Bebek Sonrası Güncelleme...





En son Aralık'ta yazmışım yahu. Sonrası zaten hastalık, hastane, doğum, ay emdi, ay emmedi, tansiyon, lohusalık filan. Beni Youtube'dan da takip ettiğinizi varsayarak oraları atlıyorum. Mercan 5,5 aylık oldu. Buraya yazmadığım neredeyse 9 ayda neler oldu, neler. 

Hepsini anlatmayacağım, korkmayın. Yazmaya ne sabrım, ne sizin gözleriniz, ne benim zihnim ve parmaklarım dayanır. :) Aa, biraz anlatacağım ama söyleyeyim. Şöyle sohbet eder gibi genel bir güncelleme yapmak istiyorum. Instagram'da yazı karakteri sınırlaması olduğundan yine koştum geldim günceme. 

Kısa bir özetle; son ayları endişe dolu geçen gebeliğimin sonunda, kızıma sağlıkla kavuştum. Kavuştuk. (Videosu burada.) Doğumda ve sonrasındaki sancılı süreçte (Preeklampsi rahatsızlığım doğumdan sonra 2 ay daha devam etti.) en büyük destekçim Sezgi'ydi. O olmasaydı bu kadar çok şeye göğüs geremezdim, biliyorum kendimi. Bebeğin dünyaya, bize, yeni beslenme şekline adapte olması yeterince güçken, benim kendimi ona yeteceğime inandırmam da epey zor oldu çünkü sütüm hemen istediğim miktarda gelmedi. Bu süreçte de alakasız insanların, akrabaların dediklerine kulaklarımı kapatamadım. Tecrübesizlik işte. Çok üzdüm kendimi, zona oldum. Vücudumda ağrılı yaralar çıktı. Meme uçlarımdan biberona kan damlayana kadar sağdım, çok yordum bedenimi ve beynimi. Eğer şu anda benzer bir süreç yaşıyorsanız, lütfen ama lütfen kimseyi umursamayın. Kendinizi hırpalamayın. Bebeği kanlı canlı kucağında olan hiç kimse başka şeylere üzülmesin çünkü her şey yoluna giriyor. Süt, anne mutlu olunca geliyor. Gelmezse de dünyanın sonu değil. Her bebek bir şekilde doyuyor. Anne mutluysa bebek de mutlu. Ne kadar doğruymuş bu söz, şimdi anladım.





Neyse işte, sonra beslenmeyi hallettik, benim doktor kontrollerim devam etti çünkü tansiyonum biraz geç düzeldi. Gebelik boyunca çok düşünceli bir şekilde yakamdan düşen panik atak; hamileliğimin son dönemindeki ihtimaller, geçirdiğim rahatsızlıklar, doğum sonrası süreci vs. sebebiyle kat be kat büyüyerek önüme bir kaya gibi düştü. Bu da kendimi daha kötü hissetmeme sebep oldu çünkü bebekten sonra değişik bir psikolojiye büründüm. 'Ben iyi olmalıyım' çünkü ben iyi olmazsam kızıma iyi bakamam. O yüzden başım ağrısa korktum. Saçma sapan bir psikoloji işte. 

Can sıkıcı kısmı daha fazla uzatmayacağım. Günlerim mis gibi bir kokuyla geçiyor. Allah isteyen herkese tattırsın, kimsenin kucağını boş koymasın. Öncelikleri nasıl da değişiyormuş insanın. Ben ki bencilimdir, şimdi bambaşka bakıyorum her şeye. Sanki annelik beni daha sabırlı, daha şefkatli, bir o kadar da kaplan gibi yaptı. (İnşallah Mercan büyüyünce okur bunları. Okuyorsan, seni çok seviyorum ben.) 

