Makyaj Sabitleyici Spreyler (Flormar, Avon, MAC.)



Günaydın! Bugün sizlere, benden uzun zamandır beklenen iki ürünün incelemesini ve epeydir kullandığım MAC Fix Plus'la karşılaştırmalarını yapacağım. Bu arada, bu yazıda bahsedeceğim 3 üründen 2'si firmalardan tanıtım amaçlı gönderilmişti. Tahmin ettiğiniz gibi AVON ve Flormar'dan bahsediyorum.

Başlamadan önce bu spreyleri hiç kullanmamış olan ve ne işe yaradığını bilmeyenler için bir özet geçmek isterim. Sabitleyici spreyler, adlarından da anlaşıldığı gibi makyajınızı bitirici, sabitleyici, yüzünüzdeki ömrünü uzatıcı adımda kullanılan spreyler. İster makyaj öncesi zemini hazırlamak için, ister makyaj sonrası görünümü yumuşatmak ve ömrü uzatmak için kullanılabiliyorlar. Farklı cilt tipleri için farklı markaların ürünleri mevcut. 

 Make Up For Ever, Urban Decay (Türkiye'de olmasa da.) ve MAC gibi markaların makyaj sabitleyici spreylerinin ne kadar popüler olduğunu hepimiz biliyoruz ancak piyasada uygun fiyatlı ve yerli markalara ait hiçbir muadilin olmaması hep sıkıntıydı. Ta ki birkaç ay önceye kadar. Elime önce AVON'un sabitleyicisi geçti. Yaklaşık 1-1,5 aydır kullanıyorum kendisini. Daha sonra Flormar'ın mis kokulu spreyi gönderildi. Onu da birkaç hafta önce heyecanla denedim. MAC Fix Plus'ta ise 3. şişemdeyim. Bittikçe almakta olduğum ve daha önce incelemesini blogda yaptığım bir ürün. Şimdi gelin, her bir spreyden kısaca bahsedelim.


1) Flormar Make-Up Fix Spray 

Koleksiyonuma en son katılan sprey bu. Yerli, kolay ulaşılabilir ve fiyatları cep yakmayan bir markanın bu tarz bir ürün üretmesi beni çok heyecanlandırmıştı. Elime geçtiği gün kullanmaya başladım ancak makyajımı sabit tutma konusunda en ufak bir etkisini gözlemleyemedim. Tek bildiğim çok ama çok güzel koktuğu. Cildime ne olumlu, ne de olumsuz en ufak bir etkisi olmadığı için üzerinde pek konuşmayacağım. Ürün 75 ML. Bitince satın alır mıyım? Hayır.


2) MAC Fix + 

Benim için yazın kurtarıcısı. Sıcak havalarda buzdolabında saklayıp, ferahlamak için yüzüme sıktığım bu spreyi soğuk havalarda makyajımın o pudramsı görüntüsünü alması için kullanıyorum. Fondotenim gözüme yapay geldiğinde, fazla pudradan un kurabiyesine döndüğümde iki fıs sıkmam yeterli oluyor. İçeriğindeki yeşil çayın yüzümü rahatlattığını hissedebiliyorum. Makyajımın ömrünü çok uzatmamakla birlikte 1-2 saat de olsa desteklediğini düşünüyorum. Bu 3. şişem. Şu an elimdeki 30 ML'lik seyahat boyu, isterseniz tam boyunu da satın alabiliyorsunuz.  Özellikle kuru ciltliler için kurtarıcı olduğunu düşünüyorum. Bitince satın alır mıyım? Daima.


