CONCEALERS, Kapatıcılar

                                        


                                                     LIFE SAVERS; UNDER EYE CONCEALERS

       I've got the palest skin and the darkest under eye circles ever. As you can imagine I've got so many concealers in my collection. So I'm going to tell you about them so that you can choose the best one for you and your circles.

      İnanılmaz beyaz bir tene ve çok koyu göz altı haklarına sahibim. Tahmin ettiğiniz gibi koleksiyonumda bulundurduğum bir çok kapatıcım var. Kendiniz ve göz altı halkalarınız için en uygun olanı seçmeniz için kapatılarımı size tanıtacağım.



 

- MAC STUDIO FINISH CONCEALER

    I've been using this one in the color NW20 and it's the best coverage concealer so far. The formula is a bit dry and thick but that's what you need when you have VERY dark circles. But still, don't use it anywhere else, because it may cause break outs on the skin.

  Bu kapatıcıyı NW20 tonunda kullanmaktayım ve şunu söyleyebilirim ki en yoğun kapatıcı özelliğine sahip ürün budur. Yapısı biraz kuru ve kalın ancak ÇOK koyu göz altlarınız varsa ihtiyacınız olan şey tam da bu. Ancak göz altı hariç hiç bir bölgede kullanmamalısınız çünkü ciltte kuruluk ve çatlamalara sebep olabilir.
 
- BOBBI BROWN CREAMY CONCEALER KIT

This one has received so many awards as the best concealer in 2011. I have to say, this is really creamy and concealing. It has the concealer on the left which is very mouisturizing (that is the best for dry skin) and on the right there's the powder to set your concealer under your eye. Blends easily and lasts long. But if you've got REALLY dark circles, I recommend using the BOBBI BROWN CORRECTOR before the concealer. It's like magic, covers anything dark. Here's the corrector; http://www.bobbibrowncosmetics.com/product/2335/15905/Makeup/Face/Correctors-Concealers/Corrector/SS11/index.tmpl

Bu ürün ise 2011 yılında en iyi kapatıcı olarak bir çok ödül almış. Şunu söylemeliyim ki gerçekten çok kremsi ve kapatıcı özellikte. Sol tarafta nemlendirici özelliği de olan kapatıcısı var, (kuru ciltler için en iyisi) ve sağ tarafta göz altı kapatıcınızı sabitlemeniz için ufak bir pudrası bulunuyor. Dağıtımı kolay ve etkisi kalıcı. Ayrıca eğer GERÇEKTEN çok fazla koyu haklalarınız varsa yine BOBBI BROWN'a ait CORRECTOR'ı kapatıcınızdan önce kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sihir gibi, koyu olan herşeyi kapatıyor. İşte o ürün;



- LAURA MERCIER UNDERCOVER POT

  This is one of the new favorites of mine. You can use it to conceal anything! Dark circles, blemishes, freckles or redness around the nose or on the chin. I should say that I never regret buying Laura Mercier's products. ( A little note; Jennifer Aniston says she can't live without her undercover pot for the last minute touch ups!)

  Bu ürün son zamanlardaki favorilerimden biri. Her şeyi kapatabiliyor! Koyu halkalar, sivilceler, lekeler, çiller, burun ve çene etrafındaki kızarıklıklar. Laura Mercier'in ürünlerini satın almaktan hiç bir zaman pişmanlık duymadım ve duymayacağım da. (Ufak bir not; Jennifer Aniston bu ürünü son dakika kurtarıcısı olarak nitelendiriyor ve onsuz yaşayamayacağını söylüyor!)


- CLINIQUE AIRBRUSH CONCEALER

It softens the lines on the undereye area. It brightens under and around the eye and covers softly. It's not a full coverage one when compared to the others above but it's still great.

Göz altındaki çizgileri yumuşatıyor. Göz altı ve etrafını inanılmaz bir biçimde aydınlatıyor ve yumuşak bir şekilde kapatıyor. Diğerleriyle karşılaştırıldığında çok fazla kapatıcı özelliğe sahip değil ama yine de harika bir ürün.

- YVES SAINT LAURENT TOUCHE ECLAT 

    You can capture 8 hours of sleep with just a pump of this concealer. It gives you a nice, natural finish and it's so handy that you can carry it in your bag for touch ups during the day.

    Bu ürünün bir damlasıyla bile 8 saatlik uykuyu yüzünüzde taşıyabilirsiniz. Doğal ve güzel bir sonuç veriyor ve gün içinde tazelemek için çantanızda taşınacak kadar ufak ve pratik.



Görkem Karman

11 yorum:

  1. merhaba görkem,
    öncelikle blogunu hevesle takip ettiğimi söylemeliyim,gerçekten bu konuda çok başarılı oldugunu düşünüyorum, concealer lar hakkında çoğu postunu okudum ancak yine de sormak istiyorum; senin kadar olmasa da açık buğday tenliyim ve göz altı morluklarımdan çok şikayetçiyim, karma bir cilde sahibim sence mac studio finish concealer mı bobbi brown creamy concealer ı mı almalıyım? bir de son olarak genellikle fondoten kullanmıyorum, bu yüzden tek başına yeterli bir ürün arıyorum.yani kolayca uygulayıp morlukları kapatabileceğim ürünü arıyorum. biraz uzun oldu ama vaktini ayırıp cevap verirsen çok mutlu olurum:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba!
      öncelikle çok çok teşekkür ediyorum sana:) cildin karmaysa bobbi brown'ın kapatıcılarına hiç bulaşma derim. Çok yoğun bir kapatıcı olan MAC Studio Finish işini görür bence, ama önce denemekte fayda var. Baktın ki istediğin kadar kapatmıyor, o zaman altına bobbi brown creamy corrector alabilirsin. bobbi brown creamy corrector + mac studio finish concealer ikilisinin kapatamayacağı hiç bir şey yok!
      Sevgiler:)

      Sil
    2. o zaman en yakın zamanda bir mac mağazasına koşacağım:) corrector ile ilgili yazılanları okudum ama biraz el becerisi istiyor sanırım,üst üste uygulama yapıldığı için..dediğin gibi kapatmazsa deneyeceğim,çünkü morlukların başka çaresi yok gibi duruyor.ilgilendiğin için çok çok teşekkür ederim!
      sevgiler ve başarılar:)

      Sil
  2. merhaba görkem,google araması sonucu bu posta denk geldim ve çok yararlı buldum,sormak istediğim şeyse concealer renk seçimi,çok çok koyu morluklarım yok ama gün içinde tazelemeden idare edicek ve rengi eşitleyecek bir ürün arayışındayım,bazı yerlerde cilt tonunuzdan bi ton açık alın diyot,bazısında ise aynı ton diyor,mac studio finish almak istiyorum ama renk seçimi konusunda fikir verirsen çok sevinirim:)bir de ben cildimin renk tonunu tam olarak bilmiyorum,onu nasıl öğrenebilirim?şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar! eğer çok kapatıcılık istemiyorsan mac studio finish'e hiç girme derim, çünkü oldukça kalın ve yoğun bir kapatıcı. onun yerine yine mac'in select moisture cover'ı ve bobbi brown'ın creamy concealerı daha iyi olur bence:)
      cildimin renk tonu derken pembe ve ya sarı alt tonlu olmasını mı kastediyorsun? tenin çok beyazsa alt tonunun sarı olma ihtimali düşük, bunu görmeden anlayamam ama en kısa zamanda bir mac ya da clinique standına gidersen sana yardımcı olurlar:) sevgiler:)

      Sil
    2. nc 20 mi 25 onu bilmiyorum anlamında demiştim,mesela nc 20 olduğumu varsayarsak cocncealerları nc 20 mi almalıyım yoksa daha açık mı almalıyım?daha koyu alanını bile okudum kafam karıştı

      Sil
    3. onu da mac'ten öğrenebilirsin:) mac nc20ysen nc20 kapatıcı alabilrsin, göz altların çok mor olmadığı için. bir açığı aydınlık görünüm için alınabilir ancak morluk varsa aydınlatıp kapatmak yerine daha çok ortaya çıkartır. dediğim gibi en iyisi Mac'te öğrenmek. Bir ton koyusu da corrector gibi kullanılıyor bu arada:)

      Sil
    4. çok teşekkür ederim görkem,gerçekten çok iyi bi bloggersın,çok yardımcı oldun bana=)

      Sil
    5. Asıl ben teşekkür ederim:) Sevgiler!

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. gorkem merhaba
    peki bu mac studio`nun cizgilere dolmamasi icin ne yapmamiz gerek?
    cizgilere doluyor duzeltirken kapatici alttan silinmeye basliyor. pro concealer gibi sabitlenmiyor cunku.

    YanıtlaSil