Bir yenidoğanla kendine ne kadar bakabilirse bir insan, fazlasıyla baktım bence. Kendime daha fazla kıymet vermeye başladım. Tuvaletteyken makyajımı yaptım, yapabildiğim kadar tabii. Bir kalem, maskara bile insanın modunu değiştiriyor. Bir de kendi suratımı renkli görmek, kendimi daha iyi ve güne motive hissettiriyor. Daha renkli kıyafetler aldım. Uzun zamandır okumadığım kadar kitap okudum. Ne kadar özlemişim aslında. İnternet elimin altında olduğundan beri kitap sevgim körelmişti. Şimdi yine, benim için bir terapi. Vakit bulup okuduğumda, sayfaların içine girip başka başka duyguları yaşıyorum. Uykumdan bir yarım saat feragat etmek hoşuma gidiyor. Bu arada zumbaya başlıyorum. Eylül sonunda çıkçıkı çık çıkı çık! Hedefim kilo vermek değil, kiloları istemesem de verdim zaten. Maksat zihnim dinlensin, arkadaşlarımla eğleneyim.

Youtube'a ayıracağım zamanım hiç olmadı. Her şeyi inatla kendim yapmak istediğim için, hiçbir şey yapamadım. :D Video için hazırlan, çek, montajla, yükledikten sonra ilgilen = 6-7 saat. Ben kuru şampuanla bir hafta geçiriyorum, ne videosu. Anca ufak ufak ürün yorumladım Instagram'da. Temmuz'da bir vlog çektim ama sonu istediğim gibi olmadı diye düzenleyip yüklemedim. Çok istesem zar zor da olsa yapabilirdim ama tüm enerjimi bebeğime ve aileme ayırmak istedim, yalan değil ve bu durumdan da şikayetçi değilim. İşbirliklerimi ve anlatmak istediklerimi Instagram üzerinden yürüttüm bu süreçte.

(Var ya, yazdıkça yazasım geliyor ama uzatmayacağım. Kolik, kedi, uyku düzeni filan, ohoo, bir sürü konu başlığı buldum aslında. Bloguma her uğradığımda böyle oluyor. 'Neden daha çok yazmıyorum yaa?' diyorum. İzlemek hepimiz için daha kolay olsa da, ben kelimeleri videolardan daha çok seviyorum.)




Bu yaz güzel tatil yaptım ama, Mercan da çok uyumlu, çok yardımcı oldu. Bir de yakın zamanda Mersin planımız var, bakalım. Haftaya da ipek kirpik randevum var. 4 senedir her yaz başı araştırıp vazgeçiyorduk Yeşim'le. Bu sefer yaptırıyoruz. Sizi o konuda da güncellerim dilerseniz. 

Söz ya da tarih vermek istemesem de (Çünkü gerçekleşmediğinde içim içimi yiyor.) video çekmeyi planlıyorum, evet. Çünkü benim için bir nebze daha rahat bundan sonrası. Neden mi?

Çünkü ailemize bir süre önce yeni birisi katıldı. Adı Maya. Evimizin yeni yardımcısı, daha çok benim arkadaşım, Mercan'ın ablası. 

Öyle aşırı sosyal bir çift değiliz, ikimiz de fazlasıyla evcimeniz Sezgi'yle ama haftada 1-2 bir şeyler yapmak istiyor insan. Konsere gittik mesela, aşkım Mabel Matiz. Annem bize geldi, o baktı Mercan'a. Yemek + sinema yaptık mesela (Ben sinemada uyudum, resmen horlaya horlaya uyumuşum.) anneme bıraktık Mercan'ı. Bunu daha sık yinelemek istediğimize karar verdiğimizde ya da karşılıklı yemek yemek istediğimizde her seferinde annemi çağırmak, görüşmeye gitmem gerektiğinde 'Anne sen de gel, Mercan'ı tutarsın, ben görüşürüm.' demek ya da en basiti regl olup yatak döşek yattığımda, bir telefonumla hiç gocunmadan geleceğini bildiğim halde, annemden sürekli bunu istemek bana kendimi çok kötü hissettirdi. Bir de kendimce kurduğum düzeni bozmamak adına annemden bir şeyler istemek (Anne şu sütü şöyle yapıp ver, hayır hayır, sakın uyuması için sallama vb.) sanki onun tecrübesine saygısızlık ediyormuşum, sanki kırılacakmış gibi bir his uyandırdı ve bu şekilde yaptığım toplantıdan da verim alamadım.) Böyle olunca, benden önce eşim bunu düşündü ve yardımcı işini teklif etti. Başta pek sıcak bakmasam da, birkaç kısa deneme sonrası 'ı-ıh, bize göre değil' desem de, sanırım yolumuz doğru insanla kesişti. 





