Makyaj Detoksu?



Günaydın! Aslında bugün için hazırladığım bir inceleme yazım vardı ancak dün gece makyaj koleksiyonuma şöyle bir baktım ve ne kadar küçülttüğümü gördüğümde bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Yanlış bir başlık oldu aslında. Makyaj detoksu değil, koleksiyon detoksu. Detoks; toksin atma, arınma demek değil miydi? Ben de aldığım, aldığım, sürekli aldığım ama artık kullanmadığım ve hakkını veremediğimi farkettiğim ürünlerimi listeledim ve önce çekmecemden, sonra da hayatımdan çıkarttım. 

Bu demek değildir ki elimden çıkarttığım ürünler sevmediğim şeylerdi, aksine; çok beğenerek kullandıklarımı bile görmek istemedi gözüm, çünkü sıkıldım. Tüketmenin sonu, stoklamanın sonu yok, bunu farkettim. Farkettim demek de yanlış aslında, her videoda, her fırsatta belirtiyorum; stoklamayı, biriktirmeyi hiç ama hiç sevmiyorum. 

Koleksiyonumda küçülmeye gitme kararını alalı epey oldu aslında. Öncelikle alışveriş poşetlerimi daraltarak başladım. Battal boy Sephora poşetlerinden, 'poşete gerek yok, zaten iki parça, çantaya atıveririm'e geçiş yaptım. Sonrasında 'bitirmeden almam' moduna girdim. Dün gece makyaj masamın başında, elimde poşetle temizlik yaptım ve 2 ruj, 2 kapatıcı, 1 bronzer, 1 lip balm, 1 fondoten (neredeyse bitmiş), 1 kaş maskarası, 1 de nemlendirici bitirdiğimi farkettim. 

Sadece bitenleri yerine koymaya başladım. NARS Laguna bronzerımın yerine mat bir şeyler istediğime karar verdim ve dün akşam Palladium Sephora'dan Chanel Les Beiges'in 40 numarasını aldım. Biten şeffaf kaş maskaramı da (MAC) yerine koydum ve evime döndüm.

Şimdilerde az ama öz koleksiyonumla çok mutluyum. Seçenek az olunca karar vermek de kolay oluyor. Benim gibi bir allık delisinin an itibariyle 4 allığı (o bile çok) var desem? 

Çok kısa bir süre sonra makyaj koleksiyonumun güncellenmiş halini videoya almayı düşünüyorum. Zaten videoda detayları paylaşacağım. Bu yazının amacı ise oralarda bir yerlerde bitirmeden fondoten stoklayan, toplamda 2 gözümüz olduğunu unutup asla kullanıp bitiremeyeceğini bildiği halde 180 tane far satın alan, benim gibi çizgi gibi dudakları olup da 40 tane ruj biriktiren birileri varsa makyaj detoksuna davet etmek. 

Ne dersiniz? GERÇEKTEN kullandığınız kaç pudra, kaç fondoten ve kaç rujunuz var? Çekmecedekilerin hepsi gerekli mi? Son kullanma tarihleri geçti mi? Gerçekten 5 farklı nude ruja ihtiyacımız var mı?

Çekmecelerinizin halini özetleyen yorumlarınızı bekliyorum. 'Az olsun, öz olsun.' çünkü bu işin sonu yok, çünkü kaşık kadar surata 10 farklı fondoten kullanmak anlamsız, aç gözlülük. Yenilenmek, tazelenmek gerek. Mutlu haftasonları! :)


Twitter: urfacemycanvas8





Görkem Karman

54 yorum:

  1. Ne desem bilmem ki. Saygilar. Gorusuruz. Optum gorkicim.
    Seni seven ve daima sevecek olan arkadasin gozde.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş...bazen bizlerde bloglarda youtube da koleksiyonlar görüp gaza geliyoruz....hiç gerek yok az ama öz ihtiyaç kadar olsa yeter....inş yakın zamanda video ile de bu yazıyı pekiştirirsen çok güzel olur...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. yeni koleksiyon video nu merakla bekliyoruz.
    aslında bende böyle bir şey yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi yapmışsın bence :D ben bronzer ve allik hatta fondoten kullanmiyorum, yüzüm cok mu güzel cildim çok mu pürüzsüz..yoo hemde hic degil ama o kadar makyaj yapinca kendimi çok yorgun hissediyorum ben sadece bb cream kapatici eyeliner ve rimel kullaniyorum arada bayildigim bordo rujumu sürüyorum :D yani o kadar minik bi koleksiyon ki aslinda koleksiyon degil :D detoksuna devam etmen dileğiyle, videonu dort gozle bekliyor olacağım :D

    YanıtlaSil
  5. Gün içinde blog okumaktan çok zevk alsam da hep düşünürdüm sorduğun soruları. Bu kadar ürünü kullanabilmek mümkün değilken her seferinde bi dünya para verip yenilerini almak ne kadar akıl karı? Bence çok doğru bir karar tabi ki kararlı olunabilirse. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ben de bu fikre katılıyorum...kullanacağım ürünü bitirmeden diğerini almıyorum zaten kullanma süresi çok kısıtlı kullanma süresi içinde tükenmeyen ürünler oluyo iki fondötene ne gerek var tamamen israf...iki fondöten de kullnama süresi içinde bitmez ve çöpe gider bu tamamen müsriflik bence...hele ki rimelde çok rimel olmasını asla anlayamam biri biter diğerini alırım bitmeden aklımdan bile geçmez yenisini almak...ama çok fazla makyaj kozmetik blogu takip edince bazen aklı karışabiliyo insanın...sanırım takip etttiğim blogları da azaltmam gerek...allık ve rujda biraz çeşitlilik gerekiyo tabii...far da bir çok rengi barındıran bir palet yeter de artar bile :) çok yazdım sanırım yeter :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle haklısın. Ben de çekmecelerimde bir torba kullanma tarihi geçmiş ürün bulunca kendime sinirlenip bu kararı almıştım. Zor da olsa bu kararı alabilmek ve bilinçlenmek güzel bir şey. Özellikle senin gibi geniş kitlelere ulaşan birinin ama çok tatlı birinin :) bunları anlatması çok önemliydi. Kendi adıma teşekkür ediyorum. Öpücükler :)

    YanıtlaSil
  8. Sene başından beri yapmaya çalıştığım şey Görkemcim.
    İlk etapta zor oldu ama bana yakışmayan farları, rujları allıkları artık o kadar iyi biliyorum ki. :)
    Zaten insanın en özel makyajlarında bile eli hep en "makyajda olmazsa olmazlarına" gidiyor.

    Bir tık daha makyaj malzemelerimi azalttığım gün daha da iyi olacak biliyorum. :)

    YanıtlaSil
  9. Cok basarili bir yazi olmus gercekten dogru ama hepsi.Ben bunu az bucuk basardigimi dusunuyorum.Henuz farlarimin tamaminda bunu uygulayamasam da minik koleksiyonumun bir kisminda uyguladim.mesela su an sadece 3 fondotenim 1 cc kremim 3 allik ve 2 bronzerim kaldi.rujlarimi da eledim epey gecenlerde,sayisi 2-3lere inmedi ama gercekten kalan tonlar birbirinden farkli.yani bir suredir benzer yolda ilerliyorum diyebilirim:) basarilar!

    Opuyorum cok:*

    YanıtlaSil
  10. Çok haklısın görkem..müsrif oldukça insanın ruhunda ki açlık giderek büyür.yani sen aldıkça gereksiz daha çok almak istersin.o yüzden bu şekilde hem ruhen hem maddi olarak kötü hissetmezsin.Çünkü insan bazen gerçekten bunlara ulaşamıcak birinin yanından bile geçse kötü hissediyır.en azından ben öyle hissediyorum yani..tebrik ederim seni :) benim zaten çok az şeyim var ojem fazla biraz.onun dışında iyiyim böyle :)

    YanıtlaSil
  11. çok takdir ettim kararınızı Görkem. ne yalan söyleyeyim, makyaj yaptığımda sadece rimel, kapatıcı, belki eyeliner, arada sırada far ve ruj kullanan birisi olarak siz makyaj bloggerlarının yüzlerce çeşit ürünü nasıl bitirdiğinizi her zaman merak etmişimdir. tüketmenin sınırı yok, bitmeden ürün almamak gerçekten akıllıca bir yaklaşım. sanırım yalın halimiz en güzeli :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Sen var ya! Gercekten birtanesin!!!;))

