MAC Pro Longwear Kapatıcıyla Anlaşmak



Günün ikinci yazısından herkese merhaba! Şu anda bir ilki gerçekleştirerek, daha önce incelemesini yapmış olduğum bir ürünü tekrar yazıyorum. Bunu, Instagram ve maillerde, sizlerden gelen yorumlar ve sorular doğrultusunda yapıyorum. Duydum ki; her fırsatta hayatımın ve mor göz altlarımın vazgeçilmezi olduğunu belirttiğim MAC Pro Longwear kapatıcıyla anlaşamayanlar varmış. Öyleyse bu yazıyı yazmak boynumun borcudur! 

'Kurutuyor, yayılmıyor, sürdükten sonra rengi koyulaşıyor, çizgilere doluyor, çizgilerimi belli ediyor, pompadan çok ürün çıkıyor, kabuk kabuk duruyor…' Bende bunların hiçbiri olmuyor. İşte bu yüzden tam şu anda bu sorunlarla nasıl başa çıktığımı sizlerle paylaşıyorum.






İlk adım en önemlisi. Nem, nem, nem. Pro Longwear, göz çevresini gerçekten kurutuyor. Bu yüzden kapatıcının çizgilere dolmaması, çizgileri belirginleştirmemesi ve kabuk kabuk durmaması için yoğun nemlendirme şart. Nem konusunda şu ana kadar denediğim tüm kremlerin şahı olan Kiehl's Avokadolu Göz Kremi'ni Pro Longwear kullanan herkese gözüm kapalı tavsiye ediyorum ancak unutmayın; eğer zaten yağlı bir göz çevresine sahipseniz bu krem ağır gelebilir ve yağ bezelerine sebep olabilir.




Göz çevremiz kremi emdikten sonra (yaklaşık 10-15 dakika kadar sürüyor) sıra geliyor kapatıcıyı uygulamaya. Uygulama şekli ve aracı, en az nemlendirme kadar önemli. Pro Longwear uygularken en doğal ve en iyi sonucu nemli bir makyaj süngeriyle alıyorsunuz çünkü kullanmadan önce yıkayıp suyunu sıktığınız sünger, hem göz çevrenizi biraz daha nemlendirip kuruluğu imkansız hale getiriyor, hem de kapatıcının fazlasını emerek 'cakey' denen yoğun ve kabuk kabuk görüntüyü engelliyor. Ben Pro Longwear'e hiç bir kapatıcı fırçasını yakıştıramıyorum. Bu ürünün hakkını veren tek araç bana göre Beauty Blender ve muadil süngerler. Sünger kullanmak istemiyorum diyenler için diğer iyi sonuç veren yöntemi de söylüyorum ki bu epey hesaplı oluyor; parmaklar. Yüzük parmaklarınızla kapatıcıyı ısıtıp uyguladığınızda süngere en yakın sonucu elde ediyorsunuz.

Tabi tüm bu uygulamaların başarılı sonuç vermesi için seçtiğiniz kapatıcının rengi de çok önemli. 'Ten renginden bir ton açık kapatıcı alırsan daha güzel aydınlatır.' lafı bizim gibi koyu halkaları olanlar için doğru bir tabir değil. Morlukları teninizden açık kapatıcıyla kapatmaya çalışırsanız, onları daha çok ön plana çıkarmış olursunuz. Aydınlatma işlemi için farklı ürünler var. Bizim öncelikli hedefimiz koyu renkleri örtmek. Biraz aşağıda bu konuyu iyice detaylandıracağım.




Pro Longwear yüksek kapatıcılık veren bir ürün ancak göz çevreniz gerçekten çok koyuysa size tek başına yeterli gelmeyebilir. İşte bu adımda yardımcı ürünler devreye giriyor. Yine iki vazgeçilmezimi sizlerle paylaşıyorum.

