Roma ve İstanbul Alışverişi!



Merhaba! Dün akşam nihayet İstanbul'a döndüm. Nihayet dediğime bakmayın, elimde olsa daha çok kalırdım ki kısa bir süre sonra tekrar gitmek var şu an gündemimde. Blogger'ı çok özlediğimi söylemeliyim bu arada ve hemen Roma-İstanbul arası alışverişimin detaylarını paylaşayım.




İstanbul'dan ayrılırken Duty Free'de ilk baktığım ürün bu oldu. Onlarca krem denememe rağmen bundan başka hiç bir ürün kuru cildimi tedavi edip rahatlatmadı. 4. kutum ve almaya devam edeceğim Biotherm Aqua Source For Dry Skin.




Yine İstanbul'dan Roma'ya giderken Duty Free'den aldığım yeni parfümüm Estee Lauder Sensuous Nude. Sephora'da ilk gördüğümde şişesi beni çekmişti. Kokuyu defalarca denedim ve beyaz tenime çok yakıştırdığım için aldım. Parfüm koleksiyonuma bir yeni sabun kokusu daha eklediğim için mutluyum. Güzel kokmak gibisi yok.




Gelelim rujlarıma. İlk baştaki YSL Rouge Volupte 01. Bir önceki wishlist postumun ilk üyesi. Artık benim. Uçuk bej pembe rengi ve kremsi yapısıyla dudaklarımı nemlendiriyor ve paketine A ŞI ĞIM. MAC rujumu ise Roma'dan aldım; Up The Amp. Yine wishlistimde bahsettiğim lila fuşya bir ruj. Bayıldım, iyi ki almışım. Sonuncusu ise İstanbul'a iner inmez aldığım Rimmel London Berry Queen. Kan kırmızısı gibi çıkmış fotoğraflarda ancak o kadar keskin bir kırmızı değil. Keskin vişne çürüğü desek daha iyi tanımlamış oluruz.




YSL Rouge Volupte 01 - MAC Up The Amp - Rimmel London Berry Queen






Ve bloglarda sürekli konuşulan Rimmel London Scandal Eyes Mascara'yı almaya karar verdim. Kampanyadan yararlanıp maskara fiyatına yanında bir de waterproof siyah göz kalemi aldım. Ama gelin görün ki aldığım tek siyah göz kalemi bu değil.




Roma'da kuzenim ve arkadaşlarımla dışarı çıkmadan önce klasik 2 saatlik makyajlarımızı yapmaya başladık. Begüm'ün neredeyse bitmek üzere olan ve tüm yazıları silinmiş siyah göz kalemi dikkatimi çekti. Öylesine kullandım ve farkettim ki, tazelemeden, sabitlemeden tüm gece gözümün içinden bile akmamış. Yaklaşık 2 saat kalemi inceleyerek şaşı olma pahasına da olsa adını buldum ve YSL'in ürünü olduğunu öğrenir öğrenmez Via Del Corso'daki Sephora'ya koşarak 14 Euro'ya aldım. Yukarıda görmüş olduğunuz MAC kalem ise Magenta adındaki lila/mor dudak kalemi. Biraz önce yukarıda tanıttığım Up The Amp adlı rujla uyacağını düşündüğüm için aldım ancak renklerin alakası yok. Bu kalemi tüm dudağıma yayarak ayrı bir ruj gibi kullanacağım sanırım.




YSL Dessin Du Regard Haute - MAC Magenta




MAC Magenta - YSL - Rimmel London




Estee Lauder Double Wear fondotenin methini hep duymuşumdur ancak ilk defa denedim ve bana göre olmadığına karar verdim. Öncelikle renk seçeneği çok az ve benim gibi beyaz tenlilere uyan tek bir seçenek yok. İkincisi yüksek ölçüde kapatıcılık veriyor. Gerçekten problemli ve ya kapatıcılığı seven ciltler için uygun olabilir.




Son olarak Roma'daki bir parfümeriden aldığım bu Garnier makyaj temizleme mendilleri. Normalde makyaj temizleme mendili yerine temizleyici süt ve tonik kullanıyorum çünkü mendillerin yeterince iyi temizlemediğini düşünüyorum. Ancak bu gerçekten inanılmaz. Hassas ve kuru olan cildime çok iyi geldi.


Şimdilik bu kadar. Daha yerleştirmem gereken 2 valiz, toplamam gereken bir oda ve tonla işim var. Ancak yarın yeni bir yazı daha yazacağım. Eylül Favorileri, Sonbahar/Kış Makyaj Trendleri ve bir çok başlık var kafamda. Hangisinden başlasam bilemiyorum :). Herkese iyi haftalar! 



Görkem Karman

9 yorum:

  1. Sizin blogda gördükten sonra Up the Amp'i ben de aldım koşa koşa. Gerçekten çok güzel bir rengi var; ama, ben de uygun dudak kalemi arıyorum. Bulmak pek kolay değil :)

    Güle güle kullanın hepsini, sevgiler. Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, siz de güle güle kullanın:) evet ben essense'in açık mürdüm kalemiyle kullanmaya karar verdim, başka uygun bir şey bulamadım çünkü:)

      Sil
  2. güle güle kullan (: senden yeni bir yazı görmek çok sevindirici ^^

    şu ysl'nin kalemini merak ettim.. numarası tam olarak nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) YSL 1, dessin du refard - eye pencil diye geçiyor:)

      Sil
  3. Ben de ysl kalemi cook merak ettim yeni bi suru kalemim olmasina ve bazen kullanmaya usensem bile sanirim wish listesi olusmadan alinacak:)
    Rimmel scandaleyes i kullandin mi? Hemen yorumlarsan cok sevinirim.Glameye lash flirtyen cok memnunum ama scandaleyes in devasal fircasi gozumu korkuttugu icin almaya cekinmistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ysl kalem gerçekten baya iyi. Clinique ve Make Up For Ever'dan çook memnun olmama rağmen her markanın siyah kalemini almadan rahatlamayacağım ben de:) Scandal Eyes'ın fırçası gerçekten aşırı büyük. Fazla ürün alıp topaklanma yapar gibi geliyor ama en kısa zamanda deneyip yazacağım.

      Sil
  4. scandal eyes watsonsda mı kampanyalı acaba?

    YanıtlaSil
  5. artık bazı ürünlErin burayada teşrif etmesını ısdıyorum benn yaaa ...:/

    YanıtlaSil