Yeni Takıntılarım, MY NEW OBSESSIONS!



Aslında başlığı 'Son Zamanlardaki Günlük Makyajım' olarak değiştirmeliydim. Havalar çok sıcakken fondoten, pudra ve ya herhangi ağır ürünleri kullanmıyorum. Onun yerine güzel bir nemlendirici, koruma faktörlü güneş kremi, eğer biraz renk ve kapatıcılık istiyorsam da Laura Mercier'in renkli nemlendiricisini tercih ediyorum. Şimdi sizlere son zamanlardaki makyaj rutinimi göstereceğim.

Actually the title should be 'My Make Up Routine'. I don't like to wear foundation, powder or anything that feels heavy on my skin when it's summertime. Rather than that, I pop a little bit of a good moisturizer or a sun lotion with SPF, and if I want a pop of color and coverage, I go for Laura Mercier's tinted moisturizer. Now I'll show you my recent make up routine!




Yüzümü yıkayıp temizledikten sonra her zaman kullandığım, kuru cildimin vazgeçilmezi Biotherm Aqua Source Dry Skin ile yüzümü nemlendiriyorum. Bir kaç dakika sonra Garnier'ın kafeinli göz altı kapatıcısını sürüyorum. Bu ürünü bir kaç haftadır kullanıyorum ve gerçekten göz altı morluklarım hafifledi. Yine de daha fazla kapatıcılığa ihtiyacım olan günlerde MAC Studio Sculpt (NW20) kapatıcıyı sürüyorum. Göz makyajı yapmayacak olsam bile Urban Decay'in göz makyajı bazını göz kapaklarıma uyguluyorum, böylece göz kapaklarım gün içinde yağlanmıyor. Bir sonraki adım ise kaş fırçasıyla kaşlarımı düzeltiyorum ve MAC 263 numaralı açılı fırçayla ve MAC Omega farla (kaşlarıma en çok uyan renk) aradaki boşlukları dolduruyorum.

After I wash and cleanse my face, I apply my all time favorite moisturizer that works the best for my dry skin; Biotherm Aqua Source Dry Skin. A few minutes later than that I apply a thin layer of Garnier under eye concealer. I've been trying this product out for a few weeks and I can say that it really healed my under eye circles. Still, if I need more coverage for my dark circles or any blemish on my skin, I go for MAC Studio Sculpt Concealer in the color NW20. Even if I'm not wearing any eye make up, I prime my eyes with Urban Decay Eye Primer Potion. This will prevent my eye lids from getting oily during the day. The next step is brushing through my brows with a brow brush and fill them in with a MAC 263 angled brush using Omega eyeshadow.




Bronzer tercihim sürekli değişiyor ama şu ara tekrar MAC Harmony'e sarmış durumdayım. Açılı bir fırçayla elmacık kemiklerime ve şakaklarıma uyguluyorum. Şu anki favorim SEPHORA'nın açılı allık fırçası. Allığımı ile bu aralar MAC 188 ile sürmeyi tercih ediyorum çünkü bu fırça minimum ürün uygulamanızı sağlıyor.

My choice of bronzers change all the time but I've recently come back to my Harmony by MAC. I apply it with an angled fluffy brush to my cheekbones and through the temples. My latest favorite is SEPHORA's angled blush brush. I apply my blusher with a MAC 188 duo fibre brush because with this brush you have the control and it applies the minimum product.




Göz içlerine ve pınarlarına MAC Chromagraphic NC15-NW20 kalemi çekiyorum, aydınlık ve sağlıklı duruyor. Gözün alt ve üst dışına ise MAC Coffee göz kalemini uyguluyorum. Siyah kullanarak çok keskin bir görünüm istemediğimde bu harika kahverengi göz kalemine koşuyorum. Gözlerle ilgili son adım olarak kirpiklerimi kıvırıyorum ve en sevdiğim maskara olan Bourjois Volumizer'ı alt ve üst kirpiklerime yoğun bir şekilde sürüyorum. Son zamanlardaki allık tercihim ise mat bir şeftali tonu olan H&M Dazzling Peach.

I line my water line and the tear dot area with my MAC Chromagraphic NC15-NW20, this makes my eyes appear brighter and give them a healthy look. I line outside of my eyes with MAC Coffee pencil. If I don't want a harsh look using black liner, I go for this perfect brown shade. As the last step for the eyes, I curl my lashes and apply two coats of my favorite mascara; Bourjois Volumizer Mascara. My latest favorite blusher is Dazzling Peach by H&M.




Son adım olarak en sevdiğiniz lip glossu uygulayın. Gördüğünüz gibi fondoten ve pudra kullanmadan da çok fresh bir görünüme kavuşabiliriz! :)

And the last step is applying your favorite lip gloss. As you can see, we can achieve a gorgeous fresh look without using foundation or powder! :)


Görkem Karman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder