tabi bunlar markanın iddiaları. Sıra geliyor benim deneyimlerime.




Fırçayı ve yüzü hafifçe ıslattıktan sonra sıra temizleyicimizi fırçaya dökmeye geliyor. Tam bu aşamada benim yine iki küçük tavsiyem olacak. İlki, uygulama öncesi kesinlikle ve kesinlikle fırçayı da yüzünüzü de ıslatmanız. Cihaz kuru kullanıldığında yüzümüzü ne boyutta tahriş eder, inanın kestiremiyorum. Diğer önerim ise, kullanacağınız temizleyiciyi cihazın fırçasına değil de, yüzünüze yaymanız. İlk uygulamamda köpük temizleyicimi fırçaya döktüm ve cihazı çalıştırdığımda temizleyici yüzüme homojen dağılmadı, fırçanın kılları tarafından emildi. Bu yüzden bu makineyle kullandığım temizleyiciyi mutlaka ıslattığım yüzüme ellerimle yayıp, biraz da fırçaya döküp öyle çalıştırıyorum cihazı.

Kullandığım temizleyiciden de bahsedeyim. Ben şurada bahsettiğim setten çıkan Clarins Gentle Foaming Cleanser'ı kullanıyorum. Bu ürün Shea yağı içeriyor, yani nemlendirici etkiye sahip. Aynı zamanda köpüren bir temizleyici olduğu için bu cihazla mükemmel uyum sağlıyor. Peki siz ne tür bir temizleyici seçmelisiniz? Cevap, beraberinde bir soru daha getiriyor. Cildinizin neye ihtiyacı var? Bu soruyu, bu cihazın yüzünüzü kurutacağını düşünerek cevaplayın. Benim yüzümün neme ihtiyacı var. Bu yüzden nemlendirici özellikli bir temizleyici kullanıyorum. Sizin yüzünüz yağlı ve siyah nokta/akneye meyilli mi? O zaman akne karşıtı, yağ kontrolü sağlayan bir ürün kullanın. (Garnier'nin 3'ü bir arada temizleyicileri, Bioderma'nın ve La Roche Posay'in köpüren ürünleri gibi…) Bence jel ya da köpüren formüllü temizleyiciler kullanmak en iyisi ama Braun bu cihazın; sabun, temizleyici, temizleyici süt, jel ya da su ile de kullanılabileceğini söylüyor.

Dönüyorum temizleme işlemine. Metal başlığın altındaki tuşu sağa ya da sola kaydırdığımızda, cihaz ittiğiniz yönde çalışmaya başlıyor. Fırçanın tüyleri orta bir hızda, çember etrafında dönüyor. Braun Face'i yüzünüze değdirdiğinizde, öyle zorlayıcı, yıpratıcı bir etki hissetmiyorsunuz. Tüyler dönerken cihazı yüzünüzde 1-2 dakika kadar dairesel hareketlerde gezdirmeniz gerekiyor ve tabi ki göz çevrenize yaklaştırmamanız. Temizleme işlemi bittiğinde de fırçayı ve tabi ki yüzünüzü suyla durulamanız. 

Cihazı ilk kullandığımda neler düşündüm, onu da paylaşmak isterim. Öncelikle korktuğum gibi tahriş edici bir etkisi olmamasına rağmen, yüzümde ufak tefek kızarıklıklara yol açtığını farkettim. Bahsettiğim hassasiyet belirtileri birkaç saat içinde tamamen kayboldu. Daha ilk kullanımdan yüzümdeki kabarcıkları temizledi. Bu anlamda, en etkili bulduğum peelingden bile daha etkiliydi. Makyajımı temizledikten sonra kullandım ve buna rağmen fırçadan lavaboya turuncu bir su aktığını gördüm. Ben senelerce yüzümü temizledim diyerek kendimi kandırıyormuşum, yatağa makyajımla giriyormuşum meğer. Bir de ilk kullanım sonrası birkaç dakikalık bir kaşıntı hissi ve kuruluk olduğunu belirteyim. Kaşınma hissi sadece ilk kullanıma hastı ancak kuruluk, bu cihazın etkilerinden biri. Cildim artık kuru olmamasına, hatta son dönemde yağlıya dönük karma olmasına rağmen cihazı kullandıktan sonra yüzüm aşırı gerildi. Bu nedenle yüzümü kurular kurulamaz yoğun nemlendirme ihtiyacı hissettim.

Peki sonraki kullanımlarımda neler hissettim, nasıl bir sonuçla karşılaştım? Ben bu ürünü kullanmaya çok çabuk alıştım. Özellikle yüzümden akan o suyun rengini görünce, 'tamam' dedim, oldu bu iş. Şu ana kadar sadece 7 kez kullanmama rağmen gözlemlediklerim; Glam Glow'un bile etki etmediği siyah noktalarımda gözle görülür bir azalma olduğu, minik beyaz kabarcıkların ve yüzümdeki pütürlerin tamamen yok olduğu, yüzümün normalde olduğundan daha fazla nemlendirilmeye ihtiyaç duymaya başladığı ve suratımın gerçekten en pürüzsüz haline büründüğü oldu.

Şimdi, Instagram'da okuyucularımdan gelen birkaç soruyu da cevaplayayım diyorum.

1) Duşta kullanıma uygun mu? 

Cihazın üzerinde, temizleme başlığının duşta kullanıma uygun olduğu belirtilmiş ama ben cesaret edemedim. Hatta kulağıma saçma geldi. Sonuçta pille çalışan bir üründen bahsediyoruz. Siz de risk almayın ve duş öncesi kullanın derim ben.

2) Clarisonic mi, Braun Face mi?

Clarisonic ya da muadili bir cihaz kullanmadığım için bu karşılaştırmayı yapamıyorum ancak her iki cihaz da dönen tüylere sahip, aynı şeyleri vaat eden ve aynı şekilde kullanılan ürünler olduğu için ve Braun'un fiyatının daha uygun olduğu için bu ürün daha rahat tercih edilebilir. 

3) Göz çevresinde kullanılabilir mi?

Tabi ki hayır. Asla ve asla göz çevresine ve saç çizgisine değmemesi gerekir.

4) Günlük kullanıma uygun mudur? Sen ne sıklıkla kullanıyorsun? 

Kullanım kılavuzuna da baktım ama bu şekilde bir bilgiye ulaşamadım. O yüzden kendi fikrimi paylaşacağım. Bence en sık, 2 güne bir kullanmak en doğrusu. Ben başta gün aşırı kullandım fakat sonra yüzümün uygulama sonrası fazlaca yorulduğunu gözlemledim. Bu yüzden 3 güne bir kullanmaya karar verdim. Böylece kurumasını da minimuma indirgemiş oldum. İlla sık kullanmak istiyorum derseniz, cildiniz de çok hassas değilse 2 güne bir kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

5) Yüzü kurutuyor mu?

Evet ama şöyle söyleyeyim; cilt tipimi karmadan kuruya çevirecek kadar değil. Sadece uygulama sonrasında yüzünüz inanılmaz geriliyor ve yoğun bir nemlendirici uyguladığınızda teniniz normal haline dönüyor.

6) Sivilceli ciltlere uygun mu?

Bence hayır. Tüyler aşırı yavaş ya da hassas bir şekilde dönmüyor. Aktif sivilceleri patlatıp zedeleyebilecek cinsten bir başlık olduğunu düşünüyorum.

7) Siyah ya da beyaz noktalarda etkili mi?

Hem de nasıl. Hele siyah noktalar konusunda bu kadar etkili olacağını tahmin etmemiştim. Burnumdaki derin ötesi siyah noktayı artık kabullenmiş, onunla yaşamayı öğrenmiştim. Hatta arada kendisinin, ben ya da çil olup olamayacağını sorguluyordum fakat hiç beklemediğim bir şekilde Braun Face'i 3 ya da 4. kullanımımdan sonra kendisinin neredeyse kaybolduğunu söyleyebilirim. 

8) Uzun vadede cilde ne gibi etkileri olabilir?

Hiç bilmiyorum ki. Birlikte göreceğiz. 

9) 15 yaşındayım, cihazı kullanabilir miyim?

Kullanma kılavuzunda, ürünün 8 yaş ve üstü için uygun olduğu belirtilmiş ancak 8 de fazla küçük bir yaş değil mi? Cildin gereksinimlerine göre 15-16 yaşından itibaren kullanılabilir diye düşünüyorum. Yine de genç okuyucularım cilt doktorlarına danışmadan kullanmasınlar.

10) Cildi bu kadar derinlemesine temizlemek gerçekten iyi mi?

Bilemiyorum. Olmayabilir. Sonuçta cildimizi dış etkenlere karşı koruyan belli bir tabaka var ve sürekli eksfoliasyon vesaire yaparak o koruyucu katmanı zedeliyor olabiliriz. Bu sebepten her gün kullanmak hata olur diye düşünüyorum.

11) Clarisonic'in başlığının 3 ayda bir değişmesi gerekiyor. Braun Face'de de aynı şey geçerli mi?

Evet. Hatta sık kullanıma bağlı olarak temizleyici fırça başlığı daha erken yıpranırsa hiç beklemeden yenilemek gerekiyor. Ek başlıkları yine yetkili Braun satıcılarından alabiliyormuşuz. 

12) Hassas ciltlere uygun mu?

Braun, bu ürünün dermatolojik olarak test edildiğini ve hassas ciltlerin kullanımına uygun olduğunu belirtmiş. Ben de buna katılıyorum ancak yine de aşırı hassas ciltlere 'gidin alın, gözüm kapalı tavsiye ediyorum' diyemiyorum çünkü her cildin gösterebileceği reaksiyon çok farklı. Ben çok memnunum, olası bir alerjik reaksiyon durumunda da bu yazıyı güncelleyip, sosyal medya hesaplarımdan da bunu duyururum.

Şöyle bir toparlarsam; yüzümü derinlemesine temizleyen, beni makyajımdan tamamen arındıran, yüzümü epey kurutan, siyah nokta ve beyaz kabarcıklarımı temizleyen, pütür pütür olan burun kenarlarımı bile pürüzsüzleştiren bu cihazı çok sevdim. Epey uzun bir yazı oldu ama umuyorum ki kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Sevgiler!

*Cihaz, Braun tarafından gönderilmiştir. Teşekkürler Braun!






Görkem Karman

35 yorum:

  1. teşekkürler görkem :)

    YanıtlaSil
  2. Görkirellaaaa ellerine, emegine sağlık :)) sadece senin yorumunu bekledim bu ürün için. Yarın da cildiye randevum var cilt lekelerim icin, doktora da danışıp ışınlaniyorum braun'a :))

    YanıtlaSil
  3. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık:) Ama nacizane bir şey eklemek isterim, clarisonic'in tüyleri dönmüyor, titreşim hareketi yaparak temizliyor,

    Sevgiler
    Sümeyra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi söyleyecektim... Clarisonic bence hassas ciltler için yine de daha uygun görünüyor. Ben de akneye meyilli cilde sahip olduğumdan dönen bir başlığı olduğunu duyunca pek güvenemedim açıkçası...

      Sil
  4. Kafalardaki tüm soru işaretlerini cevaplayan harika,objektif bir yazi yine.ellerine saglık üzümün annesi:)

    YanıtlaSil
  5. Cihazın %100 su geçirmez olduğunu öğrendiğim için neredeyse bir aydır duşta da kullanıyorum. Hiçbir problemle karşılaşmadım. Merak ediyorsanız bu konuyu bence içiniz rahat olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Benimde alıp almamak arasında kaldığım bir ürün post için teşekkürler :)
    Sevgiler

    mylittlemascara.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. her zamanki gibi çok açıklayıcı,bilgilendirici harika bir yazı olmuş.bende clarisonic almayı düşünüp gereksiz pahalı bulduğum için bunu alacağım sanırım:)

    YanıtlaSil
  8. İşte beklediğim post çok yardımcı oldu teşekkür ederim:)

    seraytokdoganlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. çok guzel ve bılgılendırıcı bır post olmus yıne, keısnlıkle bu ısın hakkını veren nadır bloggerlardansın. epılator kısmını ozellıkle cok merak edıyorum. onun ıcın ayrı sabırsızlanıorum :)

    YanıtlaSil
  10. Çook güzel açıklamışsın Görkem. Kullanmış kadar olduk ☺️ Fakat benim merak ettiğim diğer başlık ? Yüz epilatörü mü diğer başlık ? Yani mesela bıyıklarımızı alabilecek miyiz ? Bunu deneyimlersen çok güzel olur. Bekliyoruz 😘👯

    YanıtlaSil
  11. braunun sitesine baktığımda 3 tane braun face cihazı var. 831, 830 ve 820. sizdeki hangisi? aradaki farkları da göremedim ama :)

    YanıtlaSil
  12. Harika bir yazı olmuş! Geçen hafta Sephora'dan alışveriş yapmıştım orada "kesinlikle Clarisonic almalısınız" dendi ama o kadar çok sivilcelenme yaptığını söyleyen video izledim ki bir de o kadar yüksek bir fiyata aklımın ucundan bile geçmiyordu almak. Fakat böyle bir cihaz eğer sivilcelenme, kabarma ya da dengi bir sıkıntı çıkarmayacaksa gerçekten alınmalı :) Önümüzdeki ay alabilirim sanırım, teşekkürler bu kadar güzel bir yazı için :)

    YanıtlaSil
  13. Clarisonic`i uzun süredir kullanan ve memnun olan birisi olarak bu yazıyı okuyunca ilk aklıma gelenler;

    Clarisonic`in dönmediği, sonic titreşimler ile çalıştığı ve bu yüzden daha hassas bir temizleme yaptığı ve

    Sürekli bir pil değiştirme yerine sarj etmenin daha pratik olduğu (1 defalık sarjı 1 aya yakın süre gidiyor) ve bunun da fiyat farkına değecek büyük artılar olduğu yönünde oldu.

