Makyaj Trendi Alışverişi



Günaydın! Bugün #3urun3yorum ekibi olarak sizlerle 3 kutu dolusu alışveriş yazısı paylaşacağız. NARS ve Make Up For Ever ürünleriyle dolu 3 kutu. Hemen başlayalım! Unutmadan, Anıl'ın alışveriş yazısı için buraya, Gözde'nin yazısı için ise buraya tıklayabilirsiniz.




Hala tanışmamış olanlar için Makyaj Trendi; (buraya tıklayın) Make Up For Ever, NARS ve Shiseido gibi başarılı kozmetik markalarının ürünlerini satan, Vepa bünyesindeki online alışveriş sitesi. Özellikle yaşadığınız şehirde Sephora yoksa ya da benim gibi ne satın almak istediğinizi biliyor ama dışarı çıkmaya üşeniyorsanız, Makyaj Trendi'ne bir göz atın derim.

Aldığım ürünlere geçmeden önce bu alışverişin çok içime sindiğini belirteyim. Geçtiğimiz hafta gerçekten üzücü bir olay yaşadım, bir de üstüne ufak bir sağlık sorunu. Biraz keyfim yerine gelsin diye, bir süredir aklımda olan bir ürünü satın almak için siteye girdim. (Tabii sonuç malum, aklımda olmayan birkaç ürün daha satın alarak çıktım.) Bu sırada günün en az 10 saati sürekli iletişim halinde olduğum Anıl ve Gözde'yle de konuşuyordum tabii. İlgi alanımız, cilt tiplerimiz ve dilek listelerimiz kesişince, 'neden aynı ürünleri alıp, aynı tarihlerde yorumlamıyoruz?' dedik ve Makyaj Trendi Alışverişi serisinin ilk yazısını bugün sizlere sunduk. Aynı ürünleri 3 farklı gözden okumak için mutlaka arkadaşlarımın bloglarına da uğrayın derim.




İştah açıcı paketime gelelim. Neler var neler. Öncelikle bu alışverişe sebep olan, uzun süredir denemek istediğim ürünle başlayalım.




Make Up For Ever Face & Body fondoten uzunca zaman önce aklıma düştü. Bayılarak kullandığım MAC Face & Body'e göre çok daha olumlu yorumlar alan bir ürün olduğundan bir şans vermek istedim ancak hem renk seçimi çok zor olduğundan, hem de açık renkler genelde stok dışı olduğundan vazgeçtim. Aradan birkaç ay geçti, Gözde fondoteni satın aldı ve buluştuğumuzda yüzünde kanlı canlı gördüm ve hayran kaldım. 

%73'ü (yanılmıyorsam) sudan oluşan bu fondoten tüm cilt tiplerine uygun olarak kategorize ediliyor. Tere ve suya dayanıklı olduğu söyleniyor. İyice kullanmadan yorum ya da MAC Face & Body'le karşılaştırmasını yapmayacağım ancak ilk izlenim olarak MAC'e göre çok daha akışkan ve kat kat uygulanabilir olduğunu söyleyebilirim. Yapısının sudan hiçbir farkı yok. Uygulamaya alışmaya çalışıyorum. :) 

Son olarak bendeki rengi 38 - Pink Porcelain'in, boynumla birebir aynı tonda olduğunu da ekleyeyim. Birkaç gün sonra bronzlaşmaya başlayınca ne olur, bilinmez. 

Fiyat bilgisine ulaşmak ya da satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.




Bu yazıdaki diğer ürünler hakkında yorum yapmam için biraz zamana ve deneyimlemeye ihtiyacım var ama Make Up For Ever Pro Bronze Fusion bronzer için 'gidin, alın' diyorum. Fotoğrafları internete düştüğünde dokunma isteği yaratan tek bronzer oldu benim için ama alacağımı tahmin etmiyordum. Hazır moralim de bozuk, 'al gitsin' dedim. Yine suya ve tere dayanıklı bir ürün. Dokusu da alıştığımız bronzerlardan epey farklı. MUFE bu ürünü; 'pudramsı görüntü yok, iz yok, kat kat uygulasanız bile kalıp gibi durma durumu yok' şeklinde tanımlamış. Her bir kelimesine katılıyorum. Şu an elimde bulunan Charlotte Tilbury bronzerı bir kenara attırdı, o kadar diyeyim size.

Ben kendime en açık rengi olan 10 Honey'i satın aldım. Rengi; kahve, turuncu ya da kızıl değil. Gerçekten adı gibi, bal gibi. Beyaz ve çok beyaz tenliler için çok ama çok doğal duruşlu bir renk kesinlikle. Parmaklarınızı değdirdiğiniz az eliniz ürüne bulanıyor ancak ürün fırçaya pek gelmiyor. Aslında ürün gayet pigmentli ancak fırçaya gelmemesinin bir sebebi var.

Marka, bu bronzerla birlikte kullanılmak üzere bir fırça da çıkartmış. (Ya da bu fırça hep mi varmış? Bilemedim.) Onu da aldım tabii ki. :( Fırçanın adı Kabuki Pro Bronze Fusion 136. 'Bu kadar sık tüylü (şu ana kadar gördüğüm en sık tüylü kabuki) bir fırçayla bronzer uygularsam yüzüm çamura döner.' diye düşünmeme rağmen fırçayı aldım. İyi ki de almışım. Elimdeki hiçbir fırçayla bu bronzerı uygulayamadım. Sadece bu kabukiyle başarılı oldum. Ürünün pigmentasyonu yerinde. Zaten parmaklarınızı değdirince anlıyorsunuz ancak pudra o kadar farklı bir dokuya sahip ve o kadar sıkıştırılmış ki, ancak tüyleri çok yoğun bir fırçayla uyguladığınızda renk veriyor. Hem bronzerı, hem de pudrayı iyi ki almışım diyorum. Bu alışverişin en tatmin edici kısmı kesinlikle bu ikili oldu.

