Chanel Vitalumiere & Vitalumiere Aqua



Chanel'in fondotenlerini uzun zamandır kullanıyorum ve kokularını ve yapılarını gerçekten çok seviyorum. Pro Lumiere üretimden kaldırıldığından beri kullandığım 2 Chanel fondoteni karşılaştırdım. Öncelikle ikisinin de gerçekten verdiğiniz parayı hakettiğini belirtmeliyim. Ortak noktaları; benzer ürünlere göre yüksek olan fiyatları, içerdikleri çiçek kokuları, ince ve hassas ciltlere uygun yapıları, vitamin bazlı olmaları, güneşten koruyucu faktör içermeleri, şık paketleri ve kaliteleri. Benim için en önemlisi kuru cilde uygunluk, ince bir yapı, kalıp gibi durmayan fondoten görünümü ve en en önemlisi güzel kokması. Eğer bir şeyin kokusunu beğenmiyorsam içeriği ne kadar iyi olursa olsun asla yüzüme sürmem.




Vitalumiere Aqua'dan başlayalım. Chanel'in diğer fondotenlerine göre çok daha küçük bir pakette geliyor. Özelliği aşırı ince ve su bazlı olması. Kullanmadan önce 1-2 dakika boyunca iyice çalkalamanız gerekiyor. Ben yapı olarak Mac Face&Body'e benzetiyorum. Eğer daha önce Face&Body'i kullanıp ince bulduysanız Vitalumiere Aqua'yı hiç denemeyin derim. 




Dezavantajı ise paketin pompasız olması, paketin saydam olmaması ve ne kadar ürün kaldığını görememek sanırım.






Ben Vitalumiere Aqua'yı normal, hafif yağlı ve problemsiz ciltlere uygun buluyorum. Orta yaşlıların da rahatlıkla kullanabileceği bir ürün diyip Vitalumiere'i tanıtmaya geçiyorum.




Vitalumiere de Vitalumiere Aqua gibi 30ML olmasına rağmen paketi daha büyük, ince uzun ve ağır. Cam şişesi içinde ne kadar ürün kaldığını görmenizi sağlıyor. Yine 15 koruma faktörü var ve bu fondoten ekstra nem vaat ediyor. Gerçekten çok çok iyi. Normal, kuru ve çok kuru ciltler için ideal. Altına nemlendirici kullanmanıza gerek bile bırakmıyor. Vitalumiere Aqua kadar akıcı değil ama yine ince yapılı. Aqua'dan daha çok seviyorum.








Benim kişisel tercihim kuru cildim ve yaşımdan dolayı, paketini daha çok sevdiğim Vitalumiere'den yana. Makyajı seven herkesin bir tane Chanel fondoteni olması gerektiğini düşünüyorum!



Görkem Karman

8 yorum:

  1. merak ettim doğrusu.. fondötenlerim bitince alıcam.

    YanıtlaSil
  2. Chanel Aqua'yı çok ince bulduğumdan sevmiyorum,ayrıca Chanel gibi bir markanın hala uyduruk bulduğum plastik şişelerde fondöten ve baz üretmesine anlam veremiyorum.Rimmel bile cam tüplerde satıyor ürünlerini. Chanel'in teint Innocence'ını uzun süre kullanıp beğenmiştim.Silindir seklinde çok şık bir cam şişede satılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aqua'ya ben de ısınamadım bir türlü ve bu ambalaj konusu benim için de çok önemli, kesinlikle katılıyorum.

      Sil
  3. Aqua da fazla ince, çok fazla varla yok arasıymış... Ben sanki biraz daha kapatıcıdır diye ummuştum. Cildim çok aşırı sorunlu değil ama bu incelikte bir fondöten için de kusurlu sayılabilir. Diğerinin en açık rengi bile koyu diyorsun (bana da koyu gelir mi bilemiyorum tabii...), bu da fazla ince... :( Chanel fondöten hayallerimi rafa kaldırmalı, -olmayan- servetimi, önce bu fondöteni kullanabilecek hale getirmek üzere cildime yatırmalıyım sanırım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Aqua çok ince ve hafif, su bazlı olduğu için çok akıcı ancak böyle bir yapıdaki fondotene göre baya iyi kapatıcılık veriyor. Orta düzeyde kapatıcı, parmaklarla uygulandığında. Dediğim gibi şu an piyasadaki hiç bir Chanel fondoten bence bu kadar parayı haketmiyor ama illa bir Chanel fondoten seçmem gerekse Aqua olurdu şu an herhalde:)

      Sil
    2. Tamamdır! Daha iyisini yapana kadar Chanel'i rafa kaldırıyor ve Bourjois'ya bakıyorum.
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Yardımına ihtiyacım var....:) Channel aqua serisini daha önce kullandım zaten en memnun kaldığım fondötendir.. ancak renk skalasındabildiğ,n gibi bi pembe alt tonlular var bir de bej... B20 yani bej alt tonlu olanını yaşadığım şehirde bulamadığımdan BR 20 aldım ama pembe işte.ve sevmiyorum bu sebeple. hatta dougles gan getirtmesini rica ettim ama bulamadılar :( bu hfta sonu İstanbul a geldiğimde istediğim tonu bulmak için nerelere bakmalıyım? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı şekilde b20 rengini bulamıyorum istanbulda yaşıyorum bulabilirseniz banada söyleyin :(

      Sil