    Yani aslına bakarsan, onun yanında oldukça iyi fiyatlı gibi dursa da, 200küsür lira da sonradan pişman olmak için az bir para değil.

    Bence onu da mutlaka denemelisin

    YanıtlaSil
  14. Cok acıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler Görkem. Aklımdaki bir cok soru cevaplanmış oldu. Sorunlu bir cildim yok ama yine de ürünün tahrişe yol açabileceği önyargımı kıramadım.
    Mutlaka kısa zaman sonra yeni bir modeli ya da farklı versiyonları cıkacaktır bu yuzden bekleme taraftarıyım. Claricsonıc e gore uygun bir muadil ürün cıktıgı için de mutlu oldum tabi.

    YanıtlaSil
  15. Senin gibi bir guzel insan sayesinde blog actim :)

    YanıtlaSil
  16. Clarisonic'i 1 yılı aşkın süredir kullanan biri olarak bende şunları ekleyeyim,

    - Kesinlikle şarj konusu büyük rahatlık, 1 kerelik şarjla defalarca kullanım özgürlüğü

    - Gün aşırı veya 2 günde 1 değil de clarisonc'i sabah-akşam bile kullanabiliyorsunuz. Ben günde 1 kere her akşam olarak kullanıyorum. Kupkuru bir cilde sahibim, kesinlikle gerginlik, cillte kuruluk vs. hissettirmeden temizliği gerçekleştiriyor. Bu da sonic titreşim farkı olmasıdır.

    - Siyah noktalarım, sivilcelerim veya pütürlerim yok. Sorunsuz bir cilde sahibim, clarisonic'i bu açıdan yorumlayamıyorum. Ama her şekilde etkili bir ürün olduğunu biliyorum, çok okudum çok izledim.

    - Birkaç başlık seçeneği var, yazın normal ciltler için olanı kullanırken kışın kuru ciltler için olanı kullanıyorum, daha da hassas ama yine derin temizliği sağlıyorum.

    - İlk kullandığım zaman ertesi gün eşimle sürekli yüzümü yanaklarımı seviyorduk :) ellerimi yüzümden alamıyordum, ölü toprağı kalkmış gibiydi ki ne peelingler, maskeler, bakımlar yapan biriyim. Yine de o his bir başkaydı. Cildimi şahane canlandırdı. Tabi 1 yıldan sonra bu hisse alışmış olucam ki artık normal geliyor.

    Özetle ben yine olsam yine clarisonic'i alırdım. Black kart %10 indirimle almıştım, kredi kartımızdaki para puanıda kullanarak fiyatı daha uygun hale getirerek satın aldım.

    Son olarak rutin bakımımı belirtmek istiyorum Sabah: Konjac sponge ve argan sabunu ile temlizlik, ardından gülsuyu sıkıp 10 dk bekleyiş, nemlendirme + güneş kremi Akşam: clarisonic ile jel veya sabun eşliğinde temizlik + C vitamini serumu (doa kozmetik) sıkıp 10 dk bekleyiş+ tüm yüze ve göz altlarına baobab yağı. Sonuç: cillop gibi bir cilt :) Herkese tavsiyelerimle...

    Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size.. Bende 1 aydır Clarisonic kulllanıyorum ve acayip memnunum. Gözeneklerimin görünümünde bile azalma oldu resmen! Küçülmedi belki ama arasında kir birikmediği için daha az görünür hale geldi.. zamanla belki çok daha güzel olur. Ciltteki bıraktığı his dediğiniz gibi ilk başlarda şahane! Cilt bakım uzmanından çıktıktan sonra bile o hisse kapılmamıştım! Sürekli elim yüzüme gitti 1 hafta boyunca.. şimdi alıştım sanırım. ben her akşam kullanıyorum ama ilk hafta hevesle sabah - akşam da kullanmıştım. Bir sorun yaşamadım. Ki benim Black kartım falan da yoktu baya bir rakam ödedim ama hiç pişman değilim :)

