18-24. Hafta Arası Yaşadıklarım, Doğum Eğitimi



Merhaba! En son fotoğraflı #görkitonunminiği güncellememi 16. haftada yapmışım, üstünden amma zaman geçmiş. Bugün 24. haftanın içindeyiz ve minik kızım mısır koçanı kadar oldu. Bu süre zarfında gerçekleşen bedensel ve ruhsal değişimimin yanında başka şeyler de oldu. 

Daha önceki iki gebelik yazımı da okuduysanız, onların devamı niteliğinde bir güncelleme ve iç dökme yazısıdır bu. Okumadıysanız ve bu konu ilginizi çekiyorsa, daha evvel yaşadığım lekelenme/kanama deneyimimi okumak için buraya, doğum korkusunu yenmek ve doğum hakkındaki düşüncelerim için ise buraya tıklayabilir, sonra bu yazıya devam edebilirsiniz.

18. hafta itibariyle, özellikle sabah erken saatlerde ve akşam yemeği sonrası kanepeye uzandığımda karnımda minik sertleşmeler, toparlanmalar olmaya başladı. Sanki karnımın içinde bir şey dönüyor da tenime dayanıyormuş gibi. Dokunduğumda tenis topu büyüklüğünde bir şeyler hissettim. O şeyler minik popo, kafa ve ayaklarmış ya! Doğduktan sonra koklayıp duracağım, öpüp yiyeceğim ayaklar.

19.haftanın ortalarında ise karnımın içinde kelebek kanat çırpar gibi, minik, bölgesel spazm gibi burulmalar hissettim. Hep merak ederdim ve hatta korkardım bundan. 'Düşünsene; içinde bir insan var, büyüyor, yaşıyor ve hareket ediyor.' Korkutucu bulurdum işte. Nerden bileyim hayatım boyunca hissettiğim en güzel şey olacağını. Bütün gün oynasın da iyi olduğunu bileyim diye bekleyeceğimi.

20. hafta itibariyle bizim kelebek kanat çırpmayı bırakıp tekmelere geçti. O haftadaki muayenem esnasında doktorum bu hareketleri her gün hissetmem gerektiğini, giderek artmasının iyi olduğunu ve eğer bir gün boyunca hissedemezsem, tatlı bir şey yiyip sola doğru yatmamı ve 1 saat içinde oynaması gerektiğini söyledi. Geçen haftaya kadar her gün hareketliydi. Dur, oraya geleceğim birazdan. :)

21. haftada detaylı ultrasona girdim, 3 boyutlu da bakıldı ve ilk kez yüzünü bu kadar net gördük. Doktor görür görmez, 'E bu aynı annesi.' dedi. Gerçi baktığımız gün 450 gramdı, yağ dokusu filan yok. Sırf kemik diye de bana benziyor olabilir. :D Birkaç hafta sonra tekrar bakacakmışız. Üst dudağı vardı ama onu farkettim. :D

22. haftanın başında ise klasik tuvalet ihtiyacı ile uyandım ve peçeteye gelen 2 damla kırmızı kan sebebiyle kalakaldım. Birkaç damla daha. O sırada bizim kız pıt pıt vuruyordu. 'Ben iyiyim anne, sakın korkma.' der gibi. Ondan sanırım, benden beklenmeyecek şekilde hiç panik yapmadım. Moralim bozuldu tabii ama eski ben olsam 'Hadi kalk Sezgi, çabuk çabuk, hastaneye!' filan derdim. Ona panik yaptırmadan hafif bir kanamam olduğunu söyledim. Bu arada kanama kesildi. O kadarcıkmış. Doktorumu aradım, doğumdaydı. Asistanına not bıraktım. 1 saat sonra konuştuk, 'Gel, bir göreyim.' dedi. Hazırlandık, kahvaltı filan bir lokma. Gittik.

Yol boyunca gayet sakindim. Hatta sürekli başka şeylerden dert yanınca eşim şaşırdı rahatlığıma. Biliyordum her şeyin yolunda olduğunu garip bir şekilde. Belki önceki aylardaki lekelenme tecrübemden, belki kızımın o gün hareketli olmasından, belki de yüzünü görünce kendimi güvende hissettiğim doktorumu göreceğim diye. 

Tahmin ettiğim gibi, her şey yolundaydı. Rahimde, bebeğin eşinde hiçbir kanama yoktu. Anlamsız, sebepsiz bir şeydi. Doktorun dedine göre bu tip kanamalar ara ara olabilirmiş. Bir sebebi olabilir ya da o günkü gibi olmayabilirmiş. Önemli olan hemen kontrol edilmesi. Belki de bir sivilceydi, bilmiyorum. Baya keyifli olduğum, kendimi iyi hissettiğim bir haftaydı. hastaneden çıkarken kaldığım yerden devam ettim güne.

23. haftada ise; artık gerçekten benim için hamileliğin en güzel dönemi diyebileceğim döneme girdik. Enerji tavan, (Gerçi arada kötü uyandığım da oluyor. Düşük tansiyon, dokunsan ağlama hissi.) spor devam, bebeğin ismi belirlenmiş, beşiği hazır edilmiş, her gün hareketleri hayranlıkla izlenmekte. Bu arada bazen ilk gebeliklerde anneler 25-26. haftaya kadar hissedemeyebiliyormuş bebeğin tekmelerini. Özellikle gün içinde hareket halindeyken zaten çok seçilmiyor hareketler. Bu konuda bir endişesi olan yine doktoruna danışmalıymış.

23. haftanın sonunda, eşimle birlikte iki günlük bir eğitime katıldık. Ekim sonunda yazılmıştık, tarihin gelmesini iple çekmiştim. Bahsettiğim şey Doğum ve Doğum Sonrası Eğitimi. Doula (doğum koçu) Esra Demiröz'ü sosyal medyadan takipteydim. Gebelik, doğum ve doğumda doula desteğiyle ilgili birçok kaynak okudum ve kendisiyle tanışıp yüz yüze görüşmeyi çok istiyordum. Anadolu Yakası'nda eğitim vereceğini duyunca da, Sezgi'yi arayıp hemen adımızı yazdırdım. Toplamda sadece 5 çift alıyorlardı, hızlı davranmak istedim. 

Bizim gibi heyecanlı olan diğer çiftlerle birlikte, çok sıcak bir ortamda eğitime başladık. Kendimizi tanıttık, dilediğimizde içerideki masadan çay, kahve, yiyecek, meyve aldık. Anne adaylarının konforu ve ara öğünleri bile düşünülmüştü. 

Eğitimdeki iki günü kısaca özet geçeceğim. Çoğu şeyi okuduğum doğru kaynaklardan öğrendiğimi farkettim. Bu eğitim sayesinde eşim de sürece dahil oldu ve ben de öğrendiklerime yeni şeyler ekledim ve artık doğumla ilgili daha fazla bir şey araştırmamaya karar verdim. 'Epizyo nedir?' diyor hoca, ben biliyorum. 'Kordonun ne zaman klemplenmesi gerekir?' diyor konu başlığı olarak, e ben biliyorum. Başlarda 1 ay boyunca inanılmaz hevesle sırf bu konuları araştırmıştım, tamamen ona bağlıyorum. 

Peki bu eğitim beni hangi konularda besledi? 

-Doğumun başladığını nasıl anlarız?

-Doğumda mahremiyet. 

-Kasılmalar (sancılar) esnasında nefes egzersizleri. Sancıyı rahat karşılama.

-Doğum pozisyonları.

-Doğumda eşin rolü.

-Hastanenin rutin prosedürleri. Tercih mektubu hakkı.

-Bebeği karşılamak ve doğum sonrası ilk günler.

-Emzirme ve bebeği sakinleştirme.

