The Balm Mai Billsbepaid Nude (Çıplak) Ruj



Günaydın! 2 hafta önce caddede dolanırken yağmur bastırınca Gratis'e sığınmış, tabi ki elim boş çıkmamıştım. O gün yaptığım alışveriş gerçekten çok içime sinmişti. Hatta ilk parçası olan kapatıcıyı çoktan şuradaki yazımda inceledim. Şimdi dönüyorum yeni favori nude (çıplak) rujuma.

Nude rujların, koyu göz makyajlarını kusursuzca tamamlayıp yoğun göz - çıplak dudak balansını sağladığını hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar bir çok nude ruj denediğimi de. Hatta çoğunu şuradaki yazımda görebilirsiniz. (Bu yazıda olmayan ama çekmeceme girip çıkmışlığı bulunan rujlardan bazıları ise; MAC Honeylove, Viva Glam, Creme De Nude, Blankety, Patisserie…) Tabi bu kalabalık koleksiyon geçmişte kaldı. An itibariyle 3-4 rujum var ve The Balm Mai Billsbepaid de bunlardan biri ve hatta aralarındaki tek nude ruj.




The Balm'ın allıkları ve far paletleri öyle popüler ki, rujları konuşmaya sıra gelmiyor sanırım. Mesela böyle bir ruj nasıl bu kadar geri planda kalır? Ya da bir tek ben mi bunca sene görmezden gelip yeni keşfettim? 

Makyaj yapan her kadının çekmecesinde bulunması gereken renklerden biri olduğunu düşündüğüm Mai Billsbepaid, tek kat uygulandığında pek renk vermiyor, yalnızca lip balm etkisi yaratıyor. İkinci ve üçüncü katta o güzel rengini görmeye başlıyorsunuz. Paketini açtığınız an mentol kokusunu alıyorsunuz. Naneli sakız gibi kokuyor. Bu kokuyla o ıslak bitişi birleşince de dudaklarınızın ferahladığını hissediyorsunuz.


Sol tarafta 2 kat, sağ tarafta 3 kat uygulanmış halini görüyorsunuz.


Dediğim gibi, ıslak bir bitişi var. Bu sebepten aşırı kalıcı değil. Çizgilere çok az da olsa doluyor bende. Alta bir dudak kalemi uygularak bunu bir nebze önleyebilirsiniz. Ben Essence'in In The Nude dudak kalemiyle çok yakıştırdım bu ruju.

Hem çizgilere dolmasını, hem de ıslak bitişini, üzerinden transparan bir pudra geçerek değiştirebilirsiniz. Bu şekilde hem ruj matlaşmış olur, hem de birkaç saat daha kalıcı olur.






Tam rengi görebilmeniz açısından iki farklı ışıkta fotoğrafladım bendeki duruşunu. Tam da göründüğü gibi; kahve ağırlıklı pembemsi bir nude. Ben biraz MAC Blankety ve Patisserie'nin karışımına benzetiyorum.

Satın aldığım gün eve gelip sürdüm ve annemi arayıp kendine de bir tane almasını söyledim. Yanındaki arkadaşı Sevgi Abla da çok beğendiği için almış. Yine aynı gün blogger arkadaşlarım Anıl ve Gözde'ye de aldırdım. Hepimiz severek kullanıyoruz ve dediğim gibi; göz makyajı yapan herkesin kurtarıcısı olabilecek bir ruj. 

İndirimli fiyatı 17 Lira olan bu ruja mutlaka bakın derim. Özellikle beyaz ve buğday tene çok yakışacağını düşünüyorum. Sevgiler. <3



Görkem Karman

11 yorum:

  1. hiç bir zaman yeterince nude ruj sahibi olunmaz, buna da bakmalı =)

    http://memyself-makeup.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Instagramda da yazmıştım benim için lip balm tadında yakında yiyebilirim o kadar seviyorum bu ruju benim gibi dudakları çabuk kuruyanlara mucize. Tesadüfe bakın ki ben de aynı kalemi kullanıyorum hem de bununla :)
    Bu arada hemen gidip Golden Rose mat ruju da aldım, çok haklıymışsınız benim kuru dudaklara bile iyi geldi.
    harika paylaşımlar için çok teşekkürler....

    YanıtlaSil
  3. Gördüğüm an vurulduğum ve şu an favorim olan ruj kısa bir süre önce bende blogumda paylaştım güle güle kullan :) yarenmecitoglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle deneyin kızlar.bnm favorilerimin arasında..

    YanıtlaSil
  5. Ben bişey sormak istiyorum.benim cildim gözenekli ve üzerine fondöten ve allık uyguladığım zaman sinir bozucu bir görüntü oluşuyor.bir çok baz denedim sonuç anlamadm.benefit in başarılı olduğunu uzun zamandır duyuyorum ve almak istiyorum.fakat bn Bursa da oturuyorum ve maalesef burda yok.sanırım online satışı yok yanılıyor da olabilirim.nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba demin ki yorumum karisti.görkem hanim wet n wild think Pink rujumu yoksa bunumu alayim bilemedim.buğday tenliyim,secemedim ben yardimci olur musunuz?

    YanıtlaSil
  8. Aldığım ilk nude rujumdur kendisi ve günlük kullanım için olduğundan dolayı da gayet tercih edilesi, kokusuyla yenesi bir ruj. Ben de senin kadar memnun kaldım. :) İncelemen için teşekkürler. Kendimi doğru ürün seçmişim gibi hissettirdi. ^^,

    YanıtlaSil
  9. bende severek bu ruju aldım ama bende böyle güzel durmadı... bu arada herkesi bloguma beklerim http://nurcankacann.blogspot.com.tr :):):)

    YanıtlaSil
  10. ben de iki yıldır aynı dudak kalemi kombinsyonuyls kullanıyorum ve ben de macin peach blossom ına çok benzetiyorum 😊

    YanıtlaSil
  11. Hic aklimda yokken "gratise bir bakayim" dedim ve bu ruju alarak ciktim. Hemen denedim, mentolunun etkisiyle "aaa bi de yorumlara baksam" dedim. Dogru tercih yaptığımı anladim. Bence de her bayanin cantasin da olmali hele bir de buğday tenlilerse.

    YanıtlaSil