    YanıtlaSil
  13. gerçekten çok ama çok güzel bir yazı olmuş. :) ben de bloglarda gezinirken düşünürüm hep bu kadar ürünü kaç yılda bitirirler acaba diye. bu işte irade çok önemli yoksa aldıkça alası geliyor insanın. mesela ben the balmın farlarına bitmeme rağmen almıyorum çünkü kullanmayacağımı biliyorum. sırf güzel buluyorum diye de kullanmayacağım bişey almama gerek yok. ama ruj konusunda elim çok bol malesef :)

    YanıtlaSil
  14. Çok faydalı yazı olmuş bayıldım ! Benim koleksiyonumda 2 fondoten 4 farklı renklı ruj 1 hıghlıght 2 allık 1 bronzer göz kalemı,eyeliner,rimeller var.Gereksiz alımlara elveda! :)

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle sana katılıyorum. Ve belki bu fırsatla en azından almamaya başlayabilirim. Çünkü an itibariyle torunlarımın çocuklarına kadar yetecek rujum, onların da çocuklarına yetecek kadar farım var 😄

    YanıtlaSil
  16. Güzel bir karar olmuş. Bende de ruj hastalığı var :/ Pembenin her tonundan nerdeyse benzer renklerde bir sürü ruj vardı ve yavaştan azaltmaya başladım. :)

    YanıtlaSil
  17. Ah ne kadar haklısın çok fazla koleksiyonum yok ama bazen olanlarda çok fazla geliyor. Bitirmeden almamak en mantıklısı çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık :))

    YanıtlaSil
  18. Ben bu detoksu nerdeyse 2 yildir yapiyorum ve kesinlikle hediye gelmedigi surece bitmeden yenisini almiyorum. bu stoklama aslinda youtube,blogger gibi kanallarimizda ki yayinlarimizla oldu. sadece videosunda gostersin diye hic ihtiyaci olmadan alisveris yapanlati bliyorum. baskasinsan gorup evet ozeniyoruz istiyoru ama sirf kendi kanalimizda paylasabilmek icin.ve paylasir paylasmaz yeni bir paylasima kadar onun mutlulugu ve kullanilirligi.. cook cabuk tuketen bi nesil olduk...

    YanıtlaSil
  19. Doğru bi karar almışsın canım bende çekmecemi kurcaladığımda ne kadar çok rujum ve allığım olduğunu fark edince kardeşime vermiştim alıp bir süre sonra ne gerek varmış diye biliyor insan artık kullanışlı ve işime yarayan ürünler almaya özen gösteriyorum ... Cilt tipime uygun olması en önemli bence özellikle fondotende zaten 2 fondotenim var daimi bb kremler hariç :) çok güzel ve doğru bir yazı olmuş .
    yeni koleksiyonunu sabırsızlıkla bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Ben tum bunlari en bastan dusundum ve kendimi tanidigim icin kullanmayacaksin alma! Dedim hep. Simdi 2 paletim, birkac tekli farim ve alligim yine ayni sayilardaki rimellerim vb mutlu mesut yasiyoruz birlikte:) hic bir urun cesidinden 2-3 taneden fazla bulundurmuyorum ki onlar bile bol bol yetiyor bana

    YanıtlaSil
  21. Bende de bitirmeden almam modu var. Gerçekten beğenmediğim bir şey değilse gidip yenisini almıyorum. Ama bende de oje

    YanıtlaSil
  22. Bu zamanlar uyguladığım şeyi tam anlamıyla anlatmışsın ^^ Sadeleştikçe rahatlıyorum.

    YanıtlaSil
  23. Süpersin, bende hic sevmem kullanmadigim seyleri biriktirmeyi ve nezaman bir ürünün backup´ ini aldiysam cok sIkIldIm birincisini bitirene kadar, hem sürekli yeni ürünler cikiyor zaten insan degistirmek istiyor :)

