L'Oreal True Match Kapatıcı || 01 Ivory



Günaydın! Bugün sizlere, son günlerde günlük makyajımda kullandığım kapatıcıyı tanıtacağım ama öncesinde, bloguma yeni denk gelenler ve beni takip etmeye yeni başlayanlar için; göz altı morlukları konusunda çok takıntılı olduğumu, göz çevrem için yüksek örtücülükte ürünler tercih ettiğimi ve favori göz altı kapatıcımın MAC Pro Longwear olduğunu belirterek başlamak isterim. MAC Pro Longwear'i neden sevdiğimi, nasıl uyguladığımı ve kendisini bir türlü sevemeyenler için tavsiyelerimi okumak için buraya tıklamanız yeterli.




Geliyorum True Match'e. Bu serinin fondoteniyle, pudra bitişli olması sebebiyle hiç anlaşamamıştım. Bu yüzden kapatıcısıyla ilgili de tereddütlerim vardı ancak MAC Pro Longwear'i her gün kullanan ve çok çabuk bitiren biri olarak, bir tane de uygun fiyatlı kapatıcım olsun dedim. 

Şu ana kadar denediklerimin ya kapatıcılıkları azdı, ya çizgilere doluyorlardı ya da uygulandıktan birkaç saat sonra oksitlenerek koyulaşıyorlardı. True Match'de böyle bir sorun yaşamadım. Güzel haber; hiçbir sorun yaşamadım. 

Kapatıcı, klasik sünger aplikatörle geliyor. Yapısı incecik ancak bir o kadar örtücü. Ortadan biraz üstte bir kapatıcılığı var diyebilirim. Formülü de NARS Radiant Creamy kapatıcı gibi kremsi değil, Estee Lauder Double Wear kapatıcı gibi, çizginin daha likit tarafında. 

01 Ivory rengini sevdim. Sarı alt tonlu ve bu yüzden çok güzel aydınlatıyor. Pudra bitişli ama göz çevrenizi Pro Longwear'den daha fazla kurutmuyor. Ben yine şurada yazdığım şekilde uygulama yapıyorum, bu yüzden kuruluk gibi bir sorunum olmuyor.

Her tam kapatıcı ve mat bitişli üründe olduğu gibi, True Match'i de nemli bir makyaj süngeri ile uyguluyorum. Bu tarz pudra bitişli ürünleri fırçalarla uygulamak işkenceden farksız zaten. Siz de True Match'in dağıtımını zor bulanlardansanız, bir de nemli Beauty Blender'la deneyin derim.




Sağ tarafta kapatıcının uygulanmış halini görüyorsunuz. Henüz pudrayla sabitlememiştim. Uygulamadan hemen sonra pudrayla sabitlemezsem çizgilere dolduğu için bu adımı atlayamıyorum maalesef. Unutmadan, aktif akneleri örtme konusunda başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Sivilceleri kapatmak için fazla yumuşak ve ince. 




Yukarıdaki fotoğrafta da sabitlenmiş halini görüyorsunuz. Kullandığım pudranın detayları burada. Sabitlendikten sonra kalıcılığı MAC Pro Longwear'le yarışıyor diyebilirim. Akşam ben silene kadar orada duruyor, tam istediğim gibi. Bir de ilk uygulandığında hafif belirgin görünebiliyor ancak 1 saat içinde görünüm daha doğallaşıyor. Yani ben ilk uygulandığındaki değil de, birkaç saat sonraki halini daha çok seviyorum.

Ben Gratis'ten 19 Lira'ya almıştım ama sanıyorum ki bu indirimli fiyatıydı. İndirimsiz fiyatını bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Sizin uygun fiyatlı, tam örtücü kapatıcı önerileriniz varsa, onları da beklerim. :)
Sevgiler. <3





Görkem Karman

31 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. İlk yorum benden, göz altların puf olup gitmiş çok güzel duruyor. Bence mac kapatıcında daha iyi duruyor bu kapatıcı :)

    YanıtlaSil
  4. Görkem abla bende uygun fiyatlı bi kapatıcı arıyordum buna şans vereceğim ☺☺

    YanıtlaSil
  5. Normal fiyatı da 24 lira uygun fiyatli en iyi goz alti kapaticisi gercrkten bana cok agir gelse de

    YanıtlaSil
  6. Deborah ın da göz altı için kapatıcısını deneyip yazabilir misin Görkemcim?

    YanıtlaSil
  7. Ben indirimsiz fiyatını 39 tl olarak biliyorum. Kapatıcıların fırcayla uygulanması gercekten cok zormus. Goz altlarım beni bugune kafar rahatsız etmediği için kullanmıyordum.ama özel günler için ihtiyac duyunca Nars radiant creamy concealer edindim. Sorunu beauty blender sayesinde cözdüm kesinlikle doğru tespit:)
    Kuru ciltli biri olarak true match den korkuyordum uygulaman harika olmuş:)
    Uygun fiyatlı muadil bulmus oldum tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  8. İndirimsiz fiyatı 30-32 civarıydı. ☺️

    YanıtlaSil
  9. ben de bunu alicakken bourjois almistim hata mi ettim? 😣

    YanıtlaSil
  10. Ben kullandım inanılmaz Çizgilere doluyor ve kurutuyor 👎

    YanıtlaSil
  11. ben kullaniyorum bunu gercekten cok basarili

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Yıllardır kullanıyorum ve indirim zamanları da alıp yedekliyorum. Kısaca müdavimiyim. RT deluxe crease brush ile uyguluyorum, rahat oluyor. Arada ıslatmaya üşenmezsem beauty blender'la kullandığım da oluyor ama benim için ikisi arasında çok fark olmuyor ki kuru gözaltına sahip olmama rağmen. Bu arada 5 numarasını da aldım, corrector görevi gördürüyorum, tonu müsait. Göz pınarına mor olan kısma azıcık sürüp yedirip arkasından 2 numarayı sürüyorum, çokkk başarılı oluyor. Tavsiye ederim. 8 Mart indiriminde de bu sefer 1 numarayı alıp denicem. Çizgilere doluyor memnun kalmadım diyenler üründen vazgeçmesin, setting powder ile geçsin derim. Selamlar...

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Ben de kullanıyorum parmağımla dağıtıyorum ancak uyguladıktan sonra zaten koyu olan gözaltlarım saçma bi griliğe bürünüyor :( Bi tavsiyen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eger kullanmadan once kamuflaj paletlerinde bulunan yeşil rengi goz altina uygulayip ustune uygularsan grilik olusmaz

      Sil
    2. Goz altina yesil renk uygulanmaz.

      Sil
  16. MAC Prolongweardan vazgeçemeyenlerdenim ama bi indirim zamanı daha uygun bir kapatıcı ararken rast gelmiştim bu ürüne, ürün hakkındaki yorumlarına aynen katılıyorum Görkem ben de, gerçekten kalıcılığı ve kapatıcılığı gayet iyi hele de bu fiyata.

    YanıtlaSil
  17. İndirmsiz fiyati 32 tl cok pahali 😕

    YanıtlaSil
  18. iyi bir kapatıcı olduğunu başka sayfalardan da takip ettiğim kadarıyla duymuştum ama görkem acaba biraz yeşil mi durdu ne resimdeki ışıktanda kaynaklı olabilir tabi iki gözünüde gösterdiğin resimde biraz öyle geldi bana

    YanıtlaSil
  19. iyi bir kapatıcı olduğunu başka sayfalardan da takip ettiğim kadarıyla duymuştum ama görkem acaba biraz yeşil mi durdu ne resimdeki ışıktanda kaynaklı olabilir tabi iki gözünüde gösterdiğin resimde biraz öyle geldi bana

    YanıtlaSil
  20. Yaklasik 2 haftadir kullanıyorum cok memnun kaldım bu zamana kadar kullandigim en iyi kapatıcı diyebilirim

    YanıtlaSil
  21. 32 tlye aldım indirimsiz :)

    YanıtlaSil
  22. indirimsiz fiyatı ne kadar

    YanıtlaSil
  23. indirimsiz fiyatı ne kadar

    YanıtlaSil
  24. Ben uygun fiyatlı bir kapatıcı arıyodum bunu denemek istiyorum ama bazıları çizgilere doluyor ve çak kurutuyor diyorlar.napıyım alıyım mı?

    YanıtlaSil
  25. Cookk rica ediyorum sivilceleri kapatmak için hangi kapaticiyi tavsiye ediyorsunuz instagram hesabinizdan yayinlarsaniz çok sevinirim yada bir youtube videosu vee tabiki uygun fiyatlı olursa

    YanıtlaSil
  26. note full coverage concealer ile loreal karşılaştırması yaparsan çok yararlı olucaktır.Yazıların çok yararlı ve güven verici.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  27. sizce loreal markası nars ya da lüx markalara muadil olabilir mi uygunluk açısından

    YanıtlaSil
  28. sizce loreal markası nars ya da lüx markalara muadil olabilir mi uygunluk açısından

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil