Urban Decay Primer Potion / Göz Makyajı Bazı



Herkese merhabalar! Dün için önceden hazır ettiğim yazının yayınlanmadığını yeni farkettim ve tekrar deniyorum, umarım bu kez sizlere ulaşır. Bugün, ülkemizdeki Sephora'lara daha yeni gelmiş bulunan meşhur göz makyajı bazı; Urban Decay Primer Potion hakkında konuşacağım. 

Hello everyone! Today I'm going to talk about the legendary eye primer by Urban Decay. As you all know, it's the most raved eye primer by all the youtubers, bloggers and the make up artists. They're actually right about it.




Söyleyeceklerim çok kısa ve öz aslında. Ben MAC'in Painterly Paint Pot'unu yalnızca bir kez deneyip, memnun kalmayan biri olarak, tekrar Urban Decay'e dönüş yaptım. Çok kuru cildimin aksine göz kapaklarım epey yağlı olduğundan, ne çektiğim kalem, ne de sürdüğüm far gözümde dururdu. Ta ki 2 sene önce Urban Decay Primer ile tanışana kadar. An itibariyle Sephora'larda 49TL'ye satın alabileceğiniz bu bazı göz makyajınızı yapmadan önce hızlı bir şekilde parmaklarınızla göz kapağınıza ve alt kirpik diplerinize (eğer oraya da far ve ya kalem sürecekseniz) yaymanız ve yaklaşık 30 saniyeden sonra göz makyajınızı yapmanız yeterli olacaktır. 

What I'll say about this stuff is really simple, actually. I tried MAC's Painterly Paintpot and I got back to my trusty Urban Decay Primer Potion. Unlike my super dry skin, my eyelids are oily. And this is the only product (so far) that lets my eye make up stay put for a good 10 hours! I buy 4-5 of these, each time I go to Rome. In Italy, it costs me 10 Euros. What you need to do is just to apply a really tiny amount of this on your eyelids with your fingers. Then put on your eye make up and good to go!




Bendeki Original diye geçen saydam olanı, ancak farklı renkte de seçenekleri var. Bir dahaki aya Nars'ın göz bazını denemek istesem de "Artık akıllan Görki, maceraya atılma!" diyerek durduruyorum kendimi.

Mine is the original one without the colour. I want to give Nars primer a chance but I don't want another adventure and disappointment so I'll stick to my UD!




Her türlü soru, öneri hatta eleştiri için:

Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com






Görkem Karman

16 yorum:

  1. mağazada deneyip memnun kalırsam almak istiyorum bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalmama ihtimaliniz yok, ama yine de baz üzerine far, eyeliner uygulayıp kalıcılığını görün, zaten direkt satın alacaksınız:)

      Sil
  2. önümüzdeki ay alabileceğim inşallah kalır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalır kalır, daha yeni geldi ya sürekli tekrar stoklanır:)

      Sil
  3. şu paraben olayı beni şüpheye düşürüyor, sen ne düşünüyorsun bu konuda ?? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dürüst olmak gerekirse pek ilgilenmiyorum ya, nerdeyse her şeyde paraben var kanserojen var ve illa tamamiyle doğal zararsız bir şey bulmaya uğraşmak bana çok saçma ve zor geliyor:/

      Sil
  4. Sevgili Görkem,blogun o kadar güzel ki,less is more prensibi süper yakışıyor bu bloga,rengi tasarımı göz yormuyor,hangi konudan bahsediyorsan tamamen ona odaklı,hep böyle devam etmen temennisiyle, bu göz bazından bende yok,henüz gidip deneyemedim de( Sephora burnumun dibinde olmasına rağmen), bu baz uygulanınca farlar güzel blend edilebiliyor mu?kuruma hızı nasıl?bir de cildi kurutuyor mu? mesela bende Inglotunki var,bariz biçimde pudralı bir ürün, ve göz kapaklarımı kuruttuğunu hissediyorum, böyle işte,görüşmek üzere,Başak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim:) Bu baz aşırı kızlı kuruyor, ben bir keresinde gözüme bir miktar sürüp, yaymadan içeri gitmiştim. Toplam 40 saniyede taş gibi kurumuş sertleşmişti. Dolayısıyla çabuk hareket etmek gerekiyor. Ben bu bazın üzerinden çok rahat blending yapıyorum ve kalıcılık konusunda sonsuz güveniyorum. Bir keresinde yoğun siyah-gri göz makyajımın altına kullanıp uyuya kalmıştım. Aynı gece içinde dans ettim ve ağladım. Uyandığımda göz makyajım aynen duruyordu. :) Benim göz kapaklarım epey yağlı ancak bu ürün çok çok kurutmadan istenen bazı sağlıyor:)

      Sil
  5. göz altına conceaları bunu uyguladıktan önce mi sonra mı uygulamak gerekiyor?gamze

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Concealer altına sakın kullanmayın bunu! Aşırı kurutuyor, kabuk kabuk oluyor. Önce alt kirpik diplerine serçe parmakla bu bazdan uygulayıp, en son göz altınızı baza değmeyecek şekilde kapatmalısınız.

      Sil
  6. kesinlikle nars'ın göz bazını öneririm. hiçbi şey sürmeseniz bile üstüne capcanlı gösteriyor göz kapağınızı ve kalıcılığı kusursuz. bence ona da bi şans verin derim :)

    YanıtlaSil
  7. Selam :) bu bazı göz altina da kullanabilir miyim? Concealer çizgilere dolmasin diye? Cevaplarsan sevinirim :) hoşçakal :*

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil