Yaz Fondoten Rutinim || Summer Foundation Routine



Günaydın! Bugün sizlere, makyajımı mümkün olduğunca hafif tutmaya çalıştığım yaz aylarında, makyaj yapmam gerektiğinde uyguladığım baz rutinimi göstereceğim. Bu ürünleri, özellikle de fondoteni her gün kullanmıyorum, ancak akşam dışarı çıkacaksam elim bir türlü başka ürünlere gitmiyor…




İlk olarak bazlarla başlıyorum. Burnumun etrafındaki gözeneklerim epey belirgin olduğu için vazgeçilmez gözenek küçültücü bazım Benefit Porefessional'la bu boşlukları dolduruyorum. Ardından yine Benefit'ten That Gal isimli; ışıltısız, ıslak, parlak ve sağlıklı bir görünüm veren likit bazı elmacık kemiklerimin tepesine ve burun kemiğimin ortasına uyguluyorum.




Fondoten olarak ise 10 üzerinden 2-3 kapatıcılık veren (örtücülüğü arttırılabiliyor), cilt tonumu eşitleyen, çok doğal duruşlu ve saten bitişli MAC Face & Body'i kullanıyorum. Bu ürün üzerine detaylı yazım ve videom yolda olduğu için bu yazıda üstünde fazla durmayacağım. Bendeki rengi an itibariyle bronzlaştığım için açık kalan ama normalde epey sarı olan C1.

Fondotenimi de uyguladıktan sonra biraz ferahlamak ve yanak ürünlerini daha rahat uygulamak için MAC Fix Plus'ımı yüzüme sıkıyorum.




Bronzer olarak mis kokulu Chanel Les Beiges'in 40 numaralı rengini şakaklarım, elmacık kemiklerim ve burnum ile çeneme yayıp makyajımı iyice 'bronz'laştırıyorum.




Allık, bu rutindeki en değişken obje ancak son zamanlarda sadece krem allık kullandığım için bugün bu yazıda en sevdiğime yer vermek istedim. Yazısını şurada yazdığım Chanel Presage krem allık ile yüzüme canlı bir hava ve renk katıyorum.

Benim yazlık fondoten rutinim şimdilik bu şekilde. Siz yaz için hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?



Görkem Karman

12 yorum:

  1. Chanel ürünlerini nereden alıyorsun? Boyner'e baktım ürünleri kaldırmışlar, artık satmıyorlarmış. Bahsettiğin krem allık ve bronzerı nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora'da Chanel ürünlerini bulabilirsin :)

      Sil
  2. Merhaba Görkem,
    Bildiğim kadarıyla seninle cilt tonumuz aynıydı, sen de pembe alt tonluydun diye biliyorum. Bu durumda MAC C1 sarı kalmıyor mu? Bir ara bende almaya niyetlenip W1 denemiştim ama çok beğenmedim duruşunu, boynuma göre koyu kalmıştı.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar :)
    Chanel allıklar çabucak mı bitiyor acaba bana mı öyle geliyor :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben Kütahya merkezde oturuyorum.Burda maalesef gratis yok.Watsons 'ta yeni geldi.Hemen card aldım.Çekilişlerini kaçırdım hep.Normalde onları almam mümkün değil.Ancak siz gibi iyi bloggerları izleyerek yetineceğim napalım.

    YanıtlaSil
  5. Videosu olsaydı keşke :)

    YanıtlaSil
  6. Fix plus'ın hissine hayranım :)

    YanıtlaSil
  7. benefit gözenek küçültücü yağlı ciltlere uygun mudur sizce? bu arada film ve sinemayla ilgilenenler için blog açtım,sevgiler..http://benkendimacemikalemim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. acaba fotoğrafların üstünde kullandığıınız yazı tipi ne?

    YanıtlaSil
  9. Yağlı ve akneli ciltler için nemlendirme ve temizleme yazısı veya videosu yapabilir misiniz ? Sizden bilgi almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  10. Mat Bronz pudra acaba herkes tarafından kullanılabilir mi eksileri var mı ?

    YanıtlaSil