Doğum Korkusunu Alt Etmek Ve Gönlümden Geçenler


Görsel alıntıdır.



Yine ben! Öncelikle gebelikle ilgili ilk yazıma göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederim. Yazının altındaki yorumları hem tebessüm ederek, hem de gözlerim dolu dolu okudum. Çok teşekkür ederim...

Bugün yine içimdeki minik kalple ilgili bir şeyler yazıp çizeceğim. Bir önceki yazımda bahsettiğim konuyu; doğum hakkındaki düşüncelerim ve doğum korkusunu işleyeceğim. Diyeceksiniz ki; 'Bu konuda ne biliyorsun da yazacaksın acaba?' Evet, bilmiyorum. Sevdiklerimin, doktorumun desteği hep üzerimde olsa da, sürekli araştırsam da, aslında bir bakıma tek başıma çıktığım, hiç bilmediğim bir yolculuk bu. Aylar boyunca hormonlarım, huyum suyum, bedenim, aklım, bakış açım, endişelerim, her şey değişti, değişecek de. Ne kadar okursam okuyayım, ne kadar dinlersem dinleyeyim, bir sonraki gün neler tecrübe edeceğimi bilemiyorum. Hayat önüme ne getirecek, heyecanla bekliyorum. Ne getirirse kabulüm, sonunda kızıma kavuşmak varsa.

İlk defa yazdım bir yere. 'Kızım' dedim. Hiç kızım olsun diye dua etmedim. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri 'Sağlıklı, iyi kalpli bir evladım olsun hayırlısıyla.' dedim ama itiraf edeyim, içten içe ilk bebeğimin kız olmasını hep istedim. 18. haftanın içindeyiz artık. Artık beni duyuyormuş. O yüzden konuşuyorum onunla. 'Kızım' diyorum ama başkalarının görebileceği şekilde ilk kez yazıya döktüm bu kelimeyi. Çok heyecanlandım şimdi. :) Nedenini bilmiyorum.

Bu yazı uzar gider, o yüzden duygusal moddan biraz çıkayım ve esas konumuza döneyim. Kendi ailem gibi bir aile kurmak hep gayemdi. Ne şanslıyım ki, nasip oldu ama öncesinde de, daha kendi çekirdek ailemin temeli atılmamışken, yani bundan yıllar yıllar evvel babama hep derdim. 'Baba doğum hakkında ne düşünüyorsun?' Babam gerçekten dört beşlik bir baba olmasının yanı sıra çok iyi bir eş ve hekim. Bu yüzden annemin iki doğumuna da girmiş. Ben normal doğmuşum ama kardeşim, annemin yaşadığı riskli hamilelik sebebiyle sezaryen. Hatırlıyorum zaten çok net. Annemin bütün hamileliği boyunca istifra etmeden geçirdiği 1 gün olmadığını, elinde sürekli poşetle bembeyaz bir suratla gezdiğini, 4. ayında kesesinin patlayıp suyunun geldiğini ve aylarca salondaki üçlü koltukta öylece yattığını. Hatta doğum yaptığı günü de hatırlıyorum. Ameliyat öncesi yaşadığı sıkıntıları da. 

Babamın anlattığına göre, anesteziyi verirken 5'e kadar saymışlar. Annemin bayılmadan önceki son cümlesi 'Allah'ım sağlıklı, eli ayağı düzgün...' Tamamlayamamış cümleyi. Benim hatırladığım kısma gelirsek, ameliyathanenin kapısı açılınca, ağzı burnu köpük köpük, kara saçlı minicik kardeşim. Hayatım boyunca hep kardeş istemiştim. O an öyle kıymetliydi ki. 

Annem de ayılınca odaya geçildi. Kardeşimi getirdiler. Emdi, ziyaretçilere göründü ve herkes gidince  yattığı yatağı önüme çekip saatlerce izledim. Annem dinlendi, ben kardeşimi izledim. Sinek uçurtmadı derler ya, öyleydim. O kadar güzeldi ki. Çekik gözlü, uzun kara saçlı böcek Buket. İzlerken hep düşündüm. Annem bu kadar acı çekti, hala da ağrısı var ama kardeşim onun içinde büyüdü, birkaç saat önce içerdeydi, şimdi yanımızda. Bu nasıl mucize? Gözlerimi alamazdım güzelliğinden, minikliğinden. Abla oldum diye bir havalar, bir havalar. Buket'i çok kıskandım ama. 10 yaşındaydım ve 1-2 sene sonra o büyüdüğünde benden başkasına abla demesine tahammül edemedim. Yani Ayşe Abla filan denir ya kuzenlere, komşu kızına. Hayır, tek ablası var, o da benim. Onu annemden sonra en çok ben sevebilirim. Annem, Buket, ben, hatta babam da dahil, biz 4'ümüz birlikte büyüdük. Genç anne baba olmanın faydaları sanırım. Ailemle, mahalledeki arkadaşlarımla, okuldakilerle, apartmanın arka bahçesindeki ağaçlarla mükemmel bir çocukluk geçirdim ben. Tableti ve telefonu olmadan, düşe kalka sokakta büyüyen son jenerasyonlardan biriydik biz herhalde. Şimdi büyüdüm ve kan aldırırken ıslık çalıp sağa sola bakan ben birkaç ay sonra inşallah kendi bebeğimi doğuracağım. Tuhaf.

Aslında tam olarak bunun üzerine konuşmak istiyorum bugün. Kimse okumasa bile ben bileyim, ileride açıp okuyayım neler yazdığımı. Hayatım boyunca hiç anestezi almadım, ameliyat olmadım. Bu benim için çok büyük bir şükür, bir o kadar da korku konusudur. Ergenliğimde yaşadığım birkaç bayılma olayı sebebiye belki de, düşüncesi bile beni kötü eder hep. Halbuki kaç kişi birden söyledi: 'Kızım anestezi senin o bayılman gibi değil. Uyur gibi oluyorsun. Senin tansiyonun düşüp fena olup bayılıyordun. Bu öyle değil.' diye. 

Babam bana bir keresinde şey demişti: 'Bazı doktorlar normal doğum önerir ama kızlarına kıyamaz, sezaryen ol, uyandığında her şey bitmiş olsun, al yavrunu kucağına.' der. Ben bayılmaktan korktuğum için bunu hep düşünürdüm ancak şimdi birkaç ay sonra yaşayacağım kaçınılmaz bir deneyim var önümde ve iş ciddiye bindi diyebiliriz. :)

Diyorum ya; kan aldırırken Instagram'a bakıp ıslık falan çalıyorum ben ama şu hamileliğin başından beri yaptırdığım tahlilin haddi hesabı yok. Hepsine de koşarak gittim, yumruğumu sıktım, derin nefes aldım, karnımdaki kelebeği düşündüm ve güle oynaya aldırdım kanımı. Artık korkmuyorum. Gülmeyin, iğne korkusu ciddi bir şey. :)

Artık yok. Daha da garip olan şey; ben bayılmaktan da korkmuyorum artık. Yani anestezi almaktan. Kendimi her fikre alıştırdım, her korkuyu attım kenara. Salak mısın Görkem? Apandistin patlamak üzere olsa, anestezi korkusu mu kalır? Ya da başka bir teşhis konsa. Ucunda iyi olmak varsa bayıltın gitsin be. 

Yok, mecburiyetten değil ama. Şu an daha farklı bir cesaret geldi. Allah kimseyi hastalıkla sınamasın tabii ama söz konusu doğumsa, zaten tamam. Bayılmaktan korktuğum için değil, aylardır araştırdığım, okuduğum, dinlediğim için normal doğumdan yana gönlüm. Ben o sancıları çekmek, kan ter içinde doğurmak istiyorum. Ben öyle istiyorum ama bakalım kızım nasıl istiyor? O karar versin ne zaman, nasıl geleceğine. Belki ters duracak, sezaryene alacaklar. Belki 20 saat sancı çekeceğim, yapamayacağımı düşüneceğim, kendim teslim olacağım epidural veya spinal sezaryene. Belki de 2 saatte fırt diye doğuracağım. Belki kesi gerekecek, epizyotomi yapılacak. Belki de gerek kalmayacak. Bilmiyorum ama ne olursa olsun heyecanla bekliyorum. Zaman hızlıca aksın da, hemen doğurayım, kavuşalım diyor bir yanım, bir yanım da hamilelik denen serüvenin tadını iyice çıkarmak istiyor. Daha bunun alışverişi var, ismi var, ohoo. Hepsini heyecanla bekliyorum. Doğumdan da artık korkmuyorum. Gönlüm bebeğim ve kendim için her şeyin doğalı olsun, vajinal doğum olsun diyor. Seçme şansım olsa bunu seçerdim ama Allah'a ve kızıma bırakıyorum. Nasıl sağlıkla gelecekse öyle gelsin.

