MAC Mehr Ruj ve Soar Dudak Kalemi



Günaydın! Bugün sizlerle, çok güzel bir ikili olan MAC Soar dudak kalemi ve Mehr ruju paylaşacağım. Soar dudak kalemini bundan epey bir zaman önce kullanmış, daha sonra sıkılıp satmıştım. Sonra Kylie Jenner bu kalemle dudaklarını kalınlaştırdığını açıkladı ve ürün aniden popüler oldu ancak Lily Pebbles bunu yere göğe sığdıramayan paylaşımlarda bulunana dek benim iştahımı açmamıştı. 

Yine son dönemde Lily'nin sürekli aynı ruju kullanmasıyla birçoğumuzun aklına düşen Mehr ise tam benim rengim olması ve mat bitişli olmasıyla kalbimi çalmıştı ancak gittiğim her MAC, 'o renk ülkemizde yok, yalnızca birkaç ülkede bulunuyor' cevabını verince umudu kesmiştim. Blog vasıtasıyla tanıştığım arkadaşlarımdan Seda, Londra'ya seyahat edeceğini söyleyip, bir şey isteyip istemediğimi sorduğunda cevabım belliydi. Bir hafta sonra Mehr benimle eve geldi.




Aynı akşam, dışarı çıkarken tazelediğim makyajımı bu ikiliyle bitirmeye karar verdim. Dudaklarımı Soar kalemle çerçeveledim ve Mehr rujla doldurdum. Dudaklarıma her zamankinden farklı bir biçimlendirme yapmadım ama o gün görüştüğüm 2 farklı kişi de 'dudağını mı doldurttun sen?' diye sorunca, tamam dedim, 'demek ki daha dolgun gösterdi'.

Dediğim gibi, zaten bu renk benim rengim. Tıpkı MAC Faux gibi, Golden Rose VM 02 gibi, gül kuruları, pembeler, koyu pembelerden başka bir şey yakışmıyor bana. Mehr de benim için ideal akşam ruju oldu. Ne zaman sürsem iltifat, bu rujla ne zaman Instagram'a bir fotoğraf yüklesem bir sürü yorum. En önemlisi, ben de kendime yakıştırdım. Bu sebepten, tıpkı Faux gibi, MAC Pro Longwear kapatıcı gibi, Bobbi Brown Corrector gibi bittikçe alacağım ürünler arasına girdi. 




MAC (UK sitesi) bu rengi, kirli pembe olarak tanımlamış. Benim gözümde; kahve tabanlı, koyu gül kurusu, kirli pembe. Bitişi tıpkı Kinda Sexy ve Velvet Teddy gibi mat ancak sürümü kolay ve garip bir şekilde fazla kalıcı.




Öyle ki, geçtiğimiz günlerde kardeşimin konseri için hazırlanırken bu ruju sürdüğümde saat 15:00 sularıydı. Konserin bitmesi ve eve dönmemiz 21:30'u buldu. Ufak bir şeyler yedim, bol bol su içtim ve eve döndüğümde ruj yeni uygulanmış gibiydi. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama gerçekten ne çizgilere dolma, ne kuruma, ne dudaktaki ölü deriyi belli etme, ne de en ufak bir silinme. Özellikle arkasını çevirip baktım, acaba formülü farklı mı diye ama yok, sıradan mat rujlardan. 

Mehr, MAC Twig'e de sıkça benzetildiği için MAC'e gidip ikisini de uyguladım. Twig her ne kadar paketinde Mehr'e yakın dursa da, Mehr'den koyu. Twig saten, Mehr mat bitişli. Benim oyum kesinlikle Mehr'e gidiyor. İşte böyle. Yeni favorime 'hoşgeldin' diyelim. 

Dudak kalemi ülkemizde mevcut ancak ruj şimdilik yok. İngiltere'ye giden eş dosta mutlaka ve mutlaka aldırın. En kötü Instagram'da satış yapan hesaplardan rica edin. Öyle güzel bir ruj ve öyle kefilim. :)

Sevgiler! <3

Görkem Karman

22 yorum:

  1. Bu rujun rengi sana çok yakışmış. Bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Bu ruj ıcınde bir muadil videodu cekermısın?

    YanıtlaSil
  3. ah ah naptın sen şimdi Görkem ya. Ara dur şimdi bu ruju :D

    YanıtlaSil
  4. Rengi sana çok yakışmış ancak bunda beyaz tenli olmanın etkisi de büyük bence canım, biraz daha esmerlerde kahve tabanlı olduğu için soluk durabilir gibime geldi :/ ben de twig'i bayılarak kullanıyorum bana da gül kuruları ve koyu pembelerden başka renkler hiç hiç gitmiyor :(

    YanıtlaSil
  5. ilk gördüğüm anda vuruldum bu renge. ba-yıl-dım çok yakışmış lütfen muadilini bulun

    YanıtlaSil
  6. Bu rüya Muadil rimmel london Kate Moss kırmızı kapaklı seri 104 numara diye duymuştum :)

    YanıtlaSil
  7. Her ülkede olmaması garip.. Güzel durmuş ama :)

    YanıtlaSil
  8. Bu rüya Muadil rimmel london Kate Moss kırmızı kapaklı seri 104 numara diye duymuştum :)

    YanıtlaSil
  9. rengi çok hoş! keşke Türkiye'de de olsa...


    http://byshaima.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. rengi çok hoş! keşke Türkiye'de de olsa...


    http://byshaima.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. güzelmiş güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  12. faux dedin bayildim, wet n wild brulee dedin bayildim daha saymim her soyledigini cok begeniyorum, muadil isteriz :))

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok yakismis,kutu kutu al :)) Ben de almayi düşünüyorum hangi ig hesabından siparis edebiliriz ? Bilgin var mi

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Bu ruja bayıldım:)gorkemm bende blog yazmaya başladım çok heyecanlıyım:)

    YanıtlaSil
  16. Bu tonlar sana çok yakışıyor bende bir blog açtım beklerim :)

    YanıtlaSil
  17. Bugun zorlu center macten bu ruju aldim

    YanıtlaSil
  18. Senin tavsiyenle aldım ve bayıldım. Buğday tenliyim, bende pembe nude gibi durdu ve dudakları dolgun gösteriyor kesinlikle.

    YanıtlaSil
  19. Senin tavsiyenle aldım ve bayıldım. Buğday tenliyim, bende pembe nude gibi durdu ve dudakları dolgun gösteriyor kesinlikle.

    YanıtlaSil
  20. düğün makyajımda kullandım bu ruju tek kelimeyle şahane... dış çekimde duruşu muazzam. aşırı kalıcı sabahın köründe yapıldı makyaj düğün bitti hala duruyordu...

    YanıtlaSil