LANCOME UV Expert XL Shield Güneş Kremi SPF 50



Merhaba! Bugün sizlere, elime 5 hafta önce geçen, Lancome'un yeni SPF (Güneş koruma faktörü) 50 PA +++ UV Expert kremi hakkındaki görüşlerimi anlatacağım. Tam da makyaj altına da kullanılabilecek güzel bir Güneş kremi arayışındaydım ki kapı çaldı ve kutudan bu ürün çıktı. Ürünü Instagram hesabımdan paylaşıp firmaya teşekkür ettim ve okuyucularımın bu ürünle ilgili deneyimlerini merak ettim. Birkaç kişi çok memnun kaldığını söyleyince, ben de bir şans vereyim dedim.

Bu yeni ürün taa Japonya'dan gelmiş ve Avrupa'da yalnızca bizim ülkemizde varmış. Tenimizi, Güneş'in en zararlı ışınları olan UVA ve UVB'den korumak ve her mevsim nemlendirmek için gönderilmiş. 

Bana gönderilen tüp 30 ML'lik, oldukça sade bir paketlemede, kullanışlı bir formda. Ürün; cildi XL UVA ve 12 saat boyunca UVB ışınlarına karşı korumayı vaat ediyor. XL Shield teknolojisi sayesinde de leke ve kırışıklık oluşumunu azaltacağını iddia ediyor. Gül yaprağı kadar hafif dokusu sayesinde cildi günden güne aydınlatacağını belirtiyor. Elbette bu saydıklarım, kutunun üzerinde yazanlar.

Ürünü 4 hafta boyunca kullanan 42 kadının 42'si de, ciltlerindeki kırışıklık ve kızarıklık görünümünün azaldığını söylemiş. Ben o kadınlarla tanışıp konuşmak istedim şimdi…

Öncelikle kremin kokusundan başlayayım. Tüm Lancome ten ürünlerindeki çiçeksi koku bu üründe de mevcut. Ben şahsen SPF içeren kremimin kötü kokmasını istiyorum. Plastik gibi koksun, ilaç gibi koksun, eczane gibi koksun ama parfüm kokmasın. Buram buram parfüm kokan bir krem, cildime iyi gelse bile işe yaramıyormuş gibi hissediyorum. Neyse, yapısından bahsedelim. İncecik, dağılımı çok kolay. Güneş kremlerindeki o yapış yapışlık ve ağırlık kesinlikle yok. Krem değil, adeta bir losyon. Yüze de çok kolay dağılıyor ve emiliyor. Bu özelliğini epey sevdim.

Makyajsız tenime uyguladığımda, Casper gibi görünmem dışında bir sorun yaşamıyorum. Hani anneler havuz kenarında küçük çocuklara bembeyaz Güneş kremlerini boca eder ya, bu krem de benim yüzümde sanki öyle duruyor. Tamam abartmayayım ama kesinlikle yüzümde beyaz ve soluk duruyor. Bu sebepten, makyaj altına kullanmak bana daha cazip geldi. Zaten yapısı da ince, ağırlık da yapmaz diyerek makyaj altına kullanmaya başladım ancak bu şekilde kullandığımda memnun kalmadım.

Kesinlikle yağlı bir yapısı olmamasına rağmen, sürüldükten 1-2 saat sonra alnım ve burnumu yağlı gibi göstermesi, kokusundan sonra canımı sıkan bir diğer detay oldu. Bu durum makyajsızken beni rahatsız etmedi ancak üzerine her zamanki fondotenimi (yazısı burada) sürdüğümde, birkaç saat sonra makyajımı alnım ve burnumdan kusturunca canım sıkılmaya başladı. Sabahına burnumda ve alnımda beliren minik yağ kabarcığımsı, sivilcemsi kabartıları da görünce, acaba makyajım çok mu ıslak kaldı da böyle oldu diye düşündüm. Ertesi günü kremimin üstüne yalnızca ince bir pudra geçtim ve sonuç aynıydı. Özetle; sevmedim.

Şuradaki Miracle Cushion incelememde de belirttiğim gibi, ben Lancome'un ten ürünleriyle anlaşamıyorum. Bir kez daha emin oldum. Şimdi ise, bu krem gönderilmeden önceki SPF arayışıma geri döndüm. Kiehls'a bir şans verecektim ama onu da eledim. Yüksek ihtimalle alacağım ürün, mağazada deneyip çok sevdiğim şu ürün olacak. 

Siz bu ürünü denediniz mi? Ya da makyaj altına kullandığınız ve memnun kaldığınız bir SPF tavsiye edebilir misiniz? Sevgiler!


*Ürün Boyner tarafından gönderilmiştir. Teşekkürler!

*Ürünün detayları ve sipariş linki burada. Satış fiyatı da 145 Lira'ymış. 




Görkem Karman

21 yorum:

  1. Avene gunes koruculari gercekten basarili Gorkitocum tavsiye ederim , ben cok memnunum. Cosmed dd krem de isini basarili sekilde yerine getiriyor .:)

    YanıtlaSil
  2. slm bende yvhes rocher güneşe karşı gün boyu koruma kremi aldım. 50 spf yaşlanma karşıtı yüz koruyucu güneş kremi makyaj altına uyguluyorum çok beğendim ürünü bir denemeni tavsiye ederim memnun kaldım 30 ml fiyatıda 59.90 tl ama indirim kartım var diye 47 tl ye aldım ve yanında 27.90 tl lik göz makyajı temizleme hediye ettiler.

    YanıtlaSil
  3. Ben Bioderma kullaniyorum cok memnunum. Ancak benimki cildim yagli oldugu icin akn serisinden, ciltte herhangi bir yaglanma veya kusma yapmiyor. Bir de bembeyaz durmuyor yuzde. Sanirim aradigin ozellikler bioderma'da var

    YanıtlaSil
  4. La roche anthelios ve bioderma tavsiye ederim ikisi de çok başarılı.

    YanıtlaSil
  5. Avene kullanıyorum çok memnunum .

    YanıtlaSil
  6. https://www.cyrene.com.tr/gunes-koruyuculari/gunes-kremi-spf50-ultra-light-daily-uv-defense-broad-spectrum-sunscreen-spf-50-gunes-koruyucu-krem-yuz-ve-vucut-icin.html

    Buna şans ver derim. Ben severek kullanıyorum. Sabah 7de üzerine makyaj yaptım ve pudra geçmedim . Yağlı bir cilde sahip olmama rağmen şuan her zamankinden fazla yağlanmadı.

    YanıtlaSil
  7. Ben Lancome'un bu ürününü geçen yaz almıştım ama memnum kalmadım dediğiniz gibi. Yani o kadar da yeni bi ürün sayılmaz aslında. Şimdi Kiehls düşünüyodum ama onu elemişsiniz keşke sebebini de söyleseydiniz :(

    YanıtlaSil
  8. Solante tele rubor kullanıyorum kızarıklık önlemede mükemmel bir ürün, 2 gündür de hamilton matte tinted kullanıyorum harikaymış, sevgiler.....

    YanıtlaSil
  9. Selam herkese, Görkem ben kİehls kullanıyorum 2 yıldır ve gercekten cok guzel ayrıca tester da veriyorlar once dene istersen 60 ml 119 TL. Claris in gunus korumasını bende mağazada denedim güzele benziyor ve cok satılıyormuş artık karar senin :-)

    YanıtlaSil
  10. Görkemcim, mineralli güneş koruyucularından uzak durmalısın. Bu hafta Avene ile başıma gelenleri yazacağım. İstersen link yazarım sana da. Şu sıralar Shiseido'yu deniyorum. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. ama daha deneme aşamasındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avene güneş losyonu http://lifestyleofsiri.blogspot.com.tr/2015/06/avene-mineral-lotion-50-spf.html

      Sil
  11. Ben bu kremi İnci bize geldiğinde denedim ve senin yorumunu okuduğumda aynı kremden mi bahsediyoruz emin olamadım :)) çünkü bende çabucak emildi, beyaz durmadı, kusma-parlama yapmadı... O yüzden sevdiğim güneş ürünlerini şimdi yazacağım ama sen sevecek misin hiç emin olamıyorum :))
    La Roche Posay Anthelios XL Ultra Light
    Cyrene yüz için güneş kremi
    Şimdi Darphin'inkini kullanıyorum; ama koku sevmiyorsan ona hiç bakma :) sevgiler!

    YanıtlaSil
  12. Görkemciğim merhaba nasılsın :) daha az önce instagramda ki Hesabını buldum seninle tanıştım :) sonra da hemen buraya geldim :) resmen ışınlandım. :) ne kadar samimi ve içtensin çok teşekkür ederim.. Tecrübelerine ise söyleyecek çokta bişey yok harikasın :)...Güneş kremine gelecek olursak ;ben herkesin bildiği bir cilt ilacı Olan roacutan tedavisinin 6. Ayındayım,yüzümde belirgin sivilce sorunu yoktu ama sırtımda okdukça fazlaydı ... Bu ilaçla birlikte Güneş koruyucu Kremde kullanmam gerekiyordu ve doktorum solentanın pigmentasını önerdi bana..aslında krem gayet kullanışlı ,dokusu ve emilimi gayet güzel. Ama benim yüzümde otuz Yaşında olmama rağmen Güneş yanığı lekesi yokken roacutanla birlikte yüzümde lekelenmeler ortaya çıktı.. Bu lekelenmeler için bana yardımcı olabilir misin ?şimdiden sevgiler ve teşekkürler :))) bol öpücükler

    YanıtlaSil
  13. Ben Clarins kullanıyorum şu an. Gerçekten güzel. Yalnız 40 spf olan ürün artık üretilmiyor sanıyorum, stoktakiler satılıyor. Onun yerine 50 spf olanı çıkmış. O daha ağır yapılıymış ama deneyeceğim çünkü şimdiye kadar kullandığım en hafif yapılı güneş kremi Clarins'inkiydi.

    YanıtlaSil
  14. güneşe alerjisi olan bembeyaz bir tene sahibim. Sebamed in 50 +spf li güneş kremini kullanmaya başladım. fazlasıyla memnunum

    YanıtlaSil
  15. heliocare 90 faktör jel. şimdiye kadar kullandığım güneş koruyucularından (bıotherm, clinique, clarins) çok daha başarılı. az bir miktarı tüm yüze yetiyor. parfümlü değil ama temiz bir kokusu var. nemlendiriciden sonra sürmene rağmen hemen emiliyor ve yağlanma yapmıyor, ciltte ayrı bir tabakaymış gibi hissedilmiyor. teni olduğundan daha beyaz göstermiyor. her spf içeren ürün gibi parlama yapar ama, onu diyim. makyaj altına da harika bir baz, gerçekten süper emiliyor. 90 ml sinin 100 lirayı aşmayan fiyatı da artılarından. o miktar bana yaklaşık 6 ay gitti (yaz kış kullanıyorum) eski kutusunu yarısındayken ablama verdim, teknik olarak üçüncümdeyim. çok başarılı. güneş kremi dosyası benim için kapanmıştır, öyle diyim.

    YanıtlaSil
  16. avene'nin cok severek kullandigim pompali bir günes kremi var, linki bu:
    http://www.avene.co.uk/Very-High-Protection-Emulsion-SPF50+

    yagsiz, parabensiz, alkolsüz, silikonsuz, hipoalerjenik ve non-comedogenic. cok hafif bir krem ve lancome'daki o beyaz etki kesinlikle yok.
    spf 30 olani da var.

    bi göz atmani tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  17. tabiki la roche posay anthelios spf 50, fluid formunun yeni formülü(eskiye göre daha kısa ve geniş olan tüp) yok gibi anında emiliyo,

    YanıtlaSil
  18. Lancome tesadüf kiz kardeşim verdi almis kullaniyorum çok büyük lekelerim vardi yaslilik lekesi gunes lekesi bir ay olmadi kullanali çok memnun oldum kardeşimi aradim bir daha yokumu al diye tskler

    YanıtlaSil
  19. En iyi güneş kremi tavsiyelerini görmek için tıklayın : en iyi güneş kremi

    YanıtlaSil