2012 Make Up Favorites / 2012 Makyaj Favorileri



Herkese merhabalar! 2012'nin sonlarına doğru yaklaşırken, bu sene içinde en sevdiğim, en çok kullandığım tam 23 ürün seçtim, ve bu yazıyı sizler için hazırladım. Blogu olmayanların bu yazının altına, blog sahibi olan arkadaşlarımın ve izleyicilerimin ise yeni bir yazıyla hepimize bireysel 2012 makyaj favorilerini göstermelerini rica ediyorum. Ama illa tag (mim?!?) gerekirse, ben Tannesi, Beautiful and Sweets(kendisi her ne kadar şu an New York'ta olsa da), L'arc-En-Ciel, Dörtdörtlükblog ve Komodat 'ı tagliyorum. İsminiz burada yazmıyor diye bu yazıyı yazmaktan çekinmeyin! Herkesin 2012 favorilerini merakla bekliyorum. :)

Hello everybody! As we're heading towards the new year, I would like to show you my top beauty products of 2012. I picked 23 make up products that I used, and loved throughout this year. I tag EVERYONE for this post! Don't hesitate to tell me your personal 2012 favorites in the comment box below!




1- Laura Mercier Tinted Moisturizer (Porcelain): Renkli nemlendiricilerin tanrısı. Beni fondoten kavramından uzaklaştıran, azıcık bir kapatıcılık ve nem veren, kuru ve beyaz tenim için en en iyisi!

The best tinted moisturizer ever! This matches my skin tone and my dry skin type. Gives a little coverage with a lot of moisture!


2- Bourjois Healthy Mix Foundation (51): Boyner'lerden 59 TL'ye edinebileceğiniz, Chanel, Dior, MAC ve Make Up For Ever gibi tüm pahalı markaların fondotenlerini solda sıfır bırakan, müthiş meyve kokusu, zararsız içeriği ve aşırı doğal duruşu ile hayatımın fondoteni.

My all time favorite foundation, with its fruity smell, over natural look on the face. I love love love it.


3- MAC Mineralize Skinfinish Natural (Light): Yeri gelince pudra, yeri gelince fondoten benim için. Cildimi kurutmayan, iyi gelen nadir ürünlerden biri.

The perfect powder and even foundation for me. Doesn't dry my skin out.


4- Rimmel Stay Matte Transparent Powder: Bütün pahalı pudralarınızı çöpe atın. 12TL'lik fiyatıyla, gelmiş geçmiş en iyi sabitleyici pudra.

Throw all your high end powders! This stuff is the best.




1- NARS Mata Hari (Allık): Pembe allıkların tanrıçası. 

The godness of the pink blushers.


2- NARS Laguna Bronzer: Bu ürün hakkında söylenecek tek kelime; kusursuz. Turuncu değil, kahverengi değil, beyaz tenime en çok yakışan karamel.

Not so much to say about this; just perfect. Not too orange, not too brown. The best bronzer for fair skin.


3- MAC Stubborn (Allık): Çok koyu gibi dursa da bembeyaz tende bile efsane duran vişne çürüğü tek allığım. İyi ki almışım.

Looks really dark in the pan but suits every skin colour. I'm glad I had purchased this.


4- MAC Fleur Power (Allık): Şüphesiz ki bu sene en çok kullandığım allığım. Mercan alt tonlu pembe, bayılıyorum.

The most used blusher of mine. A coral under toned pink.




1- L'oreal Volume Million Lashes: Takma kirpik etkisi. Kurutmuyor, yapıştırmıyor ve simsiyah.

False lash effect. Doesn't flake. Totally black.


2- Yves Saint Laurent Dessin Du Regard: Akmayan siyah göz kalemini buldum!

I discovered the black eye kohl that doesn't smudge at all!


3- MAC Coffee Eye Pencil: Koyu, acı bir kahverengi olan bu göz kalemi. Bittikçe alıyorum. Asla vazgeçemem.

A deep, bitter brown. I keep repurchasing this.


4- Clinique Bottom Lash Mascara: Alt kirpiklerimi tek tek ayıran ve asla akmayan, ılık suyla kolayca çıkan mucizevi ürün.

Separates my bottom lashes and defines them. Never smudges and comes off with warm water easily.




1- MAC Modesty Lipstick

2- MAC Up The Amp Lipstick

3- MAC Diva Lipstick

4- MAC Captive Lipstick




5- Yves Saint Laurent Rouge Volupte 01 , Nude Beige.




1- MAC 187 Brush

2- Real Techniques Expert Face Brush

3- MAC 116 Brush

4- Sephora Mineral Powder Brush 45

5- Real Techniques Deluxe Crease Brush

6- Real Techniques Brow Brush


Bana yourfaceismycanvas8@gmail.com adresinden ve ya gorkemkarman adıyla Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. Haftasonu yazımda görüşmek üzere!!!

yourfaceismycanvas8@gmail.com
Instagram: gorkemkarman


xx

Görkem Karman

48 yorum:

  1. En kısa sürede böyle bir yazı ben de yazacağım. Ne güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Real Techniques expert face brush ile pudra güzel sürülüyor mu?
    Ayrıca allıkta rahatça uygulanıyor mu?
    Bende RT'nin stippling brush'ı var çok memnunum ve expert face mi yoksa powder brush mı alsam kararsızımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Expert Face ile likit fondoten, bronzer, pudra ve allık rahatça uygulanıyor. Ama ben allık için çok beğenmiyorum açıkçası, iş görür mü derseniz görür ancak bu fırçanın asıl uzmanlık alanı likit fondoten. Ben allık için Mac 116'yı tercih ediyorum.

      Sil
    2. Ben Expert Face'i daha çok pudra için istiyorum elimde sigma f80 ve f82 var bi de RT stippling var ama iyi bir pudra fırçası arayışındayım.:)
      Veya Real Techniques'in powder brush'ını kullandınız mı o da güzele benziyor.:)

      Sil
    3. Bence Expert Face'in tüyleri pudra uygulamak için fazla yoğun ve sık. Powder brush'ı denemedim ama o da fazlaa büyük görünüyor. Real Techniques MultiTask brush ve Blush brush iyi bence pudra için. Bir de Mac 129:)

      Sil
    4. Multi Task Brush set içerisinde var ne yazık ki tek bulduğum vakit alabilirim.
      Veya başka bir powder brush alacağım.:)

      Sil
  3. benim de aklımda böyle bir yazı zaten.. yılın son günlerine doğru yazacağım ama.. seninki harika olmuş ürünlerin hepsi süper..

    YanıtlaSil
  4. Mim için teşekkürler Görkem :) Instagram'daki yorumumu gördün mü? :))) Nasıl toparlayacağımı bilemiyorum; ama, toparlayıp yazacağım... hmm, düşündüm de, çok keyifli olabilir!

    Bu arada, en sonunda giip bana o Laura Mercier Tinted Moisturizer'ı aldıracaksın... evet, bugün sanırım Boyner'e bakacağım bunun için :)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm gördüm:) Senin yazının çok güzel olacağını ve Up The Amp'i de koyacağını biliyorum:) LM tinted moisturizer'a gelince, muh te şem!

      Sil
    2. Evet, Up the Amp kesinlikle olacak... LM'e baktım bu akşam.. baktııım, baktıııım, baktıııım... sonra yazıştık biliyorsun. Ve sonra Tannesi "sana hafif kalır" deyince boynumu büküp elim boş döndüm. Aslında, Boyner'deki Laura Mercier uzmanını yakalayabilseydim, bir uygulama isteyip karar verecektim; fakat yakalayamadım. Kısmet :) Ben yazı için ürünlerimi sçeeyim şimdi, sevgiler Görkem'cim!

      Sil
    3. Başakcım, ne yapayım ama yanacıklarını kapatmaz diyerekten söyledim. İstersen dene yine.. Ben ürünü tanımıyorum, Görkem'in yorumlarından, kusursuz ciltlere uygun olabileceğini sonucunu çıkardım sadece... :)

      Sil
    4. Şöyle söyleyeyim; MAC Face&Body kadar ince ama daha yapışkan ve bi çıt daha az kapatıcılıkta. Bence yine de Laura Mercier MUA'ine denetip ondan sonra karar versin:)

      Sil
    5. Yok haklısın Tannesi, kapatmayabilirdi :) Görkem'cim, hala aklımda! Daha önümde doğumgünüm var; ve MUA'ya denettikten sonra düşünebilirim. Fondöten başka, renkli nemlendirici başka ne de olsa :)

      Sil
    6. Çok toparlayabilmiş sayılmam; ama yazmayı başardım :)) Blogda! ;) Sevgiler...

      Sil
  5. Rimmel Stay Matte Transparent Powder ve Bourjois Healthy Mix Foundation bloglarda ne kadar çok görmeye başladım bu 2 ürünü herkes övgüyle söz ediyo.elimdeki ürünler bitsin özellikle pudrayı hemen almak istiyorum.fondotensiz yaşayabilirim ama pudrasız aslaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de gelmiş geçmiş en iyi ürünlerdir, özellikle Bourjois Healthy Mix Fondoten, başka bir şey kullanamıyorum:)

      Sil
  6. ürünlerinin hepsine bayıldım görkem:) bi de dikkatimi çeken bir şey var. ürünlerin fotoğraflarını hangi makina ile çekiyorsun. çekimler çok güzel çünkü

    YanıtlaSil
  7. I love your selection! Real techniques expert brush is my fav too! And Diva.. oh is absolutely wonderful!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grazie mille!!! Real Techniques and Diva, well, they're my holy grail ones! xx

      Sil
  8. Laura Mercier Tinted Moisturizer'ı ve NARS Laguna Bronzer'ı yeniyıl wishlist'ime ekledim umarım en yakın zamanda bir şehirdışı yapar ve bu güzelliklere kavuşurum :) Bu arada fotoğrafların görüntü kalitesi ile ilgili yoruma aynen katılıyorum çok net ve duru görünüyor hepsi.... Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılbaşından hemen sonraki çekilişte NARS Laguna Bronzer hediye etmeyi düşünüyordum ben de :) Bir an önce alıp, memnun kalmanız dileğiyle.

      Sil
  9. Merhaba dondum yakinda favorerimi yazacagim

    YanıtlaSil
  10. Laura Mercier Tinted M. benim de aklımı çok fena çeliyor, her seferinde gidip fondoten almaya devam ediyorum ama :P Elimdeki fondotenler bitince alma ihtimalim yüksek. Yılbaşı gelmeden fırsat bulursam bende 2012 yılında sevdiğim bakım ürünlerini yazıcam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laura Mercier bu konuda baya iyi, doğru düzgün fondoten kullanmadım renkli nemlendiricisini aldığımdan beri! Yazıyı merakla bekliyorum!:)

      Sil
  11. Sizdeki Stay Of Matte kac numara?? Bendeki sanırım tonu tutmadığı için çok iyi durmuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 001 Transparan benimkisi:)

      Sil
    2. Aynen bendeki de o..O zaman farklı fondotenle deneyeceğim..:))

      Sil
  12. Benim de aklımda vardı böyle bir şeyler, umarım sene bitmeden yazmaya fırsatım olur :)

    YSL Dessin du Regard'ı o kadar övdün ki, hala almadığıma şaşırıyorum. Sanırım gelecek ayın upuzun listesine eklesem iyi olacak. Son kullanma tarihinden dolayı yenilenmesi gereken ürünler var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dessin du regard'ı ısrarla tavsiye ediyorum zaten:) yazını dört gözle bekliyorum:)

      Sil
  13. Görkemcim, mim için çok teşekkür ederim. Geç yorum yazyorum, zira bilgisayarımdaki bir sorundan ötürü blog okuyamadım pek, son 2-3 gündür...
    Fotoğraflara ve ürünlere bayıldım. Pudra yorumu çok iddialı, gerçekten merak ettim. :)
    Göz kalemini, loreal maskarayı çok denemek istiyorum. Mac allıklardan Felur Power bana uygulanmıştı, beğenmiştim ama iddialı gelmişti birazcık. Kii, ben iddialı renkleri de seviyorum aslında...
    YSL ruj, tam benlik görünüyor, kendisine öldüm, bittim, bayıldım! :)
    Şu mor ruja ve fırçalara diyecek sözüm yok, hepsi harika! İyi günlerde kullan, kullandıkça mutluluk getirsin.
    Ben de kendi favorilerimi en kısa zamanda hazırlayıp yayınlayacağım.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yazılarınızın hepsini sabırsızlıkla bekliyorum. Hatta beqLiyoRum hahahaha :) Sevgiler!

      Sil
    2. Ödevimi hemen yaptım, işte burrrdaaa!: http://tannetanne.blogspot.com/2012/12/2012-makyaj-favorileri-mim.html

      [ÖPüYoRUmmm kıssss! xxx XD]

      Sil
  14. görkem güzel bir paylaşım olmus:) benzeri cilt bakım urunlerin icin yapman mumkun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, sıradaki yazılar biter bitmez hemen yapacağım:) teşekkürler:)

      Sil
  15. aaa sağol cnm mim için. yeni gördüm kusura bakma en kısa zamanda yapıcam :)

    YanıtlaSil
  16. ah ah dün bourjois healthy fondoten almak için girdiğim gratisden orada çalışan bir kadın yüzündan max factor facefinity fondotenden aldım.Bugün kullandım ve pişmanlıklar içerisindeyim.En yakın zamanda bourjois healthyi alıcam kimsenin aklımı çelmesine izin vermeden,seni dinlemediğim için de ayrı üzgünüm :)

    YanıtlaSil
  17. Benim de bir gün inşallah Real Techniques fırçalarım olur.Nasılda güzeller :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir an önce edinirsin, çünkü ÇOK güzeller :)

      Sil
    2. Peki bişey daha sorabilirmiyim izninizle?Bu fırçalardan nerden alabilirim?Yani yurtdışı alışveriş yasağı var.Yani kargo kaybolma tehlikeside var göze alamıyorum.Yurtdışına çıkma olanağım yok.Acaba nereden temin edebilirim veya siz nasıl sahip oldunuz cevap verebilirseniz sevinirim.

      Sil
    3. http://cloud10beauty.com adlı siteden sipariş verirseni, fırçalarınız İrlanda'dan buraya sorunsuz ve çabuk bir şekilde ulaşır:)

      Sil
  18. Merhaba,

    Ben bourjois healthy miix foundation ile clarins haute tenue fondoten arasında kaldım.karma cildim var, hangisin almalıyım bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  19. NArsla ilgili yazdıklarını okuyunca hemen gidip Nars alasım geldi :)
    Sephora fırçanı ne için kullanıyorsun mineral pudra sürmek için mi? Şuan o bana diğerlerini bir köşeye attıran fondöten fırçası oldu. Pudradan terfi ettirdim.

    http://goldenrougeum.blogspot.com/ bana da beklerim (:

    YanıtlaSil
  20. You should take part in a contest for one of the greatest websites on the web.
    I will recommend this website!

    Also visit my web-site - click here

    YanıtlaSil