Birbirimize alışmamız zaman aldı ama şimdi oldu. Maya bizde çok uzun soluklu çalışmayacak, baştan öyle anlaştık çünkü onun da 3 tane kızı var ve onların yanına dönmeyi planlıyor. Peki Maya benden hangi yüklerimi alıyor? Sabah alt katı süpürüyor, evimiz çok toz tuttuğu için toz alıyor. Sonra ben Mercan'ı alıp aşağı iniyorum. Maya onunla ilgilenirken elimi yüzümü yıkayıp bir lokma bir şey yiyorum. Eğer Mercan gece sık uyandıysa çok uykusuz oluyorum. Sezgi'yi yolcu edip duşuma giriyorum, vakit olursa biraz kestiriyorum. Ben Mercan'ı devralıyorum ve Maya yukarı katı toplayıp süpürüyor. Sonra beraber dışarı çıkıyoruz. Ben Mercan'ın çantasını geceden hazırlamış oluyorum. Maya'ya bakıcı demeyeceğim çünkü bana gerçekten yardımcı. Hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim ama baya iyi anlaşmaya başladık. Mercan da onu çok seviyor, annemler de. Benim için önemli olan ondan rahatça bir şeyler rica edebilmem, güler yüzlü olması, evi sahiplenmesi ve bu evde çalışan değil, bir aile bireyi olması. Bizi tanıdıktan sonra o da rahatladı ve adapte oldu diyebilirim. 

Bir de şey oldu, televizyonda Aşk-ı Memnu'nun tekrarı vardı, gözü kaydı ekrana. Biraz izledi, 'Bana bu diziyi baştan açar mısınız, çok güzel.' diyince 'Tamam' dedim. :D:D Şu an 2. sezon bölüm 43'te. 'Kellem ağrıdı, çok entrika, çok heyecanlı.' diyor. :D

Şaka bir yana, evin içinde bana destek vermeye hazır birisinin olması çok kıymetliymiş. Yemeği de dönüşümlü yapıyoruz. Mesela o kendi memleketinin yemeklerini yapmak istediğinde söylüyor, bugün ben size şunu yapayım diyor. Diğer gün ben yapıyorum. Ben yemek yaparken izliyor, Türk yemeklerini ufak ufak yapıyor. Ben yemeğe girişince o salatayı yapıyor. Ben sofrayı hazırlarsam o topluyor. Beraber kuaföre gidiyoruz, o Mercan'ı gezdirirken ben saçımı boyatıyorum, sonra ben Mercan'la dışarıda takılırken o saçını kestiriyor. Beraber Trendyol'dan alışveriş yapıyor, beğenmediklerimizi geri gönderiyoruz. :D





Dertleşiyoruz. O anlatıyor, ben anlatıyorum. Mercan Maya'ya da çok gülüyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Çiko da pek yabancı sevmez ama Maya gelince kuyruğunu ona sürtüyor, göbeğini açıp sevmesini bekliyor. Bebekle ilgili genel olarak en önemli süreçleri sizinle paylaştığım için, Maya'dan emin olunca onu da paylaşmak istedim. Her şeyi aynı anda ve mükemmel yapmak istemek gibi bir çabam olmuştur hep, bebekten sonra aynı zihniyetle kendimi biraz fazla yordum. Artık iş paylaşımı yaptığım bir arkadaşım var, sizinle tanıştırmak istedim. Bundan böyle kazancımın bir kısmını Maya için ayırıyorum. Kendime yaptığım güzel bir jest gibi geliyor bana. Keşke daha önce tanışsaymışız demiyorum çünkü kendi başıma da bir düzen tutturabildiğimi görmeliydim. 