Bir de ben olumsuz, korkutucu doğum hikayelerini okumuyorum, dinlemiyorum. İletişim halinde olduğum doktor ve doulalardan öğrendiğim en önemli şeylerden birisi bu. Herkesin hamileliği, doktoru ve doğumu farklıymış. Her şey ters de gidebilir elbet ama ben kendimi çok pozitif bir doğuma hazırlıyorum. Şimdi ben böyle dedim diye DMler gelir, olumsuz olumsuz. Açmıyorum, yazmaaaaa. Çok büyük geçmiş olsun herkese. Allah bir avazda kurtarsın hepimizi ama ben olumsuz bir şey olacaksa da o gün kendim görmek istiyorum. Önceden bilmek istemiyorum.

Doğumdan deli gibi korkan bir insan bile birazdan bahsedeceğim klipleri izleyince fikri değişir, korkusu biraz yumuşar bence. Kesinlikle pozitif doğum hikayeleri izlemek çok çok etkili. Yazının sonuna birkaç tane link ekleyeceğim, ilginizi çekerse izleyin. Bana çok iyi geliyor. :)

Diyorum ya hep, her şey sosyal medyada göründüğü kadar mükemmel değil, olamaz ve zaten olmamalı. Bir önceki yazımda bahsettiğim felaket tellallarına benim kadar üzülmüş, öfkelenmişsiniz. Bu kez bahseceklerim o kadar acımasız değil. Genel olarak insanların tavırlarından ve belki de her gebenin karşılaştığı cümlelerden bahseceğim çünkü ben de muzdaripim. 

A: Kız sen nasıl hamilesin? Hiç kilo almamışsın.

İÇ SESİM: Bebeğim kilo aldı ama.

B: Biraz ye, ye. Çocuk salak olur.

İÇ SESİM: Doktorum kilomun çok güzel gittiğini söyledi. Bebeğin gelişimi de önde. Etimi, sütümü, meyvemi, yumurtamı yiyorum zaten. 

C: Geçen hafta daha büyüktü göbeğin, noldu? Bebek iyidir inşallah.

İÇ SESİM: Hee, bebek çekti suyun içinde, karnım da küçüldü. (Ya sabır.) Geçen hafta GAZIM VARDI. 

-Çok zayıfsın, nerende taşıyorsun çocuğu?

-Kız sen doğurabilecek misin? Nasıl doğuracaksın bilemedim ben. 

E DOĞURACAĞIM TABİİ. Rahmetli anneannem, 'Oraya düştüğü gibi çıkıverir.' derdi. Bir şekilde çıkacak elbet.

-Azıcık ye, ye. 48 kilo hamile mi olur? 

30 kilo alsam da sığır gibi oldun diyeceksin. Çok kilo alsam ne olacak? Doğumu zorlaştırmaktan başka. Her şeyi yiyorum da 1 ayda 10 kilo birden almamışım, napayım, bünye? Sağlıklı olan da buymuş.

-Adını Ayşe koy.

-Adını Fatma koy, ben çok severim.

Sordum mu ne koyalım diye? Sen koy çok seviyorsan.

-Şey koysana adını.

-Aa, başka isim mi yok, koyma öyle isim.

TMM

-Yok, yeminle erkek göbeği bu, sivri. Kalıbımı basarım. 

TAMAM ANASINI SATAYIM, YIRTSIN DOKTORLAR DİPLOMAYI. Hepsi yanıldı, bir sen biliyorsun.

Şaka değil bunlar, gerçek. Bir de doğum sonrası neler olur, bilinmez. Kadınların üzerinde doğum ve emzirme başta olmak üzere tuhaf tuhaf baskılar yaratan, her şeye karışmayı kendinde hak bilen insanlar var, hep okuyorum, görüyorum. Bakalım beni neler bekliyor. Bu arada bu yukarıdakileri gerçekten gülerek yazdım. Siz de gülün. :)

Biz en iyisi şu güzel doğum hikayelerine odaklanalım. Olumsuz tecrübeler yaşasak bile, sonunu düşünmek çok iyi hissettiriyor. Güzel bir müzik açmak, hayal kurmak, her şeyin güzel olacağını, bebeklerimizi kucağımıza alacağımızı düşünmek çok güzel. İşte bunu kimse alamaz elimizden. Hayal kurmak, dua etmek olumlu bir sona bir adım daha yaklaşmak demek değil midir? Ben buna inanıyorum.

Bir de yaralı kaplan gibi oldum ben ya. Bunu yaşayan var mı? Kendi çevremde varmış, konuştum ama aranızda benim gibi düşünen, hisseden var mı? Buradan yazmak zorunda değilsiniz, özel mesaj atsanız da olur.

Bahsettiğim şey şu; hani yukarıda kardeşimi çok sahiplendim, kimseyle paylaşamadım dedim ya. Şimdi aynı şey daha doğmamış bebeğim için geçerli. Sanki içimde çok güvende. Şimdi bir tek bana yakın. Ben hissediyorum her şeyini. Ben taşıyorum. Birisi gelip ben sormadan ahkam kesince, 'ismini şöyle KOY', diyince, ben onu şuraya götürürüm, şunu giydiririm' diyince 'he, he' diyorsun da, doğunca nasıl koruyacağım her şeye müdahale etmeye çalışanlardan? Biraz büyüyünce onu kıranlardan nasıl koruyacağım acaba? Manyak mıyım ben? Hormonlardan dolayı mı böyle oldum? Anne olunca anlar mıyım? 

Tek bildiğim; vicdanlı, hem cinslerine ve karşı cinsine saygılı bir insan yetiştirmek için elimizden geleni yapacağımız. Bir anne babanın, kendilerinden bir parçayı sevgiyle, kendi doğrularıyla büyütmesi ne güzel şeydir kim bilir. Ben de sağlıkla görecek miyim o günleri?

Anneme geçen gün şey dedim. 'Çocuğun arkasından kaşıkla koşturmayacağım. Ağlata ağlata, kustura kustura yedirmeyeceğim. Acıkınca yer mecbur.' Gün gelip tükürdüğümü yalayacak mıyım? Bekara boşamak kolay mı geliyor? 

Bilmiyorum. BLW'yi (Bebek Liderliğinde Beslenme) araştırıyorum.

Yazımı, çok keyifle izlediğim, takipte olduğum Instagram hesaplarında yayınlanan güzel doğum hikayeleriyle bitiriyorum. Linkler aşağıda. :)

Her zamanki gibi, bu yazımı okuyan tüm hamilelerin Allah yardımcısı olsun. Okurken iç çeken, içinden dileyen herkese Allah bu deneyimi en kısa sürede tattırsın. Hamilelerin duası kabul olur derlermiş, ben dua ediyorum her isteyene. 

Başka ne konularda yazmalıyım sizce?

Sevgiler!










Son olarak da pozitif düşünmek ve olumsuz senaryolara kulakları kapamak kadar önemli bir şey daha ekleyeyim. Hamilelik ve büyük ihtimalle doğum sırasında da çok olumlu dönüşler aldığımız, hissettiğiniz insanlarla çevrili olmak. Aşağıda, takip ettiğim bir doktorun paylaştığı bir videonun altındaki yorumlaşmayı koyuyorum. Videoda kadın doğuma girmeden önce müzik açmış, dans ediyor. Olumsuz yorumu yazan kişi bir hastane çalışanı. Cevabını veren de harika bir doktor. :)




Görkem Karman

82 yorum:

  1. Hamile değilim, evli bile değilim ama okudum :) Çok uzun yıllardır okuduğum, öğrendiğim, bizzat tecrübe ettiğim olaylardan sonra sadece şunu söylemek istiyorum. Sen evrene nasıl yaklaşırsan, nasıl bir enerji yayarsan, aynısı gelir seni bulur. Sen pozitif ol, güzel hayaller kur, göreceksin ki her şey çok güzel olacak.. Çok kötü, zor olsaydı insan ırkı tükenirdi :) Sevgi ve ışıkla kal..

