Sigma 3D HD Kabuki Fondoten Fırçası



Günaydın! Bugün sizlerle, Sigma'nın çok ses getiren 3DHD kabuki fondoten fırçasıyla ilgili görüşlerimi paylaşacağım. Aslında bu fırçayla ilgili kesin kararımı, kendisini ilk kullandığım gün vermiştim ancak farklı yapıdaki fondotenlerle deneyerek bu kararımdan emin olmak istedim. 

Öncelikle alıştığımız fırçalardan epey farklı olan tasarımından bahsedelim. Tıpkı yazısını şurada yazdığım 3D kapatıcı fırçası gibi; iki yandan kesik, çatı gibi sivrilen şekliyle, sıradan bir kabuki fırçanın ısırılarak koparılmış hali gibi. 

Alıştığımız kabuki fırçalar genelde yuvarlak ya da düz kesimli olduğundan bu fırçayı kavramak biraz zaman alıyor. Garip şekli sebebiyle, ten ürünlerini yüzünüze yayarken şu meşhur 'buffing' (yani dairesel hareketlerle fırçayı yüzünüzde dolaştırarak yaymak) metodunu kullanmanıza izin vermiyor. Onun yerine fondoteni, klasik düz fondoten fırçalarını kullanırken yaptığımız gibi badana usülü, yani fırçayı yukarıdan aşağı sürüyerek yaymanız gerekiyor. Tıpkı duvar boyar gibi. 

Ters V şeklindeki düz kesimi sebebiyle, iki kez üstüste kullanınca fırça izleri bırakmaya başlıyor. Çatısındaki açı sebebiyle kaş arası ve burun kenarlarına kolayca ulaşmayı sağlasa da, şuradaki gibi klasik fondoten fırçalarından çok da farklı bir performans sergilemiyor. Bu arada çift taraflı olduğu için fırçayı ters düz ederek de kullanabiliyorsunuz.




Tüylerinin yumuşak olmasını ve Youtube videolarındaki performansını beğensem de, çok sık yıkama gerektirmesi, yüzde fırça izleri bırakması, RT Buffing Brush ve Sigma F80'e kıyasla kullanımının çok daha zor olması ve yine bu iki fırçaya kıyasla fondoteni daha belirgin bir şekilde yayması sebebiyle benim için sınıfta kalan bir ürün oldu. Ayrıca kendisi fondoten seçen bir fırça. Kremsi yapıdaki ürünleri yaymada daha başarılıyken, pudra bitişli ya da su gibi akışkan ürünleri yaymada sınıfta kalıyor. Sevmek için kendimi çok zorlamış olsam da, maalesef.

 Bobbi Brown Full Coverage Face Brush, Real Techniques Buffing Brush ve Sigma F80 Kabuki gibi fırçaları bu ürüne göre 10 kat daha başarılı buluyorum ve gidiyorum. Okuduğunuz için teşekkürler, mutlu haftalar. :)

*Ürün firma gönderisidir. 

-Ürünün Kozmela fiyatı: Ürün stokta olmadığından fiyat bilgisi yazmıyor ancak 80 TL civarıydı sanırım.
-Cloud10Beauty fiyatı: € 24,95
-Sigma Fiyatı: $ 24



Görkem Karman

15 yorum:

  1. Ben basta cok begenmistim.lakin sonra seninde dedigin sebeplerden dolayi kullanmamaya basladim. Sanirim sonrasinda F80 i alinca elim ona hic gitmedi 👍🏻

    YanıtlaSil
  2. güzel bir blog paylaşımlarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bende bu fırçayı büyük bekletiler içerisinde pembe saplısını aldım ve dedigin etkileriyle kayşılaştım. fırçanın fondoten seçtigi kesin. her fondotende aynı etkiyi bırakmıyor. bende bloguma beklerim/ baharsevil.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Bu fırçayı uygulama şekline alışınca sevebiliyorsun ben çok iyi anlaşıyorum mesela ama fondoten seçiyor bazı bazı ^^

    YanıtlaSil
  6. Bu fircadan benimde var cok severek aldim cokda guzel kulaniwli uzumu kara cikarmadina sevindim😀

    YanıtlaSil