Bu yazıyı 2 gündür vakit buldukça yazıyorum, şimdi de toparlama kısmını Maya kahve yapar, Mercan ve Çiko uyurken yazıyorum. Cumartesi Maya yok, Pazar akşamına kadar izinli. Haftasonları başbaşayız yani. Bir de yarın düğün var, hazır Maya evdeyken manikür pedikürümü halledip yarına hazırlanayım. Sonra Mercan'ı da alıp mutfak alışverişi yapıp ofise gideceğim. 

Ek gıdaya geçiş için kitaplar okuyor, alışveriş yapıyorum. O konuda tecrübeli annelerden öneriler almak isterim. Ben de sonrasında neler yaptığımı yazıya dökebilirim.

Tam bir güncelleme yazısı oldu bence. Şu sıralar hayatımda bunlar oluyor. Yakın zamanda 3 tane yeni ürün incelemesi yapacağım. Çok uzun olmadığı sürece Instagram'dan paylaşırım yazısını. 

İşte böyle. Evimiz kalabalıklaştı, misafir ağırlamak daha rahat benim için. Bu yazımla da aylar sonra bloguma misafir geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Şimdilik hoşçakalın. :)

Görkem





Görkem Karman

51 yorum:

  1. Çok güzelsiniiiiiz hep böyle mutlu oluun :)

    YanıtlaSil
  2. masallah.. hersey gonlunuzce olsun..

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir yazı :)
    Konu başlıklarından her hafta bir tanesini bile paylaşsan (tabi ki video tercihen daha keyifli bizim için) süper olur. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. o kadar akıcı ve güzel ki yazın.. sanki karşındaymışsın gibi hissettiriyor. hiç sıkılmadan okudum, iyi ki varsın gorkito��

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Görkem abla, seni yaklasik 2014'den belli takip ediyorum, Norvec'ten. Her gecen gün kendini gelistirmen, bu kadar güzel ve düsünceli bir anne olmani izlemek/okumak inanilmaz güzel ve mutluluk verici. Uzun aralar versen bile, döndügün zaman ayni hissi bizlere vermeni o kadar cok seviyorum ki. Normal'de pek blog yazilari okumam, ama seninkiler su gibi akip gidiyor. Sen yaziyorsun, ama sanki ben yaninda yasiyormuscasina okuyorum. Inshallah hayatin boyunca hep mutlu, huzurlu ve saglikli olursun. Kendine cok, cok iyi bak. Norvec'ten kocaman sevgiler <3

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel yazmışsın, ne kadar samimi. Seni çok seviyorum Görkito, Mercan da maşallah melek gibi çok güzel bir bebek instagramda onu görünce ağzım kulaklarıma varıyor, yanaklarını ısırmak istiyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Mutluluğun hep daim olsun inşallah��

    YanıtlaSil
  8. Görkemmm, 2015 yılından bu yana snapchat youtube ve instagramdan seni takip ediyorum. Umarım hep sağlıklı mutlu ve huzurlu olursun. Mercanı çikoyu mayayı ve seni kocama öpüyorum��

    YanıtlaSil
  9. ek gida surecinde tek onerim; instagramdaki ordaki burdaki bebek tariflerine bakip ' ay bunun hepsini yiyemiyor ki bebegim' diye uzulme sakin! ben cok uzuldum, haftalarca bebegimi istahsiz diye nitelendirdim, ama akli selim dusununce o tariflerde kullanilanlari yesem ben bile doyarim! bebeklerin mideleri minicik, unutma :) (tabi biliyorsun da insan o hengamede unutuveriyor iste)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. bebek 10. aya girene kadar hep tadım boyutunda kalacak. Benim oğlum 1 yaşına girmek üzere daha yeni yeni yeme düzeni oturdu. Bir de bir tavsiyem eğer Blw yapmayacaksan (ben yapamadım çocuğun üzerini o kadar batırması bana göre değil) yemeklerini rondodan geçirme. Çocuğun bu kadar püreye alışması iyi değil. Çatal ile ez. Ben hep öyle yaptım şimdi çok faydasını görüyorum. Rondoya alıştıran bir arkadaşım var oğlu 16 aylık hala püre yiyor. En ufak parçada öğürüyor. Bir de eline telefon ve tablet vermeden yemek yedirmeni tavsiye ederim. Öperim.

