MAC Deep Truth Far Ve Muadil



Haftanın son blog yazısından günaydın! Bugün sizlere, MAC'in Deep Truth isimli bu güzel farını anlatacağım. Mavi şüphesiz en sevdiğim renk. Kendisini odamda, üstümde başımda kullanmayı sevsem de, konu makyaj olunca gözlerimde mavileri taşımaktan hoşlanmıyorum. Canım illa biraz renk çekmişse, tercihimi lacivertten yana kullanıyorum.

Bloglarda, makyaj videolarında ve Instagram fotoğraflarında o kadar beğendim ki bu farı, normalde kahve ve kızıl dışında göz makyajı yapmayan ben, internetten heyecanla sipariş ettim bu ürünü. Gelin, detaylarını birlikte inceleyelim.

Deep truth derin ve metalik rengiyle gerçekten çok çekici ancak...




Ne yazık ki dokusu çok başarısız ve sürümü aşırı zor. Hani seneler önce aldığımız far taşlaşır da renk vermez ya, bu farın dokusu tam da öyle. Yukarıdaki görselde bileğime iki kez uyguladım farı. Solda 2 kat uygulanmış halini, sağda ise 6 kat uygulanmış halini görüyorsunuz. 

Ürüne pigmentsiz diyemem. Renk veriyor ancak parça parça. Parmaklara bile zor gelirken fırçaya ve göz kapağına renk vermesini beklememek gerek. Bu arada ıslak kullanıldığında da durum pek değişmiyor.




Uygulaması ve dağıtması çok zor olduğu için yalnızca alt kirpik dibime kullanmayı düşünüyorum. Telefonumda uygulaması mevcut olan Makeupalley'de de çoğu kişi benimle aynı fikirde. Buraya tıklayarak bu ürün hakkındaki yorumları okuyabilirsiniz.

Rengi bu kadar güzel olan bir ürünün yapısının bu kadar başarısız olması üzücü ama hata benim çünkü bu farın Frost bitişli olduğuna bakmadan aldım. (MAC'te uygulanması en zor olan (bence) farlar Frost bitişli olanlar.) 

Neyse, bakın şimdi konuyu nereye bağlayacağım. MAC'ten ilk kez far alacak olsam ilk bakacaklarım; Sable, Club ve Swiss Chocolate olurdu. Bu yazıyı okuyanlar arasında MAC paleti yapmayı düşünenler varsa diye naçizane önerilerimi paylaşmak istedim.

Bir de tam da bu fotoğraftaki renkte bir far arayanlar ama formülasyonu başarısız bir ürüne 43 Lira (palet için olanların fiyatı 43 Lira. MAC farların normal fiyatı 58 Lira.) vermek istemeyenler için bir muadil önerim var.




Dokusunu, sürümünü ve rengini çok sevdiğim Flormar farımın yazısını şurada yazmıştım. Şimdiyse size yine aynı serinin 07 Drama Queen rengini göstereceğim. Renk olarak Deep Truth'la neredeyse aynı olan bu far, doku ve sürüm olarak MAC'ten 10 adım önde diyebilirim.




Yukarıdaki görselde iki farın da rengini görebilirsiniz. Bu fotoğraf için parmağımı MAC Deep Truth'un üstünde 5-6 kez çevirdikten sonra Flormar Drama Queen'e yalnızca bir kez dokundum. 

Fiyat olarak da arada dağlar kadar fark var. MAC farların palet için olan versiyonları 43 Lira, normal versiyonları ise 58. Flormar'ın bu farı ise normalde 25 Lira ama şu anda indirimde ve 9,90 Lira ve tekrar belirteyim; MAC'ten kat kat başarılı. Haftayı içime sinen uygun fiyatlı bir muadille bitirmiş olmanın mutluluğuyla yazıyı bitiriyor, güzel haftasonları diliyorum. 

Sevgiler!


-MAC farı satın almak için buraya, Flormar farı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.



Görkem Karman

32 yorum:

  1. flormarın rengi daha güzel bence

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten M. A . C 'e o kadar para vermek saçma

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görunuyor hemen okuyim seni seviyorum

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten M. A . C 'e o kadar para vermek saçma

    YanıtlaSil
  5. Görkem harikasiin snaplerin videolarin bayiliyorum 💕 Yazdiklarini sanki sen karsimdaymissin sohbet ediyormus gibi yazman cok hosuma gidiyor sikilmadan okuyabiliyorum 💋

    YanıtlaSil
  6. mac ten bırcok urun denedım bırkac urunu dısında gereksız para bence... urunlerının muadıllerı hatta daha guzellerı artık mevcut.. yazın ıcın tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  7. Bu muadil serisine bayılyrm çok başarılısın yazın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir tavsiye olmuş. Flormar kadar uygun fiyatlı olmasa da böyle bitişli farları beğenenlere loreal'in infallible serisini de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  9. Bence flormar çünkü mac çok pahali senin macden çok ürünün var ve bayaği pahali bence bir ruja 55 veya 52 51 tl vermek çok saçma ama kendi parani kazandigin icin benim sana bunlari soylemem haddime degil yine harikalar yaratmissin blogunda basarilar seni cokkkk seviyorum

    YanıtlaSil
  10. Muadil video ve blog yazılarına bayılıyorum. Devamını bekliyorum sevgiler :*

    YanıtlaSil
  11. Her zaman ki gibi şa-ha-ne bir blog yazısı olmuş.

    YanıtlaSil
  12. Yaşasın Görkem Karman`ın muadil yazıları ve videoları!! Uyanır uyanmaz snapchate baktim. Blog yerine kanal anlamıştım gittim baktım yeni bir şey yok. Sonra blog aklıma geldi. Sabah sabah macera yaşadım. :D Ben bu serinin daha once yazdığın farina bakacağım en kısa zamanda. Bu renk benim The Balm Balmsai (yanlış hatırlamıyorsam) paletimde vardi o yuzden sanırım bir daha almam ama muadilleri bulmani çok seviyorum. Bu konuda senin görüşlerine güvenim tam.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel , paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Mavi cok yakışmış Görkem :)
    Buarada Kiko 37 farı tavsiyenle aldım ama kullanmayı beceremedim, onu da anlatırsan cok sevinirim :))

    YanıtlaSil
  15. Füzel bir muadil gerçekden flormar hem ucuz hemde güzel bir marka beyendim denicem gerçekten mavi her nekadar bana yakışmasada ısrarlar odamda üsdümde makyajımda kullanmaya çalışan bir insanım

    YanıtlaSil
  16. mavı far arayısındaydım.sen begengıysen stoklar tukenır hemen alalıımm tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  17. Flormar'ın bu serideki farları olayyyyy.. Hepsini edinicem sanırım. Zaten gözüm bundaydı en son:)

    YanıtlaSil
  18. Şuan indirimde olduğunu bizim için araştırman💙

    YanıtlaSil
  19. Görkem hanım mac red brick'e de bir muadil bulduysanız paylaşabilir misiniz ☺️☺️

    YanıtlaSil
  20. Ya size bayılıyorum. Emeklerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  21. Ya size bayılıyorum. Emeklerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  22. Ben normalde mavi var kullanmıyorum ama bunu denedim süper durdu mavi sürüyorum artık ama bu mavi 😀😀😀😀

    YanıtlaSil
  23. Ben normalde mavi var kullanmıyorum ama bunu denedim süper durdu mavi sürüyorum artık ama bu mavi 😀😀😀😀

    YanıtlaSil
  24. flormarın bu son serideki farlarını gerçekten çok beğendim. mavi tonlarda far ben de çok kullanamıyorum ama kullanınca da aynen bu lacivertten yana yapıyorum tercihimi. madem böyle bu kadar başarılı muadilmiş ben de deneyeyim flormarın bu farını :)

    YanıtlaSil
  25. Görkem ablacım yazılar harika fakat blog hesabının bir sıkıntısı var bilemedim sen isteyerek yapıyor da olabilirsin ama fark etmeden oluyorsa diye söylemek istedim. Yazılar anasayfa da tüm haliyle çıkıyor yani ben bloğuna girdiğimde rahatça yazılan bütün yazıları bulamıyorum. Diyelim uzun bir yazı yazdın bütün ana sayfanı kaplıyor. Umarım kırıcı olmamışımdır :)) ♥♥ Seni çok severek takip ediyorum bu bir kötü yorum değil öneridir ♥♥

    YanıtlaSil
  26. Gerçekten çok sevdim flormarı hemen bir tane edinmeliyim kendime.

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba
    Deep queen ile bir makyaj videosu cekerbilir misiniz? Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  30. muadil yazılarınıza bayılıyorum

    YanıtlaSil