CLARINS Cilt Bakım Seti - Hassas/Kuru Cilt



Günaydın! Bugün sizlere tam 3,5 hafta önce satın aldığım ve Instagram'da paylaştığımdan beri detaylı incelemesi beklenen Clarins cilt bakım setini paylaşacağım. Aldığım günün akşamı kullanmaya başladım ve o gün bugündür keyifle deneyimliyorum. Bu bir nemlendirici ya da serum yazısı olsaydı, bu incelemeyi biraz daha erteleyebilirdim ancak set sadece; peeling, temizleyici, tonik, göz makyajı temizleyicisi ve maske gibi uzun vadeli inceleme gerektirmeyen bakım ürünleri içerdiği için 1 ayın sonunda bu yazıyı yazmayı uygun gördüm. 

Yukarıdaki fotoğraftan da görüldüğü üzere, set 5 ürün içeriyor. Soldan sağa ürünler; tek adımda hassas temizleyici, köpüren temizleyici, tonik, göz makyajı temizleyicisi ve nem verici maske. Benim aldığım set hassas/kuru ciltler için ancak bu setin bir de karma/yağlı ciltler versiyonu var. Her ikisini de Boyner'lerden 99 TL'ye satın alabilirsiniz. Son olarak şişelerin/tüplerin boyutlarının, ürünlerin gramajlarının hiç de az olmadığını ve bu fiyata kaçırılmaması gereken bir kofre olduğunu hatırlatıp detaylı incelemelerime başlıyorum.




One Step Gentle Exfoliating Cleanser (Portakal Özlü Tek Adımda Eksfoliasyon) 75 ML.


Aralarında en sevdiğim, en işime yarayan tüp bu. Üzerinde 'temizleyici' yazsa da bunu her gün kullandığımız şu makyaj temizleyicilerle karıştırmayın. Aslında ciltteki pürüzleri, ölü deriyi, pütürleri temizleyen, yüzü bebek poposu gibi yapan bir peeling. 

Üzerinde 'tüm cilt tiplerine uygun' yazıyor ve ben de buna katılıyorum. Kuru ya da normal ciltler haftada en fazla 2 kez kullanmalı ancak cildiniz yağlıysa her gün kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. 

Mis gibi portakal kokan bu peeling, epey koyu bir jel kıvamında ve içinde minicik granüller barındırıyor. Hafifçe ıslattığınız yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayıp duruluyorsunuz. Ben özellikle kabarcıklar, çıkıntılar olan burun çevrem ve yanaklarıma uyguluyorum. Yaklaşık 2 dakika boyunca yüzüme masaj yapıyor ve duruluyorum. Yüzümü kuruladığımda yumuşacık ve pürüzsüz olduğunu görüyorum. Her peeling gibi biraz kurutuyor ancak nemlendiriciyle bunu telafi edebiliyorum.

Hayatımda ilk kez bu kadar pürüzsüz bir zemin elde ettim diyebilirim. Son zamanlarda cildim daha güzel ışıldıyor, makyajım bile daha temiz duruyor. Biter bitmez tam boyunu alacağım.




Gentle Foaming Cleanser (Shea Yağı İçeren Köpüren Temizleyici) 75 ML.


Shea yağının nasıl bir nem bombası olduğunu duymayan kalmamıştır. Bu temizleyici de Shea yağı içerdiği için yağlı ciltlere uygun olmayacaktır diye düşünüyorum.

Gelelim kullanımına ve bendeki etkisine. Cildi yormadan, kurutmadan, hatta aksine, nemlendirerek temizliyor. Bir önceki ürünün yaptığı gibi derinlemesine bir temizlikten bahsetmiyorum. Makyaj kalıntılarını temizleyen bu ürünün günlük kullanıma uygun olduğunu düşünüyorum. Ellerimle, önceden hafifçe ıslattığım cildime uyguluyor, ılık suyla duruluyorum. Kıvamı katı bir krem gibi ve kokusu çok hoş. Uygulama sonrası nemlendirici sürme ihtiyacı hissetmiyorum.




Yukarıdaki görselde, az önce bahsettiğim iki ürünün de renk ve kıvamlarını görebilirsiniz.




Toning Lotion (Alkolsüz Tonik) 100ML


Gelelim toniğe. Normal ve kuru ciltler için uygun olan bu ürün, özellikle maske sonrası kalıntılarını temizlemek için ideal. Çok güzel bir çiçek kokusuna sahip bu toniği keyifle kullansam da bitirdiğimde yeniden satın almayı düşünmüyorum çünkü yüzümü harika bir şekilde yumuşatıp yatıştırsa da cildimi daha iyi nemlendiren/temizleyen uygun fiyatlı pek çok seçenek varken buna yönelmeyeceğim.




Gentle Eye Make-Up Remover (Hassas Gözler İçin Makyaj Temizleyici) 50 ML.


Bu üründen çok memnunum ancak duyduklarım kafamı karıştırıyor. Gelin, sizlere de anlatayım. Orta derecedeki göz makyajlarını, gözü hırpalamadan, tahriş etmeden çıkaran bu temizleyici, su bazlı bir ürün. Sephora'da vs. gördüğümüz o ayrışan, çift fazlı ürünler gibi yoğun değil. Yağ yerine gül suyu içeriyor ancak gül suyunun göz çevresinde kullanımının epey zararlı olduğunu duyduğumdan bu ürünle ilgili gel gitler yaşıyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibiyseniz lütfen benimle de paylaşın.

Bunun haricinde suya dayanıklı ya da çok keskin makyajları çıkarmaya yetmiyor diyebilirim. Yine de şu gül esansı konusunu çözebilirsek bittiğinde tekrar satın alacağım bir ürün olacak kendisi.




Hydra Quench Cream Mask (Nem Maskesi) 15ML


Geldik setten çıkan son ürüne, aralarında gramaj olarak az olan nem maskesine. Diğer maskelere göre epey ince yapılı ve tamamen kuru/normal ciltler için tasarlanmış bir ürün. Yüzünüze sürdükten 10 dakika sonra yukarıdaki sarı tonik ve bir pamuk yardımıyla temizliyorsunuz ancak bu 10 dakika içerisinde diğer maskeler gibi yüzünüzde kuruyup suratınızı germiyor. Sanırım ben dayanamayıp Glam Glow'u satın alacağım çünkü zaten cildimi nemlendiren ve haftalık temizleme ihtiyacını karşılayan ürünlere sahibim. Sıra geldi siyah noktalara. :)


İşte böyle. Söylenecek her şeyi söyledim sanırım ama bir kez daha toparlayayım. Bu paraya alınabilecek en başarılı, en iş gören setlerden biri. Hala bulabiliyorken Boyner'e muhakkak uğrayın derim. Bilmek isteyenler olabilir, ben Akasya AVM Boyner'den almıştım. Herkese mutlu günler!


*Bugün ikinci bir yazı daha yayınlayacağım ve Youtube'da yapmayı düşündüğüm çekilişi çok yakında blogda yapacağım. Sevgiler <3

Görkem Karman

17 yorum:

  1. Bu kampanya tüm boynerlerde var mı yoksa sizin aldığınız mağazanın yaptığı bir şey mi? internet sitesinde göremedim çünkü,umarım izmir boynerde de vardır . Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmirde Balçova Kipa Avm Boynerde var eğer uzak değilsen ordan alabilirsin :)

      Sil
    2. Yakınım canım teşekkürler :)

      Sil
  2. Cildim karma, t bölgem yağlı yanaklarım kup kuru :/ sizce bu ürünler bana olur mu?

    YanıtlaSil
  3. Süper çok bilgilendirici olmuş her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Karma bir cilde sahip olsam da sanirim peeling etklii temizleyici her cilt tipine uygun.onun tam boyunu muhakkak almaya karar verdim yazidan sonra.gercekten guzel bir inceleme yazisi olmus👌😗

    YanıtlaSil
  5. Ben de o exfoliator ın tam boyunu almıştım temmuzda, buradaki temizleyici ve maskeyi de 2 sene kadar önce denemiştim. Başlarda "resmen abartıyorlarmış bunu" dedim exfoliator için ama zamanla özellikle benim gibi peeling maskesi yapmaya üşenenler için mükemmel ötesi olduğunu düşünmeye başladım. Resmen günler sonra ilk kez makyaj yapacaksan ve cildinde ölü deri birikmişse yüzünü onunla yıkıyorsun ve harika bir zemin sağlıyor senin de dediğin gibi :) ben aksine portakal koktuğunu düşünmüyorum ama, daha çok cif gibi geliyor bana kokusu :))

    Bu arada önceden denedin mi bilmiyorum ama Glamglow'un peeling için olan iki maskesini de denedim. Biraz daha yoğun bir etki versin dersen siyah olanını, yok sadece iş görsün dersen beyaz olanını tavsiye ederim. Çok açıklayıcı oldu :)) Ben bir deneme bir tam boy içeren kofrelerden aldım ve siyah olanı hemen bitti, onu daha çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil
  6. cok bilgilendirici bi yazı olmuş :) bu arada glaw glow nem maskesi bi harika fakat kil maskesi supermud için memnuniyetsizliğimi paylaşmak istiyorum ürünün abartıldığını ve siyah noktalar için mucizevi bir etki beklemeyin derim normal kil maskelerin farkı yok simplenı almadan ürünün tam boyunu almayın derim nacizane fikrim:)

    YanıtlaSil
  7. Clarins görevlisi bayan Hydra Quench maske için sürdükten sonra yıkamadan gece uyuyup ertesi gün yüzünüzü yıkayıp nemlendiricinizi sürmeniz yeterli olacaktır dedi, ancak şimdi yazıyı okuyunca da kafam karıştı ne yapsam acaba? Maskenin bu şekilde bir kullanım yöntemi olup olmadığından tereddüte düştüğüm için kullanmaya başlamadım da ne yazık ki :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana aktarılan kullanım yöntemi doğru. gönül rahatlığıyla o şekilde kullanabilirsin.

      Sil
  8. Dünyanın en tatlış boggerı ya bir anlatım bu kadar akıcı ve anlaşılır olamaz!

    YanıtlaSil
  9. wow nice review love it.. i should try them.
    sumitrastuff.blogspot.de

    YanıtlaSil
  10. Glamglow dan memnun kalacağınıza eminim üçüncü kullanımımda etkisini gördüm aydınlık temiz gözdneklerimde küçülme siyah noktalarda hatrı sayılır azalma siyah ve beyaz olanları var bende beyazı muh te şem

    YanıtlaSil
  11. Siyah olanı epey kuruttu ve pullanma yaptı ama beyaz olanı inanılmaz

    YanıtlaSil
  12. Ama çoook pahalı yaaa bananeee bende istiyorum ...

    YanıtlaSil
  13. One Step Gentle Exfoliating Cleanser sence sivilceli ciltler için uygun mu?

    YanıtlaSil
  14. Gul suyunun göz çevresine ne gibi bir zararı olabilir ki ?

    YanıtlaSil