      Sil
    2. Iyi bir cilt bakım uzmanına gitmemişsiniz o zaman değiştirmenizi öneririm

      Sil
  17. Aklımdaki bütün soru işaretlerinden kurtuldum.İyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  18. Braun SE830 ile SE810 arasındaki farkı bilen varsa yazabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla benim anladığım 810 sadece aplikatör, 820 yedek başlıklı aplikatör, 830 ışıklı ayna+yedek başlıklı aplikatör. sanırım aaplikatörler aynı. epey inceledim anladığım bu :) 820 almaya niyetlendim ben de :)

      Sil
  19. bir ojeye bile 80 tl verebilen insansınız görkem, kullanmadığınız clarisonicle, ki yukarda arkadaşlar da belirtmiş gayet hassas bir alet tüyleri dönmüyor titreşiyor, size hediye gelen ve yalnızca 7 gündür deneyimlediğiniz braunu kıyaslamanız ve üzerine fiyatı yüzünden düşünüyorum demeniz abesle iştigal olmuş biraz. bence samimi değilsiniz artık, ve eski blog yazılarınıza baktıkça üzülüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sizi böyle düşünmeye ne itti bilmiyorum ancak üzüldüm okuyunca.
      Ben hala aynıyım aslında. Burada vurgulamak istediğim nokta, Clarisonic ve Braun arasında kalmamdı. Kendim satın alsaydım da Braun'u alacaktım. Evet, ojeye 80 TL verdiğim oluyor ancak bunun bu kadar sık yüzüme vurulmasından (sanki kötü bir şey yapmışım, ojeyi almak için birilerine borçlanmışım gibi) çok rahatsız oluyorum.
      Bu arada bu bir inceleme değil, ilk izlenim yazısı. Cildimde uzun vadede bir hasar meydana gelirse, ki umarım gelmez, yine bu yazıda güncellemeler yapacağımı da belirtmiştim. Yine de taktir sizindir.
      Sevgiler, iyi akşamlar.

      Sil
    2. Clerisonici de benim kuzenim çöpe atmış o ne olacak? 3 ay sonunda yüzünde kızarıklık oluşmuş. Ben ikisini de kullanan ve hassas ciltli biri olarak bir far göremedim şarj olayı hariç. O da tek kalem pil 2 hafta gitti. Duşta kullandım cildimi de çok iyi temizledi. Onunda internette şikayetleri dolu. Videolara bakın. Demek ki her ürün her ciltte aynı etkiyi göstermiyor.

      Sil
  20. Yazınız beğenerek okudum fakat braun hangi Serisi söylerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  21. Güzel bir ön izlenim yazısı olmuş. Bende alıp almamak konusunda kararsızım fakat merakıma yenik düşüp alacağım. Özellikle epilatör başlığını çok merak ediyorum. Onun hakkında da yorumlarını bekliyoruz. Hoşçakal ;)

    www.guzellikeditoru.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. Görkem bir de birşey sormak istiyorum, kutunun üzerinde made in ? neresi yazıyor acaba. Bimeks'te Braun SE810 için üretim yeri Almanya, SE820 için ise Çin yazıyor. Hangisi doğru bilemedim :/ Sende ki 831 sanırım.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba görkem hanim.yanlisskremden dolayi yuzumde cenemde minik kabarcıklar oluştu sizin belirttiğiniz gibi nasıl bi tedavi uyguladiniz yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  24. Merhaba görkem hanim.yanlisskremden dolayi yuzumde cenemde minik kabarcıklar oluştu sizin belirttiğiniz gibi nasıl bi tedavi uyguladiniz yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  25. Mrrhaba braun face www.hepsibiraradaucuz.com dan sadece 149 tl ye sahip oldum.mukemml bir urun bu siteye bakmadan almayin derim

    YanıtlaSil
  26. Merhaba bende bu ürünü almayı düşünüyorum fakat sadece temizleyiciden bahsetmişsiniz yazıda. Dudak üstü için kullanacağınızı belirtmişsiniz ve de yazıda. Memnun kaldınız mı?

    YanıtlaSil
  27. canım birşey sorucam sana beyaz noktam var benim yüzümde biraz çok abartı değil ama onlara iyi gelir mi acaba bir bilgin deneyimin var mı :(

    YanıtlaSil
  28. Merhaba görkem.. yüz temizleme firçasıyla Peeling uygalasak olur mu? Bir 2. Sorumda bu fırçayla Peeling yaptıktan sonra kil maskesi uygalanabilir mi? Teşekkürler

    YanıtlaSil