-Kundaklamak, bebeği giymek. (Baby Wearing)


Hamile olduğumuzu öğrendiğimiz an annelik başlıyor biz kadınlarda. Gerek hormonlar, gerek yaradılışımız sebebiyle. Bebeğin hareketlerini en çok biz hissediyoruz, süreci en gerçek biz yaşıyoruz, bulantısından ağrısına, sancısına. Sezgi dokunuyor bazen karnıma, duyuyor tekmeleri. 'Keşke bir günlüğüne ben de karnımda hissetsem.' diyor. Ne tatlı geliyor bana, haklı. Her akşam, o gün bebeğimiz ne yaptı, kaç günlük oldu, o hafta neler olacak ya da o gün okuduğum, öğrendiğim her neyse anlatıyorum ona. İşte bu iki günlük eğitim sayesinde artık çok daha iyi biliyor hissettiklerimi, yaşayacaklarımızı, olabilecekleri, doğumu. O yüzden ikimiz de 'iyi ki katılmışız' diyoruz.

Doğumun yolu ne olursa olsun (vajinal, genel anestezili sezaryen, epidural, spinal...) önemli olan keşkesiz bir doğum olmasıymış, onu öğrendim. Tüm yöntemlerle ilgili bilgi edindim. Hala normal doğuma hazırlanıyorum ama hep diyorum ya, bebeğim karar versin nasıl geleceğine. Yeter ki sağlıkla gelsin.

Eğitimde öğrendiklerimi anlatmadan, sadece doğumda mahremiyet konusuna değineceğim. Eğitim öncesi de özellikle Ina May'in Doğuma Hazırlık Rehberi'ni okuduktan ve farklı doulaları takip etmeye başladıktan sonra anne için rahat doğumun filmlerdeki gibi olmaması gerektiğini öğrendim. Doğum mahremiyet istermiş meğer. Tıpkı sevişmek gibi. Anne sancıları karşılarken odada eşten başka kimse olmamalıymış (hemşire, ebe, doula, doktor vb dışında), kapı tamamen kapalı olmalıymış. Aralandığında size acıyan ya da 'hay Allah kızcağız hala doğurmadı ya, sancısı var' şeklinde bakan gözleri görmemeliymişsiniz. Doğum kalabalığı sevmezmiş. Loş bir ışık, sevdiğiniz bir müzik, sevdiğiniz bir koku, mum ya da tütsü. Eşiniz, varsa doğum destekçiniz. Doğru masajlar, doğru egzersizlerle doğum hem daha çabuk, hem de daha rahat oluyormuş. Bunu eşimin de duymasını özellikle istemiştim. Eğitimde defalarca duydu ve onun da aklına yattı. Eve döndüğümüzde o gün geldiğinde ne yaparız diye konuştuk hatta. Doğuma çok az bir vakit kalana kadar kimseye haber vermeden hastaneye gidelim, kimseyi panik ettirmeden yerleşelim hocanın dediği gibi dedik. Doğum sancılarının gece başlamasının, suyun genelde akşam saatlerinde gelmesinin, kadınların tarlada tek başınayken doğurmasının sebebi buymuş. Doğum mahremiyet istermiş. Bakalım bizi neler bekliyor.

 Belki sizin de ilginizi çeker, devamını araştırmak istersiniz diye düşünerek bu konudan bahsetmek istedim. Bu arada evet, doğum eğitimini kesinlikle öneririm. Her şeye hakim olsanız, ikinci gebeliğiniz olsa bile, sizinle aynı heyecanı paylaşan, bu konular üzerine sıkılmadan saatlerce konuşabileceğiniz arkadaşlar ediniyorsunuz bir kere. Sırf bunun için bile gidilir. :)

Son olarak spor, kilo, sağlık güncellemesi yapıp gideyim. 21. haftada gittiğim kontrolde her zamanki gibi tartıldım ve toplamda 3 kilo aldığımı öğrendim. İlk 3 ay çok kilo vermiştim. Onları geri aldım, sonra da 3 kilo daha eklemişim. Doktorum en başından beri kilo konusuna takılmamam gerektiğini, 5. aya 3 kilo alarak girmemin süper olduğunu, çok kilo almanın bebeğe faydası olmadığını, aksine hamilelikte tansiyon ve doğumu zorlaştırma gibi problemlere yol açtığını söylüyordu. '30 kilo alsan da doğuracağın bebek en fazla 3-4 kilo olacak düşünsene.' Nasıl motive etti beni bu sözleri. 

Her gün yürümeye devam etmemi söyledi. Ben de aksatmamaya çalışıyorum. Günde 1 saat yürüyorum. Onun dışında sürekli yatmak zorunda kaldığım ilk birkaç ayın acısını sürekli gezerek çıkartıyorum. Asansör kullanmayı bıraktım, merdiven inip çıkıyorum. Canımın istediğini yiyorum, hayatım boyunca hiç bu kadar iştahlı olmamıştım. Doğum eğitimiyle birlikte meditasyona başladım. Günde 10 dakika, kendimi ve nefesimi dinleyerek gevşiyorum. Aramızda kalsın, bundan birkaç ay evvel meditasyon yapacaksın deseniz gülerdim, asla inanmazdım ama eğitim sırasında o kadar iyi geldi ki. Gevşedim, negatifimi attım. Evde kendi başına yapmak isteyenler için Esra doulanın önerdiği Meditasyon uygulamasını (iPhone app) öneririm.

Bu arada 3 kilo aldım dedim ya, üstünden çok geçmeden o 4 oldu. Şimdi 4-5 arası gidip geliyoruz. Klişe ama 'Ben hamile kaldığımda 47 kiloydum.' :D Şu an 51-52 arasındayım. Protein ağırlıklı besleniyorum, bakalım. 

Şu sıralar ara ara çarpıntım oluyor, yine ara ara mide yanması. Çarpıntı konusunda tansiyon ya da kardiyolojik bir şey yok. Demir eksikliği, kansızlık da yok. Kalbim ekstradan çalışıp birisi için daha kan pompalıyor ya, ondanmış sanırım. :)

Mide yanması ise özellikle geçen hafta iki gece beni baya zorladı. 8-9 yudum sütle hallettim. Bana gerçekten çok iyi geliyor. Yine de zorda kalırsam Gaviscon alacağım.

Yüzünü yastığa gömüp, ellerini yastık altında kavuşturup uyumak hayal oldu aylardır. Bir de 5. ay itibariyle sırt üstü yatmak da çok iyi değilmiş. Gebelikte büyüyüp ağırlaşan rahmin bütün ağırlığı annenin damarlarına baskı yapıp kalbe geri dönen ve bebeğe giden kan akışını yavaşlatıyormuş. En çok tavsiye edilen pozisyon sola doğru yatmakmış. Fenalık geldi sola doğru yatmaktan valla. O yüzden de doğru dürüst uyuyamıyorum. Sağa doğru yatınca rahat edemiyorum, zaten o da önerilmiyor. Şiştim vallahi. Şu araki sıkıntılarım bunlar. Razı mıyım? Sonuna kadar. 

'Oh, şu haftadan sonra kafan rahatlıyor.' diyemiyorsun hamilelikte sanırım. Test, tahlil, ultrason, arada minik sağlık problemleri, 'ay hareket etmedi bugün' filan. Annelik tam bir delilikmiş meğer. Dileyen herkesin bu deliliği yaşaması dileğimle. 

Bunu söylemekten, her videoda, her yazıda temenni etmekten vazgeçmeyeceğim. Ben sevdiğimi, bildiğimi, gördüğümü paylaşmayı çok seven birisiyim. Tatlıyı beğendim mi? Etrafımdaki herkese tattırmalıyım. Ruju sevdim mi? Hemen önermeliyim. Severek tecrübe ettiğim her şeyi sevdiklerim de yaşasın istiyorum. Bu sebeptendir her gebelik yazımı 'isteyen herkes en kısa zamanda, hayırlısıyla yaşasın inşallah' diye bitirmem. Okuduğunuz için çok teşekkürler!

-Görkem

Görkem Karman

60 yorum:

  1. Ne güzel masal gibi okunuyor yazdıkların, yaşayana hem zor hem keyifli hem sabırsız bir dönem tabiki ama bize hafta hafta anlatman çok tatlı.. Devamını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. görkemcim fotografların üzerindeki yazı hangi program. Sana baktıkça cesaretlenip dogurasım geliyor.

    YanıtlaSil
  3. Garip bi şekilde senin mutlu olman her şeyin yolunda gitmesi beni de çok mutlu ediyo. Aklıma geldikçe dua ediyorum sağlıklı şekilde bebişini kucağına alman ve tabiki seninde sağlıklı mutlu huzurlu olman için. Paylaşımların için de çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. 36 bitti bendede görkem dualarim seninle..insan hamile olunca böyle hamileligi kliselere sigdirmayan insanlardan biseyler okumak istiyor, dun dedin ya uzun bir yazi aa dedim bitti mi bu kadar mi:)

    YanıtlaSil
  5. Senin mükemmel bir anne olacagından hiç süphem yok görkito çok iyi niyetli bir insansın Allah bebeğinide sizede sağlıklı mutlu ömürler versin artık doğsunda kime benzediğinin anketi yapılsınnn❤️💐

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle devami gelsin,cok heyecanli 😍

    YanıtlaSil
  7. Yaa peki senin heyecanını taa içimizde hissetmemiz😍 sen anlatırken ben heyecanlandım valla inşallah sağlıkla yavruna kavuşursun çok güzel anılar biriktirir bizi de bu anılara ortak edersin. Kendine ve bebişe iyi bak görkitooo😍

    YanıtlaSil
  8. Ya çok tatlı görünüyorsun diyecektim ki görünüyorsunuz demenin daha dogru olacağını düşündüm.. Ojelerin de çok yakışmış. Zaten zararlı diyenler kıskananlar.. sen buraya ne yazarsan yaz ister alfabe yi yaz Paylaş ben yine okurum...

    YanıtlaSil
  9. O kadar güzel anlatmışsın ki gen valla seninle yaşıyoruz hamileliğini 😘😘görkito hayatımda hep ol sen inşallah ailenle tabiki 😘

    YanıtlaSil
  10. Görkitoo ❣ o kadar güzel anlatıyorsun kii. Okurken mutlu oluyorum. Merakla gelişmeleri bekliyorum. Ayrıca adını merak ediyorum💭 İnşallah miniğini sağlıkla kucağına alırsın. Seni,Çikoyu,aileni çok seviyoruz,iyiki bizlerle birliktesin❣

    YanıtlaSil
  11. O kadar güzel anlatıyorsun ki insan hiç bitmesin istiyor :) seninle birlikte bizde bebeğini sahipleniyoruz, merakla bekliyoruz. İsmini çok merak ediyorum umarım en kısa sürede paylaşırsın :) Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah sizi seviyoruz görkitooo 😍

    YanıtlaSil
  12. Meditasyon uygulamasının adını öğrenebilir iyim ��

    YanıtlaSil
  13. Bir buçuk yıldır evliyim ve eşimle artık çocuk düşünmeye başladık. Ancak ben çok korkuyorum. Çocukları çok severim, zaten öğretmenim. Ancak kendim birini karnımda taşıma fikrini hala benimseyemedim, hala hazır hissetmiyor gibiyim ama bir yandan da çok istiyorum. Bunları neden anlattım? Sizin gibi böyle içten, güzel bir şekilde hazır olmayı çok isterdim. Sizden istediğim bir şey var: siz ve eşiniz nasıl çocuk için kendinizi hazır hissettiniz? Bu sürece karşı endişeniz yok muydu hiç? Siz mükemmel bir anne olursunuz, hiç şüphem yok benim ama sadece bu sürece nasıl adapte oldunuz çok merak ediyorum. Belki bana da bir bakış açısı olur. Paylaşırsanız çok sevinirim. Sağlıkla doğsun miniğiniz💕

    YanıtlaSil
  14. Seninle aynı haftalık hamileyiz gerçekden muazzam bir duyguymuş inşallah sağlıklı ve kolay bir şekilde kucağımıza alırız☺️😘

    YanıtlaSil
  15. Ne tatlı ne güzel yürekli insansın Görkem . Bırak hamile olmayı evli bile değilim ama senim hislerini duygularını sevdiğin sevmediğin şeyleri yazdığın yazılarını keyifle okuyorum ❤️

    YanıtlaSil
  16. 19 yaşındayım gözlerim dolu dolu gülümseyerek okuyorum hamilelik serüveni yazılarını. Sağlıkla gelsin sağlıkla kucağına al inşallah. 😘

    YanıtlaSil
  17. Biz tesekkur ederiz bizi aydinlatip tecrubelerinizi paylastiginiz icin.. bebeginizi saglicakla kucaginiza.almayi umuyor. Guzel gunler diliyorum.. selamlar..

    YanıtlaSil
  18. Biz tesekkur ederiz bizi aydinlatip tecrubelerinizi paylastiginiz icin.. bebeginizi saglicakla kucaginiza.almayi umuyor. Guzel gunler diliyorum.. selamlar..

    YanıtlaSil
  19. Yaaa😍😍 çok sağlıklı çok tontiş olur umarım:) her şey gönlüne göre olsun görkito. Resmen senin mutluluğunu kendi içimde hissettim. Çok mükemmel bir anne olacağından Eminim ♥️♥️😍😍

    YanıtlaSil
  20. Yine bir solukta okudumm ❤❤❤ hamile yastığını öneririm Görkem, ben de sırtüstü yatmayı çok seviyordum yan yatmak gerektiğini söyleyince doktorum instagramdan aldım. Sırtımı ve karnımı destekliyor sola yattığımda sanki sırtüstü yatmışçasına rahatım. Bebek doğunca da emzirme yastığı olarak kullanılabiliyormuş. Eşime de alacağız o da pek sevdi 🤣🤣 Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinn❤❤❤

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. 20.haftayı yazarken "Geçen haftaya kadar her gün hareketliydi. Dur, oraya geleceğim birazdan. :)" yazmışsınız.. oraya gelebildiniz mi, ben mi anlamadım? :D

    YanıtlaSil
  23. sen kitap yaz bestseller olur görkito 😍 çok içten, samimi bir yazı yine. Yeğenimizi bekliyoruz biz de, eminim annesi kadar tatlı ve iyi bir kız olacak. sağlıkla kucağına alman dileğiyle,sevgiler 😘

    YanıtlaSil
  24. Ben yaklaşık 5 aylık evliyim o kadar çok çocuk sahibi olmak istiyorum ki hamile kim varsa onu takipte kalıyorum acaba o nasıl bir tecrübe ediniyor diye eşimi ikna edemedim o biraz ebliliğin tadını çıkarmak ondan sonra çocuk sahibi olmak istiyor olsun diyorum daha gencim nasılsa diyorum ama gene de çok istiyorum içten içten allahım inşallah sağlıyla kucağınıza almayı nasip eder sen hamile kaldığını ilk söylediğinde o kadar mutlu oldum ki anlatamam allah her isteyene versin seni ve bebişini çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  25. Ayyy maşallah Annelik sana çok yakışmış ☺️

    YanıtlaSil
  26. Efsane bir yazı olmuş, yine keyifle okudum ve 2 sene öncesine döndüm 😊 Ben de o kadar güzel bir duygu olan anneliği, sevdiğim insanlar da yaşayınca ekstra mutlu oluyorum. O nedenlidir ki ilk hamilelik haberini yayınladığında mutluluktan ağlamıştım 😀 Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, biz de seni sevenler olarak heyecanla bekliyoruz o günü 😍

    YanıtlaSil
  27. 4aydır evliyim.. ve o kadar çok istiyorum ki anne olmayı. Daha çok erken biliyorum ama senin bu yazdıklarını okudukca daha bi hevesleniyorumm.. ve beni de dualarına dahil etdiğin için teşekkur ediyorumm.. bunu yazmasam olmaz lutfen instagram dm kutunda diger mesajlarda sana aylardir biriktirdigim mesajlarım var. Onları bulup okuya bilirmisin.. ve aylardır seninle iletişime geçmeye çalışıyorum.. inşallah bu sefer başarmışımdır.. sonda tabii ki #gorkitoseviliyor ❤❤

    YanıtlaSil
  28. Ne güzel de yazmışsın hevesin heyecanın ne güzel �� Allah tamamına erdirsin o minik ayakları koklayabil inşallah benim sadece rüyalarda yaşadığım hisleri birilerinin yaşayabiliyor olması ne hoş bende senin gibiyim yaşamasambile sevdiğim hayalini kurduğum Şeyleri başkalarının yaşıyor olduğunu görmek beni mutlu ediyor yazının sonundaki temenniye katılıyorum inşallah ben ben ben gibi olan tüm Kadınlar da Yaşar bu güzel mutlulukları ..

    YanıtlaSil
  29. Çok güzel bir yazı olmuş Görkito. Böyle heyecanlarını, hislerini bizimle paylaşmandan dolayı ben kendi adıma çok mutlu oluyorum. Adeta kendi ablammışsın gibi takip ediyorum sürekli. Çikoyu bebişi seni o kadar benimsedim ki artık doğumu büyük bir heyecanla bekliyorum. Allah tüm ailenizi kötülüklerden korusun inşallah ��

    YanıtlaSil
  30. Okumak yetmedi keşke devamı olsa dedim. :( Seni seviyorum❤❤

    YanıtlaSil
  31. Bi solukta okudum:)
    Benim şuanda 2. Bebeğim kucağımda.
    Hamilelik sırasında o kadar hikaye anlatan korkutan insan oluyor ki.
    Benim tecrübemle Herkesin hamileliği ve doğumu kendine has oluyor.Öyle farklı oluyor ki benim iki hamileliğim ve doğumum da birbirinden çok farklı❣️
    Şu yaşadığın süreç çok kıymetli ve özel.Hamilelik ve annelik bi kadına yakılabilecek en güzel şey ve zirve diyorum ben��Sen de hamile olduğundan beri ayrı bi güzelsin.Gözlerinin içi gülüyor.
    Her şey senin için çok güzel olur inş
    Sevgiler❣️

    YanıtlaSil
  32. Ayy çok güzel olmuşsun maşallah :)

    YanıtlaSil
  33. Beğen tuşu aradım öğle alışmışız instagrama. Sen yazdıkça evlenip çoluk çocuğa karışasım geliyor ❤

    YanıtlaSil
  34. Güzel bir yazı teşekkürler Görkito,

    Hamilelikle ve çocuk bakımı ile ilgili okuduğun kitap var mı?

    YanıtlaSil
  35. Ne güzel Anne oluyorsun şimdiden ..
    senin gibi kalbi güzel,vicdanlı , güzel bakmayı görmeyi bilen bir kızın olacaktır Eminim ki .. 17. Haftamın içindeyim minik bir kızda ben bekliyorum :) senin hamile olduğunu öğrendiğimde mutluluktan hüngür hüngür ağlamıştım Daha sonra kendi hamileliğimi öğrendim :) tüm güzellikler seninle olsun görkito
    Sevgiler
    Çağla

    YanıtlaSil
  36. Bir çırpıda okunuyor, ne güzel heyecanlar böyle. 😊 Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah 💓💓

    YanıtlaSil
  37. Aman efendim bu nasıl güzel yazı bu nasıl içten hisler �� İnsanın doğurası geliyor �� Kalbin kadar güzel bebeğini kucaklaman dileğiyle ��

    YanıtlaSil
  38. Ne kadar güzel bilgiler vermişsin canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah tatlım ;)

    YanıtlaSil
  39. Güzel kalpli Görkem. Sağlıklı kolay bir dogum ve sağlıklı bir bebek diliyorum sana

    YanıtlaSil
  40. çok faydalı bir yazı olmuş Görkemcim :)

    YanıtlaSil
  41. Hamile degilim ki olmayi cokkk istiyorum ama mide agrisi icin sana salep tavsiye ederim umarim gorursun cunki omru mide agrisiyla yanmasiyla gecen bi insan olarak elma ve salebin cok iyi geldigini mideyi yumusacik yaptigini soyleyrbilirim.saglikli bi dogum ve saglikli bir bebek diliyorum sana ve senin nezdinde tum hamilelere.

    YanıtlaSil
  42. Mucize değilde ne <3 Sağlık sıhhatle gelsin :)

    YanıtlaSil
  43. Bu kızı çok seviyorum yahu !
    Annelik sana çok yakışacak görkito :)

    Bu arada bloguma hepinizi beklerim :)

    YanıtlaSil
  44. adı ne olucak. bende 23. haftadayım hala karar veremedim de :)

    YanıtlaSil
  45. Ya ne tatlı anlatmışsın üst dudağı vardı kısmını okurken koptum ❤️ Sağlıklı huzurlu bir hamilelik dönemi ve hayırlı doğumlar dilerim sana.

    YanıtlaSil
  46. ne güzel , ne tatlı bir yazı :)

    YanıtlaSil
  47. Bırak hamileliği daha evli bile değilim ama Görkem acaba ne zaman bilgi verecek diye yazılarını dört gözle bekliyorum sıkılmadan okuyorum.Okurkende sanki kendi yeğenim olacakmış gibi heyecanlanıyorum.Sen çok iyi bir anne olacaksın ona hiç şüphe yok. Mercan çok şanslı bir kız inşallah hayırlısıylla Allah kucağınıza aldığınız günü görmeyi nasip eder.

    YanıtlaSil
  48. iyi ki varsınnnnn görkitoooooooo..... :)))))

    YanıtlaSil
  49. Çok güzel bir yazı henüz anne adayi değilim yeni yeni dusunmeye basladim ve not ediyorum butun tavsiyelerini. Sağlıkla kucağına al bebeğini 💕

    YanıtlaSil
  50. Görkem seni çok çok öpüyorum herşeyin güzelini hakediyorsun😻😽

    YanıtlaSil
  51. Başarılı bir üslubunuz var, tebrikler.

    YanıtlaSil
  52. Görkem hanım size nasıl ulaşabiliceğimi bilmiyorum ama şansımı deneyip buradan yorum yazmak istedim. Umarım olursunuz. Ben instagramda ilays.beauty sayfasının sahibi Biyoloji öğretmeni girişimci bir anneyim.. sayfamın çıkış amacı kızım İlay.. ilk ona toka yaparak başladık haziran ayinda. Ama bu süreçte Ağustos ayında kızımı kaybettim 5bucuk aylıkken ve bir amac belirledim kendime.amacim kızımın adını duyurmak onun çok sevdiği bebek slingini ürettirdim ve adını marka yaptım ölümsüzleştirdim. Size ürettiğim bebek Slingini göndermek ve aksesuarları göndermek isterim kalitesini görmenizi çok isterim. Umarım bu yorumumu okursunuz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  53. Farmasi Üyelik

    FARMASİ ÜYELİK & BAŞVURU DANIŞMANLIK

    HELAL SERTİFİKALI KOZMETİK ÜRÜNLERİ

    % 100 YERLİ SERMAYE FARMASİ

    SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI KOZMETİK MARKASI

    WhatsApp yardımı ile de ulaşabilirsiniz

    DR . CEVDET TUNA ÜRÜNLERİ

    FARMASİ ÜYE KAYDI VE KARİYER İMKANI SUNMAKTAYIZ

    YanıtlaSil
  54. Nice Website,
    The Blogger of this Blog is active person, I appreciate their efforts


    multi recharge software
    bulk sms gateway provider.

    YanıtlaSil
  55. Farmasi Üyelik

    FARMASİ ÜYELİK & BAŞVURU DANIŞMANLIK

    HELAL SERTİFİKALI KOZMETİK ÜRÜNLERİ

    % 100 YERLİ SERMAYE FARMASİ

    SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI KOZMETİK MARKASI

    WhatsApp yardımı ile de ulaşabilirsiniz

    DR . CEVDET TUNA ÜRÜNLERİ

    FARMASİ ÜYE KAYDI VE KARİYER İMKANI SUNMAKTAYIZ


    farmasi üyelik, farmasi kayıt, farmasi üye ol, farmasi kataloğu, farmasi

    YanıtlaSil
  56. Seni çok uzun zamandır takip etmeme rağmen bu yazıyı bugüne kadar okumamıştım.oğlumla 17. Haftadayız şimdi daha biraz önce okudum,duygu yüklü gelen her cümlene iki damla gözyaşı benden ve oğlumdan sana ve minik Mercanına hediye olsun:) Allah sizi birbirinizden hiç ama hiç ayırmasın Görkem

    YanıtlaSil
  57. Merhaba ziyarete geldim, sizi de beklerim.:)

    YanıtlaSil