      Sil
  10. Sen mükemmel bir detaysın, seviliyorsun gül yanaklı kadın💙🍒

    YanıtlaSil
  11. yaa cok guzel.bir yazi olmus. bence bebekle.ilgili paylasimlsrinizi daha cok paylasmalisiniz. yasadiginiz kotu ve iyi tecrubeleride paylasmalisiniz. biz bundan cok keyif aliyoruz

    YanıtlaSil
  12. Dev bir tebessümle okudum yazıyı... Nasıl özlediysem Görkitodan bir haber almayı bir şeyler okumayı. Mercan'a sağlıklı bir ömür diliyorum hep böyle mutlu neşe dolu olun :)

    YanıtlaSil
  13. Yaaa siz melek misiniz? Umarim ilerleyen zamanlarda bir cocuk sahibi oldugumda da bu yazilarin, videolarin hala duruyor olur. Tavsiyelerini dinlemeyi cok cokk isterim. Kendine, Çiko'ya, Mercan'a ve Maya'ya cok iyi bak ❤

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Görkem çok güzel bi yazı olmuş, bi solukta okudum. Benim kızım 2 yaşından, okurken ek gıdaya hazırlandığım süreci hatırladım çok heyecanlıydım, çok alışveriş yapmıştım ����‍♀️ Bi çoğunun gereksiz olduğunu kullanamadığımda anladım. Ama tecrübe oldu işte ����‍♀️ Diyeceğim o ki ek gıda için ihtiyaca yönelik al alışverişi ihtiyaç duydukça, mesela silikon önlüklerden 3 adet almıştım, ama hiç kullanışlı olmadı koynuna döküldü, omzu kirlendi. Bende e bebekten omuzlarınıda boynunu da kapatan önlüklerden aldım onları kullandık.

    YanıtlaSil
  15. Size 41 kere maşallah :) Rahatınız huzurunuz umarım hiç bozulmaz :)

    YanıtlaSil
  16. O kadar mutlu oldum ki, gözlerim doldu okurken. Çok uzun zamandır her yerden severek takip ediyorum ve böyle mutlu olduğunu görmek beni de mutlu ediyor. Sen ne güzel bi insansın ya ❤️ Umarım hayatta her şey hep istediğin gibi olur.

    YanıtlaSil
  17. seni dinlemek okumak paylaşımlarını görmek mutluluk katıyor.hep yüzünüz gülsün��

    YanıtlaSil
  18. Canım görkem, ne de güzel anlatmışsın. Nasipse 3,5 ay sonra anne olacağım, neler yaşayabileceğimin tecrübeli anlatımı olmuş. Her zaman ki gibi blog yazın bitsin istemedim.
    Herşey gönlününüzce olsun. Mercanı çok öp bizim için :)
    Seni seviyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Gorkem merhaba,ek gida gecisine ben de hazirlanmaya basladim (kizim 4 aylik)ama kafam o kadar karisti ki.Blw yapmak istiyorum henuz karar veremesem de.Bununla ilgili kitap okuyup kendi arastirmami yapiyorum,senin Blw hakkindaki dusuncelerini de vaktin varsa kisaca ogrenmek isterim.Kiinde Foodi set almistin.Bu setin Blw icin uygun olup olmadigini biliyor musun?zira ben arastirmama ragmen bulamadim.ve mama sandalyesi,klasik bir sandalye mi almali yoksa su portatif kendi kullandigimiz sandalyeye baglanan istedigin yere goturebildigin modelden mi?surec ile ilgili kisa bir bilgilendirme yaparsan senin onerilerine guvenen bizler iyi bir yorum almis oluruz.instagramdan kisaca yapman bile cok iyi gelecek inan.tavsiyelerine guvendigim nadir bloggerlardansin.Mercan a ve Ciko ya ve tabi ki guzel annelerine kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Guzeller guzeli bir kiz pamuk masallah mutlu ve saglikli buyu mercan :) <3

    YanıtlaSil
  21. Bunları okuyorsan seni çok seviyorum kısmına gelince böyle gözlerim doldu resmen❤️ seni çok seviyorum ve Son 1 senedir takipçinim o kadar sıcak o kadar samimi o kadar bizdensin ki sana bayılıyorum tek kelime ile kızlarımızın arasında 1 ay bile yok o yüzden senin tecrübelerine sık sık başvuruyorum sen ne yaparsan arkandayız Görkito ��

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Görkem bende seni uzun yıllardır takip ediyorum senden yaşca büyüğüm ama enerjin bana iyi geliyor o yüzden takip ediyorum makyaj bahanesi aslında.Sende en sevdiğim şey (kendim de de en kızdığım şey belki) hayatını kendi hayallerine uygun şekillendirmen ve bu konuda ki cesaret ve azmin, bu yazıda da fazlasıyla hissediliyor.
    Bu arada ek gıdaya geçiş ile ilgili olarak Ece Zaimin tariflerini tavsiye ederim peynir yumurta gibi besinleri (bebeğim şuan 15 aylık) zevkle yediriyor tarifler

    YanıtlaSil
  23. O kadar samimi ve içten yazmışsın ki okurken gülümseyerek okudum buradan blog yazılarını vloglarini özlüyoruz. Bütün güzellikler saglikla senin, Mercan'nin, eşinin ve çiko'nun olsun.

    YanıtlaSil
  24. Hep yaz Görkito daha çok yaz, sen yaz ki biz de okuyalım. sana ve ailene bayılıyorum maşallah sana...yaşıtız seninle ama 8-6 çalışan bir kadın olarak çocuk yapmak fikri nedense korkutucu geliyor ev, sorumluluk gözümde o kadar büyüyor ki... asıl merak ettiğim yabancı biriyle evde yaşamak nasıl rahat ediyorsunuz sen ve eşin uzak gözüküyor bana belki ben paranoyak bir tipimdir bilemedim belki cevaplarsın...sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Maşallah Görkem, çok şanslısınız Maya gibi içinize Sinem bir yardımcı bulduğunuz için ne mutlu. Mercan'ın da senin de iyi olmana sevindim. Ben de hamile olduğumu yeni öğrendim ve öğrendim öğreneli kalbim pırpır :) Hamileler için de bir video bekliyorum senden. Örneğin, olmazsa olmaz ürünler, hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler vs.. Biliyorum çok fazla böyle içerik var ama ben sana güveniyorum :) sevginiz daim olsun, sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  26. Hoş bir yazı olmuş.tüm gerçekliğiyle anlatılmış. Okurken sıkılmadım emin ki aynı durumda olan insanlar vardır ve yazı kendini bulmuştur. Devamını bekliyorum Gerçekler ve instagram.. .

    YanıtlaSil
  27. Yazıları heycanla okumak ve acaba mercanın başka hangi güzel anıni bizimle paylasmis diye merak etmek ����

    YanıtlaSil
  28. Valla okudum okudum kısa geldi Görkito :) Allah ağız tadınızı bozmasın her şey düzene giriyor. Mutlu olmana çok sevindim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. yine çok içten bir yazı süpersiniz.

    YanıtlaSil
  30. youtube'da ilk abone olup ilk yorum attığım kişiydiniz dilerim ki Mercan'ında okula gittiğini, gezdiğini,büyüdüğünü ve şen kahkahalar attığını görmek nasip olur :)

    YanıtlaSil
  31. Ne kadar da güzel bir yazı olmuş böyle... ;)

    YanıtlaSil
  32. Ne güzel yazmışsın Görkem, okumak çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
  33. Hep yaz nolur yaz görkem☺️
    Birde mayayla nasıl tanıştınız ne vesile oldu bu konuda da bizi bilgilendirsen noooolur

    YanıtlaSil
  34. Maşallah size �� Mercanın yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın renk katsın ����

    YanıtlaSil
  35. çok tatlısınız Görkem yaa maşallah kızına da sana da ailene de başından beri samimiyetini kaybetmeyen nadir insanlardansın ve hep böyle kal güzel anne����‍♀️

    YanıtlaSil
  36. Yaaa okurken bitmesin dediğim çok güzel bir yazı vakit buldukça paylaşabilir misin ☺️☺️

    YanıtlaSil
  37. Seneler önce YouTube’da falan pek işin yokken, senin bloglarını okumayı çok severdim. YouTube’a ağırlık verdiğinde burayı unuttuğundan biraz gücenmiştim ne yalan söyleyeyim. Yazılarını okumak her zamanki gibi keyifli. Umarım daha sık yazarsın Mercan hanımdan vakit bulursan :) Toptan bir maşallah çekip kaçayım xx

    YanıtlaSil
  38. Sonunda sağlıcakla kucağına aldın ya, muhim olanda o! Umarım sağlık sorunlarının hepsi geçer ve tekrar etmez. Allah tedavisiz hastalık vermesin yeter ki. Hepsinin tedavisi mutluluk ve stressten uzak olmak!

    YanıtlaSil
  39. İnsanlara hayvanlara değer vermen,Onların varlığını değerini küçümsememen çok güzel. Yüreğinden öperim canım benim 💜

    YanıtlaSil
  40. Mercan Badavut'ta yuzuyor degil mi? :')) Ayni tarihlerde ayni kumsalda yuzmusuz, Sirinkentte postunuzu gordugumde anladim :') Cok tatlisiniz, her seyin yolunda olmasina sevindim Gorkitocum

    YanıtlaSil
  41. Ne kadar güzel bi yazı olmuş.. Sonunun gelmesini istemediğim kitap gibi yavaş yavaş okudum. Bende 1 bebek sahibi anne olarak başta da dediğiniz gibi dışardan gelen seslere kulaklarımızı tıkamalıyız. Ben biraz geç anladım ama belki buralara gelip bu yorumu okuyan bir anne adayı olursa bu konuyu pekiştirmek isterim. Ek gıda konusundada size bir tavsiyem olacak nacizane. Tabi her zaman dediğimiz gibi her bebek aynı değil. Ama Mercan Bebeğin gelecek aylarının selameti adına mamalarını çok püre haline getirmeyin. Yoksa öyle alışıcak ve düzelmesi zaman alacak. Birde yediklerine dokunmasına onları keşfetmesine izin verin. Sağlıkla büyümesi dileğiyle. Vesselam ��

    YanıtlaSil
  42. Ya hiç atlamadan okudum makyajla çok aşır neşir olmasamda senin sohbettin çok hoşuma gidiyor sanki platformda tanıdığım biri değilde eski bir dost varmış gibi

    YanıtlaSil
  43. Ergenlik dönemime yeni girdiğimde okuduğum, tüm serilerini bir solukta bitirmek istediğim kitap serisi vardı. Şimdi olsa yine aynı heyecanla, zevkle okurum Serra'nın serüvenini. Ipek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinden bahsediyorum. Her neyse bu yazıyı okurken kendimi tıpkı bu kitaplari okuduğum zamandaki gibi hissettim. Yıllardır takipçin olarak birlikte büyüdük, güldük, eğlendik, sinirlendik. Güncelleme yazısı çok iyi olmuş ve kesinlikle okumak youtube'dan daha iyi geldi. Ben de bloğumu özlediğimi farkettim geri dönsem kelimelerime çok iyi olacak! Çok güzelsiniz hep böyle olun inşallah Görkem!

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Görkem çok güzel ve akıcı olmuş sanki kısa bir film izledim.Bol mutlu günlerin olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  45. İlk olarak Pucca'nın Nanası ile bakıcının ne müthiş bir şey olduğunu görmüştüm, senin bu yazınla da tasdiklenmiş oldu. Ne tatlısınız :) maşallah.
    Youtube ve instagrama dahil olup hala bloga da yazmaya devam etmen takdire şayan. İyi ki yazdın :)

    YanıtlaSil
  46. canım görkitoom! tüm sevdiklerinle saglıklı ve mutlu bir hayatın olsun, mercanı ve çikoyu öp çok çok

    YanıtlaSil
  47. Maşallah çok tatlısınız

    https://must-havess.blogspot.com/?m=1
    Blogumu yeni açtım
    Göz atarsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil