Fotoğraf Dostu Makyaj, PHOTO-FRIENDLY MAKE UP!



Merhaba! Bugünkü yazı sizlere fotoğraflarda güzel çıkmak için kullanmamız gereken makyaj malzemelerini açıklayacak. Çünkü biliyorsunuz ki flaş ve ışık fotoğraflarda hayalet gibi çıkmamıza yol açabiliyor! Yüzümüzden başlayalım.

Hello there! Today's post is going to give you some tips for looking good on the photographs with your make up. Because you know flash photography can make us appear like a ghost! Let's start off with the face.


YÜZ - FACE

Öncelikle cildiniz yağlıysa mutlaka akne karşıtı bir temizleme jeli ile temizlemek gerekiyor. Kuru ve ya normal ise her zaman kullandığınız nemlendiriciyle başlamalısınız. Tüm bu temizleme ve nemlendirme işleminden sonra özellikle YAĞLI CİLDE sahip olanlar mutlaka bir makyaj bazı kullanmalılar. En uygun fiyatlı ve kaliteli olarak SEPHORA'nın makyaj bazını öneriyorum. Cildinizi pürüssüzleştirip makyaja hazır hale getirirken makyajınızın kalıcı olmasını da sağlıyor. 

First step is cleaning your face with an acne fighter gel if your skin is oily. If it's dry or normal, go for your usual moisturizer. After this whole thing apply a make up primer. SEPHORA's primers are really good and cheap. This will make your skin flawless and give you a base for long lasting make up!



FONDOTEN - FOUNDATION

Fotoğraflarda yağlı ve ya ıslak gibi parıldayan bir cildi hiç birimiz istemeyiz. Dolayısıyla cildimizi mümkün olduğunca mat tutmalıyız. Bu noktada en önemli ikinci detay ise SPF. Fondotenlerimizin içinde bulunan SPF her ne kadar faydalı bir şey olsa da flaş ile etkileşime girip tüm yüzünüzün beyaz çıkmasına neden olur. Bu yüzden fotoğrafınızın çekileceği gün SPFsiz bir ürün kullanmaya ve ya fotoğraf çekimleri için özel olarak üretilmiş ürünleri kullanmaya özen gösterin. Cildi yağlı olanlar için en iyi önerim : CHANEL PERFECTION LUMIERE ve MAC MATCHMASTER (SPF içermesine rağmen çok iyi fotoğraf veriyor.) Kuru ve ya normal cilde sahip olanlar ise CHANEL VITALUMIERE, LAURA MERCIER MINERAL POWDER tercih edebilirler. Ancak en iyi çözüm fotoğrafa özel formülize edilmiş olan ürünlerden birini seçmek olacaktır. MAKE UP FOR EVER HD FOUNDATION ve REVLON PHOTOREADY FOUNDATION.

Other than keeping the skin matte, SPF is the thing. Foundations with SPF will make you look like a ghost in the pictures. For oily skin types; CHANEL PERFECTION LUMIERE and MAC MATCHMASTER (Although it's got SPF, works great on the pictures.) For dry or normal skin types; CHANEL VITALUMIERE and LAURA MERCIER MINERAL POWDER works SO WELL. But the best option would be the foundations that are formulated for photo shoots. MAKE UP FOR EVER HD FOUNDATION and REVLON PHOTOREADY FOUNDATION.






KONTÖR&PUDRA - CONTOUR&POWDER

Elmacık kemikleri ve burunu belirginleştirmek en önemli noktalardan biri. Bu adımda sahip olduğunuz MAT bronz allıkları ve ya bronzlaştırıcıları tüyleri yoğun bir fırçayla yanaklarınızın başından elmacık kemiklerinize doğru sürün. Pudralama kısmında ise özellikle yağlı ve karma ciltliler kullanacakları pudrayı çantalarında bulundursunlar. Makyajı sabitlemek ve pürüzsüz göstermek adına pudralamak çok önemli, işte öneriler! CHANEL TRANSLUCENT POWDER, LAURA MERCIER TRANSLUCENT SETTING POWDER, MAC MINERALIZE SKINFINISH NATURAL.

Emphasize your cheekbones and shape your nose with your MATTE bronzer! And if your skin is oily, keep your powder in your hand bag with you. In order to make your skin flawless and set everything in place, powdering is the main thing. Here are my suggestions; CHANEL TRANSLUCENT POWDER, LAURA MERCIER TRANSLUCENT SETTING POWDER, MAC MINERALIZE SKINFINISH NATURAL.







KAPATICI - CONCEALER

Fotoğraflarda en iyi kapatıcılığı veren ürünler; BOBBI BROWN CREAMY CONCEALER ve MAC STUDIO FINISH CONCEALER!

Best for the photo shoots; BOBBI BROWN CREAMY CONCEALER and MAC STUDIO FINISH CONCEALER!



















Görkem Karman

1 yorum:

  1. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
    Also, I have shared your site in my social networks!
    my website :: dark spots on skin

    YanıtlaSil