Biraz Daha Mat, Biraz Daha Kalıcı.



Günaydın! Rengine bayıldığınız ama 'ah keşke biraz daha kalıcı olsaydı' dediğiniz bir rujunuz olmuştur muhakkak. Benimki MAC Faux. Detaylı yazısını şurada ve şurada bulabilirsiniz. 

Hem Faux'yu biraz daha kalıcı kılabilmek, hem de geçenlerde Instagram'da gördüğüm, Faux tonlarında ama tamamen mat olan likit bir ruja yakın bir şeyler yakalayabilmek için rujumu pudrayla sabitlemeyi denedim. Hem rujumun mat halini çok beğendim, hem de kalıcılığının en az 1-1,5 saat artmış olmasına çok sevindim. Belki sizin çoktan bildiğiniz bir yöntem ama yine de paylaşmak istedim.




Tıpkı kapatıcıyı, çizgilere dolmasın ve gün içinde uçmasın diye sabitlemek gibi. Elimdeki en ince transparan pudrayı aldım ve bir peçetenin üzerinden toz pudrayı rujumun üzerine uyguladım.






En sevdiğim rujumun; bu biraz daha mat, biraz daha kalıcı ve dudak çizgilerine dolmayan halini epey sevdim. İşte böyle. Hepimiz için mutlu bir gün olsun mu? Olsun. <3



Görkem Karman

10 yorum:

  1. Gunaydinn :)) dediginiz gibi onceden kullandigimz bi taktik fakat ben sizin pecete kullanmaniza anlam veremedim. Pecete dokusu uzerinden pudranin etki edebilecegini dusundurten bir fizik teorisi varsa guzel bi teori sadece :) bence o matligi pudra degil de pecete ile rujun islak katmanini silerek yakalamissiniz gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede öyle ben peçetesizde denedim ve matlık var yok arası bişiydi bu matlık peçeteden geliyor

      Sil
    2. bende anlayamadim. nasıl etki ediyor o kadar kalın dokudan pudra alta

      Sil
    3. Bence de pudranin pek etkisi olmamis pecete o kadar kalinken gecmesi imkansiz

      Sil
  2. Transparan bir sıkıştırılmış pudrayı temiz! elinizle parmaklayıp dudaklarınıza dokundurtma yöntemini deneyin bir de en etkilisi ;)

    YanıtlaSil
  3. Evet çok daha iyi duruyor maç rujlarinin hepsi kalıcı bence ama matlik konusunda tabiki daha daha mat..ben çoğu zaman rujumu sürdükten sonra elimi hafifçe öpüp cikiyorum oda parlaklığını biraz alıyor aceleniz oldugunda iyi bi yontem:)

    YanıtlaSil
  4. Harika benim sayfama göz atmayı unutmayın

    YanıtlaSil
  5. Ben bu yontemi bi rifat yuzuak videosunda gormustum ama pecteyi uc ince katmana ayirip sadece birini kullanmisti. Ben pecete kullanmadan parmaklarimla transparan pudra suruyorum

    YanıtlaSil
  6. rujların gülümsemeden nasıl durduklarını bi ben mi merak ediyorum :) cünkü gülümsediğimizde dudak çizgilerimiz yok oluyor ve ruj güzel gibi duruyor oysa ifadesiz duruşta dudaklar kırışıktır ve rujun performansı daha iyi anlaşılr

    YanıtlaSil
  7. bu renk çok güzel ama o kadar inceledim Mac sayfasını Faux'u bulamadım, artık üretilmiyor sanırım :( acaba ona çok benzeyen bir renk var mı bildiğiniz?

    YanıtlaSil