Weekend Post / Haftasonu ve Urban Decay Naked!



Öncelikle herkese iyi Pazarlar! Bu haftasonu neler yaptığıma ilk olarak makyajımla başlamak istiyorum. Dudak ağırlıklı olmasını istediğim için lipstick koleksiyonumdan rastgele seçtim; ve Mac Up The Amp geldi elime. Bu ruju çok istemiştim ve son gidişimde Roma'dan almıştım. Gelelim bu mor ruju nasıl uyguladığıma.

Hello everybody! This weekend, I was in the effect of the purple / plum lips so I picked Mac - Up The Amp for the weekend. This lipstick was always in my wishlist and I bought it in Rome a couple weeks ago. Let's see how it looks on me. Have a nice Sunday!




Öncelikle yüzümü temizleyip nemlendirdim ve 10 dakika sonra Laura Mercier Renkli Nemlendirici'min en açık rengi olan Porcelain'i parmaklarımla tüm yüzüme uyguladım. Göz altımı Nars Duo Concealer'ın Honey rengiyle kapatıp, üst kirpiklerime L'oreal Volume Million Lashes, alt kirpiklerime ise Clinique Bottom Lash Mascara uyguladım. Kaşlarımı Mac Omega far ile doldurup, yanaklarıma hafifçe Mac Mocha allık uyguladım ve dudaklarıma da Mac Up The Amp adlı ruju sürerek, daha sonra da uygun renkli bir kalem olan Mac Magenta ile ufak tefek düzeltmeleri yaparak makyajımı bitirdim. Aslında bordo ve kırmızı ruju nasıl uyguluyorsam öyle uyguluyorum çok renkli lipstickleri. Çünkü makyajda tek bir odak noktası olmalı ve siz dikkati dudağa çekmeyi seçtiyseniz kalan kısım çok daha doğal durmalı. 

After cleasing and moisturizing my skin, I blended my Laura Mercier Tinted Moisturizer in the shade Porcelain using my fingers, then concealed under my eyes with the Nars concealer duo in the colour Vanilla/Honey. Then L'oreal Volume Million Lashes Mascara on my top, Clinique Bottom Lash Mascara on my bottom lashes. Filled my brows in with Mac Omega eyeshadow and gently popped a little bit of Mac Mocha blusher on the apples of my cheeks. With the lips, I used Mac's Up The Amp, which is a purple/plum shade with a moisturizing formula then perfected my thin lips with Mac Magenta Lip Pencil. Just like wearing burgundy or red lips, when the focus is on the lips, I go very very natural with the rest of my make up.




Mac Up The Amp - Magenta




Up The Amp - Magenta




Instagram: gorkemkarman




Bu haftasonu bol bol günlük tuttum. Yazdıkça kendimi iyi hissediyorum ve yazmanın biriyle dertleşmekten ya da bağırıp çağırmaktan daha farklı, rahatlatıcı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Daha sonra kış bahçesinde bol bol çay içtim. Şirin bir kupada içilen bergamotlu Earl Grey çayın da bana çok iyi geldiğini düşünüyorum. Daha sonra blogumun Aralık ayı planlamasını yaptım ve yeni yıldan beklediklerimi not aldım. Sonra kız kardeşimi alıp Twilight serisinin son filmi olan Breaking Dawn Part II'ye gittim. Film başlamadan mısır bitti ama hazırlıklıydım. Harikaydı film ve düşündüm de vampirler bile evli, mutlu, çocuklu olabiliyor. Şaka bi yana gerçekten çok keyifliydi ve eski nişanlım Robert Pattinson'a veda etmek benim için çok zor oldu.




Maddame Tussaud's Amsterdam - 2012 Mart :)




Bu da kardeşimle film başlamadan çektiğimiz bulanık bir kare:)


Gelelim çekilişe! Ben aman çekiliş yapayım diyerek girmedim bu işe aslında. Gerçekten kullanmadığımı farkettim ve anneme verip orda çürüyeceğine, bu palet gerçekten isteyen birinin olsun dedim. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum çünkü o kadar çok isteyen varmış ki ve o kadar tatlı şeyler yazıyorsunuz ki gerek mail gerek yorumlarınızla. Tek bi kazananın olacak olması ve diğerlerinin hissedeceği hayal kırıklığını düşünmek beni şimdiden üzüyor. Ancak bu vesileyle gerçekten bir sürü tatlı insan ve blogla tanıştım. Ayrıca benim çekilişimden bloglarında ayrı ayrı bahseden sevgili İnci ve Başak'a ayrıca teşekkür ediyorum. Daha çok insana ulaşmamı sağladılar, zaten ikisi de bu işe girdiğimden beri tam destek yanımdalar. Henüz yüzyüze görüşemesek de ikisini de gerçekten seviyorum ve bir gün tanışıp makyaj adına da bir şeyler yapmayı istiyorum.

Çekilişe geri dönersek; sıralama karışmasın diye yorumlarınıza cevap veremiyorum, o yüzden sizlere buradan topluca bir teşekkür etmek istiyorum. Zaman ayırıp blogumu okuduğunuz ve katılımınız için. Kaybedecek olanlardan da şimdiden özür diliyorum. Çocukça belki ama ben bunu dert ettim kendime. Bundan sonra ya bir daha çekiliş yapmayacağım ve bu olay son bulacak, ya da katılan herkes tek tek bir şeyler kazanabilsin diye her aya bir hediye koyacağım. 

Tekrar tekrar herkese çok teşekkür ediyorum, çekiliş için tek şartın blogumun izleyicisi olup, çekiliş yazısının altına bu paleti neden istediğinizi yazmak olduğunu hatırlatmak istiyorum. O yazıya gitmek için ise BURAYA tıklamanız yeterli. Son olarak sizlere bu haftasonu en çok dinlediğim şarkıyu bırakıp gidiyorum. Şarkı için buraya. Herkese sevdikleriyle birlikte geçireceği iyi Pazarlar! :)


Bana ulaşın:

Instagram: gorkemkarman
Twitter: @gorkitocum
Mail: yourfaceismycanvas8@gmail.com

Görkem Karman

30 yorum:

  1. cesaret edemeyeceğim bir renk gibi dursa da Amp çok sade bir makyajla kombinlemişsin deneyesim geldi bu rengi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cesaret isteyen bir renk diye aylarca düşünmüştüm almasam mı diye ama bol rimel ve temiz bir tenle hoş durabiliyor. Denerseniz yorumunuzu duymak isterim:)

      Sil
  2. Makyajınız çok güzel olmuş. Rujun rengine bayıldım! Ayrıca o pembe defter de çoook tatlı gerçekten :)
    Sevgiler..

    www.gabadan.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Defteri de D&Rlarda bulabilirsiniz.

      Sil
  3. defterin nasıl tatlı öyle :) şu ana kadar sessiz takipçindim, makyajlarını çok beğeniyorum ve ürün tanıtımların gerçekten çok yardımcı oluyor demek aklımdaydı, bu postta yazayım artık dedim.. sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Görkem çok tatlısın :)

    Bu ruju zaten sayende tanıdım, sayende aldım ve ben de bayılıyorum! Çok değişik, resmen kişiliği olan bir renk. Senin yüzüne ve renkli kişiliğine de çok yakışıyor!

    Güzel sözlerin için de teşekkürler. Ben de seninle tanışmayı ve makyaj adına senden bir şeyler kapmayı çok isterim! Blogunu okumak bile bol bol ilham veriyor, kim bilir tanışsak neler olur?

    Çok çok sevgiler!!! Başak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sen çok tatlısın, çok teşekkür ederim! Öptüm:)

      Sil
  5. Rujun rengi ve dudak kalemi çok güzelmiş yaa ben koyu ve mora çalan tonları çok severim. Sana da çok yakışmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de bu ruj sayesinde ısınmaya başladım morlara lilalara:)

      Sil
  6. Bu ruj senin açık tenine iyi gidiyor. Ben pek cesaretli değilim ruj konusunda. En fazla koyu kımızıya gelebildim şimdilik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Up The Amp her tene uyabilecek bir renk aslında, koyu kırmızılar daha zor geldi bana:)

      Sil
  7. Evet haklısın ama bu mor alt ton benim sarı alt tonlu cildime pek gitmiyor :) Ben de genelde nude tonlarla yetiniyorum.

    YanıtlaSil
  8. ben bu kadar belirgin tonlarda ruju kendimde kullanamıyorum :( çok fazla sırıtıyor gibime geliyor benim yüzümde.ama sizde çok tatlı durmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) ben de ilk başlarda yakıştıramıyordum kendime ama bir kere girince bu lipstick olayına vazgeçemiyorsunuz:)

      Sil
  9. Görkemmmm, çok tatlı yazmışsın. Sanırım ben de bu çekilişi düzenleyen kişi olsam, aynı hisler içinde olurdum. Olsun, sen birini sevindirmek istedin; kazanamayanlardan biri olursam şayet, bugünkü yazını hatırlayıp gülümseyeceğim. :)
    Ayrıca rujun çok yakışmış ve bu ruja bayılıyorum. Başakcığımın blogunda da gördüğümde çok beğenmiştim. Ben de bu aralar mor bir ruj edinmek istiyorum. Şöyle güzel siyah eyeliner ile de eşleştiririm diyorum. :)
    Daha sık yaz lütfen.
    Sevgiler,
    Tannesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin bu tatlı yorumunuz gecemi güzelleştirdi, çoook teşekkür ederim:) Bir an önce görmek istiyoruz mor ruj siyah eyeliner kombininizi:) sevgiler!

      Sil
  10. ruju ilk fotoda gordugumde acaba dedim ama dudaklarda harika durmuş :)

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar tatlı içten bir yazı böyle. Hayatta kazanmak kadar kaybetmekte var, tatlıda var acı da. Sen o güzel yüreğini üzme lütfen. Bunları yazıyorum ama bir yandan da ben ne yapardım diye sormaktan alamıyorum kendimi... Evet evet ben üzülürdüm.
    Bu güzel yazı içimi açtı hele şarkıya bayıldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, en iyi çözüm herkese ufak da olsa bir şeyler kazandırabilmek, sanırım böyle yapacağım. Şarkıyı beğenmenize de çok sevindim:)

      Sil
  12. bordo agır gelır ama sana yakısmıŞ bende sevdım sende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Susayım dedim ama merak ediyorum, kaç doğumlusun? Bu arada bordo değil bu mor :)

      Sil
  13. vısne curugu gıbı ısde yanı, burda soleyemem sosyal bıyer sonucda nolr nolmaz maılın varsa sleyeyım mesaj adıp cok merak ettıysen bır sorun mu var benle ılgıli anlamıyorum dıger mesajımda da yazdım sana cevab hıcbısı dememıssın bırsorun varsa soleyebılırsın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yazım tarzın ve kurduğun cümleler dikkatimi çekti. 15 yaşında biriyle mi konuşuyorum bunu merak ediyorum haklı olarak, ya da fake hesaptan bile şüphelendim, doğal olarak.

      Sil
    2. Matruşka, Görkem haklı aslında... sonuçta, senin de dediğin gibi sanal bir ortam ve insan alışılmışın dışında bir tarzla karşılaşınca merak ediyor.

      Sil
  14. yoO hayır oyle alısılmıs bır dıl kullanmadım hem eskı yzılarına bakıp yorum yabdıgım ıcın bır resmede o olmadıgı halde guzel olmussun demısdım asadakı lınke bakılırsa anlaşılıcak sımdıye kadar hckımsede çıkışmadı bana bu şekılde Şöyleki:http://gorkemkarman.blogspot.com/2012/09/yesil-ve-kahverengi-gozler-icin-makyaj.html
    yalnıslıkla makyajı gorunce yorum yabdım dalgamı gecıyorsun ben olmadıgım halde yorum yabmıssın dedın anlamadım bırden yoksa olumsuz bır elestırı ve lavbali bır tavır sergılemedım neden durduk yere bu sekılde çıkıştıgınıda anlamıyorum neden dalga geceyım yanıslıkla sonradan frkettım ve duzelttım zaten cumle yalnıslıgımdan dolayımı yargılıyorsun yanı bişi yazdım dokundumu yada nedir bu sergıledıgı tavır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dokundu mu derken, hayır dokunmadı. Genelde daha mesafeli ama içerik olarak sıcak yorumlar geliyor bloguma ve bende hepsine aynı içtenlikle cevap veriyorum, ilk defa tanımadığım birisi gelip "kissss model cirKin sn guseLsinn" yazınca dalga mı geçiyorsun demem çok normal değil mi?

      Sil
    2. Tuhaf kaçan yorum zaten o paylaştığın linkteki olay değil, anlatamadım ben derdimi.

      Sil
  15. ha anladım sen ıltıfat etmeme vee sadece bır mesajda kısss dememe takıldın .. anladımda kısaca duzgun bır sekılde yazabılırdın yanı anlardım bunu dırek dlgamı gcıyorsun dıye benı yermen anlamsız

    YanıtlaSil