Chanel Vitalumiere SPF 15



Herkese merhaba! Bugün uzunca zamandır sahip olduğum (yaklaşık 1 yıl kadar) ancak bir türlü detaylı yazısını yazmadığım ve yazamadığım Chanel Vitalumiere Fondoten'i tanıtacağım. Daha önce Chanel'in Vitalumiere'den sonra çıkan Vitalumiere Aqua adlı fondoteni hakkında şurada konuşmuştum, ve buradaki yazıda ise Vitalumiere ve Vitalumiere Aqua'nın karşılaştırmasını yapmıştım. Bugün ise daha detaylı bir yazı yazmak istiyorum.

Öncelikle ambalajdan bahsedelim. Diğer fondotenlere göre ağır bir cam şişede gelen Vitalumiere, içinde ne kadar ürün kaldığını gösteren saydam ve şık ambalajla bir adım önde başlıyor yarışa. Bunun yanı sıra likit fondoten kullanımını aşırı kolaylaştıran pompa ile gelmesi de beni benden alıyor.




30 ML. olarak gelen bu ürünün yapısından bahsedelim. İçinde SPF 15 olması cilt için muhteşem. Bence her fondotende çok olmamak şartıyla koruma faktörü olması gerekiyor. Mac'in fondotenleri gibi SPF 35 yerine 15 bulundurması hem fotoğraflarda yüzümüzün beyaz çıkmasına neden olmuyor, hem de Güneş'in zararlı ışınlarından korunmamızı sağlıyor.

Cildiniz yağlıysa ve ya yağlanmaya ve akneye meyilliyse bu üründen uzak durun! Vitalumiere kesinlikle ve kesinlikle kuru ve çok kuru ciltler için üretilmiş. Altına bir nemlendirici kullanmayı gerektirmeyen, yoğun nem veren ve ıslak bitişli bir fondoten. Cildim süper kuru olmasına rağmen bu ıslak bitişten dolayı transparan pudra geçmek zorunda kalıyorum. Ancak dediğim gibi; kurumuş, nemsiz kalmış her cildin ihtiyaç duyacağı tek fondoten diyebilirim.




Renk ve kapatıcılığına gelirsek; Chanel renk skalası konusunda çok çok zayıf kalmış bir marka bence. Bendeki bu fondotenin en açık rengi olmasına rağmen anlamsız bir şekilde sarı, hatta turuncu. Beyaz tenlileri düşünerek açık renklerini de üretseler çok mutlu olacağım.

Kapatıcılığı ise benim sevdiğim cinsten. Her şeyi tam kapatacak kadar güçlü değil. Çilleri, benleri açıkta bırakarak diğer lekeleri ve kusurları kapatıp kalıp gibi durmuyor. Bunu seviyorum.




Gördüğünüz gibi oldukça damarlı olan elimi tam istediğim düzeyde kapatıyor, ancak bileğim ve elim arasındaki renk farkını göz önünde bulundurmazsak kuru cilt için muhteşem bir fondoten.




Türkiye'deki satış fiyatını ise tam olarak hatırlamıyorum, ancak tahminimce 120-140TL civarındadır. Kısaca toparlarsak;


Beğendiklerim

- Şık ve saydam paketi
- Aşırı nemlendiren yapısı
- Ambalajında pompa bulunması
- SPF 15 bulundurması
- Kuru cildime iyi gelmesi
- Hafif / Orta derecedeki kapatıcılığı
- Kokusu
- Yüzümdeki hafif hissi ve doğal duruşu


Beğenmediklerim

- En açık renginin bile aşırı sarı ve koyu olması.


Bu fondotenin yüzdeki duruşunu görmek için eski bir arkadaşıma uyguladığım makyajı inceleyebilirsiniz. O makyajın yazısı ve fotoğrafları için ise buraya tıklayabilirsiniz. 

Bu fondoteni uygulamak en için en iyi fırçayla tanışmak için ise buraya tıklamanız yeterli.




Ve ve ve, son olarak, Urban Decay NAKED paletim sizin olsun istiyorsanız, blogumun izleyicisi olup şuradaki yazının altında bu paleti neden istediğinizi yazmanız yeterli olacaktır. 10 Aralık kazanmak için son gün! Herkese iyi haftalar! :)


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com





Görkem Karman

3 yorum:

  1. Bu renk, Mac'te kaç olanlara hitap ediyor sence? Ben Mac fırçalarla beraber, Chanel bir fondöteni de wishlist'imin tepesine oturttum. Kendisiyle ciddi düşünüyorum. (Başak bilir...) ;)
    Chanel'in hangi fondöteninin bana daha uygun olacağına karar verebilmiş değilim. Ben Mac'te NC 25'im, yazları NC 30'um, bu renk bana da koyu mu kalır? Eğer öyleyse, bunu hemen eleyeceğim. :)
    Teşekkürler şimdiden ve sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahminimce NC25-NC30dur çünkü baya bir koyu, bana Mac'in NW15'i bile koyu geliyor öyle söyleyeyim. Chanel'in gelmiş geçmiş en iyi fondoteni Pro Lumiere idi ancak üretimi durdurdular. Şu anda piyasadaki hiç bir Chanel fondotenin bu kadar yüklü parayı hakettiğini düşünmüyorum, benim için gelmiş geçmiş en iyi fondoten Bourjois Healthy Mix'dir :)

      Sil
    2. Evet evet, bana da NC 30 gibi göründü... Bourjois da aklımda, çok teşekkür ederim. :)

      Sil