Bronzer için buraya, fırça hakkında bilgi almak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 




Son olarak NARS'ın yaza özel setlerinden Just Dewy It! set. Setin içinden çıkan ürünler; Super Orgasm Likit aydınlatıcı/ışıltılı allık, Super Orgasm dudak parlatıcısı ve Black Moon siyah göz kalemi. Setler şu an indirimde ve birçok seçenek mevcut. Ben yazın biraz ışıltı kullanabilirim diyerek bu seti seçtim. Bir tek göz kalemini beğenmedim. Onun dışında her şey hayal ettiğim gibi. İndirimdeki yaz setleri için buraya, benim aldığım setin detayları için buraya tıklayabilirsiniz.

İşte böyle. En çok hangi ürün iştahınızı açtı ve ilk önce hangisinin incelemesini görmek istersiniz? Sevgiler! <3




Görkem Karman

18 yorum:

  1. En çok Just Dewy It set iştahımı açtı ama Gözde'nin seti de çok güzel bakıyor bana :) İyi günlerde kullanın ürünlerin hepsi süper!

    YanıtlaSil
  2. MUFE'nin face & body'sini senden okumak çok iyi olacak Görkemcim.
    Mac'in fondötenlerinden hiçbir zaman yüzü gülmemiş birisi olarak MUFE'dekilere de yakın davranamıyorum. :)
    Senin yorumun benim için çok kıymetli. Hepsini güle güle kullan!
    <3

    YanıtlaSil
  3. 1. face &body
    2.super orgasm allık
    3.bronzer sırasıyla bunları okumak istiyorum :) senin önerilerine gözüm kapalı her daim güveniyorum çok teşekkürler bize objektif kendi görüşlerini belirttiğin için :)

    YanıtlaSil
  4. Nars aydınlatıcısını denemek istiyorum ben de, küçük boyutunu bulursam hemen alıcam

    YanıtlaSil
  5. MUFE Pro Bronze Fusion 10 numarası var bende de.. İyiki almısım diyorum ama fırca konusuna katılıyorum en son RT Buffing le denedim iyi sonuc aldım ama kendi fırcasını almak en dogrusu olacak sanırım dogru makyajtrendi ne ısınlanıyorum... Bu arada mufe face&body de aklıma girdii pofff
    Sevgiler.... Aaaa bu arada Nars Hot Sand illuminator u da siddetle ve siddetle tavsiye ediyorum bi nars magazasına denk geldiginde mutlaka dene derim gorkem

    YanıtlaSil
  6. Just dewy it set hakkındaki detaylı yorumlarınızı çok merak ediyorum :) bloguma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Seçimlerin müthiişş güle güle kullan

    YanıtlaSil
  8. Seçimlerin müthiişş güle güle kullan

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Görkem, Kiko markasından makyaj fırçası da dahil ürün tavsiyesi istesem neleri söylerdin?
    Bu yaz İtalya'ya gidiyorum, internet sitesine baktım Kiko'nun kafam iyice karıştı, elim boş da dönmek istemiyorum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bloğunu ve youtube kanalını büyük zevk ile takip ediyorum keşke youtube'a daha çok video koysan sürekli izliyorum bu arada makyajsizda çok güzelsin gereksiz yorum yapanları hiç sallama:-)makyaja ilgim bir ay önce başladı o zaman seni keşfettim ve bütün videolarini izledim:-)bende birkaç şey yazmaya başladım bloğuma beklerim:-) http://www.fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Özellikle youtube kanalını keyifle takip ediyorum :) Ben de uzun zamandır ilgi duyduğum kozmetik dünyasıyla yeni blog sayfamla daha bir haşır neşir oldum :) Ziyaret etmek isteyen olursa beklerim,
    http://gozdebirkardesler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Merhaba arkadaşlar bende blogger olmak yolunda hızlı bir şekilde bu yola girmiş bulunmaktayım. Sayfama bir göz atarsanız çok mutlu olurum. Bakımlı kalın! :)
    http://makyajlasonsuza.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. göz kalemi ve aydınlatıcııııı :))))

    YanıtlaSil
  15. Merhaba instagramdan epey bir süre önce kuru ciltle nasıl başa çıktıginiza dair uzuun bir yazı yazacaginizi söylemiştiniz o yazı yayınlandı da ben mi bulamıyorum yoksa ertelediniz mi ?

    YanıtlaSil
  16. Yeni açtığım blogumu takip ederseniz sevinirim. :) http://guldentavsiyeler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  17. Merhaba , make up forever fondoten almayı düşünüyorum.Ancak HD mi yoksa face and body ' mi karar veremedim.Aradaki fark nedir?Yardımcı olursanız sevinirim , takipteyim bende beklerim , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Merhaba arkadaşlar bende blogger olmak yolunda hızlı bir şekilde bu yola girmiş bulunmaktayım. Sayfama bir göz atarsanız çok mutlu olurum. Bakımlı kalın! :)
    kayatugcee.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil