Takma Kirpik Nasıl Takılır? (Video)




  Önce blogu okuyup sonra videoyu izlemenizi tavsiye ederim!









Takma kirpikler bir anda insanın bakışlarını ve dolayısıyla tüm görünüşünü değiştirebiliyor. Takmak ise bir zulüm gibi gözükse de aslında çok çok basit. Bugünkü post için tekli kirpikleri tercih ettim, bir dahaki videoda ise tek parça halindeki kirpikleri kullanacağım. 

Takma kirpik takmak için ihtiyacınız olan şeyler yukarıda gördüğünüz gibi yapıştırıcı, kirpik kıvırıcı, cımbız ve kirpikler. Yapıştırıcı olarak MAC'lerde satılan ve gözler için zararsız olan beyaz DUO kullandık, DUO beyaz olsa da kuruduğu zaman şeffaflaşıyor. Kirpikleri ise Gratis'ten 5TL'ye aldık. MAC'in kirpiklerine tapmama rağmen (Özellikle 7 ve 33 numaralı kirpikler.) 5 liraya aldığım bu kirpiklerin onlardan daha kaliteli durduğunu söylemeliyim.








Yapılışından bahsedelim. DUO yapıştırıcıyı elimize ufak bir miktarda sıkıyoruz. Cımbızla kavradığımız takma kirpiğin dip kısmını yapıştırıcıya batırıp bir kaç saniye yapışkan hale gelmesini bekliyoruz. Daha sonra gerçek kirpiklerimizin tam üstüne gelecek şekilde yapıştırıyoruz. Yaklaşık 5 dakika içinde tamamen yapışmış olan kirpikler siz çıkartana kadar çıkmayacak ve düşmeyecektir. Bu açıklamaları okuyup videoyu izledikten sonra kendiniz denediğinizde ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Umarım işinize yarar!




Kirpiklerin yapışmış hali. Bu arada begümün makyajında Rimmel Match Perfection 201 fondoten, MAC Studio Finish NW25 kapatıcı, MAC Scene, Coppering ve Carbon far, MAC Fluidline Blacktrack, H&M Dazzling Peach allık ve MAC Honeylove ve Modesty ruj kullandık.




İyi haftasonları!




Görkem Karman

6 yorum:

  1. Faydalı bir post olmuş. Duoların turkiye de satıldığını bilmiyordum, geldiğine çok sevindim. Ardell ve Revlon'un da takma kirpikleri çok güzel bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! Ardell'i denemedim ama Revlon gerçekten süper. :)

      Sil
  2. bence de çok faydalı bir post olmuş Görkem,yanlış yaptığım şeyleri farkettim:) Bir ara durmadan bu tekli kirpiklerden takıyordum vaktim olduğunda ama yapıştırıcının kurumasını beklemiyordum,o kirpikler her tarafa bulaşıyordu :) haliyle benim kirpik takmam çok uzun sürüyordu sıkılıp çekmeceye kaldırdım.Bu yapıştırıcı daha iyi görünüyor alıp tekrar başlıyayım uygulamaya. Tekli kirpik takma konusunda da püf noktalarına ihtiyacım var,postunu bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Bir de ses yok mu video da ben mi duymuyorum acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki hafta içinde tekli kirpikli olan videoyu da koyacağım. DUO kesinlikle muhteşem bir yapıştırıcı, daha kolay ve düzgün yapışmasını sağlıyor. Bu arada videoda ses yok, o kadar saçma şeyler konuşmusuz ki sesi kaldırmak zorunda kaldım:).

      Sil
    2. Ben eğlenceli bulurdum kesin konuşmalarınızı da sanırım:) Müzikli yapabilirsin o zaman videonu. (tabi hiç video postu yapmamış biri olarak sana akıl vermem biraz tuhaf :) Tekli kirpikleri de bana tak o zaman :) Ben tekliler için uğraştım baya ama sanırım yapıştıcımdan dolayı başaramadım. Bu arada Gratis'te satılan kirpiklerden ben de çok memnunum.

      Sil