    YanıtlaSil
  2. Yaa ben seni yerim �� gönlü güzel Görkitom benim❤️Allah her şeyi gönlüne göre versin kızını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin���� O kadar güzel bi insansın ki kızın da sana ve eşine benzesin�������� Hayalindeki aileye sağlıkla mutlulukla huzurla kavuşman dileğiyle����

    YanıtlaSil
  3. Bence ek olarak beslenmeye değinebilirsin:)

    YanıtlaSil
  4. Herşey gonlunce olsun güzel anne Rabbim herseyin en guzelini bilir ve oyle verir gorkemcim.Insallah sağlıkla mutlulukla al kucagina prensesimizi sebni çok seviyorum kalbim seninle ����

    YanıtlaSil
  5. Konuşanlar bitmez, hele ki doğumdan sonra. Şahane bir hamilelik ve doğum süreci geçirmiş biri olarak sana da aynı güzellikte bir doğum diliyorum. Elinde kaşıkla peşinden koşma meselesinde ben de aynısını diyordum, bil bakalım kim sürekli elinde kaşıkla oğlunun peşinden koşuyor �� yaralı kaplan mevzusunda da ben hala çok sahipleniyorum (neredeyse 11 aylık) ama ilk zamanlara göre çok daha iyi durumdayım. Biraz gelişine göre yaşamak gerek hayatı, hamilelik muhteşem bir süreç, tadını çıkar, gerçekten çok özleniyormuş. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bir anne ya da anne adayı değilim ama bu yazılarını okumak çok hoşuma gidiyor :) o tatlı heyacanını bir nebze bile olsa ben de seninle yaşıyorum ! Çok tatlısın, inşallah her şey gönlünce olur 💕

    YanıtlaSil
  7. Görkitom, neden bilmem den yazdığında hep dolu dolu okuyorum ya da izliyorum.Toplumumuzun senin gibi vicdanlı, merhametli, sevgi dolu, Atatürkçü, hayvansever annelerin evlatlarına çok ihtiyacı var.Eminim sen gibi pırıl pırıl bir kızın olacak.Bir de bir psikolog olarak nacizane önerim; bu sürecte olumsuz insanların olumsuz fikirlerine izin verme.Hayatında hiç unutamayacağın yolculuklardan biri ve bu yolculuğu kendin ve bebeğinle doya doya yaşa.Diliyorum herşeyin en güzeli olsun senin için, sen kadar güzel bir kızın olsun, sağlıkla kucağına al Çiko’nun kardeşini.Çok öpüyorum seni, çikoyu ve bebişi:))

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel yazmışsın Instagram dan ve YouTube dan seni uzun zamandır takip ediyorum ama bloğa girip yazılarını okumamistim açıkçası ama dün öyle bı anketle sorunca yazıyı hamile olmama karşın senin gibi her fikrini önemsediği bir insanın kaleme aldıklarını okumak istedim ve ne doğru bir kararmış eline emeğine yüreğine sağlık gorkitocum �� ne güzel bir yazı olmuş evet seni yazdıkların paylastiklarin kadar tanıyorum ama çok iyi bir anne olacağını hissediyorum bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah senin deyişiyle ve annemin deyişiyle bir Avaz da �������� iyiki varsin

    YanıtlaSil
  9. Çok bilinçli aklı selim güzel bir kadınsın Görkem, eminim anneliğinde de, sevgi dolu bir anne olmaya devam edeceksin. Eskiden ürün yorumların için takip ediyordum seni, şimdi ne yalan söyleyeyim bebişten bir haber var mı daha çok merak eder oldum 🙈 Ben de ilk kızım dediğimde çok duygulanmıştım, şimdi buklelerini severken yine bir duygusallık çöküyor kııızıııııım diye içime sokasım geliyor. O hormonlar hiç geçmiyor yani 😂 😅 Allah sağlıkla sevgiyle büyütmeyi nasip ederi inşallah 🙏🏻

    YanıtlaSil
  10. her olaya ve duruma yorum yapmayı kendine görev edinen insanlar olmasa, herkes her duygusunu daha özgürce ve rahat yaşayabilecek. her zamanki gibi şahane bir Görkito bakış açısı ve yazısı. Videolardaki gibi çok rahat ve pozitif bir doğum geçirmeni dilerim. :)

    YanıtlaSil
  11. Yaa gerçekten duygulandım ilk videondan beri takipçinim ve şuan hamile olman bunları anlatman sanki kendi ablamdan dinliyormuşcasına beni aşırı duygulandırdı sağlıkla kucağına alırsın umarım her anını bizimle bu şekilde içten paylaştığın için sana teşekkür ederim kendi adıma çünkü dediğim gibi seni gerçekten ablam gibi görüyorum ve sürecini meram ediyorum her şey gönlünce olsun seni çok seviyorum iyi ki varsın güzel kalbinden öpüyoeum görkitoooo ♥️♥️

    YanıtlaSil
  12. Rabbim saglikla kucahina almak nasip etsin. Doğum degisik surec ne yapsanizda bebegin dedigi oluyor dediginz gibi. 8aylik ozel melegim var doğunca ogrendik iyikide var supriz bi anda hazirliksiz yakalaniyor bazen insan bizim gibi. Plan yapmak hamilelikte gereksizmis... Suan mama konusunda kafami duvara vurma derecesindeyim. Aglatmadan olmuyo cokkk tukurdugumu yaladim . Ama su konuda hasastim hala da oyle annem haric kimsenin kucagina emanet edemiyorum tansiyonum dusuyo sanki "ayy tutamiyo suna bak. Ayy aglaticak neyse vermim en iyisi benm kucagim" gozunden sakiniyorum nekadar yorgunluktan yerlerde surunsemde kimse benden iyi dilinden anlamaz. Sizede boyle olur sanrm. Umarim ukalalik yada akil verir gibi bi iletim olmamistir size. Sevgiler Allaha emantsiniz

    YanıtlaSil
  13. Benim de bir kızım olacak inşallah :) Kız erkek fark etmez sağlıklı olsun yeter lafına hiç bu kadar inanmamıştım. Allah ikimize de bebeklerimizi sağlıkla kucağa almayı nasip etsin. Ben senin için dua ediyorum, eğer okursan bunu sen de benim için et olur muu :) Instagramdan zehirlerini kusmaya çabalayan o kıskançlar da kudursun :P

    YanıtlaSil
  14. Yaa çok güzel bir yazı daha evli olmayı bırak sevgilim bile Yok ama seninle bu macerayı bir ucundanda olsa yaşamak hoşuma gidiyor 😊 allahım hakkında en hayırlısını versin 👏🏻sabırsızlıklar başka yazılarını bekliyor olucam😍😍

    YanıtlaSil
  15. görkemcim, doğum hikayesine gelince bende doğumumu normal yaptım ve senin gibi iğneden korkan biriyim hala. hamileliğim boyunca sezaryen yapıcam ben asla normal doğuramam derdim, sonra yavas yavas normal doğuma sıcak bakıp normal doğuranlardanım. bir de acayip heyecanlı, panik bir kişiyim. ben ki yaptım herkes yapabilir. ben inanıyorum sen öyle de güzel doğurursun ki...ayrıca yusuf hocamın cevabını gördüm, gerçekten öyle bir doktor. benimde doktorum ve mükemmel bir doktor. her zaman ulaşabileceğin sorularını cevaplayan bir doktordur yusuf hocam..

    YanıtlaSil
  16. Yüzümde kocaman bir gülümsemeyle aaa ne çabuk bitti diye okudum yazını. Bir de keşke daha önce yazsaydın dedim içten içten. Bende bir bebeğin ağzından bir kitap yazdım. Şu yazdıkların nasıl ışık tutardı yazdıklarıma. Gerçi şimdide hayatıma ışık tuttu. 😍😍😍

    YanıtlaSil
  17. sen yazinca aklima kendi dogumum geldi. doktor hersey iyi guzel dedikce ben normal dogumda daha kararli oldum. hatta kizim 40 haftayi doldurdugu gun bile israrla o gelecegi gunu biliyor diye sezeryani kabul etmeyip ertesi gun gule oynaya dogum yaptim. hatta bence allah herseyin kolayligini veriyor. skolyoz hastasi oldugum icin epidural almam mumkun degildi. tamamen anam nenem usulu normal dogurdum. allah herkese rahat saglikli dogum versin. ve not hic dogum videosu izlemedim.

    YanıtlaSil
  18. 3,4,8. Videolarda ağladım be Görkem abla😢 inşallah sende sağlıklı bir doğum yaparsın bu mucize senin içinde gerçekleşir anne olmak ne kadar çok yakışacak sana kim bilir 😍💕

    YanıtlaSil
  19. Severek okudum yine 🤗🤗 Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Görkem. Benim ablam da müdahalesiz en doğal şekliyle doğum yaptı ve 2 saatlik sancının ardından 10 dakikada aldı bebeğini kucağına:) O iki saat bile çok güzeldi, dolu dolu hissettim anneliği diyor. Sezaryen olmak zorunda kalan anneler de var onları üzmek değil kastımız, annelik asla yarıştırılacak bir konu değil ama doğal yollara kendini ne kadar erken hazırlarsan o kadar rahat olursun ki sen çoktan hazırsın :) En sağlıklı şekilde gönlüne göre olsun her şey. Ha bu arada, kaşıkla peşinden koşuluyor canım ya, bak o konuda büyük konuşma �� �� Çok çok öperim.

    YanıtlaSil
  21. ben de 36 haftalık hamileyim görkem bu konuda tek kendime söylediğim cümle "Bedenime güveniyorum" :) doğamayan bebek yok sonuçta bi şekilde belki biraz sancılı olacak hepsi bu :) sonuca odaklanmalıyız bence :)

    YanıtlaSil
  22. Çok keyifli bir yazı olmuş. Sağlıkla gelsin doğum şekli mühim değil. Doktorunla birlikte bebeğin isteğine göre bir karar verilecek o gün geldiğinde ve kucağına alacaksın. Ben rahat bir hamilelik sonrası tek bir sancıyla hastaneye gidip yattım ve 9 saat sonra oğlumu kucağıma aldım. Normal doğum yaptım dikişim de oldu. Ama geçti gitti. 15 aylık şimdi paşam. Kaşıkla kovalamazsın korkma ben yapmam dedim yapmıyorum. Sütün olursa emzirirsin olmazsa mamayla takviye yaparsın. Herkesin sütü olacak diye bir şey yok. Benim vardı mama vermedim hâlâ emziriyorum. Nasip kısmet. Ama her şekilde büyüyecek sonuçta. Kimsenin kafını takma. Tek başıma büyütüyorum kimse yok yanımda. Herkes de maşallah diyor şimdi. İnsanlar konuşur konuşur ve konuşur:) koruma içgüdün de normal doğsun ilk iki üç ay geçsin daha rahat hissedeceksin. Ben de kimse dokunmasın isterdim doğduğunda herkes benim gibi davranamaz incinir gibi gelirdi. Ama öyle bir şey olmuyor cam değil ki kırılsın. Şunu unutma sen ne kadar rahat huzurlu mutlu takıntısız olursan bebek de o kadar rahat oluyor.

    YanıtlaSil
  23. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) uzun zamandır takip ediyorum seni Görkem, tarzınla, ses tonunla, konuşmanla bile ne kadar dolu bir insan olduğunu belli ediyorsun. Eminim ki evladın da senin kadar dolu bir insan olacaktır :) öpüyorum

    YanıtlaSil
  24. Görkem ya ağlayarak izledim tüm videoları.. tam da doğum korkusunu atlatmanın yollarını ararken şu videolar o kadar iyi geldi ki bana, güç verdi resmen.. özellikle 1.videodaki doğuma hayran kaldım... Allah hepimize böyle güzel kolay mucizevi doğumlar nasip etsin..

    YanıtlaSil
  25. Görkemcim maalesef şu her şeye karışan, söyleyecek bir şeyi hep olan insanlar hep var , özellikle lohusa döneminde hepten deli ediyorlar. Her yaptığın yanlış, en iyisini hep onlar biliyor. Bir bitmediniz diye bağırası insanın 😑😑 sen kendini olabildiğince soyutla bu insanlardan ve hamileliğinin tadını çıkar ohhh.. kızımızı sabırsızlıkla bekliyoruzz sağlıkla gelsin inşaallah 😍😍

    YanıtlaSil
  26. Görkem seni öyle kendime yakın hissediyorum ki ne güzel yazmışsın. Ve eminim harika bir anne olucaksın. Malesef sana anlatabileceğim şahane doğum hikayem yok ama şahane anılarım var. Kızımı doğurduktan sonra o ağlarken gözlerimden düşen gözyaşlarım var. Onu ilk ve defalarca öpüşüm var. Anne olmak acaip bişey biraz delilik, biraz cesaret ve büyük bir güç. Rabbim sizi hayırlısıyla zamanında birbirinize kavuştursun. Çok çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Görkem :) Anne veya anne adayı değilim bende. Evli hiç değilim. Fakat yazdıklarını kâh gülerek kâh gözlerim dolarak okudum. Sen miniğine "kızım" dediğinde ben bile bir tuhaf hissettim ama içim sıcacık oldu. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
    Ben şuan lisansımı çocuk gelişimi üzerine yapıyorum. Ve senin gibi, etrafında ki insanların dediklerine kulak asmayan, hayatlarını onların dediklerine göre şekillendirmeyen, onların ağızlarından çıkan laflar ile çocuk yetiştirip, terbiye vermeyen insanlara o kadar çok ihtiyacımız var ki. İleride ailelerin danışanı olacak biri olarak geleceğe dair umutlarım senin gibi insanları gördükçe taze kalıyor.
    Ve ayrıca nacizane bir tavsiye vermek istiyorum. BLW tekniğini ayrıntılı araştırmanı tavsiye ediyorum. Çünkü BLW tekniği bebeğinin yaş ve gelişim düzeyiyle direkt olarak ilişkili. Bazı aileler bunu gözden kaçırabiliyor. Eğer yorumumu okuduysan buraya kadar çok teşekkür ederim. :):)

    YanıtlaSil
  28. Seni ilk günden beri takip ediyorum. Çok mutluyum senin adina. Allah sağlıkla bebisini kucagina almayi nasip etsin. :)

    YanıtlaSil
  29. Kız her yazında ağlıyorum yaaa ����

    YanıtlaSil
  30. Ben evli değilim dolayısıyla hamile bilr değilim doğumdan düşündüğümde ölesiye korkuyorum yaşadığım bi rahatsızlık nedeniyle zamanında doktorum sen sezaryen doğuracaksın bunu sakın unutma ve doktoruna mutlaka söyle dedi içimdeki korkuları daha da alevlendirdi. Hep düşündüm belki o yanılıyordur başka bi doktor başka bi açıdan bakar ve mümkünse güzel giderse belki ben de normal doğum yapabilirim diye. Üstelik ortada ne fol ne yumurta varken bu stresi yaşadım bunları düşündüm.:) senin neler hissedip düşündüğünü tahmin bile edemiyorum. Yalnız sana katıldığım çok önemli bi nokta var öncelikle olumsuz, kötü ve fesat hiç bir yoruma katlanmak zorunda değilsin ve iyi düşününce hayırlı olanı isteyince en iyisi oluyor ee çekim yasası hayatımız buna kurulu seni canıgönülden tebrik ediyorum Allâhım o güzeller güzeli minik yavrunu sağlıkla mutlulukla huzur dolu kucağına, yuvana almayı nasip etsin sana her kelimem içten umarım dua kapım açıktır ve bu duam kabul olur.

    YanıtlaSil
  31. Görkem Merhaba, çok güzel yazmışsın hissettiklerini, severek okudum.Ben de şu an 28. haftanın içindeyim hamileliğimde ve kesinlikle senin gibi kan ter içinde, bebeğimin ve kendi gücümün ışığında normal doğum yapmak istiyorum. Ne kadar büyülü değil mi düşününce😊 Sağlıkla bebeğini kucağına almanı diliyorum, sevgiler 😍

    YanıtlaSil
  32. Hamileliğinle ilgili her paylaşımda her yazıda sanki yakın arkadaşımı, kız kardeşimi dinliyor gibi duygulanıyorum :)
    Konuşanlar hiç bitmez, herkes her şeyi en iyi bilir, sen hiç bir şey bilmezsin, bir şey söylersen de aman bu yeni nesil çok bilmiş, sanki biz çocuk büyütmedik derler, hiç takılma :)
    Doğumdan sonra da devam ediyor, nasıl doğurdun normal mi sezeryan mı, sütün var mı, sütün yetiyo mu, aç bu çocuk, çocuk üşür giydir, terler bu üstünü çıkart.... Ohoooo aklını yersin :D
    Hihieved kitabını okumanı tavsiye ederim, aşırı komik, çok da rahatlatıcı..
    Kolay bi hamilelik, kolay bi doğum olsun inşallah, sağlıkla gelsin bebeğin :)

    YanıtlaSil
  33. Bugünlerde hamilelik düşünen biri olarak oldukça endişeliyim ve çevremde de senin şu kara bulutlu tanıdıkların gibi insanlar var. Seni çok iyi anlıyorum. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini ❤️

    YanıtlaSil
  34. Evli değilim hamile de değilim ama izlerken hüngür hünhür ağladım. Artık kendim doğum yapsam nasıl halde olurum kimbilir. Sağlıcakla kucağına alacaksın inşallah Görkemciğim 💕

    YanıtlaSil
  35. Şimdilerde bekarım yıllar sonra gebe olduğumda bu yazını tekrar okuyacağım. Çok güzel yazmışsın istemsizce ‘amaan doğum sancısıda neymiş fırlatıveririm işte’ dedim sevgiler❤️

    YanıtlaSil
  36. Haftalarimiz aynı görkemcim hamilelikle ilgili paylaştığın herşeyi aaa bende aa bende diyerek ilgiyle ve severek takip ediyorum. Yine içinde kendimi bulduğum bir yazı sanki çok yakın arkadaşımla hamilelik serüvenimizi konuşuyor gibi hissettim samimiyetin için teşekkürler. Umarım sağlıkla sihhatle kucaklarimiza aliriz bebeklerimizi kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Bu konuda insanların sürekli yorum yapma kısmı beni de rahatsız ediyor. iyi düşünürsek, insanlar kendi yaşadıklarını başkaları yaşamasın istiyor ama bu çok özel, çok mahrem bir tecrübe. bu sebeple de herkesin kendi doğrusuna göre hareket edeceğini düşünüyorum.
    son aylarda bu konuda Melis Kaygılaroğlu'nı takip ediyorum ben. Ada bebeğin annesi :) Uraz Kaygılaroğlu'nun eşi aynı zamanda. Kızı ile o kadar tatlı bir ilişkisi var ki, kendisiyle gurur duyuyorum. Çok mutlu bir bebek yetiştiriyor. Çok da keyifli. Onu takip etmiyorsan, öneririm. Neşe doluyor insanın içi.

    Umarım sağlıklı bir bebeğin olur, umarım her şeyin hayırlısı olur herkes için.

    Sanırım en keyifli yazı tipleri alışveriş kısmı olur. İhtimalle şimdiden ne nerede ne kadar kısmı başlamıştır. Özellikle, blog yazılarında karşılaştırmalı fiyat/performans çocuk mobilyası, eşyası, kremi vs verirsen güzel olur.

    Ya da tamamen keyfinin ne istiyorsa onu yaz çünkü iyi bir yazarsın, keyifle okunuyorsun.

    Mutluluklar..
    E.

    YanıtlaSil
  38. Sadece positif dusun gorkem ikiniz icinde en saglikli hangisiyse o olsun en kolay sekilde..sezeryaninda dogal dogumunda zorluklari var tabi ama bebeginin aglama sesini duyduktan sonra cok uzak hatiralar olarak kaliyor yasadigin sıkıntılar..bu heyecanli ve essiz seruvenin tadini cikar kimsenin canını sıkmasina izin verme..blogcuanne.com a bir bakmani tavsiye ederim harika pozitif dogum hikayeleri var insana cesaret veriyor..sevgilerle

    YanıtlaSil
  39. Dualarında banada yer vermen dileğiyle ❤🙏💭 sağlıkla kavusun inşallah 🙏

    YanıtlaSil
  40. Yorumlara biraz goz attim cogumuz evli degiliz hamile hic degiliz hatta sevgilimiz bile yok🙈 Bize bu yaziyi okutturan senin ictenligin, saglikla mutlu bi sekilde kizini kucagina alirsin insallah💖 Ve insallah seninki gibi senin ailen gibi yuva kurabilicegimiz biri cikar karsimiza. Masallah sana da ailene de💙💙

    YanıtlaSil
  41. Merhaba sizi uzun zamandır takip ediyorum. Size bir video önerisinde bulunmak isterim. Videolarınızdan birinde ingilizce dersi verdiğinizi söylemiştiniz ( bırakmışsınız ama ) acaba ingilizcesini geliştirmek isteyenler için bir video cekebilirmisiniz ? Kaynak önerisi nasıl grammer çalışılır vs diye

    YanıtlaSil
  42. Merhaba, bugün oğlumun birinci ayı bitti :) yazdıklarınızı yine yüzümde tebessümle okudum. Kesinlikle doğru yoldasınız, aynen devam diyorum :) Maalesef toplumumuz kendini uzman zannedenlerle dolu, hehe diyip, hatta onu bile demeden geçmek lazım. Mutlu doğum hikayem şöyle: 41. haftamdayken, doktor en fazla 1 gün daha bekleyebiliriz dedikten sonra gece suyum geldi, ertesi sabah normal doğum yaptım, bebiş de kiloluydu birazcık :) Bebeğiniz ve sizin için en sağlıklısı, en hayırlısı nasılsa öyle doğsun inşallah. Bir de kısacık not düşeyim, kaşık muhabbetiniz üzerine. Doğum öncesi her şey için plan program yapmıştım, şu an tamamen doğaçlama gidiyoruz :) Bir de şimdi annem ne derse onu yapıyorum, öncesinde ahkam kesip duruyordum :)) Bir sonraki hamilelik yazınızı bekliyor olacağım, sağlıkla kalın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  43. Sen yazinca istemsiz sicacik bi gulumseme beliriyor yuzumde.Cansinnn!!!

    YanıtlaSil
  44. Çok güzel anlatmışsınız. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız �� Videolar harikaa Furkan hoca daha harikaa benimde doktorum o ve bence hastaları çok şanslı ❤️☺️ izniniz olursa size pozitif gerçek doğum hikayeleriyle dolu bir kitap tavsiye edeceğim. Belki de okumuşsunuzdur bilemşyorum ama eğer okumadıysanız muhakkak okuyun �� Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi ❤️ Sevgiyle kalınn ��

    YanıtlaSil
  45. Allah sağlıkla kavuştursun sizi ağlayarak okudum hepsini . Bende 13 haftalık hamileyim ve aklımda benimde aynı sorular. Ayrıca katılıyorum bebeğimi benden çok sahiplenen insanlarin dusuncelerine bende sinir oluyorum. Ona şunu alacağım, şuraya götüreceğim doğsun elimden bırakmayacağım diyen yakınlarıma bile sinir oluyorum, o benim, sevmek için bile vermeyeceğim gibi bir his oluşuyor içimde�� biraz bencillik gibi geliyor bazen ama napayım sanki onu herşeyden herkesten korumalıymışım sakınmaklıymışım gibi �� Annelik böyle garip bir şey sanırım. Birde bir günü bir güne tutmayan hallerim�� Zaman geçtikçe her hafta başka bir şey yaşatıyor ufaklık bana, velhasıl çok güzel herkese nasip etsin Allah ��

    YanıtlaSil
  46. O ilk video beni öyle duygulandırdı ki. Videolatını izlerken bir arkadaş yerine koydum seni hep. Sohbetin,tavsiyelerin.Her yeni tecrüben.Hayatın.. Sonra ne tesadüftür ki nişanlandın,nişanlandım.Evlendin,evlendim.Aynı zamanlar olmasa da yakındı birbirbine :) Şimdi ben de yakın zamanda anne adayı olmak istiyorum inşallah sen gibi.Hamile olduğunu duyunca o en az senin kadar sevindim,cinsiyetini merakla bekledim:) Dualarında beni de unutma allahım hayırlı bir doğum nasip etsin.Her nolursa olsun gülümseyerek ve duygulanarak anlatacağın..:) sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin minik kuşunuzu :)

    YanıtlaSil
  47. Merhaba Görkem bende 45 gün önce oğlumu kucağıma aldım vajinal Doğumla aynen sizin yaptığınız gibi hep kendimi motive ettim ben normal Doğum yapacağım sütüm bol bol gelip taşıcak dedim tüm 9 ayı böyle geçirdim herkes doktorum da dahil sen normal Doğum yapamazsın dedi güldüm geçtim �� kimsenin olumsuz Doğum hikayesini dinlememeye çalıştım zorla anlatanları dinledim ama içimden herkes farklıdır dedim bir an bile içime korku sokmadım ve oğlumu 6 saate kucağıma aldım öyle bir enerji ki eve geldiğim gün kek yaptım misafirlerime ayağa kalktım hiç yatmadım sütümde bol bol tam hayal ettiğim gibi şükürler olsun�� inşallah aeninde gönlüne göre olur sevgiler

    YanıtlaSil
  48. Evimizin kızı güzeller güzeli Görkito büyüdü de kendi bebeği olacak diye bakıyorum seni hamilelikten bahsederken her gördüğümde (gözler yaşlı) Tabi ki kitap okuyorsundur ama ben bu halimle bile ,öğrenciyim okulun bitmesine çok var hamileliği bırak evlilik bile çook uzakta bir yerde, hihieved isimli instagram hesabına çok gülüyorum, kitabı çıktı birkaç hafta içinde "Emiyor mu?" mutlaka oku Görkito, hiç kimse mükemmel değil. Çok iyi bir anne olacaksın, bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın; tüm kalbimle diliyorum 💕

    YanıtlaSil
  49. Görkitom yavrunu sağlıklı bir şekilde kucağına almanı diliyorum bütün videoları izledim akşam akşam duygusallaştım ağladım dünyadaki en güzel duygu anne olmak. Henüz evli bile değilim belki çok uzağımda bu olaylara ama çok etkilendim linkini koyduğum videoyu kesinlikle eşinle izlemeni tavsiye ederim ben izlediğimde çok etkilenmiştim ne kadar mucizevi bir olay olduğunu çok daha iyi anlamıştım eğer izlersen yorumunu bekliyorum 😘https://youtu.be/yUueuHZD5Xg

    YanıtlaSil
  50. Görkitoo her yazın mı güzel olur? Her yazında nasıl duygularını karşı tarafa yansıtır insan? Sanki seninle üzüldüm üzüldüğün şeylere seninle güldüm güldüğün şeylere. Evli bile değilim ama “Görkito yazı yazmışş” diye seve seve okudum. Sağlıkla gel Görkitonun Kızı ❤️ Burada seni bekleyen bir sürü ablaların var. Ve eminim ki sen çok iyi bir anne olacaksın tıpkı annen gibi ❤️

    YanıtlaSil
  51. Görkito ağlattın be! Benim de korkum doğum ama bu videolar içimi açtı çok duygulandım. Cesaret verdi bana. Daha önümde bir çok yol var belki ama evlenip çocuk sahibi olmak istediğimde senin bu yazını tekrar dönüp okuyacak ve kendimi güçlü hissedeceğim. Eminim sen de sağlıkla alacaksın kızını kucağına. Çok mükemmel bir anne olacaksın! ❤️

    YanıtlaSil
  52. ben de hamileyim 38.haftadayım �� ne kadar güzel anlatmışsın duygularını duygu değişimlerini yaşadıklarını hele ki çevreden gelen tepkileri ☺️☺️ yazıyı okurken gözlerim doldu,uzaklara daldım,çok güldüm kısacası bütün duyguları yaşadım ���� ah bu hormonlar ���� herkesin çevresinde var pozitif negatif yorum yapan insanlar... ben hep pozitif yorumları dinlemeye pozitif düşünmeye çalıştım...ama tabi insansın bazen takılıyorsun söylenenlere,hatta bazen senin aklına birşey geliyor ona takılıyorsun hatta bazen ağlıyorsun...ama yine de pozitif düşünmek senin elinde,tüm o olumsuz düşünceleri defetmek te ... hamilelik mucize gibi bir süreç...4 ay midem bulandı sonra geçti ve sonra hatırlamıyorsun bile o günleri...şimdi başka sıkıntılar var mesela onşar da geçecek takılmıyorum...doğum süreci de öyle...babaannenin lafına bayıldım bir şekilde çıkacak işte oradan...sonra allahın izni ile kucağımıza aldığımızda unutacağız zaten �������� o yüzden sen mutlu ol,pozitif düşün,iyi düşün iyi olsun...ilk defa bir yerde bu kadar uzun yorum yapıyorum...umarım sıkılmazsın...hepimize bütün hamilelere sağlıklı doğumlar ��������

    YanıtlaSil
  53. Uyumadan önce köşe kitabım gorkem ablam ... keşke senin gibi bi ablam olsaydı görkem (yas23) 😔

    YanıtlaSil
  54. Ahh hormonlar mı ağlattı yazdiklarin, paylastigin videolar mi duygusaldi bilemiyorum ;) benim de hep korkum oldu hatta bunun yuzunden evliliğimin 5.yilinda 32yasimi gecmisken ancak karar verebildim anne olmaya,) anne adayı olunca ogücü de insan dogal olarak görüyor olsa gerek içinden. ..

    YanıtlaSil
  55. Harika bir yazı olmuş emeğine yüreğine ve kalemine sağlık hele eklediğin güzel videolar doğuma 10 günü kalmış benim gibi hamile birine nasıl iyi geldi anlatamam bunun için ayrıca teşekkür ederim sana umarim sağlıkla ve kolaylıkla alırız bebeklerimizi kucagimiza sevgiler almanyadan ����

    YanıtlaSil
  56. Harika bir yazı olmuş emeğine yüreğine ve kalemine sağlık hele eklediğin güzel videolar doğuma 10 günü kalmış benim gibi hamile birine nasıl iyi geldi anlatamam bunun için ayrıca teşekkür ederim sana umarim sağlıkla ve kolaylıkla alırız bebeklerimizi kucagimiza sevgiler almanyadan ����

    YanıtlaSil
  57. Merhaba, bloggerlar olarak birnirimize destek olmak için son yazıma bekliyorum.
    https://aslolanguzellik.blogspot.com.tr/2017/11/haydi-bloggerlar-destege.html

    YanıtlaSil
  58. Görkem sana bir şey söyliyeyim kimseyi dinleme kızım ben 24 yaşındayım 4 ay önce kızımı kucağıma aldım senin gibi içimden hep kızım olsun isterdim öyle de oldu çok şükür daha yeni evlenmiştik ve bebek bize süpriz oldu çok şükür iyi ki iyi ki hemen olmuş bende senin gibi doğumdan korktum çok şey diyen oldu yok 30 saatte doğurdum yok camdan atlamak istedim filan ama boş hepsi booş korkuttular ama ben hep normal doğumdan yana oldum nitekim 39. Haftamda kontrol için doktora gittiğimde benim hiçbir şey hissetmeme ragme 7 cm açıklığım olduğunu ve hemen doğumhaneye alınmam gerektiğini söyledi ben tabi tutuştum nasıl yani 7 cm ben sancı hissetmiyorum ayaktayım horon tepicek vaziyetteyim diye bana doktorum doğumun rahat geçmesi için epidural önerdi bende kabul ettim doğumhaneye girdim bana serum verdiler sancım gelsin diye anam o serumdan 15 dakika sonra kızım kucağımdaydı epidurali bile bekleyemedim zaten epidural takılcak halde de değildim benim sancım başladıktan 15 dakika sonra kızım doğdu çok şükür kolaydı demiyorum hiç bir normal doğum bence kolay değildir ama kızım için çekilmeyecek kadar büyükte bi acı yaşamıyorsun değiyo onun ciyak ciyak ortalığı yıkan ağlamasını duyunca ne sancı kalıyo ne acı dünya o an yansa umrun olmuyo ve şuan 4 aylık Zeynebim hıphızlı büyüyor herşeye göğüs gerer vaziyete geliyosun kendi gücüne inanamıyosun hayret ediyosun bol bol yaz duygularını resim çek ben şimdiden özledim hamileliğimi ki kolay değildi ama özleniyo tadını çıkart inşallah herşey yolunda gider miniğini sağlıkla kucağına alır kokusunu doya doya içine çekersin ���� hayır ağlamıyorum ne alaka ������

    YanıtlaSil
  59. Bi kere hamileligin baslarinda kilo alinmiyo ki, hatta vermiştim bile ben beşinci aydan sonra basladım kilo almaya.ve de N kadar asiriya kacmadan beslensende o aydan sonra bebek kilo aldiriyor artik.. ins. Saglikli bi sekilde gelir bebegin,beklemek cok sabirsizlandiriyor 31. Haftadayim ama hala cok var gibi geliyo :) bir de dogum konusunda, normal dogum istiyorum ne cesaret diyolar şöyle de bir sey var ki insan bilmedigi acidan ne derece korkarki hem bi sekilde merak da ediyo insan :) saglıcakla gelsin de her sey unutulur..

    YanıtlaSil
  60. Harika bir yazı olmuş emeğine yüreğine ve kalemine sağlık hele eklediğin güzel videolar doğuma 10 günü kalmış benim gibi hamile birine nasıl iyi geldi anlatamam bunun için ayrıca teşekkür ederim sana umarim sağlıkla ve kolaylıkla alırız bebeklerimizi kucagimiza sevgiler almanyadan ����

    YanıtlaSil
  61. Hani derler ya melek insan. O sensin. Meleksin. Bir küçük kelebek sağlıkla gelsin yuvaniza.

    YanıtlaSil
  62. Harika bor yazi yine :) 31 haftalik ikinci gebeligimde moral motivasyon oldu :) zorlu bir hamilelikti insallah sağlıklı zamani geldiginde guzel bir dogum beni bekliyor. Seni de tum güzellikler bulsun tatli Görkem. Kalbini actigin icin teşekkürler ��

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar bende 4 aylık bir bebek annesiyim. Hamilelik boyunca hiç sıkıntı çekmeyenlerdendim.. hamilelikte doktor seçiminin çok önemli olduğunu düşünenlerdenim ve umarım çok iyi bir ebe denk gelir �� ben ilk hamile kaldığımdan itibaren instagramdan doğum videolarını izledim durdum ve her izledğimde bende normal doğurcam dedim ���� çünkü videolar gayet şenşakraktı hiç bi sıkıntıları yok gibiydi. Ben tam 40 haftaya kadar bekledim ve de bu temmuzun sonuydu �� ve oğlum tam olması gereken doğum tarihinde doğdu �� görkemcim inan doğum anı bambaşka o an acı filan düşünmüyorsun tek isteğin evladına kavuşmak yalan değil sancı kısmı asıl zorluk ki ben (4saat) gibi kısa bi süre çektim fakat evladını kucağına verdikleri an herşey bitiyor onunla kavuşma anındaki şaşkınlık duygu karmaşası bambaşka birşey.. sanada inş benimki gibi kolay bir doğum dilerim umarım herşey olması gerektiği gibi yolunda gider ve evladını kucağına alırsın.

    YanıtlaSil
  64. Görkemcim sen süper bir annesin şimdiden hissettiriyorsun ben de bu hafta öğrendim hamile olduğumu sana bazı sorularım oldu özel olarak mail attım bakıp cevaplarsan sevinirim öpüldün ❤️

    YanıtlaSil
  65. Doğum ile ilgili bildiğim tek bir şey var o da hastanelerin sırf para almak için sezeryan yaptıklarıdır. Annem daha önce birçok hastanede çalıştı bu özel ve devlette de dahil. Umarım başına böyle bir şey gelmez. O yüzden çok temkinli ol bu konuda. Doktoruna bile güvenmeyeceksin bu devirde. Sana birini önerececeğim şu an tanıdığım en dürüst doktor. "BANU ÇİFTÇİ". Onun haricinde sakın panik yapma çok güzel süreçler bunlar. Bazen de akışına bırakmak en iyisidir

    YanıtlaSil
  66. Öncelikle yazını 2 gün sonra okuduğum için özür dilerim Görkem ablacım ���� şunu belirtmek isterim ki resmen ağlaya ağlaya okudum yazını neden inan bilmiyorum ama yazın içime öyle bi oturdu ki neden diye soracaksın belki de sormayacaksın bilmiyorum ben yine de söyleyip rahatlamak istiyorum �� senin yaşadığın gibi çok güzel bi ailede yaşıyor ve anne babamın birbirine olan sevgisini düşkünlüğünü gördükçe hep iç geçirip dualar ediyorum. Belki yaşım gereği küçük olsamda aslında güzel hayırlı bi yuva kurup anne olmayı nasıl istediğimi anlatamam tarif edemem sanırım çünkü bebeğinin olması bence mucize onu hissetmek ona dair hayaller kurmak onunla konuşmak onca sancılı saatler sonrasında kucağına alıp kokusunu içine çektikten sonra herşeyi unutmak senden sevdiğin adamdan bi parça olması dünyanın en büyük serveti bence �� ki benim karşıma seveceğim biri bile çıkmıyorken bebek hayali kurmak belki de hayalperestlik bilmiyorum ama bunun için her gün her gece dualar ediyorm sadece ❣️neyse ben çok duygusallaştım �� asıl söylemek istediklerime gelirsem harika bi anne olacağına eminim çünkü sadece yazılarını okuyunca bile o sıcaklığı o anneliği hissettiriyorsun tek temennim kızını kelebeğini meleğini sağlıkla kucağına alıp güzel bir ömür sürmeniz ❤️ seni tanımadan bile o kadar çok seviyorum ki bilmiyorum ne kadar doğru yüz yüze görüşmediğin sıcaklığını hissetmediğin birini bu kadar sevmek ama yazılarında videolarında hayatındaymış evinin bi ferdiymiş gibi hissetmek hissettirmen gerçekten çok ama çok güzel ���� dualarım seninle bebeğinle �� inşallah en kısa ve en doğru zamanda hissetmek dileğiyle ��‍♀️��‍♀️������

    YanıtlaSil
  67. Seni senelerdir youtube dan takip ediyorum. Evliliklerimizde yakın tarihteydi, hamileliklerimizde aynı gidiyor. 18.haftadayim daha önce erkek dedikleri bebeğimin bugün kız olduğunu öğrendim. 🤗 Instagram kullanmadığım için sana buradan ulaşmak istedim, isim fikirlerini dört gözle bekliyorum bana ilhan veriyorsun. Teşekkür ederim. 😗

    YanıtlaSil
  68. Merhaba Gorkem bu yazin o kadar iyi olmuski yeni anne olacaklara... Bende bu bahsettigin korkularin hepsini yasadim ve 2 hafta once normal dogumum oldu Allaha binlerce sukurler olsun. Inan benim gibi korkak insan yoktur bu konularda ve hala bi kac kadinsal durumlardan korkuyorum. Evet bunu normal dogum yapmis biri olarak soyluyorum. Benim bir cok sorunum vardi ama psikolojik olarak kendimi normal doguma cok iyi sartlandirdim ve dedigin gibi bende hep pozitif dogum hikaye ve videolara baktim ozellikle son ayda. ondan onceki aylarda dogumu dusunmek bile istemiyodum. Ayrica ben yurt disinda yasiyorum ve burda keyfi sezeryan asla yok iyikide yokmus :)) . Dogum sancisini biraz cektim ama o da olsun dimi neticede bir can getiriyoruz dunyaya :) O dogum sancisi ayni adet sancisi gibi sadece biraz daha fazla korkma sakin ben bile katlandiysam herkes katlanir. Sadece son dakikalarda epidural istedim yalvara yalvara fakat doktorum doguma hazirsin olmaz dedi ben hala bagirip cagiriyodum dogum masasinda bile :) Dogum masasina alinmamla dogumumu yapmam arasinda 5 dakikadan az bi fark vardi neredeyse o kadar guzel bi histiki.. Esim geldi geldi diyince ben soyle bi baktim ve derin nefes aldim. Sonrasinda doktorum hadi oksurde plasentes ciksin dedi iki defa hic zorlanmadan oksurdum ve o da cikti :). Dokto ve hemsiler sevincle etrafimda donuyolardi bende mutlulukdan agliyodum. suan yazarken bile gozlerim doluyo. Allaha binlerce kez sukurler olsun Rabbim herkese kolayliklar versin hersey cok hizli ve kolay oldu. O sandalyede beni kostura kostura dogumhaneye gotururken bile o agrilar icinde tuhaf bi sekilde mutluydum bu maceradan :) . Sonrasinda 2 dikis attilar ve suan 2.haftamdayim dikislerim neredeyse gitti gibi ve suan kizim sol tarafimda yataginda misil misil uyuyo ablasi. Insallah sende bebisini cok kolay tek nefesde kucagina alirsin ☺️. Ha buarada kimsenin dedigine bakma maydonozlar herseyi bilmisler cok he de gec hamileliginin tadini cikar kendine prensesler gibi davran bosver kim ne demis. Bende cok zayifdim ve bebegim 2.09 grm dogdu simdi mi? Masallah iki haftada bir kilo aldi bile. Hem kucuk bebek daha kolay dogar ve daha hizli gelisir dogumdan sonra. Takma sakin kimseyi biliyorum bu donemlerde biraz hassas oluruz ama gecici e kolay mi icimizde nazli prensesler yetistiriyoruz :))). neyse canim benden bu kadar insallah yine pozitif bir hikaye olmustur ��

    YanıtlaSil
  69. Suan 18 günlük bebegimi emzirmek icin saatini bekliyorum;o yanımda huzurlu bi şekilde uyuyor. Normal doğum yapmış ve saatlerce sancı çekmiş ama aybi zamanda sen gibi kan vermenin bile büyük bi olay olduğu kadindim.hele önceden hastane fobim vardı; girince hasta olurdum.insan bebegi icin herseyi goze alıyor, herseye katlanıyor.sana birsey diyim mi hayatimda ilk kez dogumda damar yolu açıldı bana.ama sorsan zor muydu. Hayır. Kesinlikle Hayır. Dogum benim için bildiğin rahatlamaydi.hele kizim doğdu. Resmen mutluluktan agladim.insan karninda bebeğini taşıdığını biliyor ama onu canlı görmek çok büyüleyici
    Acaip harika.hele bama bir sürü dikis atilirken yanibasimda duran kizimi izlemek oyle rahatlaticiydiki.dusun ki dikis atilan yer neresi.ama kizzim icin deger,değdi. Onun acisini hissetmiyordum bile.ama butun bu süreçte bunlari ayrıntılı olarak nasil yasayacagimi bilsem oyle kolay doguramazdim.o yüzden olumlu düşünmek ve akışına bırakmak en guzeli.ben de dogumdan once pozitif doğum Hikayeleri okumustum. Dogumdan hic korkmarim ve 10 dakikada harika hislerle acieiz dogurdum. Beni en cok sancı mahvetti.sancin geldiğinde ikinmak gerekiyo mrsela kuvvrtine göre, açılma hizli oluyor. Bunu bana saatler sonra Dogumhanede ebe söyledi. Oysa saatler once yukarıda bilgisiz bi gorevli ikinma dedi diye kendimi tutmustum.bu konularda yeterince bilgi aldığından emin olmanı tavsiye ederim. Umarim sancin hemen ardından dogumla taclansin. Bebeğine kavus;herseye degdigini göreceksin. Bunu bilmen bile yeter:))))

    YanıtlaSil
  70. süpersin bencede korkma :) sonucu çook güzel birşey anne olmak çok güzel inşallah sağlıklı sihatli kucagına alırsın...

    YanıtlaSil
  71. İnşallah hayatın boyunca herşeyin hayırlısı olur görkem ablacım :) Sana buradan birşey söylemek istiyorum ne sıklıkla buraya bakıyorsun bilmiyorum ama buradan sana ulaşmak instagramdan ulaşmaktan daha kolayolur diye düşündüm. Ne zaman hayatımda bir değişilik yapacak olsam, bir karar almam gerekse ve o özgüveni ne zaman kendimde bulamasam senin videolarına bakıp ne yaparsam yapayım bu kadar samimi ve içten bu kadar sevecen olmalıyım diyip işe koyuluyorum. Bu bloğu dün senin attığın video sayesinde açtım umarım senin sayende iyi yerlere gelirim seni 3 yıldır aralıksız takip eden, düğün videonda gözleri dolan tayfadanım bende :) Seni seviyorum minik görkitonunda senin ve ailen gibi temiz kalpli ve güzel olması dileğiyle seni çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  72. inşallah hayatın boyunca en hayırlısı olur ablacım :)) anne olmak çok güzeldir eminimki ve sende çok güzel bir anne olucağına eminim sana annelik çok yakışacak :)

    YanıtlaSil
  73. Ne hamileyim ne evliyim ama her yazdığını sıkılmadan okuyorum. Sen nasıl bi kralsın 😍

    YanıtlaSil
  74. Görkito bu alemin en tatlışko en iyi bloggerı mısın nesin ya?Çok samimi ve içten birisin gerçekten videolarını izlerken zevk alıyorum allah sağlıklı aile,vatan sevgilisi bilen hayırlı evlat nasip etsin

    YanıtlaSil
  75. Merhaba Görkem, Yazdıkların çok normal endişeler ve her anne adayı yaşadı bunları ve anne olunca katlarca artacak bu endişeler. İki kız annesiyim, ikisini de normal doğurdum ve gene başa dönsek ben tekrar normal doğururum. Sendeki kendini kaybetme korkusunun aynısından bende de var, kontrolü elimden bırakmak istemem, doğum esnasında da böyle, her durumda da böyle benim için.Uyuşmak istemedim, ben göreyim, bileyim, müdahale edeyim, bebeğimin sağlıklı doğduğunu ilk ağlamasını ben duyayım istedim. Nitekim ikisi de öyle oldu, Rabbime bin şükür. 42 yaşındayım, bana sorsalar hayatında en mutlu, unutamayacağın anlar nedir diye, kızlarımın içimden çıktığı ve onların yüzünü gördüğüm anlar derim, diyorum zaten. Yok evlendiğin günmüş, eşimle tanışmaymış, romantik anlarmış her şey ama her şey ikinci plana atılıyor. Eşim içinde durum aynı, kızlarına korkunç sevgiyle bağlı bir baba. Birbirimize sevgimiz aynı değişiklik yok ama kızlarımız söz konusu olunca ikimiz içinde öncelik hep onlarda. Sizin için de aynı olur herhalde. Çok uzattım ama sana öncelikle hem senin için hem de bebek için sağlıklı olan hangisiyse öyle bir doğum dilerim, sonrasında da tek tavsiyem aklına mantığına uyan kişileri dinleyerek kızını büyütmeni tavsiye ederim, sen kendi içgüdülerini de yabana atma tabii ki. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba Görkem Hanım :) Size mail ile ve instagramdan ulaşamadım, bunu okursunuz belki :)

    Ben ekim ayında Arion Yayınevi'den çıkarak okuyucuyla buluşan Bir Annelik Hikayesi / Hayaller ve Gerçekler kitabının yazarı Semiha Pınar Cambaz.

    Ben nispeten kolay doğum yapanlardan ama sonrasında alışamayanlardanım. 4 yıl önce bebeğim doğduktan sonra hiç beklemediğim bir şekilde zor bir lohusalık dönemi geçirdim, yeni hayatıma, yeni Pınar'a, anneliğe, bebeğime alışamadım. Eski özgür hayatımın bitip, yeni sorumluluklarla dolu hayatımın başladığını kavrayabilmem için aylarca gün saymam gerekti.

    O dönemde ve sonraki 2 yıl boyunca akıl sağlığımı koruyabilmek için bol bol yazdım, sonra da bunları başka lohusa annelerin yaralarına merhem olması dileğiyle bir kitaba çevirdim. :)

    Aralık ayındaki Lohusa Depresyonu Farkındalık Haftası yaklaşırken, eğer kitap sizin de hoşunuza gider, belki bir annenin yüzünü güldürebilir diye düşünürseniz anneleri kitaptan haberdar etmek için sizinle işbirliği yapmayı çok isteriz.

    E-postanızı kontrol edebilirseniz inceleyebilmeniz için kitabı sizinle paylaşmak isterim.

    Bebeğinizi sağlıkla ve neşeyle kucağınıza alın inşallah.

    Sevgiler,

    Pınar Cambaz
    cambazp@gmail.com
    instagram: birannelikhikayesikitap


    YanıtlaSil
  77. Görkem abla, bende yeni öğrendim içimde benden bir parça olduğunu :) o kadar merak ediyorum ki ilerleyişi nasıl olacak ...seni takip ederken yazılarının tamamını okuyup seninle birlikte heyecanlandığımı anlatamam. Ama insan kendisi yaşayınca daha iyi anlıyor o heyecanı. Umarım yeni yazılar eklersin .

    YanıtlaSil
  78. Hamile olmadığım halde bu videoları her izlediğimde duygulanıp göz yaşı döküyorum çok güzel bir duygu dışarsan bir gözken bu kadar çok duygulanıyorsan anne olunca kimbilir nasıl olcam allah her isteyene versin inşallah

    YanıtlaSil
  79. Görkitocummm Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin minik Mercanı:)

    Eğer kullanıyorsan çatlaklar için krem,yağ vs. önerilerini ya da hamileyken yaptığın ekstra bakımları dinlemek-okumak isterim.

    YanıtlaSil
  80. Merhaba Görkemcim.. Yazını okurken özellikle de sona koyduğun o videoları izlerken ağlamadan edemedim ❤ 28 haftalık hamileyim, benim de bir kızım olacak Allah izin verirse 😍 Ve bu sürecin senin hamileliğine denk gelmesinden dolayı çok mutluyum biliyor musun? Çünkü tüm paylaşımlarınla verdiğin bilgilerle sanki bana destek oluyorsun.. Kızlarımız için duacıyım 😍❤

    Çok duygusal bir sürece girdim.. Aslında hamileliğim oldukça rahat geçiyor elhamdülillah hiç bir sorun yok, sadece kansızlık ve verilen kan haplarının yan etkileri beni olumsuz etkiliyor ve korkutuyor.. Duygusal olarak da gayet iyiydim son zamanlarda değişti hepsi.. Bazı imkanlar kısıtlı.. Eşim sürekli işte yanımda olamıyor, ailem başka bir şehirde gelemiyorlar ve bu beni ilk zamanlar hiç üzmese de bu durum, şimdi aşırı yalnız hissediyorum.. Yanımda heyecanımı paylaşabileceğim benimle heyecanlanacak bir can arıyorum ama yok 😔 bu yüzden çok şanslısın Allah bozmasın ❤😊

    Hissettiklerimiz aynı çünkü ben de aynı korkuyu yaşıyorum tıpkı senin gibi hiç ameliyat bile olmadım, hatta ben bayılmadım bile 😊 Doğumda doktorumu tercih etme şansım da olmayacak muhtemelen ve ben de inşaAllah şu videolardaki gibi neşeli bir ekibe denk gelirim diye dualar ediyorum.. Çünkü hastane ortamı ve yaşanacak bu ilk deneyim zaten yeterince zor, bir de gergin bir doktor ve ekibi tarafından doğumum olsun istemiyorum.. Bakalım nasip, bu heyecanla o günü yaşayıp göreceğiz 😊❤

    Allah sana da gönlündeki gibi bir çırpıda, sağlıkla kızına kavuştuğun, mutlulukla dolu güzel bir doğum nasip etsin ❤ Birbirimize dua edelim herşey çok güzel olsun biz de evlatlarımızın güzel anneleri olalım 🤗❤

    YanıtlaSil
  81. İlk çocuklarda özellikle doğumdan herkes korkuyor bence. Benim de çok endişelerini vardı, dahası hastaneye yattığımda inanılmaz tedirgindim. Hiç sancım olmadığı için iki gün suni sancı verildi. Suyumda her geçen saat azalıyordu. Artık yeter diye sezeryana almaya karar verdiler. O ana kadar ameliyat diyince bile ürperen ben, beklemekten o kadar sıkıldım ki sezaryan senelerine sevinebileceğim hiç aklıma gelmezdi. Epidural anestezi oldum, gayette güzel geçti. Tamamen bayıltılma fikri bu yüzden sıcak gelmiyor artık. Her ana tanıklık olmak konuşmak çok değişik güzel bir tecrübe.
    Ben erkek bekliyordum, kız oldu 😊
    Doğum hikâyemi okumak istersen çok sevinirim. Belki bir faydası olur düşüncelerine. Kadın isterse başaramayacağı hiç birşey yok inan ki. 3 aylık hamileyken eşi tarafından terkedilen yalnız bir anne olarak söylüyorum bunu. Bu tarz durumlarda inanılmaz güçlüyüz çünkü, içimizden bir süper kahraman çıkıyor 😄
    http://anilarimbombos.blogspot.com.tr/search/label/DOĞUM%20HİKAYESİ-?m=1

    YanıtlaSil