Minik Süngerler (Nascita & Beauty Blender)







Günaydın! Bugün sizlere; gözümüzün bebeği Beauty Blender ve hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı fırçalarıyla gönlümüzü fetheden Nascita markalarına ait küçük makyaj süngerlerini anlatacağım.

Süngerlerin makyajdaki etkisi tartışılmaz. Hiç kullanmamış olanlar için şöyle özetleyebilirim. Nemli haldeki bir süngerle yüzünüze rahatlıkla çimento bile yayabilirsiniz. Hatta sonra aynaya bakıp 'çok güzel durdu yüzümde ya' diyebilirsiniz. Yapısını en sevmediğiniz, pudralı ya da kalın bulduğunuz fondoten yahut kapatıcıları sevmeye başlayabilirsiniz. Makyajınızda şu ana kadarki en doğal bitişi elde edersiniz.

Sünger dedim ama her sünger başarılı olmuyor elbet. Bunca yıldır deneyimlediklerim arasında en iyisi kesinlikle Beauty Blender. (Son dönemde de H&M'in beyaz süngeri. Tıklayın.) E Beauty Blender'ı ve göz altı kapatıcılarını bu kadar severken minik süngerlerden edinmemek bana yakışmazdı...




Önce Beauty Blender'ın mikro mini süngerlerinden edindim. Bir kutuda iki adet minik yeşil yumurta. Pek fondoten kullanmayan, sadece göz altını kapatanlar için olduğu kadar, benim gibi kapatıcıyı takıntı haline getirmiş, göz çevresi pürüzsüz olsun isteyenler için de ideal. Suyu görünce çok güzel şişiyor, nemliyken kapatıcıları hem daha örtücü, hem de daha doğal duracak şekilde uyguluyor. Orijinal Beauty Blender gibi hafif gözenekli. Zaten bu sayede su, süngerin her yerine nüfuz ediyor ve şişiriyor.

Almadan önce 'gereksiz mi olur acaba?' dediğim ürünü (sanki hiç gereksiz alışveriş yapmıyormuşum gibi) şimdilerde 'keşke daha önce alsaymışım' diye diye kullanıyorum. 




Dönelim iki hafta önceye. Bir Cumartesi günü Instagram'da gezinirken, benim minik yumurtalara benzeyen iki yeşil sünger çarptı gözüme. Nascita paylaşmış, 'artık satışta' diye de duyurmuş. Ben zaten muadil arıyorum deli gibi, kaptım hemen bir çift. 15 Lira süngere, 5 Lira da kargoya ödedim. İki gün sonra elimdeydi.

Nascita markasına ait bir fırça yazım mevcut. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Uygun fiyatlı, kaliteli fırça arayanlara önerimdir kendileri. Neyse, döneyim yeşillere. 

Tıpkı mikro mini Beauty Blender gibi bir paketten iki tane sünger çıkıyor. Islanınca şişip boyut değiştiriyor ancak Beauty Blender kadar değil çünkü Nascita'da gözenek yok. Nascita'nın dokusu daha çok Dirty Works ve Avon markasının süngerleri gibi (yani biraz daha plastiğimsi) ancak bir farkla. Nascita; bu iki markanın çakıl taşından hallice süngerleri gibi değil, ıslanınca şişiyor.

Uç kısmı Beauty Blender'a göre biraz daha sivri, biraz daha keskin. Bu sebepten gözlerin iç köşelerine, burun kenarlarına ve kaş altına daha rahat erişiyor. Bence kapatıcıları harika uyguluyor. Fiyatı da uygun. Daha ne olsun? 

Tüm bunları söylüyorum ama asıl sorunun cevabını vermeden yazıyı bitiremem. Hayır, muadil değiller. Beauty Blender daha yumuşak, daha çok şişiyor ve bence daha iyi nemlendiği için kuru göz çevresine ürünleri daha rahat ve pürüzsüzce yayıyor.




Yukarıdaki görselde her iki ürünün de nemlenmiş halini görüyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak bir şey daha söylemek istiyorum. Fikrimce Nascita kuru olarak daha başarılı. Yani süngeri ıslatıp nemlendirmeden kapatıcımı yaydığımda daha çok sevdim. 

Özetle; muadili olmasa da, Beauty Blender'ın minik süngerlerine 53 Lira vermek istemeyenler için Nascita'nın başarılı bir alternatif olduğunu düşünüyorum. 

Beauty Blender'ın minik süngerlerini 53 Lira'ya satın almak için buraya, Nascita süngerleri, 15 Lira'ya satın almak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Mutlu günler! <3



Görkem Karman

24 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. O zaman ne diyoruz, h&m bide micromini sünger çıkarmalı :) öptüm tatlı kıss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de 😊

      Sil
    2. H&M micromini sünger çıkarttı epeydir var 😍

      Sil
    3. H&M micromini sünger çıkarttı epeydir var 😍

      Sil
  3. Evvet iste bu Gorkemcigimden bekledigim yazi! bebegimsin :D muadil olmasa bile alacagim sen sevdiysen zerre suphem yok sevmeyecegime dair :)))

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Görkem' ciğim, Avon' un siyah beyaz üçgen süngerleri var epey de yumuşaklar bir de onlarla karşılaştırsan nasıl mutlu olurum anlatamam^^

    YanıtlaSil
  6. Vee beklenen yazı... :)
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. H&m in süngerini kesip de mini sünger de yapabiliriz 😅

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Görkem, senin tüm yazılarını okudum ve senden ricam daha çok daha çok yazı yayınlaman :)

    YanıtlaSil
  9. Ya görkemcim ben avonunkini aldım yazını görmeden çok güzel şişiyor acaba avonda rahatsız olduğun ne başka sünger almalı mıyım sence bu güzel yaymıyorsa h&m in süngerini alacgm çünkü kullandığım bb pudralı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende h&m de avonda var avon kesinlikle şişmiyor ama h&m ıslanınca istenilen yumuşaklıkta ve kesinlikle çok daha başarılı avon sadece yapmak için yapmış :)

      Sil
  10. Bir snap'inde Mufe stik fondötenin muadili olmadığını söylemiştin, Kryolan'ın TV stik fondötenini nasıl buluyorsun hiç denedin mi?

    YanıtlaSil
  11. Görkem zoeva fırçaları aliexpressten alacağım ama cildime zarar verir mi sence

    YanıtlaSil
  12. Görkem abla çok tatlı durmuyorlar mı?Ben bayıldım açıkçası fakat kullanımını yaparım diye düşünüyorum bakalım seni çoooookkk seviyorum
    TAKE CARE❤❤❤❤

    YanıtlaSil
  13. Görkem ablacım yazın çok güzel bugün otobüste senin muadilini buldum 😅😅😅

    YanıtlaSil
  14. Merhaba görkem. Göz altı morluklari ile ilgili yazılarını okuyorum sabahtan beri. Bu işlerden çık anlamayan biri olarak nereden başlamalıyım bilemedim :(

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Görkem. Yazin cok faydali olmus ve o kucuk seylere bayildim 😍 makyaj videolarindads kullanirsan sevinirim. İyi calismalar

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Görkem. Yazin cok faydali olmus ve o kucuk seylere bayildim 😍 makyaj videolarindads kullanirsan sevinirim. İyi calismalar

    YanıtlaSil
  17. Dokuları çok güzel bunların beğeniyorum

    YanıtlaSil
  18. Görkemcim normal beauty blender mı daha güzel yayıyo kapatıcıyı yoksa minilerimi? Çok da bi fark yoksa eğer normal bb almayı planlıyorum çok nadir ten makyajı yapıyorum çünkü ama elimin altında olsun kapatıcıyı dağıtmada çok bi fark yoksa. Ama kesinlikle miniler daha güzel yayıyo dersen minilerini alıcam, umarım cevaplarsın😘

    YanıtlaSil
  19. Ben de bu zamana kadar yeşili beauty blender mimi sanıyodum.:D

    YanıtlaSil