Eski Mumluk, Yeni Fırçalık, Yeni Palet.



Yeniden merhaba! Günün ikinci yazısıyla karşınızdayım. Beni uzun süredir takip edenler bilir, yaklaşık 3 senedir sabah 09:30'da yazı yayınlıyorum. Bundan sonra vakit buldukça, tabi konu da oldukça, akşamları da bir yazı yayınlamak istiyorum. Ayda 1-2 kez de olsa bunu yapabilirsem çok mutlu olacağım.

Gelelim bu yazının konusuna. Geçenlerde biten mumlarımı ayırırken, daha önce Instagram ve Youtube'da defalarca denk geldiğim şu fırçalık olayını anımsadım. Hazır makyaj fırçalarımı tek bir kavanoza sığacak kadar eleyip azaltmışken kolları sıvadım. Belki de bir yerlerde denk gelmişsinizdir ancak ben yine de fikir olur diye paylaşmak istedim.




Eczaneden aldığım alkolle mum kabının içini, dışını ve kapağını temizledim. Daha sonra her şeyi sabunla suyla yıkayıp kurumaya bıraktım. Mumun etiketlerini çıkartıp tekrar alkolle temizledim ve fırçalarımı içine yerleştirdim.

Arzu ederseniz akvaryum içlerine kullanılan renkli dekoratif taşlardan doldurabilir ya da kum ve boncuklarla süsleyebilirsiniz ancak ben sade kalsın istedim.




Kapağı atmak olur mu? Onu da fondoten ve kapatıcılarımı dökmek, karıştırmak için palet olarak kullanmaya karar verdim. MAC'in metal karıştırma paletlerine tonla para vermeye gerek kalmadı.





İşte böyle. Bir sürü mumum bitmek üzere. Onlara da aynı işlemi yapıp içlerinde; pamuk ve ruj muhafaza etmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? Sevgiler <3


Twitter: urfacemycanvas8



Görkem Karman

7 yorum:

  1. çok güzel olmuş görkemcim güle güle kullan:))
    bende fırçalarım bu şekilde dursun, görsel olarak hoş gözüksün diye çok özeniyorum ama makyaj aynamın önünde üstü tozlanır korkusuyla, çanta içerisinde muhafaza ediyorum:/

    YanıtlaSil
  2. Fikir çok güzel bence de.
    Özellikle palet için mum kapağını çok sevdim.
    Hazır fircalardan bahsetmişken bir de bu ara kullanmakta oldugunuz fırçaları ve nasıl eleme yaptığınıza dair bir yazı yada vlog yapar mısınız?

    YanıtlaSil
  3. Camda gelen mumlarım bittikten sonra bende aynı şeyi yapıyorum, hali hazırda 3 tanesini kullanıyorum :) alkol işini düşünmemiştim daha önce. Benmari usulüyle mumu yumuşatıp çıkarıyorum sabunlu suyla temizleyip kullanıyorum, bu da aklında bulunsun canım :))

    YanıtlaSil
  4. Bende bu tarz şeyleri böyle fırçalık-pamukluk yapıyorum. Gayet güzel olmuş. Ama aklıma hiç fondoten karıştırma paleti olarak kullanmak gelmezdi=) O tür şeyleri elime üst kısmında yapıp sürüveriyorum =)

    YanıtlaSil
  5. Hangi fırçalar var icinde

    YanıtlaSil
  6. Ben de mum kapaklarından birini aynı sekilde fondöten karıştırma paleti yapmıştım aklın yolu bir derler😇😇😇

    YanıtlaSil
  7. Ben de mum kapaklarından birini aynı sekilde fondöten karıştırma paleti yapmıştım aklın yolu bir derler😇😇😇

    YanıtlaSil