Bahar Makyaj Çantam || Spring Makeup Bag





Günaydın! Havalar ısındı, kıyafetlerle beraber makyaj çekmeceleri de temizlendi. Elbette makyaj çantam da güncellendi. 

Çantam el yapımı. Satın almak isterseniz aynı zamanda komşum olan Figen Abla'nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz




Şimdi gelelim çantamdakilere. İlk olarak bazlardan başlıyorum. Son zamanlarda cildimi temizledikten sonra kullandığım ürün MAC Strobe Cream. Bu ürün hem ışıltılı bir baz, hem de nemlendirici. İster fondotene karıştırın, ister altına uygulayın, iki türlü de ışıldayan sağlıklı bir ten görünümü veriyor. 

Strobe Cream'in hemen üzerine MAC Face & Body fondotenimi sürüyorum. Bu fondoten üzerine uzun bir inceleme yazısı yazmayı planlıyorum. Daha önce cildim çok kuruyken kullandığımda bir süre sonra alerji yapıp cildimi mahvetmişti. Şu sıralar cildimle çok iyi anlaşıyor. Birkaç cümleyle özetlemem gerekirse; renkli nemlendiriciden bile az kapatıcılık veren, gerçekten yok gibi duran, yağlı ciltliler hariç az kapatıcılık isteyen herkesin seveceği bir fondoten. Bendeki rengi C1. Yüzümü daha aydınlık göstermesi için sarı alt tonlu en açık rengini aldım. (Bu taktiği bana arkadaşım Aslı verdi. Aslı Cinema Makeup School Of LA'da Lady Gaga'nın makyaj artistinden eğitim alan taze Youtuber. Kanalı için buraya tıklayabilirsiniz.)

Ve her şey bittikten sonra yüzümü ferahlatması ve olası kabuk kabuk görünüm ve makyajımın fazlalığını alması için birkaç sprey Fix +.




Yanaklarda ise pudraları bir kenara bıraktım diyebilirim. Bronzer olarak krem/köpük arası bir forma sahip olan mis kokulu Bourjois Bronzing Primer kullanıyorum. Bunu yüzümün yüksek noktalarına biraz renk vermesi için yayıyorum. Allık olarak ise son 10 gündür elimin gittiği 2 allığı paylaşıyorum sizlerle. İkisi de krem formda. İlki Bourjois Rose Tender. İçinde minik ışıltıları var ve çok hoş, sıcak bir pembelik veriyor. Diğeri ise dünyanın tüm övgülerini hakeden Chanel Inspiration. Tavsiyem bu ürün üzerine yazdığım inceleme yazımı okumanız.

Unutmadan, Bourjois'nın iki ürünü de ülkemizde yok. Ben seyahatim sırasında almıştım ancak bazen Instagram hesaplarında denk geliyorum. Bildiğiniz varsa herkesin faydalanması açısından yazarsanız sevinirim. :)




Fondotenimi yaymak için Real Techniques Buffing Brush, kapatıcımı belli belirsiz yayması için MAC 130 ve krem bronzer ile allıklarım için Real Techniques Stippling Brush.

Kapatıcılarda ise 2 seçeneğim var. İlki orta kapatıcılık veriyor diyebileceğim Helena Rubinstein Magic Concealer. Bu ürün de ne yazık ki ülkemizde yok. Havaalanlarında bulabileceğiniz, incecik ve doğal ötesi duran bir kapatıcı. Diğer seçenek ise neredeyse her şeyi kapatan, Helena Rubinstein gibi ıslak bitişli olan ancak epey kalın bir yapıya sahip olan Benefit Erase Paste. Helena Rubinstein kapatıcımın rengi 02, Erase Paste'in 01.






Gözlerde ise elbette bazla başlıyorum. Zaten pek kuru olmayan göz kapaklarım havalar ısınınca daha da  yağlanıyor. Şu sıralar elimdeki tek baz olan Make Up For Ever Eye Prime'ı kullanıyorum. Ürünün inceleme yazısında da belirttiğim gibi yapısı biraz kalın ve farı kalıcı kılsa da yapısını pek sevmiyorum. Üzerine kullandığım 2 far paletim var. İlki yazısını şurada yazdığım Urban Decay Naked 3 paletim. Özellikle Trick isimli renge takmış durumdayım.

