My Face Is Loving... / Yüzüm Bunları Sevdi...



Karlı bir Perşembe gününden herkese merhaba! İstanbul buz gibi, kar yavaş yavaş tutuyor ve ben elimde çayımla, salonun perdeleri sonuna kadar açık, caddeyi seyrederek fotoğraflarımı aktarıp sizlere bu yazıyı yazıyorum. Bu buz gibi havada sizlerde bir kupa çay, sahlep, sıcacık bir şeyler alın ve yazımı okumaya devam edin. :)

Hello everyone! Istanbul is freezing and it's already snowy here! I opened up all the curtains, watching the street and the snow, drinking my cup of Earl Grey and writing this post for all of my followers! So it's time for you to grab a cup of hot drink and keep reading! :)




Uzunca bir zamandır Laura Mercier Renkli Nemlendirici ve Bourjois Healthy Mix fondotenimi büyük bir keyifle kullanıyorum. Asla vazgeçemeyeceğim 2 üründür bunlar. Ancak bazı günler yüzümde renkli nemlendiricinin bile ağırlık yapacağını hissediyorum. Kapatıcı ve pudrayla yetineyim diyorum ama bu pudramsı kabuk kabuk görüntü kuru cildimde korkunç duruyor. MAC Mineralize Skinfinish Natural ile bütün bu problemler çözülüyor. Pudramsı görünmeyen, ipeksi, pamuk gibi bir pudra. Sık bir fırçayla uygulandığında bana yetecek düzeyde bir kapatıcılık da veriyor. Yüzümde ağırlık yapmıyor ve son bir kaç gündür yalnızca bunu ve üstüne bronzer ve allığımı uygulayarak dışarı çıkabiliyorum. Kuru ciltli herkesin korkmadan kullanabileceği bir pudra olan MAC Mineralize Skinfinish Natural'ı herkese tavsiye ediyorum. Yazısı burada.

I've been enjoying my Laura Mercier Tinted Moisturizer and Bourjois Healthy Mix Foundation for a very long time, but there are some days when I find even the tinted moisturizer heavy on my face, so I grab my MAC Mineralize Skinfinish Natural, which is an amazing powder/foundation, without looking powdery. Suits my dry skin and it's so so silky, I love it. You can also use this powder to set your foundation and make your skin look even more perfected.




Bendeki rengi en açık tonu olan Light, fondoten gibi kullanacaksam Sephora Naturel Fondoten fırçası ve ya MAC 109 gibi yoğun bir fırçayla kullanıyorum. Fondotenimi sabitleyeceksem ise MAC 129 büyüklüğünde büyük fırçalarla uyguluyorum.

I have the lightest shade 'Light', and I use the Sephora Natural Foundation Brush or a MAC 109 brush, because they're dense. If I want to use it just to set my foundation, I pop it on a MAC 129 big powder brush.




Gelelim en güzel bronzera. NARS Laguna hakkında söyleyeceklerime şurada söylemiştim. Yüzüme daha sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm vermek için kullanıyorum. Tek kelimeyle mükemmel.

This is the best bronzer ever! I already told my opinion about NARS Laguna but, just to sum it up again; not too orange, not too brown, the best packaging. Love it!






MAC 187 yüzüme doğal bir ışıltı katmak için ideal fırça.

MAC 187 is the best brush to give my super pale skin a natural, healthy looking glow.






MAC'in Office Hours koleksiyonundan aldığım Stubborn allığın tam rengini ve fotoğraflarını görmek için buradaki yazıma geri dönebilirsiniz. 

If you want to see more photos and the swatches of the MAC Stubborn blusher from the Office Hours collection, go back to this post right here.




Çok koyu görünmesi sizi korkutmasın, kontrollü bir şekilde, tercihen MAC 188 fırçayla uygulandığında çok soft bir görüntü bırakıyor.

Looking very dark in the pan shouldn't scare you! If you put the minimum amount with a brush that puts the control in your hands, you'll have the softest and the loveliest finish.




Bir Sonraki Yazı, The Upcoming Post;

Bourjois Healthy Mix Serum Foundation Review


Bu Yazılarımı Okudunuz Mu? / Have You Read My Other Posts;





Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Sizin yüzünüz hangi ürünleri seviyor??




Görkem Karman

12 yorum:

  1. Bunları kimin yüzü sevmez ki Görkem!!!

    MAC Select Sheer pudram bitmek üzere; Mineralize Skinfinish aklımda olsun o zaman! Bir de dün, CCB Pearl denedim, aşık oldum ve fakat kendimi tuttum! Bir dahaki MAC ziyaretinde bu kadar kontrollü olamayabilirim :)

    Benim yüzüm bu ara:

    - Burberry Sheer Foundation'ı,
    - Bahama Mama bronzer'ı,
    - ve Hot Mama allığı seviyor :)

    Hmm, aslında böyle bir "tag-post" güzel olurdu ;)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CCB Pearl'ü ben de severek kullanıyorum:) Şimdilerde gözüm MAC Soft&Gentle'da ve Dior Amber Diamond'da! Ama az önce MAC'in yeni koleksiyonundaki highlighterları gördüm yine kafam karışı. YARDIIIIM!!! Burberry'nin cilt ürünlerini ben de çok merak ediyorum ve İnci'yle sen aklıma giriyorsunuz! Seni de tagledim sayıyorum o zaman, zaman bulup da yazarsan bomba olur! :)

      Sil
  2. Uzun aradan sonra tekrar kavuştuğum Max Factor Lasting Performance ile aşk yaşıyoruz resmen, sabah 10'da uygulayıp çıktım, gece 10'da geldiğimde hala yüzümdeydi çok çok az bir miktarda alıp, pudra fırçasıyla uygulamamama rağmen (evet, o fondöteni pudra fırçasıyla uyguluyorum. daha mükemmel bir görüntü veremez bence bir fondöten!).

    Temmuzda aldığım, Heavenly Creatures koleksiyonundan Solar Ray allık ile muhteşem ikili oldu yüzüm. Bool bol sürsem bile çok açık olan tenimde hiç abartılı durmuyor. Keşke bir tane daha alsaymışım dedim stoklamak için. :/

    Bobbi Brown Repair Serum, umarım beni yanıltıyordur çünkü böyle mükemmel bir şey olamaz, 2 gecede cildimi inanılmaz değiştirdi! Yumuşacık, aydınlık, hatta ilk kez peeling yaptıktan sonraki 3.günde hala yeni peeling yapmışım gibi T bölgemde bir kuruluk olmasını engelledi, gözeneklerim de eskisinden çok daha temiz duruyor ve haliyle dikkat çekmiyor. Sanırım numuneleri bitince satış boyu için standına uğrayacağım çünkü mucize gibi bir şey!

    Çok uzun oldu ama ben de bunlarla aşk yaşıyorum resmen. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Max Factor'ın yalnızca False Lash Effect adlı maskarasını kullandım ve cilt ürünlerini çok merak ediyorum! Bu uzuuun ve tatlı yorumun için de ekstra teşekkürler. Borçlarım bitince senle alışverişe çıkmayı iple çekiyorum:)

      Sil
    2. Borçların gelecek ay bitsin! Drugstore dendiğinde en sevdiğim şey olabilir bu fondöten, kesinlikle denemelisin. Gelecek ay inşallah diyorum. :)

      Sil
  3. Usenmeyip kendi bloguma yazsam iyiydi ama buraya yazicam :) Benim yuzum bu aralar;
    * Deborah Bb cream
    * Benefit Dallas
    * Nars south beach stick'i beğendi :)

    YanıtlaSil
  4. görkem sen ve basak ta hep benim aklıma giriyorsunuz ama :)))
    Benim mac select sheer in dibi gorundu ama bitmedi kullanayım da bitsin bari pek pudra sevmediğim için tek bir çeşit uzun süre gidiyor. MSF pudranın çok aydınlık ve güzel bir görüntü sağladığını hep okuyordum ben de merak ediyorum.
    Nars Lagunayı da istiyordum biliyorsun caddedeki acemi satış elemanı (Mua diyemiyorum) yüzüme boca edip çamur sürülmüş gibi yapınca vazgeçmiştim.

    Benim vazgecemediğim aslında cok cunku her gun farkli bir fondoten kullanıyorum:))
    Fondoten Clarins Haute tenue ve burberry sheer (dönüşümlü)
    Toz allıklardan uzaklaştım Inglot likit allık
    Soft and gentle msf high lighter
    benim de çok uzun oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SOFT AND GENTLE :( az kaldı ama benim olacak! burberry fondotene de daha fazla karşı koyamıyorum!

      Sil
    2. Bence sen seversin burberry benimki de bitti yoksa tester gonderirdim sana ben de bir dahaki aya yenileyecegim sanirim ya da subata

      Sil
  5. bourjois yazını dört gözle bekliyorummmm.. bu serum olan versiyonunu görmemiştim merak ettim :)

    Benim yüzüm de bu sıralar,
    sephora aydınlatıcı ve nemlendirici fondöteni
    stila bronzerı ve
    nars guele de nuit allığı seviyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın, en geç Pazartesi yazıyorum:) nars'ın bu allığını ilk defa duyuyorum, hemen bakacağım:)

      Sil