Concealers! / KAPATICILAR.



Kapatıcılar hayatımın ve makyajımın en önemli kısımı herhalde. Göz altlarım oldukça koyu ve tenim çok beyaz olduğu için kullanmadan asla dışarı çıkmayacağım ürün 'kapatıcım'.




İlk olarak favorimden başlıyorum. MAC Studio Finish Concealer. Ben de bir çok rengi var ancak tenimin en açık ve doğal haline tam uyum sağlayan NW15. Studio Finish kapatıcılar şu ana kadar kullandığım en kapatıcı özelliğe sahip. Çoğu insan yapısını kuru bulsa da ben altına iyi bir nemlendirici ve göz kremi kullanıldığında böyle bir problemle karşılaşmadım. Gelelim NW ve NC olayına. NW'nun açılımı Neutral Warm yani sıcak tonlar ki bu sıcak tonlar genellikle mavi, yeşil ve moru kapatmak için ve NC; Neutral Cool, yani soğuk tonlar ise kırmızı ve turuncuyu kapatmak için. Bu demek oluyor ki kapatıcı ve fondotenlerdeki NW serisi göz altları için ve NC serisi ise yüzdeki kızarıklık, leke, yara izi ve sivilceleri kapatmak için ideal.




Bourjois Healthy Mix ise fondotenine aşık olduğum serinin kapatıcısı. Bendeki rengi 52, yani en açığın bir koyusu. Çok ince yapıda fakat çenemdeki lekeyi çok güzel kapatıyor. Göz altlarıma kullanmayı sevmiyorum çünkü çizgilerin arasına giriyor.






MAC Select Moisture Cover MAC'in en nemlendiren kapatıcısı. Fotoğraftaki rengi NC20. Yaz aylarında daha nemlendiricili bir şey istediğimde bu ürüne koşuyorum. 




Garnier Roll-On yaklaşık 10TL olduğunu görünce hemen alıp denediğim kafeinli bir kapatıcı. Böyle bir üründen böyle bir performans beklemiyordum açıkçası. Çok iyi kapatmadığı doğru ancak hiç kurutmuyor, çizgilerin arasında yer edinmiyor. Ancak makyaj yapmadığım günlerde korkunç halkalarımı biraz da olsa insani boyuta indirgeyebiliyor. Güzel kokusu ve ferahlatıcı etkisine de bayılıyorum.






Son ürün ise aslında concealer değil de bir corrector. Yani düzeltici, silici. Genelde kapatıcının altına uygulanan sıcak tonlara sahip ve siyahlıkları, morlukları anında silen bir ürün. Bobbi Brown Creamy Corrector ve MAC Studio Finish Concealer olmadan yaşayamam sanırım.



Görkem Karman

5 yorum:

  1. Çok yararlandığım bir yazı oldu. Eline sağlık. Yeni keşiflerini merakla bekliyorum. Bir de benim gözler torbalı biraz, ona bir tavsiyen olur mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef onun çözümünü bilmiyorum:(

      Sil
    2. Bir çözüm bulan ihya olacak eminim :)

      Sil
  2. Mac Prolongwear Nw20 kullanıyorum..uzun saatlere karşı koyan bir ürün..Tavsiye edebilirim

    YanıtlaSil
  3. Blogunda ne ararsan buluyorum harika ya:) Mac ile yeni tanıştım (sayende) NC NW ne diye düşünüyordum ama öğrenmiş oldum :) ten yapımız aynı NW 20 yi i internetten sipariş verecegim (burda mac satan bir yer yok Gebzedeyim:(l ) umarım memnun kalırım iyi günler 😊

    YanıtlaSil