Çantamdan Ayırmadığım Pudra



Günaydın! Açıkçası dün gece 2,5 tane video düzenlediğim için (2 tam makyaj videosu düzenledim, bir tanesine daha başladım ama uykum geldiği için yarım kaldı) bugünün yazısı olarak planladığım muadil yazısını yetiştiremedim ama blogum yazısız da kalsın istemedim. Bu yüzden, geçmişte incelemesini yapmış olduğum ve şu sıralar her gün kullandığım bir üründen yeniden bahsetmek, sizlere hatırlatmak istedim.

Sabah evden çıkarken uyguladığım Face & Body fondotenim, gün içinde alnım ve burnumda parlama yapmaya başlıyor. Saat 11-12 gibi pudra uygulama ihtiyacı hissediyorum. Herkes gibi ben de o pudramsı, yapay görünümden hoşlanmıyorum. Sadece fondotenimi sabit tutsun ve parlamayı alsın istiyorum. Bu aşamada çantamdan MAC Select Sheer Pressed pudramı (NW20) ve Flormar'ın minik pudra fırçasını (*) çıkarıyorum. Pudranın verdiği kapatıcılık sanıyorum ki 10 üzerinden 2. Uygulandığında yüzümde pudra varmış gibi durmuyor ve uygulandığı bölgedeki gözenekleri tuhaf bir şekilde daha küçük gösteriyor. 

Sizin de T bölgeniz gün içinde hafifçe parlıyorsa ya da ıslak bitişli fondoteninizi, kapatcılık eklemeden sabitleme ihtiyacı hisseden biriyseniz bu pudrayı seveceksiniz. Cildiniz yağlıysa ve örtücülük sağlayan bir pudra arıyorsanız da MAC Studio Fix'e bakmanızı öneririm. Çok yağlı cildi olanlar da MAC Blot Powder'ı sevebilir diye düşünüyorum. İşte böyle. Sizin çantanızdan ayırmadığınız pudranız hangisi?





Görkem Karman

4 yorum:

  1. Görkem'cim bir süredir MAC MSF Natural pudranın en açık rengini kullanıyorum bu select sheer ile kıyaslamanı istesem hangisinin örtüclüğ daha fazladır??

    YanıtlaSil
  2. Gorkem merhaba gunaydin harika aciklayici bir yazi olmus.Bende 2.defa pudra uyguladigim zaman pudramsi duran goruntuyu sevmiyorum.

    Bu arada ben ve kuzenim bir blog actik bakmami rica ediyorum :)
    www.cousinsontheblog.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Günaydın Görkem abla,ben birkaç ay önce Essence markasının all about matt pudrasini aldım ve çok memnunum.Fiyatı da çok uygun on lira civarı idi.Yeni bir blog açtım bakarsan çok sevinirim :) ciddiolamiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Görkem ne zaman video yükleyeceksin özlettin kendini:))

    YanıtlaSil