Diğer palet ise Pastel'in Pro Fashion 202 paleti. Renkleri yumuşacık, tıpkı farların yapısı gibi. Keşke tozutma ve dağılma da yapmasalardı. :(

Gözümün içini ise aydınlık tutmaya çalışıyorum. Rimmel London Scandal Eyes serisinin Nude renkli kalemini kullanıyorum. Maskaram da yine Rimmel'dan. Bu maskaranın fırçasını seviyorum. Kirpiklerime ekstra kıvrıklık kazandırıp akmıyor.






Baharlık rujlarımın ikisi AVON'dan. Az renk, bol nem istediğimde bu iki ruju tercih ediyorum. Şu sıralar en sevdiğim pembe ise kısa bir süre sonra Gratis raflarında yerini alacak Wet N Wild'ın Think Pink rengi. Tarte'ın nane kokulu kalemlerinden Lovely ise tam çantaya atıp çıkmalık. Yazısını şurada yazdığım Tom Ford Nude Vanille ise yeni favori 'nude' (çıplak) rujum.




Son olarak koku ve bu yazıya dahil etmeyi unuttuğum MAC Just Superb Lipglass. Parlatıcının yazısını en kısa sürede yayınlayacağım. Gelelim parfüme. 

Öylesine Bobbi Brown'a girdiğim günlerden birinde mağazadaki koku çok hoşuma gitti. Ne olduğunu sorduğumda Almost Bare'i gösterdiler. Taptaze bir menekşe kokusu ve çoğu çiçek kokusuna göre epey kalıcı. Keyifle kullanıyorum.

Sizin bahar makyaj çantanızda/çekmecelerinizde neler var?


Twitter: urfacemycanvas8



Görkem Karman

18 yorum:

  1. selam canım,birbirinden güzel ürünler seçmişsin.helena rubinstein kapatıcıyı bende çok severek kullanıyorum.şu aralar benim makyaj çantamda the face shop cc cream,dior iconic overcurl maskara,benefit rockateur allık,loreal infallible krem far ve nyx megashine lip gloss var

    YanıtlaSil
  2. Harika! Bahar için güzel bir çanta oluşturmuşsun. Rujlara da ayrı bayıldım. Bende bahar için genelde nude renkleri seçiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bahar yorgunluğundan bir türlü elim makyaja gitmiyor, ya bir ruj ya bir rimel başka bir şey kullanmıyorum :(
    Özendim şuan enerjine

    YanıtlaSil
  4. Ahh think pink'i alisveris listeme altin yildizlarla eklemistim senin de begendigini duymam cok guzel olduu :D elindeki swatchta kacincisi o peki? Erase paste'e tapiyorum sanirim. Ellerine saglik baya guzel bir post olmus :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. parfümü merak ettim :) çok güzel bir yazı olmuş yine :)

    YanıtlaSil
  8. bununla ilgili video çeker misin ?

    YanıtlaSil
  9. çok güzel ürünler seçmişsin kapatıcı ve baz almayı düşünüyorum fikir verdin bana da ayrıca parfümü ben de merak ettim

    YanıtlaSil
  10. seçimlerin harika :) ama çantanda tek bir mac ruj ve far olmaması beni çok şaşırttı ayrıca makyaj çantan çok cici :)

    YanıtlaSil
  11. seni seviyorum ablacımm <3 super

    YanıtlaSil
  12. Sizi her seferinde çok begenerek okuyoruz ve takip ediyoruz, biz de yeniyiz, bizi de takip eder misiniz :) http://elyaninsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. görkemcim youtube yasağı bizleri etkilemeyecek derken birden kayboldun ortalardan:'( seni özlüyoruz... görüyorum ki pastel ürünlerini denemeye başladın, pembe kutudaki maskarasını mutlaka denemelisin. Memnun kalacağını umuyorum, üstelik fiyatı uygun ürünleri sevenler için yol gösterici olacaktır (15-18 tl bir fiyatı olacaktı) 2 kat uyguladığında daha güzel bir sonuç veriyor.sevgilerle...

    YanıtlaSil
  14. kızlar blogumu yenı açtım bakarsanız cok sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. Bence bunun youtube'de videosunu çekmelisin :) çok güzel olur :)

    YanıtlaSil
  16. görkem kalemi watson'dan mı aldın yurtdışından mı? ben bu kalemi gittiğim watsonlarda göremedim buyüzden türkiyeye gelmedi diye varsayıyordum. bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil