MAC 109 Fırça / Brush Review





MAC 109 küçük kontur fırçası diye geçse de benim her işimi gören harika bir fırça. Fiyatını hatırlayamıyorum çünkü Roma'dayken MAC Pro Store indiriminden almıştım. Türkiye fiyatı 90 TL civarıdır diye tahmin ediyorum ve vereceğiniz her kuruşa değeceğinin garantisini veriyorum. 

MAC 109 is called the 'small contour brush' but in fact it's a multi purpose brush for me and does its job perfectly. I can't remember how much I paid because it way too long time ago, but I can guarantee you it's worth every penny.




Tüylerinin kısa ve sık oluşu fondoteni kusursuzca yaymanıza yardımcı oluyor. Ufak olması ise yüzü konturlemek için kusursuz. Ben aynı zamanda allık, bronzer ve pudra için de kullanıyorum. Tek bir fırçayla hem fondoten, hem pudra, hem bronzer, allık, pudra ve toz aydınlatıcı kullanmak çok da işime geliyor açıkçası. Çoğu blogta bu fırçanın tüylerinin çok döküldüğünü okudum ancak ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. 

The short and dense bristles allow you to apply your foundation flawlessly. Being a small brush is perfect for contouring but I also use this brush to powder my skin, to apply bronzer, blusher and even powder highlighter. I've read on some blogs that some people have shedding problem with this brush but I didn't ever have that.




Özetle, benim favorilerimden olan bu fırça özellikle çok amaçlı bir fırça arayanlara, sürekli fırça değiştirerek zaman kaybetmek istemeyen ve çabuk makyajı sevenlere güzel bir alternatif diye düşünüyorum. Umarım beğenmişsinizdir!

To sum up; one of my favorites and brilliant for those who need to save time and money. Hope you enjoyed!


Görkem Karman

6 yorum:

  1. benimkinin de tüyleri dökülüyor maalesef,ilk aldığım zamanlardaki sıklığı pek yok :( en moral bozucu yanı ise eğer yüzümde fondoten üzerine pudrayı bununla uygulamışsam,tek tük fırça kılı makyajıma bulaşabiliyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'in bazı fırçalarında olabiliyor ne yazık ki :(

      Sil
  2. Mac'ten hiç fırçam yok ama sadece iki fırça alma seçeneğim olsa biri bu, diğeri de 130 olurdu. Kii kendileri wish listimin tepesinde duruyorlar. 109'un varsa, sırtın yere gelmez. Bir göz makyajı yapmıyor mübarek! :)
    Görkemmm, bu fırçanın bir muadili var mı sence? Sigma'daki pek muadil değil gibi görünüyor. Real Techniques de kullanıyordun sen; onların arasında var mı aynı işi görebilecek bir şeyler? Yani bence işlevine ve kalitesine göre fiyatı aşırı değil ama yine de yüksek işte; en azından benim bütçem için...
    Muadil önerirsen bakacağım. aksi takdirde geç olsun, güç olmasın diyerek alabileceğim güne kadar bekleyeceğim. :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigma'nın websitesinde small contour brush görmüştüm, boyut ve şekil olarak aynılar 109 ile. Real Techniques'in Buffing Brush'ı boyut ve işlev olarak aynı ancak Mac'in tüyleri keçi kılı. Bence Sigma'nın small contour'u daha iyi bir muadil:)

      Sil
    2. Sigma'nın kılları sıkı değil yeterince... Bir arkadaşım benim için fotoğraf çekerek, kıllarının fazlaca yayıldığını göstermişti. RT yi edinmeyi düşünmeliyim sanırım. Hem muadil olarak beğenmezsem bile, tek başına iyi bir fırça olduğunu ve aldığıma üzülmeyeceğimi düşünüyorum.
      Teşekkürler! :)

      Sil
  3. Görkemcim mrb.Sence 109 mu almalıyım 187 mi.bende RT multi task brush varda onunla ya pudra ya allık sürüp diger alacagımla allıgımı halletmek istiyorum ne düsünüyosun ?

    YanıtlaSil