    YanıtlaSil
  24. Ben Mart ayına kadar 2 yıla yakın bir zaman aylık bursumun yarısından fazlasını bir kenara tamamen Sephora'ya yatırmak üzere ayırıyordum. Bursu aldığım gün yeri gelirdi koca bir aya yol+yemek+etkinlik masrafına topu topu 100 lira ayırır, geri kalanı Sephora'dan ancak 3-4 şey aldığım ve aslında bana çok da bir getirisi olmayan ürünlere verirdim. Baktım bu işin sonu yok, hep yurtdışına bile çıkmaya yetecek bütçeleri kozmetiğe yatırmışım ama çıkıp Amerika'yı geçtim, bir Avrupa ülkesi görmeye bile verecek param olmamış, "ben ne saçmalıyorum ya" dedim sonunda. Bir de almaktan bıktım resmen.
    Hatırlıyorum en son Sephora'ya 2 ay önce girdiğimde cebimde 300 liraya yakın olmasına rağmen alacak tek bir şey bile bulamadım. Çünkü almadığım hiçbir şey kalmamış ve artık ihtiyaçtan almayı geçtim, zevk veriyor diye bile bir şey alasım kalmadı. Dediğin gibi, aslında, yetirebiliyorsak, 1 fondöten, 1 pudra, ne bileyim, 2-3 allık, 2-3 ruj bile yeter. Ben sadece pudrayı bitirmeden almam, hiç alternatif seçmem, çünkü cidden koca bir yılda bile ancak bitiyor ve neden milyon tane pudra alayım?
    Bir sürü şeyi sattım blogum aracılığıyla, satılmayı bekleyen de daha bir sürü şey var. Bir yığın halinde de kalmıyorlar. İyi oluyor.
    Hepimize iyi detokslar :)

    YanıtlaSil
  25. Az oz kozmetikten yanayim ben de, benim bu yola girmemi ise daha once yasadigim evimdeki bazi durumlar sagladi diyebilirim, cunku hicbir kosulda 10 tane fondoten ya da allik bitmiyor, hele belli bir yastan sonra mesela bana artik koyi renkli ya da smokey goz makyaji hic yakismiyor, bu yuzden hic far almiyorum neredeyse, pf nude far paleti ve birkac kucuk tekli fardan baska elimde far yok, sirf bu yuzden naked paletlerin hicbirini bile almadim, sen de cok iyi yapmissin maddi manevi rahatladigini goreceksin, insanin bir yukselme donemi olyor gerci sonra sakinliyor, bu sakinligin doya doya tadini cikar, sevgiler

    YanıtlaSil
  26. yaklaşık 1.5 yıldır makyaj bloggerlarını takip ediyorum çoğu ürünü sayenizde tanıdım. benim nacizane tavsiyem sizin gibi bu işi profesyonelce yapan blogger arkadaşların tanıttıkları tüm ürünleri kullanabilme durumu yok. denediğiniz veya bi miktarını kullandığınız ürünleri satışa çıkararak, fiyatı yüksek olup benim gibi alamayan insanlara bir deneme fırsatı sunabilirsiniz. yada sizi takip eden her üyenin yaşadığı şehirde çoğu kozmetik firması veya mağazas yok. böylece hem sizin kullanmadığınız ürünler boşa gitmeyecek. hem para verdiğiniz ürünleri belki çöpe atmayıp bir miktar ücretle elden çıkarmış olacaksınız. hem de benim gibi takipçiler de merak ettiği ürünlere kavuşacak:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba zehra,

      ben de makyaj koleksiyonu yapıyorum. blogunu gördukten sonra sana ulaşmak istedim. makyaj koleksiyonumdan tanınmış markaları sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. böylece sizlerde markaları deneme fırsatı bulabilecek bu büyülü dünyaya adım atmış olacaksınız. tamamı yeni ürünlerimi (loreal, maybeline, flormar, mac, etc..) çok ama çok uygun fiyata satışa sunuyorum. ilgileniyorsanız lütfen iletişime geçin.

      sevgilerle

      Sil
  27. Harikasın. Darısı benim başıma. En doğrusu ve sağlıklısı bu. O kadar aldık, öyle ki bunca ürünün içinde ne ruj bitiyor, ne allık, ne bronzer...

    YanıtlaSil
  28. Ben de bu detoks olayına bu yıl Eylül gibi başladım ve aynı senin gibi sürüyle şeyin dibini gördüm Görkem'im sanırım sonunda bu işin sonu olmadığını anlayıp akıllandık:)

    YanıtlaSil
  29. Keşke bende akıllansam:( ama hala umudum var kendimden, Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  30. Çok iyi yapmışsın canım benim bi makyaj cantam var onun içinde de bir fondöten bir pudra iki allık bir bronzer bir rimel bir kapatıcı bir eyeliner 5li far paletim iki tane rujla bi kac göz kalemi bi kaç tanede Fırçam var bana yetiyolar :)

    YanıtlaSil
  31. Devamını getirebilirsin inşallah bi kaç kere daha boşaltmıştın sanki ve yine aldın diye hatırlıyorum hem parana da yazık ne gerek var bende almıyorum çookk uzun bi süredir ve bu aralar makyajda yapmıyorum bitmeyecek bile elimdeki sınırlı üründe :)

    YanıtlaSil
  32. Çok haklısınız. Kesinlikle ben de blog hobimi edinirken asla aç gözlülük yapmayacağıma kendime söz vermiştim. Bir bronzer bile o kadar uzun süre gidiyor ki kesinlikle bitmeden yerine yenisini almıyorum. Onun yerine cildime iyi gelecek bakım ürünleri alıyorum :) Bu yeni fikrinize bayıldım!

    YanıtlaSil
  33. Selam Görkem, çok faydalı ve motive edici bir yazı olmuş. Şunu merak ediyorum: elinden çıkardığın ürünleri tam olarak ne yapıyorsun? Biz de kullanmadığımız ürünleri elimizden nasıl çıkartabiliriz? Bazen ben kullanmadığım ürünleri çevremde de verecek kimse bulamıyorum mesela. Böyle bir durumda kullanılmış makyaj ürünlerini isteyene verebileceğimiz/ satabileceğimiz bir platform biliyor musun? Ya da ne tavsiye edersin? Direk çöpe atmaya da kıyamıyor insan. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  34. Sonuna kadar katılıyorum! Ve kullanıp bitirmeden aldığım rujlar yüzünden hem etrafta onlarca gereksiz ruj oluyor hem de artık makyaj bölümünde rujlara ayırdığım yere bile sığmıyorlar -_- farlar konusunda sadece birkaç paletim olduğu için yakınamayacağım hatta mac paletimi henüz tamamlamadım bile :) ancak fondöten ve bb kremler için ben de artık bitirmeden yenisini almama taraftarıyım. allıklar konusunda 3 tanecik allığım var ve mac melbayı da alıp bu işi bitireceğim. Evet genel olarak biraz temizlik gerekiyor ve kendim için göz kalemleri ve rujlar ile rimellerden başlamalı diyerek noktayı koyuyorum. İyi ki bu yazıyı yazdın çünkü hala 2 kapatıcım varken 3.süne göz kırpan, nars tinted ile chanel vitalumiere arasında bocalayan beni biraz olsun sakinletirdin. İyi ki varsın ve böyle zekisin! Sevgiler..

    YanıtlaSil
  35. Gercekten cok yerinde bir yazi olmus.Ben de ozellikle dogum sonrasi makyaj bloglarinin ve youtubenda etkisiyle artan kozmetik alisverislerim sonrası farkettimki bu bir nevi bagimlilik ve kısırdöngü.Cunku alisveris biz kadinlari mutlu eden bir sey ve konu kozmetik olunca insan her yeni cikan şeyi denemek istiyor alfikca aliyorsun.Sonra bir bakiyorsun kullanamadigin yiginla urun dolmus.Gereksiz yere masraf ve bir sure sonra insanda tatminsizlik yaratan bi durum.Bence hepimiz bu detoksa baslamaliyiz senin dediğin vesilenle ;)

    YanıtlaSil
  36. Kullandığım 2 tane ruj (biri çok ışıltılı bir pembe,biri de renkli dudak nemlendiricisi hafif kırmızılık veriyor),3'lü far paleti(çok ama çok ışıltılı kırık beyaz(hatta uçuk pembe),çok çok çok ışıltılı çok şeker bir pembe,çifte ışıltılı siyaha,koyu mora giden,içinde hafif gül kurusu olan bir pembe-mor),1 allık(çok ama çok şeker bir pembe) ve 1 fırçam var.Tam bir koleksiyon bile değil,birkaç tane ojeyi eklesek bile.Ama yüzümde öyle çok leke de yok zaten :) Fondoten veya kapatıcı kullanmıyorum.Tenimse yumuşacık.Rahatım :)

    YanıtlaSil
  37. Kesinlikle katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  38. Ben şahsen bu konuda kendimi takdir ediyorum, konu ister makyaj, yiyecek, içecek ister eşya, giyim olsun kendime sorular sorup ona göre alışveriş yapıyorum. Buna gerçekten ihtiyacım var mı? Gereksiz mi olmazsa olmaz mı? Verdiğim parayı hak ediyor mu? Bu soruların cevaplarına göre son kararımı veriyorum.

    YanıtlaSil
  39. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. tükettiklerimizin çılgınlığını fark etmemiz; sonra da buna yönelik önlemlerimiz bunlar hep 'duyarlı' bireyler olabilmek adına ilk adımlar. Bu senin makyaj koleksiyonun, benim takı koleksiyonum bir diğerinin kıyafetleri... Ve belki de en sonunda sevgi tüketimi çılgınlığına yakalanmadan bunları böyle fark edebilmek en önemli başlangıç. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  40. Görkemcim çok doğru bir karar almışsın israf etmeden de bu işlerin olacağına hem örnek hem de bi çok insana öncü olursun inşallah tebrikler :)

    YanıtlaSil
  41. Cidden çok doğru bir karar almışsın :) videoyu da şimdiden merak etmeye başladım :) bakalım hangi ürünleri eledin,hangilerini elemedin ? :)

    YanıtlaSil
  42. Seninle gurur duydum inanki

    YanıtlaSil
  43. Ben kompozitsaha :))

    YanıtlaSil
  44. Bence de iyi olmuş.Kardeşin nereyi istiyor?Hangi liseyi?

    YanıtlaSil
  45. Kesinlikle söylediklerine katılıyorum canım. Az olsun öz olsun :) Videoyu sabırsızlıkla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  46. Kesinlikle söylediklerine katılıyorum canım. Az olsun öz olsun :) Videoyu sabırsızlıkla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  47. Ürunleri sattiniz mi hediye mi ettiniz?

    YanıtlaSil
  48. Bende azaltmaya basladim. Elimden birsuru lancome urununu bile cikardim icim aciyor ama inan hic kullanmiyordum. Hic derken cidiyyim o far paletleri bilmemneler. 4 alligim var yazmissin. Bence cok abartmissin sen bu detoks isini. 4 allik bana hayatta yetmez mesela. Cok ciddiyim o gunku halime rujuma goz makyajima kiyafetime ten rengime(beyaz bronz vs) gore degisiyor alligim. Asla 4e dusurmem allik sayimi sacma olur ama belki sen hep ayni alligi duzenli kullaniyor seviyor digerlerine sira getiremiyor olabilirsin herkes farkli tabi :)

    YanıtlaSil
  49. Bende 3-4 ayda bir detoks yapmayı çok severim. Ama işim gereği çok fazla küçülmeye gidemiyorum. Elimde her daim 6-7 fondoten bulunmak zorunda. Bana yakışmayan ancak başkalarına yakışacak bir sürü far da cabası. Ben kendi kullandıklarımı küçük bir makyaj çantasında tutuyorum bitirmek de kolay oluyor. Biten bir pudranın bir allığın verdiği haz paha biçilemez :))

    YanıtlaSil
  50. bende önceden öyleydim karışık karışık hepsinden kullanmaya çalışıyordum olmuyordu birisi bozuluyor biri bitmeden yenisi alınıyor açılan kalıyordu artık hiçbir şey bitmeden stok dahi yapmış olsam açmıyorum ne zaman pudram biter öyle alıyorum yenisini ya da açıyorum
    allıklarda bu olmuyor işte her kıyafete makyaja farklı allık oluyor çünkü ama onuda bir tane ürünü göz önüne alıp çabuk bitmesini sağlıyorum
    kararın en doğru kalan bu yolda devam görkemcim

    YanıtlaSil
  51. Çok doğru bir kara Görkem Abla...Görkem Abla sizebir şey sormak istiyorum blogunuzun yazı stili nedir acaba?Çok hoşuma gitti de...

    YanıtlaSil
  52. Görkem çok haklısın bu konuda, şunu sormak istiyorum bu "elinden çıkardığın" ürünleri napıyorsun? Hani arkadaşlarına hediye mi ediyorsun, satıyor musun?.. Benim de çok fazla birikti ama kaldırıp atmak da olmuyor, başka makyaja düşkün insanlar da yok çevremde. Herkesin bu şekilde kullanmadığı ürünleri satışa çıkardığı bir yer var mı?

    YanıtlaSil
  53. cok basarılı bır yazı olmuş ben maybelline den bır maskara alıcam önerdıgınız bır maskara varmı

    YanıtlaSil