3) AVON Makeup Setting Spray

Geldik son spreye. Simsiyah plastik bir şişede geliyor. İlk sıktığımda yüzümde yapış yapış bir his bırakıyor. Birkaç dakika sonra da yüzümü geriyor. Bu sebeple yüzümü yalnızca yağlı hissettiğim zamanlarda ya da yağlanmaya meyilli bölgelerine sıkmayı tercih ediyorum. Makyajımı sabit tutma konusunda çok başarılı buldum ancak kuru ciltlilerin seveceğini düşünmüyorum. Cildiniz yağlıysa bir şans verin derim. Unutmadan, çok garip bir kokusu var. Zaten Flormar hariç hiçbir makyaj sabitleyici spreyin güzel koktuğunu görmedim. Son olarak, Ürün 125 ML, kullan kullan bitmez. Bitince satın alır mıyım? Cildim tamamen yağlıya dönerse ve bir gün bitirebilirsem evet.

İşte benim elimdeki tüm sabitleyici spreyler hakkında görüşlerim bu şekilde. İtalya'ya bir dahaki gidişimde Urban Decay'in spreylerine el atmayı düşünüyorum. Siz hangi markanın spreylerini denediniz? Mutlu günler. <3









Görkem Karman

13 yorum:

  1. Ben son mac mazasina girdigimde bana max fix plus bir sabitleyi sprey olmadigini söylediler, sadece dediginiz gibi ferahlatici ve nemlendirici olarak bakiyolarmis. Yani maza bu ürünü sabitleyici sprey olarak satmiyor,

    YanıtlaSil
  2. Elite makyaj sabitleyici kullanıyorum çok memnunum.

    YanıtlaSil
  3. Bende avonu kullanıyorum. Cildim yağlı ve oldukça memnun kaldım. Yazınız da her zamanki gibi çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. hep merak ettiğim ürünlerdi yayın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Ben de mac fix+ cıyım. Ama sabitleme yerine senin gibi pullanmayı alması için kullanıyorum. ayrıca pigment sürmek ve bazı zamanlarda far fırçama sıkıyorum. Gelin makyajımda kryolan sıkılmışrı, göz makyajıma birşey olması ama cilt makyajım çok bozulmuştu düğünden önce. Yanii onu da almam. ama avona bir şans verebilirim.

    YanıtlaSil
  6. AVON Makeup Setting Spray'i merak ediyordummmm. Yayın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Makyaj sabitleyici konusunda Kryolan en başarılısı.Ama çok pahalı ve ağır bir ürün. Ama sabitleyici ürünlerin hergün kullanılmasına gerek var mı tartışılır.
    Urban Decay ise benim çok sevdiğim, ancak yağlı ciltlere uygun olmadığını düşündüğüm bir sabitleyici.
    İkisini de bloğumda yorumlamıştım, gözatmak isteyenler için:
    http://trendyandfriendly.blogspot.com.tr/2013/11/urban-decay-all-nighter-setting-spray.html

    YanıtlaSil
  8. Buna benzer bir yazıyı bende yazmıştım sevgili Görkem, Skindinavia bu konuda çok başarılı, ulaşmak biraz zor ama online bazı sitelerde bulunabiliyor, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Clarins'i denemelisin, ben çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
  10. avonun sabitleyicisini aldım..daha önce hiç bir makyaj sabitleyicisi deneyimim olmadığı için heyecanla açtım beklentilerim çok yüksekti sanırım...zira..

    1-yüzümde yapış yapış durdu ve öyle birkaç dakikada geçmedi..
    2-sabitleme konusunda herhangi bir etkisi olmadı..
    3-yüzümde kalıp gibi durdu nasıl desem gerdi mi....yoksa büzüştürdü mü??? hala emin değilim
    4-ve bence en kötüsü....cildimin asla ve asla hava almadığını hissedip bunalmama sebep oldu....derhal çöpe gitti 2.kullanımdan sonra :(

    YanıtlaSil
  11. Görkem abla youtube"a neden ara verdin.Eksikliğin çook-çook belli!!
    Yeni videolarını bekliyorum (GÖRKEMKARMANFANNN)

    YanıtlaSil
  12. Cok acik ve net bir sey soylrmek istiyorum acikcasi ben videolarini ozledim hem de fazlasiyla lutfen video yayinlar misin?

    YanıtlaSil