Yeşil ve Kahverengi Gözler İçin Makyaj!







Aslında bu makyaj yazısının başlığını Olsen İkizleri Makyajı olarak değiştirebiliriz çünkü ikizler gözlerinin renklerini ortaya çıkartacak kadar canlı renkler ve kahveleri çıplak dudaklarla kombinlemeye bayılıyorlar. Özellikle kahverengi ve yeşil gözlülere çok yakışacak bu makyajı nasıl mı yaptık?

Baz olarak cilde CHANEL Vitalumiere (B20)'yi Laura Mercier fondoten fırçasıyla uyguladık. Göz altlarını MAC Studio Finish Concealer (NW25) ile ve MAC 224 fırça ile kapattık. Tüm yüz ve göz altını RIMMEL Stay Matte transparan pudra ve MAC 129 fırçayla sabitledik. Yanakları belirginleştirmek için MAC Harmony bronzerı MAC 109 fırçayla şakaklara, çene kemiğine ve elmacık kemiklerinin altına yaydık. Allık olarak MAC Melba'yı minimum kullandık. Dudaklara Dolce&Gabbana Nude ruj uygulayıp gözlere geçtik.

Bu makyajdaki odak gözler olduğu için geri kalan her şeyi çok sade tuttuk. Gözlere Urban Decay Primer Potion'ı baz olarak uyguladık. MAC 239 fırçayla MAC Cranberry farı tüm göz kapağına yaydık ve alt kirpik diplerine fırçada kalan ürünü sürdük. MAC Sketch farı MAC 217 fırçaya alarak gözün dış köşelerine yaydık. Temiz bir dağıtma fırçasıyla ise tüm keskin çizgileri yumuşattık. MAC Charcoal Brown (kahverengi mat var)'ı göz kapağının kat yerine dağıttık. MAC Fluidline jel eyelinerı açılı bir fırça ile gözün alt ve üst kirpik diplerine çekip göz içlerine siyah bir göz kalemi olan MAC Feline çektik. Maybelline The Falsies rimeli alt ve üst kirpiklere yoğun bir şekilde uygulayarak kaşlara MAC Charcoal Brown ile keskinlik sağladık ve makyajımızı bitirdik.


Görkem Karman

12 yorum:

  1. çok güzel olmuş bayıldım ben de istiyorum aynı makyajı senden bende yok bu farlar :)

    YanıtlaSil
  2. valla büyük bir zevkle yaparım tekrar:)

    YanıtlaSil
  3. bayıldım bloguna herşeyiyle mükemmel ama hiç duyulmamış :O cidde şaşırdım takipçilerini görünce :/ kendi blogumda duyurmaya çalışcam tekrar söylüyüm ayrıca çok güzel!

    YanıtlaSil
  4. Ben de İnci sayesinde blogu duydum ve çok beğendim! Elinize sağlık!

    Bu arada, yakın zamanda Cranberry'ye çok benzeyen renkte bir far almıştım. Bu makyajla sanırım o farımı daha sık kullanabileceğim :)

    Sevgiler, Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse ikinize de teşekkür ediyorum. Güle güle kullanmanızı diliyorum:)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ben değilim ve bu gayet açık, artık dalga geçtiğini düşünüyorum

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  6. guzeL olmuş..... **(dıyorum ozaman değiştiriyorum yoruMumu)**,
    yanı bloga bakmak yorum yapmak suÇsa eğerkİ yapmıyAyım oyle isE sadece 2 tane resıme sen olmadıgın halde /sen sanarak /guzel olmussun demek dalga gecmekSe kusuRa bakma dıYorum boyle uzakTan yorum yapınca gülünCe yalnış anlaşIlmış olabiliR profıldekı rsımdekı kızda sarışın ona bakarsak anasayfadakı resımlernnde koyu saç renGi var yani anladım sonrA zaten ıkıncı yorumumdadaki bayana makyaj yapmıssın guzel yaPmıssıN demıştım onaDa....

    YanıtlaSil