Temmuz Favorileri !





Son 3 haftadır en en sık kullandığım ve çok memnun olduğum ürünlerin hepsi burada. Temmuz favorilerim bana tam da aradığım fondoteni ve kirpikleri kazandırdı. Ürünlerin yakın fotoğrafları ve detaylarına geçelim.




Fondotenle başlamak istememin sebebi yıllardır kuru ve hassas cildime uygun, cildimi çok kapatmayan ve yormayan, güzel kokulu bir fondoten arayışımın nihayet sonuçlanması ve Bourjois Healthy Mix ile tanışmam! Fiyatı 140 TL olan Chanel Pro Lumiere ile aynı formülde, kokuda, yapıda ve aynı laboratuarda üretilmiş olması ve fiyatının yalnızca 59 TL olması da cabası. Elimdeki tüm Chanel, MAC ve diğer fondotenleri bitirdikten sonra kendime 3 fondoten bırakacağım. Birincisi tabii ki de Bourjois Healthy Mix'im, ikincisi cildim ne zaman yorulsa, patlak vermeye başlasa koştuğum Laura Mercier Mineral Pudra formüllü fondotenim ve üçüncüsü fotoğraf çektireceğim günlerde asla vazgeçemeyeceğim Make Up For Ever HD fondotenim. 

Konuya dönersek bu rüya Healthy Mix serisinin kapatıcısı da çok güzel. Aynı kokuda ve akıcılıkta. Ancak ben yalnızca yüzümdeki ve burun etrafımdaki problemli bölgeler için kullanıyorum. Göz altlarımı kapatmaya yetmeyecek kadar ince. Göz altlarım için MAC Studio Finish Concealer'ımdan asla vazgeçemeyeceğim.




Bu ay en çok kullandığım pudra ise yalnızca 13TL olan ve bir çok transparan fondotenden daha iyi olan Rimmel Londan Stay Matte. Tek kelimeyle muhteşem.




Aldığım günden beri istisnasız her gün kullandığım allığım oldu. Şeftali tonundaki MAC Melba.




Bu ay toplam 4 tane far aldım. Onlar da yukarıda paketli halde olanlar. Soldan sağa sırayla Sable, Coppering, Handwritten ve Naked Lunch. Paletten çıkarttığım diğer iki far ise Patina ve Cranberry. Yazın daha canlı renkler olan bakır, mor ve tonlarını tercih etsem de klasik bronz smoky eye'dan vazgeçemiyorum.




Siyah ve kahverengi göz kalemi en çok kullandıklarımdan ancak bu ay göz içinde fresh ve aydınlık bir tonu tercih edip MAC Chromagraphic kalemi kullandım. Alttaki ise Gratis'ten 3,50TL'ye aldığım Essence Dudak Kalemi(06 Satin Mauve). Koyu pembe ve vişne rengi rujlarım için tam da aradığım renkti.




Bu ay en çok kullandığım rujlarım yukarıdan aşağıya; Creme D'e Nude, Snob ve Captive.




Şu ana kadar en çok sevdiğim kirpik MAC'in 7 numarası ve 33 numarası ama ikizlere yaptığım makyajda kendilerinin Gratis'ten aldıkları bu kirpikleri kullandıktan sonra kendim de edinmeliyim dedim ve aldım. (Bu aradaYakında takma kirpik takma videosu blogda olacak!) Yalnızca 6TL ve gerçekten çok iyi. İkizlere yaptığım makyajı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.




Bu yaz sıcağında makyajımızın akmaması mümkün mü? Mümkün. Mac Fix + inanılmaz. Makyajdan sonra yüzünüzden 30cm uzakta tutarak sıkmanız yeterli.





Gelelim cilt bakımına. Bu ay tonik olarak Diadermine'ın hassas ciltler için olan nemlendiriciliğ toniğini kullandım. Fiyatı 16TL yanılmıyorsam.






Yıllardır kullandığım nemlendiricim Biotherm Aquasource'dan vazgeçmedim tabii ki. Rexaline'i benim gibi kuru ciltli olan annem için almıştık ancak her zamanki gibi rahat vermedim ve kreme resmen el koydum. 90 günlük kullanımdan sonra %90 nemlendirme vaat eden Rexaline gerçekten dediğini yapıyor. Kokusu da muhteşem. Türkiye'de yalnızca Sephora'larda var ve fiyatı 230TL.


Sonuç olarak bu ay benim için doğumgünüm ve bir kaç başka olay sebebiyle en güzel, en verimli ayım oldu. Bu yazıdaki her ürünü tavsiye ediyorum ve kullananların yorumlarını bekliyorum!







Görkem Karman

6 yorum:

  1. ortak ürünlerimiz var:)

    captive yeni aldım haziranda, Amorous ile arasında kalmıştım. Coppering bayılıyorum. Youtube da pixi2woonun onun üstüne estee lauder ile yaptığı süper bir video var.

    Bourjois fondoten ve kapatıcı ben de bayılıyorum.
    stay matte da parasına göre gayet iyi bir pudra, ben severek kullanıyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Agustos Favorilerimizi ortak bir post yapmamız şart oldu! Çok teşekkürler bu arada:) ve ben de Amorous'a hala gidip gelip bakıyorum.

      Sil
  2. Bu arada doğum günün kutlu olsun canım :)

    YanıtlaSil
  3. Benim de aklım Bourjois healty Mixler de sayende. Paris'e gidince alacağım,hem orada daha fazla ürün çeşidi vardır malum memleketi.Farlarını da Chanel'in farlarına benzetiyorum ben,kardeş olduklarından sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ve kesinlikle başka fondoten almazsın diyorum:) Kapatıcılığı da yapısı da kokusu da fiyatı da muhteşem :) Aynen öyle dome şeklinde olmaları filan farları aynı yapıyor.

      Sil