Natürel Makyaj ve Haftasonu / Natural Make Up & Sunday Favs!



Merhaba! Roma'dan döndüğümden beri kendimi çok halsiz ve hasta hissediyorum. Sanırım klasik hava ve mevsim değişiminin sonucu olan alerjilerimden dolayı. Tüm haftasonunu evde ailemle geçirdim, genelde elimde kumanda, televizyonun karşısında elimde çayımla yattım ama bugün biraz bunaldım ve yüzüme renk gelsin istedim. Akşam da geleneksel balık gecemiz olduğu için ve misafirlerimiz geleceğinden biraz insana benzeyip hastalık halinden sıyrılmak için doğal bir şeyler yapayım dedim ve makyaj yokmuş gibi bir makyaj çıktı ortaya. :) 

Hello! Since I've been back to Istanbul, I've been feeling a little sick and allergic all the time. I guess it's the seasons changing. I spent my whole weekend with my family at home. Usually laying in front of TV with a cup of tea BUT today I got really bored of this and wanted to give my face a little bit of a color but in a natural way, so when it was finished, I achieved this very natural, almost no make up make up.




Öncelikle kuru cildimi her zamanki yoğun nemlendiricimle nemlendirip yaklaşık 10 dakika bekledim. Bourjois Healthy Mix kapatıcımın 52 numarasını parmaklarımla göz altıma, yüzümdeki lekelere dağıttım.

As the first step, I moisturized my super duper dry skin with my daily moisturizer and waited for about 10 minutes for my skin to absorb it. Then with my fingertips, I applied Bourjois Healthy Mix concealer in the color 52, under my eyes and on my few blemishes.




Yaklaşık 2 sene önce ilk kez denediğim ve beni asla hayal kırıklığına uğratmayan Laura Mercier Mineralli pudra-fondotenimi MAC 109 fırçayla yüzüme yaydım. Benim kullandığım ürün en açık rengi olan Soft Porcelain. Pudra formüllü olması sizi korkutmasın çünkü kesinlikle pudra gibi durmuyor ancak bu cildinizin nem durumuna ve kullandığınız fırçaya da bağlı. Her neyse bu ürün benim kaçış ürünümdür. Cildimde ne zaman bir şeyler ters gitse ve ya yüzümün nefes almasını istesem bu pudrayla mineral yüklemesi yaparım. Herkesin edinmesi gereken harika bir şey!

Then I put my dream mineral powder of Laura Mercier on a MAC 109 brush all over my face. I first tried this mineral powder 2 years ago and never got disappointed with it. It's a great escape for my face when I want a rest or a mineralized skin. Although it's a powder formula, it doesn't look powdery, even on my dry skin. The shade I'm using is the lightest one; Soft Porcelain.




Kaşlarımı MAC Omega far ve Sephora açılı fırça ile doldurdum.

Filled in my brows, using MAC Omega eyeshadow and an angled brush from Sephora.




Allık olarak lilamsı bir pembe olan ve her tene yakıştırdığım NARS Mata Hari'yi yanaklarıma hafifçe uyguladım.

For the blusher, I went for the prettiest lilacy pink; NARS Mata Hari on my cheeks with a very light hand.




Çok doğal görünmek için gözlere kalem ve ya far uygulamadım. Kirpiklerimi kıvırıp Bourjois Volumizer maskaranın ilk adımını hafifçe uyguladım.

I used no eyeshadow and no eyeliner for the eyes, as I wanted this look to be super natural. Just curled my lashes and put on some mascara (Bourjois Volumizer) on top and bottom.




Dudaklarıma da YSL Rouge Volupte 01 Nude Beige ruju serçe parmağımla dudaklarıma bastırarak ruj değil de daha çok lip balm gibi uyguladım.

I pushed the YSL Rouge Volupte 01 Nude Beige with my little finger on to my lips. I used this more like a lip stain, rather than a lipstick.




Hasta ve ruhsuz görüntüm için özür dileyerek bitmiş halini bu fotoğrafla göstermek istiyorum. :(

Sorry for my sick and tired face but this is the finished look.




Bunlar da Pazar vazgeçilmezlerim.

Sunday essentials.




Ve Oysho'dan aldığım bu sabahlık! İnanılmaz yumuşak, üstümden çıkartmak istemiyorum!

And this beautiful neglige that I got from Oysho, it's so soft that I don't want to take it off!






Görkem Karman

10 yorum:

  1. Cok güzel ve dogal olmus! : )

    Tatlim birde su kelime dogrulamayi kaldirsan lütfen, iki kere yanlis girdim, cok sinir bozucu oluyor : (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Şu doğrulama olayını bir kaç kişi daha söyledi ama bulamıyorum nerden kaldırıldığını:(

      Sil
  2. çok güzel olmuş makyajın :)

    kelime doğrulamayı kapatmak için;
    ayarlar - yayınlar ve yorumlar - kelime doğrulamasını göster - hayır demelisin :)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun sabahlık çok güzel pofuduk pofuduk ;)
    Ela.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ve gecmis olsun oncelikle. Makyaj super gorunuyor. En sevdigim tarz, naked. Gecen gun yeni ofisimdeki sekreter bayan bana o sabah bende bir degisiklik oldugunu, beni ilk defa makyajlı gordugunu soyledi. Icimi bir sevinc kapladı cunku aslında hergun makyaj yapiyordum ve en makbul makyaj belli olmayanıdır benim icin :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim öncelikle:) Kesinlikle haklısınız, kadının makyajı ne güzel değil de, şu kadın ne kadar güzel dedirten makyaj makyajdır bence de. :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Bence gayet hoş görünüyorsunuz :)

    Bu arada, oğlumu sabah servise bindirirken üstüme geçirmek için bir sabahlık arıyordum; Oysho'ya bakayım, çok hoşuma gitti! Güle güle giyin!

    YanıtlaSil
  6. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the site is extremely good.


    My homepage :: click here

    YanıtlaSil