Kırmızı Ruj Sürmek, How To Wear A Red Lip



Merhaba! Bugünkü yazıda aslında çok basit olan fakat bir türlü doğru kullanılamayan kırmızı ruja yer vermek istedim. Çoğu kadının kırmızı ruju sürekli bir kalıp fondoten ya da bir türlü anlam veremediğim ve gözleri aşağı düşürmekten başka bir işe yaramayan meşhur kuyruklu eyelinerlar ile kombinlediğini görüyorum ve bu yüzden bugünkü postta 'Kırmızı ruj nasıl sürülmeli?' başlığı altında kardeşim Begüm'ün modelliğinde bir çekim yaptım. 

Hello! Today's post is about wearing a red lip which is actually very simple but people make it confusing. I still see women that pair a red lip with a cat eye or a mask of foundation. That is TOTALLY wrong and this is why today's post is 'How to wear a red lip?' Here we start.




Kırmızı ruj tüm dikkatleri dudağa çektiği için yüzün ve gözlerin kesinlikle sönük kalması gerekiyor. Aksi takdirde palyaçoya dönebilirsiniz. Cilt için ya ince yapılı ve tam da ten renginize uygun bir fondoten ya da problemsiz bir cildiniz varsa yalnızca renkli nemlendirici kullanmalısınız. Begüm'ün cildi oldukça iyi olduğu için direkt olarak gözlere geçtik. Kirpikleri MAC kirpik kıvırıcıyla kıvırdık.

Since the red lip is the focus on the face, the rest should be very muted and simple. Otherwise you'd end up looking like a clown. If you have a flawless skin like my model, go for a tinted moisturizer or if you have any imperfections, go for a very sheer foundation that matches your skin tone. We moved directly to the eyes and curled the lashes with MAC eyelash curlers.




Alt ve üst kirpiklere gün boyu akmayacak bir maskara uyguladık.

We put mascara on both top and bottom lashes.




Göz altlarını kapattık.

Concealed around the eyes.




Dudaklara geçmeden önce yanaklara en sevdiğim bronz allık olan Warm Soul'u uyguladık.

Before we headed to the lips, we put my favorite bronze blusher; Warm Soul on her cheeks.




Kırmızı ruja geçmeden önce yüzünüz bu kadar doğal görünmeli, biraz maskara, temiz ve hafif renklendirilmiş bir cilt kırmızı ruj için mükemmel bir bazdır. Begüm'ün göz kapakları kendiliğinden koyu olduğu için kahverengi gibi duruyor, ancak isterseniz mat ve açık bir kahverengi farı yalnızca göz kapaklarınıza maskaradan önce uygulayabilirsiniz.

So the skin should look bare, clear and simple like this. Wearing mascara and having a flawless skin is a perfect base for a dark lip. By the way my model has naturally darker eyelids so we skipped the eyeshadow part but if you want, you can sweep a matte brown eyeshadow on to your lids.




Kırmızı ruju kontrol etmek oldukça zordur, dudak kalemi ve fırçası bu noktada devreye girmelidir. Kırmızıdan bir ton açık bir dudak kalemiyle dudaklarınız inceyse dıştan, kalınsa ve küçültmek istiyorsanız içten çekerek şekil verebilirsiniz. Daha sonra aynı kalemle tüm dudağı doldurup üstüne kırmızı rujunuzu sürerseniz daha uzun süre kalıcı olur.

It's very hard to take control with a red lip so this is where the lip pencils and brushes are in. Go for a lighter red lip pencil and line the lips. Then fill in all areas then put the lipstick on. Applying the lip pencil before the lipstick is a good base for the lipstick to stick on to the lip.




Dudak kaleminin yayılmış hali bu şekilde durmalı.

The lip pencil should look like this when applied.












İşte bitmiş hali! Bu arada kırmızı ruj sürmeden dişlerinizi tuz ve ya karbonatla fırçalamak ekstra beyazlık sağlayacaktır.

There you have the finished look! By the way, brushing your teeth with a little bit of salt will make you teeth whiter!


Lipstick: MAC Russian Red Lipstick



Görkem Karman

15 yorum:

  1. muhteşem olmuş eline sağlık. Bende de russian red var, bir kere sürdüm sonra elim malesef gitmedi abartı kaçıyor diye:) ama yaptığın gibi bir makyajla tekrar mutlaka denicem.

    YanıtlaSil
  2. Bir de bana sor kaç kez sürdün diye:) olsun hepimizin makyaj çantasına mat bir kırmızı lazım!

    YanıtlaSil
  3. Bende YSl'nin coral tonlu bir ruju ve Lancome Absolu Rouge'un kırmızısı var ama biri turuncu biri pembe alt tonlu oldugundan bu mat ruj kadar canlı durmuyorlar. Russian Red bence de böyle sade bir zeminle aşırıya kaçmadan yerinde bir iddialık sağlar.Ben de alayım:) Modelin de senin yaptığın makyaj kadar güzel zaten,kırmızı ruj ayrı bir güzellik katmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modelim ve kendim adına teşekkürler:) Benim de mercan tonlarında almam lazım YSL'e bakayım o zaman.

      Sil
  4. modEl GUsel deel ama sen guzel makyaj yaPmssın cınım ;)

    YanıtlaSil
  5. maaşallah modelinede sanada :) Bugüne kadar hiç kırmızı ruj sürmedim :) bakalım yavaştan cesaretleniyorum :)Bnada beklerim:) SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  6. makyaj çok güzel olmuş. ayrıca ben kardeşinin saçlarına hayran kaldım. nasıl o kadar parlıyor, sırrı nedir:)

    YanıtlaSil
  7. What's up all, here every one is sharing these familiarity, so it's pleasant to read
    this blog, and I used to visit this blog daily.

    my web site ... ford ranger forum

    YanıtlaSil
  8. I am extremely inspired along with your writing
    abilities as well as with the layout to your blog. Is that this
    a paid topic or did you modify it your self?
    Anyway stay up the nice quality writing, it is rare to peer a
    nice blog like this one these days..

    My webpage ford ranger

    YanıtlaSil
  9. Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
    I'm planning to start my own website soon but I'm a little lost on everything.

    Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
    There are so many choices out there that I'm completely overwhelmed .. Any tips? Thank you!

    Feel free to visit my web-site - ranger forum

    YanıtlaSil
  10. Hi friends, nice piece of writing and fastidious arguments commented here, I am really enjoying by
    these.

    Feel free to visit my webpage ford ranger forum

    YanıtlaSil
  11. Modeline de ruja da bayıldım. Ben sadece Buket var kızkardeşin sanıyordum, başka kardeşin de mi var? Maşallah hepiniz güzelsiniz, genetik galiba. :)

    YanıtlaSil