1) MAC Prep + Prime Aydınlatıcı Kalem (Light Boost Rengi)

Asıl amacı; kapatıcının ve fondotenin üstüne, ön plana çıkmasını istediğiniz bölgelere uygulanarak yüzü aydınlatması. Bu ürünü biraz daha aydınlık bir görünüm istediğimde, Pro Longwear'in üzerine Kim Kardashian tarzı üçgen çizerek uyguluyorum. Bu işlem için özellikle sarı bir renk olan Light Boost rengini kullanıyorum. Aynı zamanda göz çevremi daha az kapatıcıyla örtmek istediğim zamanlarda, doğru olanın aksine, kapatıcımın altına uygulayarak daha hafif bir aydınlık elde ediyorum. İlk paketim bitti, yarın ikinciyi alıyorum.


2) Bobbi Brown Corrector - Koyu Halka Silici (Bisque Rengi)

Yine trilyon kez bahsettiğim, tavsiye ettiğim ve 6 ya da 7. kutumun dibini gördüğüm şu vazgeçilmez corrector… Göz çevrenize hiç bir kapatıcı yeterli örtücülüğü sağlamıyorsa corrector kullanmanız kaçınılmaz. Herhangi bir turuncu/somon kapatıcıyı corrector olarak kullanabilirsiniz ancak ben Bobbi Brown'dan vazgeçemiyorum. Kremden sonra, Pro Longwear'den önce, parmaklarımla ısıtıp morlukların merkezine uyguluyorum ve bum! Morluk kalmadı. Üzerine bir de Pro Longwear, ölsün koyu halkalar. Ufak hatırlatma; correctorınız ten renginizden minimum 2 ton koyu olursa koyu halkaları daha iyi siler.




Son olarak sabitlemeden bahsedeceğim. Zaten kalıcı olan bir kapatıcıyı daha da kalıcı kılmak ve çizgilere dolmasını, gün içinde kıpırdamasını engellemek adına bu işlem kaçınılmaz. Yine bu adımda kullanacağınız pudra çok önemli. Kapatmak için bir saat uğraştığınız göz çevrenizin, pudra uygulamasıyla matlaşmasını, donuklaşmasını istemezsiniz, değil mi? İşte bu yüzden aydınlık bir bitiş veren, transparan ve tercihen toz bir pudra kullanmalısınız. Benim tercihim ve son favorim, hatta pudra arayışımı sonlandıran ürün Chanel Natural Finish Loose Powder'ın 20 Clair rengi. Detaylı yazısını okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Ve tabi ki fırça. Pudra kadar, onu uyguladığınız fırça da önemli. Benim bu işlem için sevdiğim 3 fırçayı da paylaşıp gidiyorum. Real Techniques Setting Brush, Contour Brush ve en sevdiğim Sigma F35 Tapered Highlighter Brush. (Yazısı burada.) 

Son olarak hatırlatmak istediğim bir şey var. Hem kapatıcıyı uygularken, hem de üzerine pudra geçerken parmağınızı ya da fırçanızı ileri geri sürümeyin. Bu, sürdüğünüz kapatıcıyı yerinden oynatacak ve morluklar tekrar ortaya çıkacaktır. Tampon hareketlerle (parmakları ve fırçayı süpürür gibi sürümeden) uygulamak örtücülüğü maksimum seviyeye çıkaracaktır. İşte böyle. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Umarım bu yazıdan sonra çok sevdiğiniz ama çeşitli sebeplerden ötürü kullanmak istemediğiniz kapatıcınıza bir şans daha verirsiniz. Çok konuştum. Buraya kadar okuduysanız ekstra teşekkür ederim. Çok sevgiler. <3


Twitter: urfacemycanvas8





Görkem Karman

18 yorum:

  1. Evet sonuna kadar okudum canım zahmet edip yazmışşın ellerine sağlık yazı için 💜💜💜☺☺☺😘😘😘

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar o kadar çok yazdin ki sevinçten dört köşeyim :D keşke alacak maddi gücüm olsa da önerdiğin herşeyi deneyebilsemm :D umarim bu mükemmel blog yazılarının devamı gelir uzun aralar vermezsin öpüyorum ♡♥♡

    YanıtlaSil
  3. benimki gün içinde göz çevremde turuncu bir renk alıyor nedeni nedir ?

    YanıtlaSil
  4. Yazını çok beğendim , çok bilgilendiriciydi :) Sana bir sorum olacak ; benefit'in erase paste kapatıcısı hakkında ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
  5. Gorkem hanim bende sabitleyici kullanmadan kesinlikle kapatici kullanamiyorum ama bunu bi turlu makyoz arkadaşlar anlamiyor ama suremezsiniz diye basliyorlar cumleye..teşekkürler bunun icin beğenerek takip ettiğim birinden bunu duymak cok iyi geldi .birde nacizane tavsiye ywes roch mineral pudra sabitlemede mükemmel deneyip düşüncelerinizi yazarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Bekledigim yazi:) bu sekilde kullanmaya başlicam bakalim insallah bu sefer anlasiriz pro longwear ile:)

    YanıtlaSil
  8. bir kapatıcı daha açık nasıl anlatılabilir bilmiyorum :) benide hayatımın kapatıcısıyla sen tanıştırdın teşekkür ederim, ama pompadan çok ürün çıkıyor maddesi gözünden kaçmış sanırım benimde problemim tamda oydu :)

    YanıtlaSil
  9. Süper olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle ellerine emeğine sağlık çok bilgilendirici bir yazı olmuş.Uzun süredir MAC Prolongwear aklımda alsam mı almasam mı ikilemde kalıyorum çünkü göz altlarım çok sorunlu değil çoğunlukla concealer kullanmadan çıkıyorum hatta dışarı önerir misin bunu öğrenmek istedim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Woow diyorum! İleri seviyede morluk sorunu yaşamasam da (henüz) lazım olduğunda tekrar tekrar başvuracağım bir külliyat gibi olmuş yazı. Ellerine,emeğine sağlık, bugün de Görkem Hoca'dan çok şey öğrendik diyorum ve kocaman öpüyorum! :**

    YanıtlaSil
  12. Aynen ablam pompadan cok urun cikmasi konusunu ne yapacagiz emegine saglik

    YanıtlaSil
  13. Mağazada deneyip nefret etmiştim bu kapatıcıdan Görkem :)) Sonra bu yazını okuyunca, geçen haftasonu MAC'ten alışveriş yaparken testerını istedim Prolong Wear'in... bakalım ben kupkuru ve çizgili göz altlarımda nasıl sonuç alacağım? ^_^ öperim!

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Sabahki tavsiyen üzerine bobbi brown corrector bisque rengini bonusbay aracılığıyla boyner internet mağazasından aldım. Sen kullanırken hep ihtiyacım olan bir ürün diye içimden geçiriyordum. Sonunda siparis verdim, umarım memnun kalırım 😊

    YanıtlaSil
  16. Pompadan fazla ürün cikmasi olayini ben mac ten aldigim kucucuk sample saklama kutusuna bikac haftalik kullanima yetecek urun skyrum ve hic israf olmuyor :) bu arada kuruluk icin ayni kremi kullaniyoruz yaklasik iki yildir favorim kiehls :) morluklar icin ben once turuncu mufe corrector geciyorum cok ince bi sekilde ardindan pro ve bamm :)

    YanıtlaSil
  17. görkemcim çok abuk bi soru gibi gelebilir ancak gözaltlarımın kuru veya yağlı olduğunu nasıl anlayabşlirim ?? daha doğrusu sana durumu şöyle açıklıyim; gözaltlarıma parmaklarımla dokunduğumda gayet yağlı bir yapısı var gibi ancak iş far veya kalem sürmeye gelince değişiyor ve tam bir işkenceye dönüşüyor zira ozaman da kuru olduğunu hissediyorum 40 yaşında bu ablanı bu yaşta aydınlatırsan çok sevinirim :) not: 2 sene öncesine kadar bu sorunum da hiç yoktu ayrıca ühü ühüüüü :(

    YanıtlaSil
  18. Tam aradığım şeydi gerçekten ya. Benim göz çevremi kurutmuyor fakar çizgilerime dolma yapıyordu. Çok teşekkür ederim Görkemcim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil