Benefit Hervana Allık



Günaydın! Günün yazısı, hikayesiyle birlikte Benefit Hervana allık üzerine olacak. Yazısını yazarken bile o mis kokusu burnumda...

Benefit'in ten ve kaş ürünlerini epey sevsem de, ülkemizdeki fiyatları şaka gibi olduğu için o standa çok sık yanaşmıyorum. Porefessional gözenek bazım bittikçe aldıklarımdandı ama onun da muadili, hatta daha iyisini buldum. (Buraya tıklayabilirsiniz.) O yüzden Sephora'ya Benefit için girdiğim pek söylenemez. 

Böyle diyorum ama, yıllardır aklımda olan bir allık var. O da Benefit Hervana. Arada bir açıp açıp koklarım testerını. Ne bileyim, bir türlü kısmet olmadı almak. Ona 120 Lira vereceğime farklı şeyler almayı tercih ettim hep. Bazen gerekli, bazen saçma sapan, ihtiyaç dışı şeyler. 

Geçtiğimiz sene kız kardeşim okul gezisine yurt dışına gittiğinde, ona tabii ki Türkiye'de olmayan kozmetiklerden oluşan bir liste vermiştim. Liste dediğime bakmayın. Ülkemizden kaldırılan favori ojem ve bir krem fardan ibaretti. Neyse Buket beni Sephora'dan aradı. 'Abla Benefit'te kampanya var' diye. Dedim 'sarsınlar bana oradan bir Hervana.' Birkaç gün sonra Hervana elimdeydi. Fiyatı şansıma neredeyse yarı yarıya farketmişti. Keşke bir tane de Gimme Brow kaş maskarası isteseydim. Onu da epey seviyorum ve şu sıra kaşlarımda iyice boşluklar oluştuğu için tekrardan kullanma ihtiyacı hissediyorum.




Dönelim allığa. İnci beyazı-pembeden, gül kurusuna, toz pembeden ışıltılı şeftaliye bir mozaik var bu karton kutunun içinde. Bir de pek yumuşak olmayan beyaz bir fırça, minicik de bir ayna. Mis gibi çiçek kokusunu zaten söylemiştim ilk paragrafta.

İlk uyguladığımda yanaklarımda şeftaliye yakın durdu. Sevemedim, koydum kenara. Sonra daha büyük bir fırçayla uygulamayı denedim ve yine yakıştıramadım kendime. Dedim bir de kendi fırçasıyla deneyeyim. Enteresan bir şekilde tam hayal ettiğim toz pembe rengini verdi. O günden beri sadece kutunun içinden çıkan bu fırçayla uyguluyorum ve allığı abartılı sürmekte bir dünya markası olan ben, bu yok gibi allık görüntüsüne bayılıyorum.




Fırçayı ya da parmaklarımı, mozaik üzerinde döndürdüğüm zaman renklerin harmanlanmış hali bu şekilde oluyor. Ürün ise gayet pigmentli ve kendi fırçasıyla uyguladığımda benim yanaklarımda gün boyu kalıcı. 

İçerisinde sim denilmeyecek minik ışıltılar var. Bu da allığı mat olmaktan çıkarıp, sağlıklı görünüm veren bir ürün haline getiriyor. 




Kameraya yansıması açısından ben burada oldukça yoğun uygulamıştım. Hatta kanlı canlı halini buraya tıklayarak görebilirsiniz. Tek bir kat sürüldüğünde tam bir 'hoşlandığım çocuğu gördüm ve yanaklarım kızardı' pembeliği veriyor.

Benefit allıkların Türkiye'deki satış fiyatının 120 TL olduğunu düşünürsek, Hervana'nın tek kusuru fiyatı. İşte böyle. Sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Sevgiler!


Bu yazıları da okudunuz mu?



Görkem Karman

20 yorum:

  1. bu kadar pahalı olmaasa alınabilirdi
    http://ciddiolamiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Kaşlarına boşluk olduğunu söylemişsin Görkem. Sana tavsiyem gratiste satılan laction markasına ait kirpik maskarası. Alt kirpiklerimin olduğunu anladım. Kaşlarımda ki boşluklarda çok güzel bir şekilde doldu. Dünde kuaförün tavsiyesi ile terramycin göz merhemini sürdüm kaşlarıma onun da etkilerini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Kaşlarına boşluk olduğunu söylemişsin Görkem. Sana tavsiyem gratiste satılan laction markasına ait kirpik maskarası. Alt kirpiklerimin olduğunu anladım. Kaşlarımda ki boşluklarda çok güzel bir şekilde doldu. Dünde kuaförün tavsiyesi ile terramycin göz merhemini sürdüm kaşlarıma onun da etkilerini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. 120 değil görkem 132 lira haftasonu bende elime alıp alıp bıraktım malesef

    YanıtlaSil
  5. Rengi çok hoş gerçekten :) Kokusunu merak ettim şimdi

    YanıtlaSil
  6. Görkem abla benefit watts up aydınlatıcısının muadilini bulur musun lütfennnn

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. güzel bi yazı olmuş görkemcim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben allık kullanan biri değilim ama denemek istiyorum. Açık buğday tenliyim cildim yağlı olduğu için bana önereceğin bir allık var mı uygun fiyatlı olursa çok sevinirim. Çok kullanmayacağım için yüksek fiyatlı bir ürün almak istemiyorum. Bu arada bu allık cildinde çok güzel durmuş böyle hafif pembeli renk veren mat görünümlü bir ürün tavsiyen var mı ? Yeni takipçinim youtube'dan takip etmeye başladım seni. Videoların çok faydalı olabildiğince izlemeye çalışıyorum emeğine sağlık. Son bir ricam var yeni başlayanlar için uygun fiyatlı bir makyaj öneri videosu yaparsan çok sevinirim. :D İyi günler :)

    YanıtlaSil
  10. Bir blogger olarak yazılarına ve fotoğraflarına bayılıyorum Görkemcim :) Bu ürünün de renkleri vs, harikaymış :) Ürün incelemelerine ayrıca bayılıyorum.. Duygularımı dile getirmek istedim :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. merhaba,
    tamamen objektif olarak yorumladığımız ürünleri ve tavsiyeleri blogumuzda paylaşıyoruz. üye olursanız seviniriz :) sevgiler,
    http://perishcope.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. teknolojiderslerim.blogspot.com.tr teknolojik haberler için yazılım dersleri için sayfama beklerim.

    YanıtlaSil
  14. burdaki rujun numarası markası nedir acaba veya muadili var mı görkitocum

    YanıtlaSil
  15. Gorkem abla senin allık benzemelerine bayılıyorum ya😂

    YanıtlaSil
  16. Blog yazılarını kaçırınca daha zevkli oluyor. Geriye doğru bir solukta okuyorsun hepsini. Her ne kadar YouTube' videolarını kaçırmadan takip etsem de blog yazılarını okumak ayrı bir zevk veriyor. Ellerine sağlık Görkem :)

    YanıtlaSil
  17. Görkem, haftaya yurt dışına çıkıyorum. Türkiye'de olmayan ya da olup da gereksiz pahalıya satılan, muhakkak bak diyeceğin markalar neler? Bir de aydınlatıcı için Becca mı yoksa Hourglass mı? Şimdiden teşekkürler^^

    YanıtlaSil
  18. Rengine bayıldım ama fiyatı çok uygun değil :/

    YanıtlaSil