Clinique Cilt Bakım Ürünleri (Kuru-Karma Cilt)



Günaydın! Bugün sizlere, Clinique'in yaklaşık 4 hafta önce gönderdiği bu cilt bakım ürünleri hakkındaki görüşlerimden bahsedeceğim. Yorumlamam için tahmin ettiğimden daha az zamana ihtiyaç duydum çünkü üç ürünün ikisinden hiç memnun kalmadım ve kullanmayı bıraktım. 

Ürünlerin detaylarına inmeden önce, Clinique'in Akıllı Serum isimli ürünüyle ilgili görüşlerimi okumak isteyenler için şuraya bir link bırakıyorum. Haydi başlayalım.




CLARIFYING LOTION (Temizleyici Tonik)

487 ML'lik bu ürünün kocaman şişesini sevmiştim. O kadar bol ürün içeriyor ki, 1 senede anca bitiririm diye düşünmüştüm. Ne yazık ki kendisiyle geçmişimiz, 2 kullanımlık bir fiyaskodan ibaret oldu. Şaka gibi bir ürün. Ya da bendeki etkisi şaka gibiydi diyelim.

Pamukla uygulandığında ciltteki ölü deriyi ve kuruluktan oluşan kabukları temizlemeyi vaat eden bu ürünle yüzümü silmeye başladığım an hissettiğim yangını kelimelerle ifade edemiyorum. Suratımın o kısmını kesip atmak istedim, öyle cayır cayır bir yanma düşünün. Geçer belki diyerek devam ettim. Sildikten sonra yüzümdeki yanma azaldı ancak yerini inanılmaz bir kuruluğa bıraktı. Bu öyle bir kuruluk ki, sanki 1 haftadır su içmiyormuşum, sanki yüzüme hiç krem sürmüyormuşum gibi. Koydum şişeyi bir kenara ve birkaç gün sonra kullanmayı tekrar denedim.

Değişen bir şey olmadı. Zaten buram buram alkol kokan bu ürünü bir daha değil yüzüme sürmek, görmek bile istemiyorum. Bir de üzerinde 'non drying', yani 'kurutma yapmaz' yazıyor. Bu durum bana özel mi, yoksa benzer bir sorun yaşayan oldu mu, merak ediyorum.




LIQUID FACIAL SOAP (Likit Temizleyici Sabun)


200 ML'lik bu temizleyiciyi, hem günlük makyajımı temizlemek amaçlı, hem de haftalık cilt rutinime oturttuğum temizleme cihazlarıyla birlikte kullanmak istedim. Toplamda 5 kez kullandım ve yüzümde istediğim şekilde köpürmediği için memnun kalmadım. Bence vasat bir temizleyici. Yüzümdeki yağlanmayı kontrol altına almayı başarmış olsa da, yüzümün kuru bölgelerinin nem ihtiyacını karşılamıyor. Ben şurada bahsettiğim ürünü tek geçiyorum.








DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING LOTION (Nemlendirici Losyon)


İşte bunu sevdim. Kuru-karma cilt için epey başarılı bir nemlendirici. Öncelikle makyaj masamı ve içimi açan renginden, sevimli ama sade ambalajından bahsedeyim. 125 ML'lik bir kutu. Pompalı olması da güzel, kullanışlı.

Krem değil de, losyon kıvamında olduğu için çok çabuk emiliyor. Kuru yanaklarımı tam istediğim gibi, yapış yapış yapmadan nemlendirirken, yağlı olan alnım ve burnumda yağ kontrolü sağlıyor. Elime geçtiğinden beri her gün ve gece kullanıyorum. Ne sivilce yaptı, ne kaşıntı, ne hassasiyet. Üstelik bu kadar çabuk emildiği için makyaj altına da rahatlıkla uygulayabiliyorum. Duştan sonra yüzümdeki o gerginliği ve kuruluğu alması için sürüyorum. Diğer ürünler gibi garip bir kokusu da olmadığı için benden tam puan alan bu ürünü severek kullanıyorum. Cildim hala bu durumda olursa, bittiğinde düşünmeden yeniden satın alırım.

Bu arada hem cildimin eski durumunu bilmeyenler için, hem de ufak bir güncelleme olsun diye Missha kremimle olan ilişkimden de bahsedeyim. Eskiden aşırı kuru olan atopik dermatit cildim, Missha Near Skin serisini 3 ay boyunca düzenli kullandığımda karmaya dönmüştü. Bunda en çok Missha Nutritive Cream'in payı vardı. İlki firma gönderisiydi ama cildime o kadar iyi geldi ki, bitirdiğimde yeniden satın aldım. Geçenlerde 2. kutum da bitti, stokta bulduğum an yine alacağım. Anlayacağınız, Missha'nın nemlendiricisini hala kullanıyorum ancak eskisi gibi her gün değil, sadece cildimi çok kuru hissettiğim zamanlarda ya da hissetmediğim halde, eski kuru haline dönmesin diye önlem olarak 3-4 güne bir sürüyorum. İşte böyle. Sevgiler, mutlu günler. <3


*Ürünler Clinique Türkiye tarafından deneyimlemem için gönderilmiştir. Teşekkürler Clinique!





Görkem Karman

9 yorum:

  1. Kuru ciltte olup Clinique ürünlerini sevmediğini söylenen arkadaşlarıma seni de ekliyorum Görkemcim.
    Ben 2 senedir anti blemish serisini kullanıyorum, bu ara tekrar La Roche Posay ürünlerine geçiş yapacağım ama ddfm (ismini uzun uzadıya yazmaya üşendim. :D ) annemin kışın severek kullandığı bir nemlendirici. Kışın yağlıdan karmaya dönen cildimde duştan sonraki gerginliğimde ben de kullanıyorum ve senin gibi ben de çok memnun kalıyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Nemlendiriciyi cok merak ediyodum en kisa surede deniyecegim sanirim

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Toniğini bende hiç sevmemiştim. Yağlı ciltler için olan tonik alkol kokuyordu ve dediğin gibi inanılmaz yakıyordu yüzümü.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu toniği kullanmadan cildimin temizlenmediğini düşünecek kadar alıştım ona. Kuru bir cildim var bazen T bölgem yağlanıyor. Ben yüzümü temizledikten sonra özellikle T bölgesinde fazlaca kullanıyorum. Biter bitmez yenisini alıyorum senelerdir. Sanırım bağımlılık yaptı (:

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ben de Clinique'in aynı tonik ve cilt temizleme jelini kullanıyorum, benim de cildim kurudan karmaya dönük. Tonikte bahsettiğiniz yanma sorununu ben de yaşamıştım. Satın alırken satış görevlisi toniği pamuğa çok az almak ve aynı yerin üstünden tekrar tekrar geçmeyip yalnızca bir kere silerek kullanmak gerektiğini söylemişti. İlk kullanışımda benim de sizin gibi yüzüm çok yandıktan sonra ikinci kullanışımda pamuğa gerçekten çok çok az alarak uyguladım, hiçbir sorun olmadı. O günden beri de bu şekilde kullanıyorum ve memnunum. Merak etmeyin dediğim gibi çok çok az alsanız da tüm yüze uygulamaya yetiyor. Belki siz de bu doğrultuda bir şans daha verirseniz memnun kalabilirsiniz diye söylemek istedim :)

    YanıtlaSil
  7. bence bu tonik tam bir alkol bombası karma ciltler için asla kullanılmayacak bir ürün cildi fazlasıyla kurutuyor

    YanıtlaSil
  8. Bende bu setin en büyük boylarını Amerikadan almıştım, hatta çok büyük bir hevesle. Kullanmaya ilk başladığım andan itibaren toniği kesinlikle sevemedim. Yüzümü yakmayı geçtim, resmen burnumun içine kadar yakıyor ve bu denli yakması içindeki aşırı alkolden kaynaklanıyor. Benim cildim hassas olduğu için hiç iyi gelmedi, hatta hassasiyet yarattığı için yer yer kabarıklık ve sivilce tarzı şeyler bile oluştu. Hassas ciltlilere burdan uyarı olsun. Facial soap ilk günlerde kötü koktuğu için hoşuma gitmemişti, sonrasında kokusuna alışsam da karma bir cildim olmasına rağmen yağlanmasını istemediğim kısımları bile fazlaca kurutarak beni iyi mi kötü mü diye ikilemde bırakmıştı. Üstüne moisturizing lotion'ı uygulayarak kullandım bir süre. Clinique oldukça yağsız ve su bazlı bir nemlendirici yapmış olmasına rağmen, cildim karma olsada yağlı kısımları baskın ve çok yağlı olduğu için, bu lotionda cildimi fazla yağlandırdı ve sivilce yaptı. Ayrıca sürdükten sonraki o yapışkan hisse bir türlü alışamadım. Sonra bir gün sephora benefitte kaş aldırırken, kaşımı alan benefit çalışanı yüzümü temizlerken 'benefit moisture prep toning lotion' ürününü denedi. Sürerken çok çok güzel gelen bir ferahlama hissettim, ayrıca sanırım hayatımda sahip olduğum en güzel kokan cilt bakım ürünü. O ferahlamadan yaklaşık bir 5-10 dk sonrada cildimin sanki krem sürmüşçesine nemli şekilde olduğunu farkettim ve hal böyle olunca ürünü aldım. Yani gerçekten hayatımı değiştiren ürünlerden biri oldu diyebilirim. Bence fiyatıda bir nemlendiriciye göre aşırı pahalı değilde orta diyebileceğimiz gibi, sanırsam 105tl gibi bir fiyata almıştım. Şimdi gece yatmadan önce clinique facial soap ile temizlediğim kuru cildime uyguluyorum anında nemlendiriyor ve araştırdığıma göre bakterilerden arındırıyor, bu özelliğide tonik gereksinimini ortadan kaldırıyor. Sanırım içindekiler tamamen organik olduğundandır ki hiç hassasiyet yapmayan yumusacık bırakan bir ürün. Sabah kalktığımda bile o nemi, o yumusaklığı korumus oluyor yüzüm. Benim cilt bakımı rutinimi en minimal şekline indirdi. Sadece facial soap ve bu ürün. Ne ekstra nemlendirici ihtiyacı var nede tonik ihtiyacı bırakıyor. 3in 1 desek tam yerinde olacak bence. Dikkatimi çeken nokta, neredeyse bütün makeup bloggerlarını izliyorum garip bir şekilde hiç biri kullanmıyor veya haberdar değilsiniz bilmiyorum ama denemeni çok şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil