Cilt Bakımı Rutinim & 2012 Favori Ürünleri



Herkese merhabalar! Bugün çokça aldığım bir sorunun cevabını yanıtlayacağım ve aynı zamanda sevgili İnci'nin beni de mimlediği 2012'nin Favori Cilt Bakım Ürünleri yazısını da yazmış olacağım. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki; benim için cilt bakımı bir sürü ürün kullanmak ya da sürekli yeni şeyler alıp cildimi deneme tahtasına çevirmek değil. Bence doğru cilt bakımı, derinlemesine temizlik, nemlendirme ve en önemlisi cildi tanımaktır. Gelelim neler kullandığıma.

Cildimin epeyce kuru, hassas ve çok alerjik olduğunu belirtmeliyim. Mayonez, çilek gibi çok sevdiğim şeylere alerjim olmasının dışında sıcak suya bile reaksiyon veren bir tenim var. Dolayısıyla sizin de cildiniz benzer kuruluk ve ya yapıdaysa, yukarıda gördüğünüz ürünlerin hepsini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

1- Garnier Esas Bakım Cilt Temizleme Sütü (Yüz&Gözler)

İçinde alkol ve parfüm bulunmayan bu ürün hassas ciltler için de uygun. Ben her sabah uyandığımda, gece uyumadan ve makyajımı silmek için bu ürünü kare makyaj temizleme pamuklarına döküp cildimi temizliyorum. Göz makyajı kalıntılarını da silip süpürüyor ve cilde temizliğin yanı sıra doğal bir nem veriyor. Eskiden aynı ürünü pembe ambalajda üretiyorlardı ve ben yaklaşık 3 senedir kullanıyorum, çok memnunum.

2- Biotherm Aquasource Rich Cream For Dry Skin

Çok kuru cildime uygun bir nemlendirici bulmak için çok uğraştım ve 3 sene önce dermatoloğum bana bu kremi önerdi. O gün bugündür cildime başka hiç bir şey iyi gelmiyor. Ufacık bir miktarı bile tüm yüzümü 24 saat nemli tutuyor. Bu kremi asla değiştirmeyeceğim. Sabah uyanıp cildimi temizledikten sonra ve gece yine temizledikten sonra yüzüme uyguluyorum.

3- MAC Mineralize Charged Water Eye Cream 

Daha önce Darphin'in göz kremini kullanıyordum ancak son 1,5 aydır bu kremden vazgeçemiyorum. Yine cilt temizliği ve nemlendiriciden sonra ufacık bir miktarı yüzük parmaklarımla göz altlarıma yayıyorum. Makyajdan önce ve gece yatmadan.

4- Rare Blossom Onarıcı Bakım Yağı

Geçen yılın mucizevi ürünü. Ciltteki lekeleri, akne izlerini, yara izlerini tedavi eden bu yağın güneş görmemesi gerekiyor. Ben yanaklarımdaki lekelerden bu yağ sayesinde kurtuldum.

5- Darphin Cleansing Milk

Bu ürünü ise Pazartesi ve Perşembe günleri (kendime böyle iki gün belirledim) ıslak yüze masajla uygulayıp ılık suyla çıkartıyorum. Hassas cildimi kurutmadan derinlemesine temizliyor.


Evet, cilt bakımım ve temizliğim için yalnızca bunları kullanıyorum. Kısaca özetlersek; her sabah uyanınca ve gece yatmadan Garnier süt ile cildimi temizliyorum. Biotherm Aquasource nemlendiricimle nemlendiriyorum, göz altlarıma Mac Mineralize Charged göz kremimi sürüyorum. Haftada 2 gün de yüzümü Darphin temizleme sütüyle yıkıyorum. Leke ve ya yara, sivilce çıkarsa izlerinden kurtulmak için Rare Blossom Onarıcı Yağ'ı kullanıyorum. 

Blogumun 2. çekilişi hala aktif, buraya tıklayarak katılabilirsiniz ve ufak bir blog satışıyla sevemediğim ve kullanamadığım ürünleri satmayı düşünüyorum. Sizce yarın blogda olsun mu?

Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

13 yorum:

  1. Görkemcim olsun blog satışın yarın yayında:) Cilt tiplerimiz farklı olduğu için cilt bakımı ürünlerin bana uymayabilir ama renkli kozmetiklerden beğenebilirim belki:) Ben de yayımlamıştım blog satışı 2 gümn boyunca ama ses seda çıkmayınca kaldırıp, ürünleri eşe dosta verdim, sadece başak ile kalem takas etmiştik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki o zaman yarın yayınlıyorum:) Ben bir çekmece dolusu şeyi annem ve arkadaşlarım arasında paylaştırdım artık onlara da vermek istemiyorum bari satışı deneyeyim dedim :)

      Sil
  2. Evet olsun,bana da uygun bir şeyler olursa bakmak isterim,daha önce hiç blog alışverişi yapmadım ama herşeyin bir ilki vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, yazısı hazır. Yarın sabah 10:30da blogda olacak:)

      Sil
  3. Bloguna bayıldığımı daha önceden söylemiş miydim ?.♥ ♥.♥ ♥

    www.naslii.com

    YanıtlaSil
  4. Bende bu aralar cilt bakım ürünleriyle başım dertte diyebilirim.
    Cildim 27 sene kupkuruydu doğumdan sonra karmaya dönü ve bu aralar cildime en iyi gelecek temizleyiciyi ve nemlendiriciyı deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışıyorum.
    Biotherm seneler evvel kullanmış nemlendirmesini yetersiz bulmuştum ayrıca dermokozmetik markalarada aklım kaymıyor değil.:)
    Blog satışınıda merakla bekliyorum bakalım neler varmış.;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Biotherm'in diğer kremlerini denedim ve hiç beğenmedim.Bir tek bundan memnun kaldım:) Yarın sabah 10:30'da satış yazısı yayınlanmış olacak:)

      Sil
  5. rareblossom üsünleri artık satılmıyormuş keşke onarıcı bakım yağını bulabilseydim =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de şimdi nasıl bulabiliriz acaba diye yazıyordum! çok merak ettim gerçekten.

      Sil
    2. Rareblossom'ın websitesine baktınız mı peki?

      Sil
  6. kupkuru ve hassaslıktan ölen, bir o kadar da alerjik... benim cildimi de en iyi tanımlayan 3 kelime bunlar olduğu için bu yazı gerçekten iyi bir kılavuz alacak, zira güvenip de deneyebildiğim çok az cilt bakım ürünü var, çoğu da hüsrana uğrattı beni. yine de her cilt farklı tabii... yüzü deneme tahtasına çevirmemek konusundaysa daha fazla katılamazdım. heyecanla bekliyorum paylaşımlarını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuru ve hassaslık deyince en iyi ben anlarım seni :) teşekkür ederim:)

      Sil